Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:25 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej dziewczyny.Mój Patryk to kocha się wpatrywac w telewizor.No i tak jak u ciebie erii, jak tylko zamierzam coś zjeść, to momentalnie się budzi i już mogę zapomnieć o spokojnym posiłku.Czasem jak jestem bardzo głodna, to przystawiam malego do cyca i sama w tym czasie pałaszuję kanapeczki.A dzisiaj w nocy, to super się moj synek spisał.Jak poszedl spać o 22, tak obudził się dopiero o 4, wziełam go do nas do łóżka, dalam cyca i oboje przysnęliśmy.Jak się przebudzilam, to na śpiaco przenioslam go dolóżeczka i tak do 7 zeszło.A teraz znowu slodko sobie spi.Jest taki kochaniutki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

diana! ale masz super dzieciaczka... mój nie sypia w dzień.... jak chce mieć chwilke spokoju to kłade go na macie edukacyjnej i mam chwilke spokoju....
dalej walcze z katarem... wyglądam jak po wojnie.... a czuje się jeszcze gorzej....
a wogóle to zachciało mi się strasznie łazanek z kapustą...... ale może jakiś przepis macie,bo ja robie tak tradycyjnie... może coś nowego bym spróbowała......
dziewczyny wasze pociechy się ślinią? bo mój cały mokry i ręce non stop w buzi... ząbki? to za wcześnie?
pozdrawiam... :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny moja corka to za dnia nie chce wogle spac, caly czas sie bawie z nia, a usnac sama nie moze wiec ja nosze, bujam i spiewam :) Dlatego tak rzadko jestem na forum. Ale wlasnie przed chwila sama usnela :) Zobaczymy na jak dlugo. No a noce to pieknie spi. Ostatnio usypiala ok. 21 to spala nawet do 6 :shock: :shock: Ale juz tak dobrze nie jest :)
A slini sie tak bardzo i ciagle trzyma raczki w buzi ze bede jej chyba zakladac sliniaczka :) Co chwile musze przebierac bo rekawki i kolnierzyk sa ciagle mokre. A ponoc takie slinienie moze potrwac 2 miesiace zanim zabek wyrosnie. A mi sie wydaje ze jej na gorze juz zabek wyrasta :)
Dziewczyny moja mama mowi ze dzieci teraz szybciej sie rozwijaja. Byla w szoku jak Sandra zaczela ogladac tv tak szybko ale wasze dzieciaczki takze ogladaja wiec cos musi w tym byc. A jak Sandra miala tydzien to jak ja polozylismy na brzuszku to podnosila glowe :shock: Wasze dzieci tez tak robily?
Erii ale mi smaka zrobilas na te lazanki. Ja chyba nie jadlam ich z... 10 lat! Moze mniej... Ale gdzies od 3 sie zabieram do nich i jakos jeszcze nie zrobilam bo rodzina cos nie lubi. Najwyzej zrobie dla siebie (jak znajde czas!) Ale jak zamiescicie przepis to napewno sie zmobilizuje :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazdroszcze Wam tego ze Wasze dzieciaczki tak ladnie spia w nocy...nasz dzis przeszedl samego siebie!!!Jestem polprzytomna....W ogole od wczoraj wieczora strasznie nam placze, no chyba ze spi to jest cisza...Jest przebrany najedzony i nic...placze i placze, zadna pozycja mu nie odpowiada.Ani na lezaco ani na rekach :( Zobaczymy co powie dzis pani doktor...Bo ja juz czasem z bezradnosci placze razem z nim :cry: Wiem ze on to wyczuwa,ale sil mi brakuje...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Andrzejek od urodzenia nie śpi za dnia wogóle.. padnie na 10 min i znowu wariuje...
troche mnie uratowała ta mata do zabawy...bo teraz chwilke na niej poleży.... ale ogolenie dzis ma dzień na wykończenie mnie... będe wyglądać tak jak wczoraj wieczorem....
w tej chwilii tez nie wyglądam super bo dopiero godzinke temu dałam rade coś zjeśc i umyć sobie zęby.... no masakara...

co do telewizji to mój najbardziej lubi tvn24... nawet 30min może oglądać.... i jeszcze prognoza pogody....ale podobno to niezdrowo bo jeszcze ma za słabe oczka na taki migający obraz... ale powiem wam,że czasem jak mi ręce opadają...do wsadzam fdo do fotela samochodowego i puszczam tv.... moge troszke odsapnąć...a co tam... nic mu się nie stanie... matke musi mieć zdrową..

na'keithia! wieczorkiem Ci wpisze przepis na te łazanki... ja uwielbiam!!!
ja tez mojego przebieram cały czas bo mokry jest do pasa :)

anula a spróbuj mu włączyć suszarke albo odkurzacz... Andrzejek uspokaja się jak pralka wiruje... odkurzacz się boji,ale suszarka zawsze jest pod ręką jak ma kolke... wymyślił to mój mąż i o dziwo pomogło już kilka razy...
albo wsadź go do lóżeczka, zasłoń okna i stań tak żeby Cie nie widział... może zaśnie sam...ja tak zrobiłam wczoraj...bo już byłam załamana... też ryczał... ani na rękach ani w łóżeczku ani w leżaczku... wszędzie było źle... i też się przez niego popłakałam...
całuski!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

erii001 zrób coś z katarem ja też tak chodziłam i teraz antybiotyk :cry: :cry: przez ten katar to wylew w woku i na lewe ucho 2 dni nie słyszał. Mój Wikuś naszczęście kolki nie miał ani razu, mam nadzieje ze juz nie będzie miał. Noce przesypia zazwyczaj całe tylko dziś coś mu się pomieszało i jak noworodek regularnie z zegarkiem w ręku co 3h. Przepraszam!!!!! Dzień dobry mamusie i ich śliczne pociechy :P :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

erii001 bo chore zatoki to nic przyjemnego :? :? :? Okropna ta pogoda juz mógłby spac śnieg. : :o

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej BARBRA! katar staram się zwalczyć kroplami,ale jak to mówią.. nie leczony trwa tydzień a leczony 7 dni :lol: ... już powoli jest lepiej....
mój ostani raz je o 21 a i tak zawsze się budzi o 3 na butle i nie ma zmiłuj.... potem zaśnie i do 7 wytrzyma,ale w dzień to co 3h i nic z tym nie zrobie...

jakby spadł snieg to bym kombinowała jak na nartki skoczyć na chwilke... więc lepiej niech nie pada...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moj Patryk ma dzis senny dzień, bo śpi juz 3 godziny.Cieszę sie z tego, bo mam troszke czasu dla siebie.Mój maly troszke się slini, ale nie aż tak, ze muszę go przebierać.A wczoraj lezal sobie na moich kolanach przed tv i tak zasnal,ze godzine nie wstawalam z miejsca,zeby sie nie zbudzil.Musze wam powiedziec,ze my bardzo malo nosimy synka na rękach, bo najgorzej jak sie przyzwyczai, to potem czlowiek rady nie da i non stop musi nosic.Tak samo z kołysaniem w wozku.Ja unikam tego jak ognia.A jutro jadę z Patryczkiem do Opola do audiologa.Pierwsze badanie po urodzeniu wyszło prawidlowo, ale w trakcie ciąży mialam 2 razy opryszczke i lekarka uznala to za czynnik ryzyka i kazala powtórzyć badanie.No cóż, jak trzeba, to jedziemy-zdrowie dziecka jest najważniejsze.Pozdrawiam was wszystkie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja na nartach nie umiem ale pojechałabym do dziadka :lol: My Wiktora kąpiemy ok 21, czyli tak 22 już pojedzony przebrany śpi, zazwyczaj do 6 albo 7 rano niewiem o co mu chodzi. Dziewczyny ja jak myślałam że małego boli brzuszek to puszczałam mu ciepłe powietrze z suszarki na brzuszek(tak zeby nie poparzyc) i robiłam nia ruchy okrężne zgodnie ze wskazówkami zegara. Mały to uwielbia :P :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nasz idzie spać o 18.30... poprostu pada jak kawka :lol:
przyzwyczajony jest do kąpieli o 18.... potem flacha... potem tata buja w łóżku (czasem nie buja bo Andrzejek robi nam szkolenie bojowe... tak jak wczoraj)....
o 21... zmiana pieluchy i znowu flacha..... i do 3 spi...
zawsze rowno o 3 robi alarm.... pieluche musze zmienić bo nalane jest w nia tak,że szkoda gadać.... zje na śpiąco i do 7 kima...
a potem cały dzień szaleje... teraz leży na macie i tak głośno gada,ze szok...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to chyba jestem "zlą matką" nie zmieniam mu pieluchy w nocy, jak dotąd odparzeń na dupince nie było, a mały domaga się zmiany jak jest coś cięższego :? :? :? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

erii - nie moge sie doczekac przepisu :) I szczesciara z Ciebie ze juz zeby umylas :D Ja jeszcze nie mialam tej przyjemnosci, chodze dalej w koszulce nocnej, a o sniadaniu to moge pomarzyc :D No ale przed sekunda uspilam mala to lece sie doprowadzic do ladu. A wogle to od rana probuje zarejestrowac Sandre do ortopedy - najlepszy ponoc we Wroclawiu - ciagle telefon wylaczony i jak juz sie dodzwonilam to sie okazalo ze na ten tydzien juz nie ma miejsc i dopiero na nastepny. Ale rejestracja odbywa sie tylko w poniedzialek i to przez pol godziny. Jest tyle chetnych ze trzeba sie spieszyc. Dziewczyny naprawde sie martwie bo jak juz pisalam Sandra ma niesymetrycznie faldki na nozkach. Wasze dzieci maja rowne? A najgorsze jest to ze jak bylam u pediatry to ta nic mi nie powiedziala a przeciez powinna zwrocic na to uwage!
A co do usypiania to Sandra usypia na raczkach, wtedy ja bujamy, spiewamy kolysanke, na oczkach musi miec polozona tetre (ja tez tak lubialam jak bylam niemowlakiem!!) i w buzi smoczek. A co ciekawe ona nienawidzi smoczkow! Ma chyba z 10 ale tylko "uzywamy" do usypiania jej. W innym przypadku jak sie jej daje smoka to placze w nieboglosy. :)
Diana dobrze zrobiliscie ze nie nauczyliscie Patryczka noszenia na rekach :) My mala tak rozpuscilismy ze widzisz co teraz mamy :D A daleko mieszkacie od Opola? Pytam bo jestem ciekawa jak maly zniesie podroz. Nasza to uwielbia jazde w samochodzie - cala droge spi.
Acha, przypomnialo mi sie ze Sandra uspokajala sie przy... kosiarce :) Stawialismy wozek na tarasie, ale oczywiscie z dala od tego koszenia zeby sie nie przestraszyla. Zasypiala od razu :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mojej zawsze zmieniam pieluszke w nocy.Niewazne czy ma nasikane czy nie.Pod tym wzgledem jestem rygorystyczna. Ale ona zawsze ma mokro w nocy, a ostatnio to doslownie tak sie zleje ze nawet spioszki mokre i przescieradlo wiec musze zmieniac i to. Ale to dlatego ze daje jej przed snem herbatki jak nie moze usnac. A poza tym to ja jej zmieniam ta pieluszke jak tylko uslysze ze sie zaczyna krecic, zmieniam w lozeczku cichutko i pomalutku zeby sie nie obudzila i zaraz lece po butle wiec ona je na pol spiaco i po zjedzeniu zaraz zasypia - nigdy sie jej wtedy nie odbije
erii - jaka masz mate? ja wlasnie chce kupic a u nas we Wrocku jest promocja w jednym supermarkecie i mata z Canpolu jest przeceniona z 89.90 na 49.90 :shock: Tylko sie zastanawiam czy nie jest jakas szajsowata za ta cene. W sumie to myslalam ze kupie taka za jakies 200 zl bo tak mi radzila kolezanka.
Laski wlasie sie mala obudzila!!! Nici z mycia zebow... :D :D :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mata jest firmy TINY LOVE... model z grającą hmurką....
oglądałam różne... ta kturą kupiłam kosztował 180-... wiem,że droga jak cholera...ale zrezygnowałam ze swoich bucików(pochodze jeszcze w starych kozaczkach :lol: )... bo wolałam Andrzejkowi coś sprawić fajnego...
akurat ta ma dużo zabawek 8... tą grającą chmurkę, lusterko słoneczko, konika grzechotke, gryzaczek kwiatek, owieczke z dzwonkiem, zająca z szeleszczącymi uszami i takie coś co nie wiem jak nazwać... jakaś mucha... wisi na sznurku który jak pociągniesz to zwija się i gra....
na podłożu narysowane jest pole... konik, traktor z piszczałką,dzrzewa... które jak dotkniesz to szeleszczą im listki.... jeszcze coś szeleszczącego....
spodobała mi się a oglądałam chyba z 10 różnych....

najpierw młody leżał i oglądał tylko co mu nad głową wisi...a teraz kombinuje co i jak... tylko nie umie jeszcze muzyczki sobie włączyć to zaraz piszczy i ja musze włączyć....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale wstyd.... wyklikałam chmurką przez samo H.... to dlatego,że Mały piszczy obok.... sorki za te błędy!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Erii, do Opola mam 60 km, ale to nie problem, bo mały kocha jazdę samochodem.A jesli chodzi o zmiane pieluszek, to praktycznie zawsze w nocy to robie.Patryk dosłownie pluje smoczkiem na kilometr, nie znosi go!Czasem jak jest marudny i podejrzewam, że go brzuszek boli, to włączam suszarkę, powietrze kieruję na brzuszek i natychmiast jest spokoj.Mały lubi też odglos odkurzacza, więc jak jest zmierzly, to maż zawsze stwierdza, że przydałoby się odkurzyć.Wtedy odkurzacz w ruch i już jest ok.
Aż sie boję, jak będzie wyglądala dzisiejsza noc, bo Patryk spal od 11 do 14, potem wstal, zjadl, troszke pogadał i znowu śpi.Mam nadzieję, że to nie przepowiada jakiejs infekcji.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja zawsze musze zmienić... bo Andrzejek się budzi jak ma bardzo mokro.... taki delikatesik....
diano! sennośc nie musi oznaczać infekcji... może ma taki dzień... co ja bym dała,żeby mój miał taki choć jeden....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiktor jak tylko mu się zdejmie pieluche nie wiem jakbym to delikatnie zrobiła to się budzi i koniec spania tylku gadu gadu....... On uwielbia miec gołą dupine i wtedy to tylko rajcowanie mu w głowie. Nie żebym ja była leniwa czy z oszczędności, a zreszta w pampersie to ma sucho bo siku się przecież wchłania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bylismy z Dawidkiem u lekarza...wazy juz ponad 6400g!!!W ciagu miesiaca przybral ponad kilogram!!!Ale caly czasest niespokojny...wciaz placze...chyba lapie go przeziebienie :( Poki co ma katarek i mam nadzieje ze tylko na tym sie skonczy...Biedny NIUNIO musial dostac dzis czopek...nie moglismy sobie sami poradzic!!Ciocia nam pomogla...
Teraz to ani suszarka, ani odkurzacz mu nie pomoze :( Ale wiecie co...tyle sie slyszy ze dzieci lubia muzyke powazna...i faktycznie nasz synio tez :lol: :lol: :lol: A ja delikatnie mowiac za nia nie przepadam...Ale co zrobic, dla niego slucham Beethovena, Mozarta... :lol: :lol: :lol: Maz sie smieje ze drugi Blechacz nam rosnie :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]