Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:02 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

kolejna nieziemska noc...nie mam juz na niego sił.dlaczego on nie chce spać???jutro ide do lekarza to pogadam o tej laktozie,bo on sie upierał że to na białko alergia ale przeciez ja jestem na diecie i bebilon pepti tez bezbiałkowy....a zaczęło się jakoś od drugiego miesiąca,cudowni lekarze właśnie że cierpliwości,że to kolki,że miną... i tak powoli coraz gorzej było.na szczescie w koncu znalazl sie taki co nie zbagatelizował sprawy.teraz dzień jest taki nawet mozliwy(tffu,nie zapeszyć) ale noc to jest koszmar!!!i nic sie na lepsze nie zapowiada.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a po czym poznać że jest alergia na mleko? może powinnam sobie odpuścić mleczne produkty...?
bo jeśli nietolerancja laktozy to nici z karmienia piersią? a nie chciałabym z tego pochopnie rezygnować..

jestem w trakcie załatwiania skierowań, w środę mam szczepienie to wypytam jeszcze tą lekarkę moją może ona da skierowania - choć wiem że niechętnie to robią :/ szkoda że na ostatnim szczepieniu przyjmował mnie facet - bo z nim nie szło pogadać - z tą babką szybciej coś załatwię..
muszę zadzwonić wcześniej i spytać kiedy ona przyjmuje

aha jutro i pojutrze w gliwicach jest instytut pampersa - tam tez mają być tzn specjaliści ;) może tam mi coś poradzą???

jamaika
trzymaj się! u mnie noc tez nie za ciekawa - wprawdzie bez darcia się ale bąki spać nie dały ani jemu ani mnie. Wiercił się , kręcił, sapał, stękał... ech
no i znowu na kupkę czekam - czwarty dzień leci (ostatnia kupka tez była po trzydniowej przerwie :shock: ) niby nie wygląda to na zatwardzenie - bo jest ciekła ale wolałabym żeby robił codziennie byłabym spojniejsza że kupka "odhaczona" ;)

teraz o dziwo leży sobie w leżaczku i zjada kurczaka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alergia na białko objawia się przede wszystkim krostkami na buzi i za uszami! Tam sprawdź najpierw.
Jak Miłosz był w wieku Antosia, tez kupy były co 3 4 dni i i żadkie! Może porozmawiał pod kątem złej pracy jelit, ale to już by nie wyszło na usg, tylko trzebaby było robic kontrast.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurde,a może mu zęby idą...ślini sie masakrycznie,on mokry,ja mokra...i notorycznie zaczął sobie smoka wyjmować,a potem oczywiści ryczeć z tego powodu.ja mu włożę,on wyciągnie i ryk :evil:
u mnie na białko alergia to na pewno jest bo szorstka skóra i za uszami sucha i krostek pare.ale lekarz mi powiedział że to nawet wcale nie musi być takich widocznych objawów tylko np.kolki okrutne...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój nie ma krostek a buzia gładka, mi się wydaje że u niego kiepsko z pracą jelit...
ale z drugiej strony np na karmieniu w nocy jest ok zwykle i je bez problemu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokładnie przy alergii moga byc tylko kolki
Mukaa- u ciebie jest tak samo jak u mnie było. Mogę cię pocieszyć,że u nas pooprawiło się jak MIłsoz miał 6,5 mca :?
Jamaika- całkiem mozliwe ze to zeby. Moze od razu nie wyjda,ale podobno dzieci odczuwaja jak juz w dziasełkach sie tworza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak karmiłam piersią to też po nabiale były silniejsze kolki.

Przypomniała mi się jeszcze jedna sprawa. Kolki bardzo się nasiliły po Vigantolu. Znalazłam informację, że w skład wigantolu wchodzi olej arachidowy, który jest silnym alergenem więc też może powodować kolki. Bardzo często połączone to jest właśnie ze skazą białkową. Jeżeli stosujecie Vigantol to polecam profilaktycznie przerzucenie się na Devicap jest to wodny roztwór vit. d3.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

slasia samo przeszło?

rozmawiałam dziś z kumpelą co ma mi załatwić posiew, usg brzuszka i badanie te od stóp do głów (napięcie mieśniowe i odruchy - bo to miał zalecone po ostatniej wizycie)

a mnie przeziębienie łapie ;( buuuuuuuuu

mój synuś dziś tak się chichrał że szok :) nie wiedziałam że taka śmieszna jestem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Artus nie do wytrzymania w nocy wstaje co godzine z rykiem nie wiem o co chodzi :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

lagunaa zęby ma?
a może miał jakieś przeżycie w dzień? Np. wystraszył się karetki lub jakiejś osoby? Ja jak byłam mała, wystrazyłam siętakiego faceta z wąsami. Masakrycznie. Odtąd budziłam się kilka razy w nocy z rykiem. Mam mówi, że przeszło dopiero po kilku miesiącach...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

antek znowu cały dzień marudzi albo wyje na przemian a mi już łeb pęka :evil: :evil: :evil:
wykończę się z tym dzieckiem po prostu........
teraz też wyje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja się muszę pochwalic że moje dziecie spało dziś od 20 do 24.30,pocimciało cyca i spalo smacznie do 3.30 :shock: :D ,dalej już cinko było ale to i tak super ekstra nocka była.można powiedzieć że wyspałam się za wszystkie czasy :D ,ostatnio tak sapł chyba w pierwszym miesiącu... w dzien też w sumie mało płacze ostatnio,mam nadzieje że już tak zostanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jamaika gratulacje i życzę coraz mniejszej ilości przepłakanych chwil :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mukaa- samo przeszło! Najpierw polepszyło się po podaniu żelaza bo miał delikatną anemie, a potem, dieta, codzień na czczo daję wodę z miodem, dużo płynów w tym soki owocowe i owoce: jabłka, gruszki, brzoskwinie. Żadnych bananów. Raz na jakiś czas daję suszone śliwki! Mięsko późno wprowadziłam do diety bo zapiera. Tak samo kaszki ryżowe, był po nich problem, więc przeszłam na kukurydziane. Teraz zwiększam porcję tych ryżowych i nic póki co niepokojącego się nie dzieje!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

już zgubiłam się przez ile dni kupki nie robił :/
ale stanowczo za długo! bąki śmierdzące puszcza
kupiłam mu suszone śliwki ale są od szóstego miesiąca. więc teraz jem je sama choć śliwek nienawidzę :P (te w słoiku nie są w sumie złe) czego to matka dla dziecka nie zrobi hehe - mam nadzieję że ich właściwości przejdą do mleka mojego i tak trafią do antka..

co dziwne nie ma caly czas twardego brzucha więc ja nie iwem czy to zatwardzenie czy po prostu ... cholera wie co...

ale on zbiera amunicję na jutrzejszy seans w multibabykino i jak tam mi kupę walnie za cały tydzień to będą musieli kino ewakuować :lol: tfu tfu bo wykrakam :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale tu cicho!!!!!!!!!!
marerka moj maly ma zeby ida mu kolejne ale on nigdy nie marudzil przez to i teraz tez napewno nie przez to. mysle ze on moze przyzwyczajony do smoka i jakie troche przebudzi w nocy a smokja brak to ryk od razu.... no bo mleka niechce bardzo vzesto.
Artusd wsjae doslownie co pol godziny, i to no nie wiadomo po co. daje sie mu mleko - pocmoka i puszca, a za 10 min ryk. jakies picie mu dajemy czy smoka zeby poszedl spac, no ale jak wczesniej budzil sie w nocy do 2 razy a teraz 4, 6 to troche to dziwne. ale juz tam nie zalamuje sie najgorsze co bylo kiedys i tak mam za soba teraz mysle ze w koncu mu minie i tyle.a co wami i waszymi rozrabiakami??>>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja się boję to napisać że wykraczę :P ale się spokojniejszy zrobił
choć wczoraj znowu miał dzień marudy wrrr
nawet jak koleżanka przyszła to nie dał chwili pogadać tylko dwie godziny marudzenia i fochów.,..

a dziś - anioł :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a u mnie zęby idą :roll: ...kurde od 2-go miesiąca cos go meczy-najpierw bylo uszko,potem alergia,refluks...i jak juz powinno byc lepiej to zeby wychodza,masakra!!a przechodzi to strasznie,cały dzien marudzi,płaczze a noc to koszmar istny,wogule nie da rady spać!!!moja noc to wędrówka między jego łóżezkiem a moim,kładę się i nawet usnąć nie zdążę bo zaraz musze wstawać.jedyne miejsce gdzie moze przysnąć to moje ręce.KOSZMAR!!!kiedy to sie skonczy!!!???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny I ja chetnie sie dolacze Co prwada moj Gabrys to w grzeczne dziecko ale po kapieli to daje mi popalic Jak tylko przeniose go z lazienki do pokoju to zaczyna taki koncert ze wytrzymac nie mozna A jak tylko go ubiore i przytule to po 5 min przestaje Nie wiem dlaczego Wczesniej tego nie bylo a teraz mniej wiecej od tygodnia nie idzie wytrzymac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

może za zimno masz w pokoju???

Ja dalej nie porobiłam tych badań - znajoma miała mi załatwić ale milczy do tej pory...
Więc będę próbowała przez naszą pediatrę...
Wizyta w przychodni nam się przesunęła bo się rozchorowałam = więc szczepionkę będzie miał w przyszłym tygodniu

Antek czasem tak wrzaśnie że ja już nie wiem czy to go na chwilę coś zaboli czy tak isę wścieka????? no i jak się wkurza to ja go próbuję przytulić a on tak się wyrywa i wypręża że ledwo go utrzymać mogę :/ i ta furia w oczach! :roll:

za to dziś piękną noc mi zafundował! wreszcie dłużej pospał (21-3) bo w ostatnich czasach wrócił do starych przyzwyczajeń czyli pierwsze karmienie o 24 a potem co dwie godziny lub częściej

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]