Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:00 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas dzisiaj 4 ząbek.
Jak nie było to nie było, a teraz w ciągu miesiąca 4 przybyło.
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oliwcia dzis pierwszy raz jadla domowy rosolek. Oczywiscie gotowalam jej nieco inaczej niz normalnie, ale zjadla z kluseczkami i kawaleczkami marchewki i kurczaczka :shock: Przeciez zawsze jej przeszkadzaly kawalki... Dalam jej tez malinki i borowki - ale sie zajadala. Borowki wpychala do malinek, wymazala sie cala i jeszcze wszystko wokol. Dobrze ze nie dalam jej tego na dywanie :wink: Ostatnio mamy klopot z usypianiem - przed usnieciem jest ogromny ryk. Szkoda, ze nie umie mowic, bo nie mam pojecia z jakiego to powodu...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx- Witajcie na posterunku :) fajne fotki :) a ile rodochy musiał mieć :) aż se umyslałam, że przy najbliższej okazji zabiorę Zuzaka na piłkowy basen :) czekamy na więcej zdjęć!

Dor- gratulacje :)

Zuza dziś na dorosłym jedzonku- przy śniadaniu podjadała bułkę, szynkę pieczoną i pomidora (małe kawałeczki wszystkiego dałam jej na miseczce i jadła paluszkami) a wieczorem "mexykańca" (makaron, parówka, fasola, kukurydza, papryka- usmażone z przyprawą na ostro...) A jak jej kupiłam słoiczek z fasolką po meksykańsku to nie chciała ruszyć ;)

z naszych sukcesów to udało się pożegnać nocne mleczko :) przez wyjazdy się rozpuściła, ale teraz już przesypia grzecznie albo daje się uśpić samą wodą:)
Tylko z myciem ząbków nie wychodzi, bo dziś zasnęła przy butli o 19-tej i w ogóle często ma mało drzemki w dzień i wieczorem pada przed kąpielą...

PS. moja przyjaciółka dziś rano urodziła córeczkę :) mówię wam jak mi po emocjach i hormonach pojechało ;) normalnie jakby to był mój dzidziuś ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekuje za mile slowa :-)
My dzisaj bylismy nad jeziorkiem, zobaczcie jak maly swietnie sie bawil ;-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja dawałam Adasiowi krupnik i pomidorówkę, ale po pomidorówce zsypało go. Chyba była za mocna albo nie toleruje pomidorów z puszki. Rosół też dawałam, ale nie miałam czym zmiksować i miał problem z kluskami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx śliczne fotki.
Dor nasza pociecha też juz ma 4 zębalki. Przebiły się górne jedynki, jedna po drugiej, dzień po dniu. Maciejo bardzo cierpi, bo chyba idą kolejne, dolne 2 albo 4. Nie chce jeść i ciągle wisiałby na gałęzi - czyli na ręku :P
A ja jednak idę do pracy. Od następnego tygodnia zaczynam poszukiwania. Mąż nie chce się zgodzić na drugiego skarba, a ja nie chcę tak "bezproduktywnie" siedzieć w domu :) Chcę mieć dom, musimy ruszyć z budową, a z jego pensji to niewykonalne. Teraz jestem nastawiona na pracę, ale nie wiem, co to będzie jak przyjdzie ten dzień, kiedy będę musiała zostawić M z nianią na cały dzień.... Ale nie mogę się też doczekać :o
Jutro Maciejowy będzie z babcią a ja biorę się za kończenie mgr. Bo zaraz się okaże, że muszę sem powtarzać, czego bym nie chciała raczj :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

annxx witaj po urlopie Enzo juz duzy chłopczyk :D

Gratulacje dla kolejnych zabków

Unas narazie staneło na 3 ale widac ze meczy go górna jedynka.

Mój mały ostatnio jest strasznie uparty i jak nie jest tak jak on chce to jest wielki krzyk masakra nie moge mu na wszystko pozwalc bo nas z teroryzuje taki mały a jak bedzie wiekszy to dopiero bedzie.
Ja juz małego nie karmie juz 3 noc dostaje butle i nawet sie nie upomina o cyca to dobrze myyślałam że gożej bedzie.
ja tez musze sie wziac za pisanie mgr ale niechce mi sie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

annxx witaj z powrotem :D Ale Enzo urósł :wink:

U nas od wczoraj tez sa problemyz zasypianiem w dzien. lidka placze niemilosiernie i w ogole jakas histeryczka sie zrbila z niej :wink: podejrzewam kolejny zabek, bo apetyt tez stracila.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MalejMi buzia sie nie zamyka :shock: moglaby non stop mielic cos buzka. nie daje jej do podjadania chrupek czy ciastek, tylko owoce. ale ona nie ma w sobie dna...ostatnio wieczorami po mleczku jeszcze troszke fika i wtedy bawimy sie w mycie zabkow. tzn narazie gmeramy tylko szczoteczka w buzi, jak sie z nia nieco oswoi ruszamy z pasta.
ja tez powinnam sie wziac za mgra, ale i mnie sie nie chce. tyle ze ja mam murowane powtarzanie semestru... kurcze, a moze jeszcze nie..?
dzis podobno Oliwcia zrobila sama trzy kroczki, a ja nie widzialam :cry: jak to boli :cry:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki za mile przywitanie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W domu cisza aż w uszach dzwoni ;) tylko wiatraczek od komputera szumi :) (ups...to znaczy, że pralka umilkła i muszę iść zaraz rozwiesić ciuchy hehe)
Zuza dziś w nocy jednak nie dała się oszukać wodą i płakała tak długo aż tata wstał i zarządził mleko. Pospała za to potem do 8.30 :) (co z tego jak musiałam wstać 7.30 do pracy :roll: ) Potem przez caaaały dzieć spała... 20minut :shock: 20 minut ciszy otoczone z obu stron długą nieukojoną syreną.... Przestała płakać dopiero jak ją wsadziłam do wózka i otworzyłam drzwi na klatkę :roll: za pięc minut ćwierkała radośnie do ludzi w parku :lol: ona mnie wykończy ;) a teraz padła przy butli :lol:

Ewelinka -no to powodzenia w szukaniu pracy :) i dobrej taniej niani :)

A wszystkim przyszłym mgr-om życzę duuuużo natchnienia :):):)

Ech... żeby człowiek umiał po jakiemu obcemu gadać to może rzeczywiście lepiej byłoby stąd wyjechać ;) popatrzcie jakie tam jeziorko mają- marzenie taka woda i ciepełko :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wlasnie... u nas jak sie trafi jeziorko to strach palec zamoczyc, bo takie to to brudne...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinka - Adasiowi górne jedynki też wychodziły jedna po drugiej. Trochę płakał w nocy ale smarowałam mu żelem i pomagało.
Życzę powodzenia w szukaniu pracy.

Tak się złożyło że dziś nie musiałam iść do pracy. Ale zaliczyłam fryzjera i kosmetyczkę. Nareszcie podcięłam włosy. Strasznie mi wypadają. Fryzjerka pocieszyła mnie że rosną nowe. Generalnie mam gęste włosy ale już zaczęłam się martwić. Od kilku dni biorę H-pantoten. Kupiłam też szampon tej firmy. Mam nadzieję że pomoże.

Witaj annxx po urlopie. Enzo rośnie jak na drożdżach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

Przepraszam za cisze w eterze, ale u nas duże zmiany, wracam do pracy od 3 wrzesnia, mały idzie do przedszkola - poważna sprawa :) - i jeszcze wymysliłam sobie kolejne studia - jakbym nie miała co robic, ale tak mnie wzieło, że hej...

No i najwazniejsze po 10 miesiacach Julka ma PIERWSZEGO ZĘBA!!!!!!
Wyprzedziła Filipa o miesiąc, jeżeli chodzi o ząbkowanie. Jak narazie nie jest najgorzej, nie marudzi zobaczymy jak będzie dalej.

Witam wszystkie mamy, które powróciły z wakacji, gratulacje dla wszystkich dzieciaczków kolejnych postępów :)

Kilka aktualnych fotek:

W zoo w Opolu

Obrazek

Julka pyskuje do wszystkiego co sie rusza

Obrazek

Zbliżenie

Obrazek

Pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justyna - A co z Julką jak ty do pracy?

No i GRATULACJE zęba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gratuluje zebola ;-)

Padam ,upal jak diabli Enzo odkladalam 3 razu do lozeczka i protestowal bo gorac, wchodze a on juz stoi aby go zabrac, dopiero zimna kapiel pomogla juz spi ;-) dodam ze tylko w spodenkach :-) bez koszulki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justyna Klimek gratulki dla Julki :) To, że ząbki wychodzą późno nie znaczy, że dzidzia będzie to sygnalizować. U znajomych też Julka :) zaczęła ząbkowac ok. pierwszego roczku i nic, zero płaczu, czy nieprzespanych nocy. A u nas? Zaczęło się w 7 mcu i trwa nadal!!! Płacz, gałęziarstow, nieprzespane noce.... Farciara ze mnie :wink:
Justyna my mieszkamy na 1 piętrze. Maciek też gada do wszystkiego co się rusza i jest w zasięgu jego wzroku. I wzbudza tym uśmiech u przechodniów. :lol:
Dor moja kolezanka też Pani Nauczycielka dziś już bryknęła do pracy. Juz z rańca mi pisała, że jeść nie może ze zdenerwowania...
Elf o wyplatę dla niani się nie martwię. Gorzej by było jakbym mieszkała w wwce i miała zapłacic. Tam to wy macie ceny....
Nina a ty na jakiej uczelni? Ja juz kończę prace pisać. wczoraj był dzień aktywności twórczej :wink: Mam nadzieję, że mnie ani promotor ani pani z dziekanatu nie pogonią :? nie chciałabym tego.
Ubierajcie się ciepło, bo pogoda dziś kiepska 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Dziekujemy za gratulacje :)

A Julka nie bedzie biedna, babcie juz sie kłócą która bedzie zajmowac sie małą, muszę jakis grafik napisać:)
Mąż pracuje na 3 zmiany, więc on też zostanie wciągnięty w obowiązki. Mam takie szczeście, że babcie nie pracują i są dyspozycyjne.

Pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie z tą opieką babć to macie dobrze.
Moja mama jeszcze pracuje, a druga babcia jest niepełnosprawna. Zuzką zajmowała się, ale teraz Przy Adasiu nie pomoże mi.
Ale nie narzekam. Moja chrzestna przychodzi do małego - to tak jak babcia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ano dobrze jak ktos z rodziny moze posiedziec z dzieckiem. u nas zupelnie obca niania - ale skoro dziecko nadal jest pogodne i prawie nie placze, a na widok niani sie ciezy to chyba wszystko jest ok. i juz nie zaklada dziecku ciuszkow tyl naprzod ;) kiedys jej sie zdarzylo zalozyc tak jakis kaftanik - mialam juz wtedy rzucac prace :roll:
Ewelinko - ja na uw, wydział geografii. zostal mi ostatni semestr, ale obawiam sie ze sa jakies roznice programowe i... i czasu nie ma zeby na uczelnie sie wybrac. ciagle tylko praca-dom.... a szukasz czegos w konkretnym zawodzie? i u siebie, czy dojazd do wawy?
gratulacje zabkow dla malych pyskaczy. i oby pyskowaly jak najczesciej, bo jak nagle robi sie cisza to... chyba niejedna z nas zamiera ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]