Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:23 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

BARBRA, ja nie mam urlopu, bo jestem studentką i czasem szkoda mi sie rozstawać z moim malenstwem.Ale wiem, że zostaje pod dobrą opieką tatusia, lub dziadków. A jak tam się chowa twój skarb?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też studiuje, tylko zaocznie. Wiktorek rośnie jak na drożdzach jak go miezryłam sama to wyszło ze ma już 64cm, pieluchy zakładamy już 3. Niestety karmiony jest tylko butlą, bo chociaż że piersi mam duze to pokarmu było mu za mało a jak zaczełam dokarmiac to tak spodobała się butla że cyc był ble..... Przez jakieś 2 tyg laktator i w butle ale ile można się doic? Cały 1m-c był cyc a to prawdopodobnie najwżniejsze!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tez studiuję zaocznie.Mój maly wazy już chyba ponad 6 kilo, za tydzień mamy bilans, to zobaczymy.Ja cały czas karmie piersią, tylko po kapieli na noc daje synkowi butelkę ze sztucznym mlekiem.Wedy mi fajnie śpi w nocy.Podaję mu też herbatki ziołowe hipp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Barbra, fajnie, że dołączyłaś do nas. całuski dla Maleństwa.
Podobno dodatkowe dwa tygodnie macierzynskiego ma objąć wszystkie mamy, które 30 listopada będą na urlopie macierzyńskim.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aga2811, a gdzie slyszalas o ty macierzynskim??Fajnie by bylo :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my bilans mamy 17 lis. zobaczymy ile ważymy i znowu będzie płacz bo czeka nas szczepienie. Fajnie że Kinga wygrała!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj BARBRA :) :) :) :) Fajnie ze dolaczylas do nas :) Kiedys bylo nas wiecej sierpnioweczek ale dziewczyny po urodzeniu juz tutaj nie zajrzaly wiec zostala nas garstka, ale za to jaka fajna garstka :) :D :D
I nie uwierzysz ale moja coreczka rowniez urodzila sie 16 sierpnia o 13.45 :) :D :D :D :D Wiec mamy dzieciaczki "w tym samym wieku" hehe. Ja tez pieluchy zaczelam zakladac 3 :) Kolejne szczepienie mamy 22 ale prawdopodobnie w srode idziemy do innego pediatry bo zaniepokoilo mnie to ze nie dostalam zadnego skierowania do ortopedy,ani na usg bioderek, ta pediatra slowem nie wspomniala ze powinnam takie cos zrobic. A zauwazylam ze Sandra ma jedna nozke inna od drugiej - chodzi o faldki - sa nierowne a ponoc to bardzo wazne. Ale to wyczytalam z poradnikow. Troche sie denerwuje ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Barba ja tez sie ciesze ze Kinga wygrala. Nawet pokusilam sie i wyslalam smsa na nia, chociaz jestem raczej sceptycznie nastawiona do takich glosowan bo i tak bylo wiadomo ze wygra :) Fajna babeczka, nalezalo jej sie, Stefano -mmmmm ciasteczko :) :) Super para :) Od 1 odcinka wiedzialam ze wygraja. Chociaz Ewa Szabatin i Przemek Sadowski byli jednak najlepsi :) Ale ja kibicowalam Anecie Piotrowskiej (rewelacyjna tancerka!) i P. Cypryjanskiemu. Szkoda ze sie juz skonczylo ale ma byc 5 edycja :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny!
Wczoraj wróciłam z weekendu u rodziców męża... troche bałam się jechać ale nie było tak najgorzej :? .....
stęsknłam się za waszym towarzystwem.... jak ktoś ma podobne "problemy" to inaczej można pogadać...
pogoda dziś w Kielcach fatalna.... taka na spanie... ja się jeszcze przeziębiłam..... najchętniej bym poleżała pod kocem z herbatką,ale mało na to są szanse.. bo Andrezjek ma dziś dzień zabawowy :lol: :lol: .....
teraz leży w łóżeczku i gaworzy tak głośno że zastanawiam się skąd on ma siłę na takie wygłupy....
uwielbia mamlać sobie ręce w buzi... chwyta się za stopy i chce je przyciągnąć do buzi...
P.S. Witam Cię Barbra.... mam nadzieję,że polubisz Nasze towarzystwo... czekamy na zdjęcie Twojego maluszka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
Witaj Barbaro! W środe idziemy na kolejne szczepienie,znowu bedzie bolało. Filipek uwielbia Rozmwaiac i spiewac a teraz sie domaga.Pozdrawianm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny macie jakiś sprawdzony sposób na przeziębienie? bo ja się mam coraz gorzej... i nie chce skończyć na antybiotyku....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

erii001 ja piłam Febrisan, wcinałam rutinoscorbin piłam jakieś multiwitaminy, ale to raczej nie jest sprawdzony sposób......... właśnie jestem na antybiotyku. Mam tylko nadzieje że mój Wikuś się nie zarazi bo niestety nie karmie go piersią. A tak wogóle to dziendoberek, zaczął się nam nowy tydzień..... :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mnie ciągle coś łapie.... a dziś mam dość....czekam tylko jak mąż wroci i wskakuje pod kołderke.... ale to jeszcze dwie godziny.... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też byłam przeziębiona, piłam herbatę z sokiem malinowym i jadłam jakieś homeopatyczne świństewko, chociaz nie mam do tego przekonania, ale chyba pomogło. No i witaminkę C też.

Co do macierzyńskiego to pytałam moją księgową potwierdziła, że ma być przedłużony, już ustawa została podpisana, tylko nie rozesłali jeszcze do zakładów pracy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No a teraz właśnie znalazłam informację, że jednak chyba nie będzie tych dwóch tygodni. Nie wiem czy to wiarygodne, bo podczytałam na innym forum.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

erii001,ja tez jestem przeziebiona-to przez ta paskudna pogode!!!Jutro idziemy z Dawidkiem do pani doktor to podpytam co mozemy stosowac...Poki co tylko rozgrzewam sie herbatka...Buziaki!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HEJ!
ja moge stosowac wszystko bo nie karmie Małego... ale chciałam jakiś sprawdzony sposób na zatkany nos i ogólnie całkowite osłabienie...
Ale Mały dał mi dziś w kość.... masakra... dopiero zjedliśmy z mężem obiad.. leżymy i nie mamy siły się ruszyć....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A co Andrzejek tak szalal??Kolki??Dawcio tez dzis nas wykonczyl, sama nie wiem co mu bylo..czyzby znowu kolki??Ale plakac zaczal dopiero wieczorem...mimo tego...padamy juz oboje...ciezko nam nosic ten nasz slodki ciezar.Jutro dowiemy sie ile dokladnie wazy :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie miał kolki,ale miał humorka... tzn. noście mnie na rękach...tak długo jak będe chciał i nie wolno wam nic jeść :lol: :lol: :lol:
padł po 30min szaleństwa....
ludzie jaki mam katar...nos mi urywa...
ide spać... do jutra

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

erii001, ale sie usmialam :lol: :lol: :lol: Dawidek tez ma takie humorki!!!A co do kataru to doskonale Ciebie rozumiem(jak w tej reklamie :lol: )
Kiedys mialm taka super masc-zawsze mi pomagala-mietowa czy eukaliptusowa, nie pamietam dokladnie, nazwy tez nie znam niestety... :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej! Jak ostatnio bylam przeziebiona bralam Aleve i pilam letną wode z cytryną i miodem,a do nosa biore xylogel lub xylorin-ten jest mietowy. Moj Filipek dzis mial dzien do spania,momentami posiedzial 2 godzinki, posmial sie a potem szedl spac a jutro pewnie bedzie buszował cały dzień :D pewnie bedzie sie chcial nosic na rekach. Ostatnio przylapałam go jak ogladal telewizor-lezy u mnie na kolankach i glowe odwraca w strone telewizora i omal se oka nie zwichnie :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Z kolkami mamy juz spokoj odkad pije z butelki ze smoczkiem antykolkowym.Pozdrowienia

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]