Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:57 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

melduję się, że u nas bez zmian ;)

Mój mąż dziś jakimś cudem wybrał się z dzieckiem na pocztę wysłać paczkę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że miałam wózek w bagażniku więc musieli pojechać plastikowym rowerkiem (trochę nieporęczny ;) ) a paczka była niemała, bo z nosidełkiem-fotelikiem samochodowym takim 0-13kg :shock: Przypomnę, że mieszkamy na trzecim piętrze bez windy... Chyba jakiegoś transformersa poślubiłam ;)
A wczoraj zostawiłam ich na 4 godziny, wracam a tu zakupy zrobione, pozmywane i ugotowany obiad :shock: Zacznę podejrzewać, że jakaś gosposia mu pomaga ;););)

Nina- moja mama kiedyś założyła papmersa tył na przód :) a bluzeczki czasem z premedytacją tak zakładam jak mają guziczki na plecach żeby nie uwierały przy leżeniu/opieraniu :lol:

annxx- podziel się trochę tym upałem ;) ja rano tak zmarzłam, że wstałam zamknąć okno i wskoczyć w dresiki :lol:

I jeszcze na cześć Julkowego pierwszego ząbka: hip hip hurra!!! :)

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony śr sie 29, 2007 1:06 pm przez elf, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratulacje dla Julki pierwszego ząbka!!!!!

Ja raczej nie zdaże sie obronic jesienia a szkoda bo praca jeszcze nie skończona a we wrzesniu dwa egzaminy mam. a z reszta musze policzyc dokładnie ile mam punktów i ile mi brakuje do skończenia studjów i tak sie boje ze jeszce jakis przedmiot bede musiała zdać. Tylko teraz jak mały jest prawie wszedzie a oczy musze miec wszedzie to tylko mi noce zostaja a kiedy troche odpoczynku snu, to nie wiem. tesciowa to tylko w niedziele małym sie troche zajmie i tak po 5 miniutach nażeka że juz jest strasznie zmeczona ( a co ja mam powiedziec ) a moja mam niestety 250km odnas mieszka i ja przyjedzie do nas to wtedy mam luz teraz była 5 dni to troche mogłam od sapnac nie powiem mój M pomaga jak moze ale jak pracuje czasem po 12 godzin to na co ja moge liczyc.

Ale sie wyżaliłam

A wogóle to chciałam wa sie pochwalić dzisiaj mija mi trzecia rocznica slubu :D . Jak to szybko mineło.
Ale poimprezujemy dopiero w sobote bo dzisiaj to nie było szans gdzies wyjsc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to wszystkiego najlepszego malinka. Jeszcze wiele takich rocznic!!!

Mój mały dziś jakiś marudny, niby śpi, ale budzi się jak mu monio wypadnie i płacze. Już raz musiałam dać mu cyca, a teraz pić. Chyba zapowiada się ciężka no. To chyba przez te zęby.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki Dor :D

Dzisiaj spacer to istny koszmar, mały płak jak szedł spac i jak sie obudził tez z płaczem z reszta myslałam ze juz go sprzedam nic go nie uspokoiło nawet naj go wziełam na raczki to było zle uspokoił sie w domu ale dalej był marudny chyba zabki cały cas chodził mi przy nogawce.
Teraz poszedł spac sam tylko ciekawe ile bedzie spał bo wczoraj spał od 5 do 7 i kompalismy go po 9 i dopiero o 10 poszedł spac a juz chodził spac ok 8:30 i wieczór miała dla siebie a teraz.

Zobaczymy jak to dzisiaj bedzie wieczorem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinka- od nas też naserdeczniejsze życzenia, żebyście na starość w zgodzie sobie ziółka parzyli :)

Zuzak też marudny jakiś. I ma problemy ze spaniem. Budzi się na hałasy i płacze i trudno utulić. Ok 4 w nocy kwęka i nie może zasnąć do piątej, potem pół godziny spokoju i ryk o butlę... Przy czy dzisiaj te pół godziny to też nie spała, ale pozwoliła mi wyjść z pokoju i przez ścianę słyszałam, że się wierci i gada do miśków :shock: ... zaraz idę czytać porady niani o spaniu :) pewnie jakbym jej od razu mleko dała a nie oszukiwała wodą, to bym chodziła bardziej wyspana, ale nie chcę jej uczyć, że jedzenie jest odpowiedzią na każdy płacz...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A my blismy wczoraj sie zwazyc i Lidka wazy 9300 :D

Czyzby ktos mial dzisiaj 10 miesiecy.... :roll: Gratulacje :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie - wszystkiego najlepszego dla Zuzi - idealnej rówieśniczki Adasia!!!
:wink:
elf - o której godzinie urodziła się Zuzia?
Adaś o 9.50.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Zuzki i Adasia!!!
Dzis Oliwcia zjadla pierwszą niezmiksowaną zupkę :lol: Starłam tylko warzywka na tarce i udało się. Najpierw się skrzywiła, ale później była zachwycona. Czasem tylko marcheweczka wisiała z ustek. A później lądowała w rączkach jako jedna z lepszych zabawek ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękujemy :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wszystkiego najlepszego dla Zuzki i Adasia!!!

dziekuje :D

dzisiaj mały to tylko zamna w krok chciał chodzic nic nie mogłam zrobic tata był fajny tylko na chwile.tragedja.
dzisja kupilismy fotelik kolejny bo z tego juz wyrósł i nie wygodnie mu sie w nim siedziało. kupilismy taki do 25kg bo mozna go rozłozyc do spania choc miałam napoczatku ochote na ten do konca do 35kg ale jednak my duzo jezdzimy i mały lubi spac w samochodzie.

Wiecie chyba mój synek woli spac w domu niz na spacerze tam go wszystko interesuje i bedziemy chyba musieli zmienic zwyczaj spanoa popołudniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękujemy bardzo :):):)
Tak sobie pomyślałam, że za miesiąc-dwa to tu jedna wielka impreza będzie, bo wszyscy po kolei prawdziwe pierwsze urodzinki będą świętować :)

Dor- Zuza o 13.55 :) bo tego dnia było jeszcze 6 cesarek przede mną :lol: i gdyby moja mama nie nagadała ordynatorowi to pewnie bym się w ogóle nie załapała ;)
A na Air Show my w niedzielkę się wybieramy (w sobotę podobno ma padać :? ). Chyba że nie zdążę autka naprawić. Urwała się obejma zbiornika paliwa (przerdzewiała :lol: ) i tymczasowo trzyma się na sznurku przywiązana do przewodu hamulcowego :oops: A mój mechanik jak zwykle zawalony robotą :roll:

Malinka- Zuza tez już nie sypia na spacerach. Chyba że już wracamy do domu to na koniec wyjątkowo jej się zdarza :lol:

Dziś znowu 1,5godzinki nad ranem siedziałam z Zuzą i zasnęła dopiero po mleczku :roll: jak myslicie- powinnam ustapić i dawać jej butlę od razu? Ale w tym czasie nie marudzi, że jest głodna tylko zasnąć nie może...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja do cesarki byłam 1 w kolejce. :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, gratuluje zacka Julince :-)

U nas juz widac 2 kreseczki na dole wiec zeby tuz tuz :-)

Oto moj rowerzysta :-) mial zly humor( co widac na fotce ) wiec pojezdzilismy troszke i odrazu mu lepiej ;-)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx ale z Enzo swietnyrowerzysta :wink: tlko ta mina jakas nie taka :wink: :roll:

Dzisiaj Lidka obudzila mnie jz przed 6, wiec jest ogolnie ciekawie :D Przed vhwilka wstala i chyba pojdziemy na jakis spacerek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

he he bo to mina przed wyjazdem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

annxx - odlotowy kask :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

he he kask to po to aby mama czula sie bezpieczniej ;-) no i takie sa przepisy ale jak dzisaj zasnal w foteliku to mu zdjelam bo mu ciagnal glwe w dol :lol:

Nowe foteczki z dzisiejszej wycieczki rowerowej ;-) i na placu zabaw .
Obrazek
Obrazek
o jak ja lubie kamyczki ;-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx - super fotki!!! Az zal mi, ze nie zdecydowalismy sie na kupno fotelika do roweru w tym roku...
A poki co mam dosyc tego zimna. Poleniuchowalabym jutro z MiniDziewczynka na trwace, a tu taki ziab. Brrrr.. Lece pod koldre ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie

Enzo super wyglada :D

dzisiaj mamy kolejnego ząbka razem juz mamy 4 jedynki :D

A dzisiejszy spacer to przez 3 godziny spacerowałąm dośc szybko po wertepach a mały spał 2 godziny i odrazu miał lepszy humor ale pewnie tez dlatego e zabek wyszedł.
Elf mój mały tez by chciał przed spaniem butle prubuje go tego odzwyczaic ale ciezko idzie

Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2007 8:33 pm przez malinka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale fajne fotki :)
A to już mozna na rowerek? Gdzieś czytałam, że dopiero od 2 latek? Na razie jeszcze nie mamy fotelika (hehe i rowery też tylko u teściów) ale tak sobie marzymy, żeby kupić jakiś sprzęcik i jeździć na wycieczki :) Póki co Zuzak w swoim "rowerku" czasem podbija świat ;)

Obrazek

Dziś obudziła się o 5.30. Dałam jej kaszkę od razu. Zasnęła, ale o 6.30 znowu płacz i tym razem dzień się już rozpoczął :roll:

PS. gratulacje ząbka :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]