Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:48 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

CO ZROBIć żEBY MIEć SYNA ?

Zacznę od chłopca , ponieważ sposób poczęcia dziecka płci męskiej jest nieco łatwiejszy niż dziewczynki. Jak wiemy , termin przytulania możliwie bliski terminowi jajeczkowania spowoduje poczęcie syna z bardzo dużą dozą prawdopodobieństwa.
Na pewno wiadomo że plemniki męskotwórcze są mniejsze i w idealnych warunkach mają większą zdolność do szybkiego poruszania się niż żeńskotwórcze. A poniewaź wydzieliny szyjki macicy takie warunki stwarzają właśnie w czasie bliskim jajeczkowaniu, dlatego przytulanie w tym okresie sprzyja plemnikom męskotwórczym , które dzięki temu mogą wykorzystać swoją dużą szybkość w dążeniu do komórki jajowej.
Jeżeli przytulanie odbędzie się na kilka godzin przed jajeczkowaniem lub w czasie jego dokonywania się to przenikanie plemników męskich przez wydzieliny szyjkowe będzie na tyle ułatwione, że to one wcześniej dotrą do jajowodu i one jako nosiciele płci męskiej, będą oczekiwały na pojawienie się komórki jajowej.Pojedyńczy przedstawiciele grupy żeńskiej również się tu dostaną ale przynajmniej przez kilka godzin plemniki męskie będą w strefie płodności w przytłaczającej większości. Dlatego chcąc mieć chłopca trzeba oznaczyć dzień, w którym dochodzi do owulacji.
Duże szanse poczęcia chłopca uzyskuje się kochając się albo w dniu w którym wystąpił spadek temperatury, pod warunkiem , że istnieje pewność co do tego spadku, albo następnego ranka kiedy spadek zostanie potwierdzony przez następujący po nim wzrost temperatury.
Jeśli kobieta jest pewna , że poranna temperatura oznacza spadek to ideałem bylby stosunek w tym dniu a nie czekanie do następnego.
Największe szanse poczęcia chłopca występuje na 12 godzin przed jajeczkowaniem. Ale także jest ono wciąż większe niż możliwość poczęcia dziewczynki, jeżeli stosunek nastąpi w ciągu 24 h przed jajeczkowaniem.
ZASADY ABSTYNENCJI
Oprócz wyboru właściwego terminu przytulania istnieją również inne czynniki sprzyjajace poczęciu chłopca.
Wiedząc że w ciągu czterech najbliższych dni może dojść do jajeczkowania należy całkowicie powstrzymać się od stosunków prowadzących do wytrysku. Tylko w ten sposób można sie przyczynić do możliwie maksymalnego zwiększenia liczby plemników w nasieniu, a to jest jeden z istotnych czynników zwiększajacych prawdopodobieństwoa zapłodnienia typu męskiego. Stosunek bez prezerwatywy powinien mieć miejsce wyłącznie w dniu jajeczkowania.W tym dniu zaleca się odbycie stosunku tylko raz. Szczególnie ważne jest używanie prezerwatywy przez trzy kolejne dni po jajeczkowaniu ( żeby nie zakłucić cyklu zapłodnienia).
cdn.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DOBRE RADY
Opięte spodnie czy bielizna powodują wzrost temperatury jąder na tyle duży że dochodzi do ograniczenia wytwarzania plemników i w konsekwencji do obniżenia spermiogramu. Za wysoka temperatura zabija obydwa typy plemników , ale najpierw mniejsze, słabsze plemniki męskotwórcze.Ograniczenie zawartości plemników pod wpływem temperatury powoduje zwiększenie liczby urodzeń dziewczynek.Na przykład nurkowie, którzy przez długie godziny pracują w ciasnych, zatrzymujących ciepło i pot gumowych kompinezonach sa zdecydowanie częściej ojcami córek niż synów. Ryzyko takie istnieje w odlewniach i podczas pracy przy piecach hutniczych, w podobnej sytuacji są kierowcy, pracujący cały dzień w ogrzewanych kabinach taksówek czy ciężarówek.

ZASADOWOść śRODOWISA I ORGAZM
środwisko chemiczne dróg rodnych to czynnik bardzo ważny w planowaniu płci. U większości kobiet w czasie cyklu wnętrze pochwy staje się coraz bardziej zasadowe i coraz łatwiejsze do przeniknięcia przez plemniki, ze szczytem zasadowości w momencie jajeczkowania.Pewna liczba kobiet może mieć bardzo kwaśne wydzieliny przez cały czas co znacznie utrudnia zapłodnienie , a zapłodnienie męskotwórcze szczególnie. W każdym razie jest coś co może znacznie poprawić zasadowość i przenikalność wydzielin szyjkowych. Tym czymś jest kobiecy orgazm. Kobieta planujaca chłopca powinna dążyć do orgazmu właśnie w czasie stosunku niezabezpieczonego. Orgazm kobiety zwieksza zasadowość naturalnych wydzielin , które pojawiają się blisko terminu jajeczkowania. Ponadto skurcze szczytowania kobiety ułatwiają dostawanie się nasienia bezpośrednio do kanału szyjki, gdzie śluz ma skład chemiczny najbardziej sprzyjający plemnikom męskim. Wielokrotny orgazm kobiecy poprzedzajacy orgazm mężczyzny stworzyłby warunki najlepsze, ale nie należy dążyć do tego za wszelką cenę. Sam orgazm jest pomocny, lecz nie najważniejszy.

POZYCJA W CZASIE STOSUNKU
W momencie wytrysku członek powinien wniknąć głęboko do pochwy. To pozwala umieścić nasienie jak najbliżej szyjki macicy, w przypadku planowania chłopca zaleca się stosunek od tyłu bo ta pozycja ułatwia zdeponowanie nasienia blisko ujścia szyjki, a nie do jednej z przestrzeni do niej przyległych: ślepo zakończonego uchyłka przedniego i sklepienia tylnego.

METODA DIETETYCZNA
Zasada jest prosta, pokarm bogaty w sód i potas sprzyja poczęciu chłopca. Która pragnie synka powinna jadać kiszone ogórki, oliwki, kalafior, rośliny strączkowe, suszone owoce, banany, pietruszkę, rodzynki. Bo one maja najwiecej sodu i potasu.
Nie udowodniono że ta metoda w ogóle działa. Być może dieta zmienia skład wydzielin dróg rodnych kobiety w taki sposób , że plemniki męskie maja lepsze warunki do poruszania się w tym srodowisku. Możliwe , że podawanie odpowiednich minerałów wpływa na błonę komórkową jaja, dając większa szansę przebicia się przez nią jednemu rodzajowi plemników.

cdn.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeżeli stosunek odbędzie się wkrótce po jajeczkowaniu w ciągu 12-stu godzin wciąż istnieje szansa poczęcia chłopca większa niż dziewczynki, ale mimo wszystko zaleca się by stosunek mający na celu poczęcie chłopca miał miejsce na kilka godzin przed jajeczkowaniem, czeste przytulanki obniżają spermiogram przez co zyskują przewagę plemniki żeńskie, więc najlepiej raz w owulację ( po 3-4 dniowym poście od kochania) i spokojnie przeczekać proces zapłodnienia komórki jajowej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CO ZROBIC żEBY MIEC CóRKę

Sposób planowania dziewczynki kryje sw sobie pewne pułapki, bo jak wykazały badania konieczne jest powstrzymanie się od stosunków na dwa , trzy dni przed spodziewanym dniem owulacji. Trzeba więc opanować sztukę przwidywania. Między innymi dlatego skuteczność planowania dziewczynki jest nieco mniejsza niż w przypadku chłopca.
W cyklu w którym podejmujemy próbę poczęcia dziewczynki, stosunki powinny mieć miejsce o ile to możliwe codziennie po ustaniu @ aż do wyznaczonego dnia , trzy, dwa dni przed spodziewanym jajeczkowaniem. Po wyznaczonym dniu należy powstrzymać się od stosunków, nawet z prezerwatywą , az minie kilka dni po owulacji. Istnieje prawdopodobienstwo, że stosunek, nawet z prezerwatywą w czasie fazy jaeczkowania może na tyle pobudzić wydzieliny w drogach rodnych, że ułatwi to dostęp plemników męskich do komórki jajowej.
Częste stosunki do wyznaczonego terminu obniża spermiogram co sprzyja dominacji plemników żeńskich.

POZYCJA
W przypadku planowania dziewczynki zaleca się pozycję klasyczną, dzięki czemu jest mniej prawdopodobne, że nasienie zostanie złożone w bezpośredniej bliskości ujścia szyjki macicy, gdzie wydzieliny są zadasowe i mogą sprzyjać przenikaniu plemników męskich.Z kolei płytkie wprowadzenie członka do pochwy w chwili wytrysku zmusza plemniki do wędrowania przez całą długość pochwy, gdzie wydzieliny są bardziej kwaśne. W ten sposób względą przewagę uzyskują plemniki żeńskie.
ORGAZM

Pomocne jest również powstrzymanie się kobiety od orgazmu, orgazm mógłby zwiekszyć wypływ zasadowych wydzielin, które wspomagają plemniki męskie. Skurcze towarzyszące orgazmowi partnerki ułatwiają przechodzenie plemników do kanału szyjki, co znowu daje szanse plemnikom męskim.
METODA DIETETYCZNA

Dziewczynka potrzebuje mleka, najbogatszym źródłem wapnia jest mleko krowie i kozie oraz jego przetwory. Duże ilości tego pierwiastka znajdują się w brokułach, kapuscie, kalarepie, migdałach, żółtkach, soi, należy też jeść dużo magnezu ( otręby, pszenny chleb razowy,orzechy włoskie, gotowany szpinak i groch, nasiona, zielone warzywa).
--

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zerknijcie tutaj, u mnie sie sprawdzilo ale nie nalezy brac tego na serio :lol:

http://jolmys.webpark.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Enja pisze:

u mnie też za 1 razem się sprawdziło miałam śliczną córeczke... a teraz wychodzi tak jak moje przeczucie czyli chłopczyk ;) zobaczymy w kwietniu:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jesli sie okaze ze jestem teraz w ciazy to wedlug tej tabeli bedzie dziewczynka. mialabym parke, bo staramy sie o corcie. Mojej siostrze sie nie sprawdzilo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mi wychodzi, że syn i tak byśmy chcieli...Poza tym czuję, że to chłopiec :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edyta24 pisze:
Enja pisze:

u mnie też za 1 razem się sprawdziło miałam śliczną córeczke... a teraz wychodzi tak jak moje przeczucie czyli chłopczyk ;) zobaczymy w kwietniu:)

Mi się sprawdziło :) Czekamy na córeczkę :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

coś widocznie w tym jest ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moze i cos w tym jest bo w wiekszosci sie sprawdza. Mam jeszcze jedna taka tabelke od mojej sasiadki ale nie bardzo sie pokrywa z tamta. jak znajde to wkleje adres.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tu sprobujcie zerknac

http://mypage.direct.ca/j/jfeng/gender.htm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niby zgadza mi się z jedna i druga tabelka, ale widzę, że nie są identyczne ;) Więc która jest bardziej wiarygodna ? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szczerze powiem ze nie mam pojecia. Ale mimo wszystko fajna zabawa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

enija - a tak z doświadczenia? pamiętasz czy u ciebie było to przytulanie w terminie owu że "wyszedł" michałek...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak kochana :D dokladnie zmajstrowalismy go w nocy z 6 na 7 lutego czyli z 15 na 16dc a owu mialam 15dc. I udalo sie za jednym zamachem.

Widze ze ktos tu wreszcie zaglada :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A gdyby mi sie udało to wyszedłby synek-marzenie przyszłego dumnego tatusia!!! :D

WG USG
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie ja M babcie i w sumie wiekszosc chca dziewuszke, dlatego powiem szczerze ze planowalismy na nia trafic i robilismy w 11, 12 i 14 dc a owu byla w 16dc. Jest szansa na dziewczynke :D mam nadzieje ze sie uda :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Enja nie pisz posta pod postem korzystaj z opcji zmień...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ernja pewno że zaglądam muszę się tego na pamięc nauczyć :lol: :wink:

wczoraj się rozminęłyśmy na "przyszłych mamuśkach" internet mi padł zdechł po prostu :cry:

jak tam w pracy? a michał polubił przedszkole?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]