Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:06 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czesc dziewczyny - ja nowa w tym temacie i bede dopiero czytac wszystko co naskrobalyscie i sie poznawac z Wami - moj Artus ma prawie 10 miesiecy i jest w sumie bardzo wesolutki i ogolnie grzeczny - za to jak wstanie lewa noga... koniec swiata. ciagle chce wcinac w nocy, choc to nie takie zle, raz wypije mleko w nocy to ok narazie mi to nie przeszkadza wiec go nie odzywaczajam, za to budzi sie (!!!!!) po 5 rano, a czasem i przed. to wszystko wiem ze wynika z moich bledow bo maly pewnie za czesto spi w dzien (zdazaja mu sie 4 drzemki - ale np po pol godziny) a klade go spac przed 20, ale nawet gdy proboje malego klasc na drzemka rzadziej, to nie daje rady!!!

i nie mowie juz o tym jaki Artur jest wybredny co do jedzenia, odwidzialo mu sie teraz jedzenie i obiadow i owocow, jedyne to jakies jogurty zje czy cos i mleko a tak to wmuszam w niego i jest wielki placz (bez lzowy placz oczywsicie ) a jak maly chce cos dostac a nie moze (bo np. on chce sie bawic myszka od kompa i zaraz ja zepsuc jak to juz zrobil z jedna ) to mu nie daje a oin sie drze w nieboglosy jak bym go bila...

macie dziewczyny cos podobnego?? czasem mysle ze naprawde jestem jakas zla mama ze nic on jesc nie chce.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Witaj laguna. Ja Ci nie pomoge bo moja niunia ogolnie jest spokojna ale odwiedzam ten temat czesto :) Jedyne co Ci moge napisac to, ze nie jestes zla matka i nawet tak nie mysl :)

A w ogole to co tam slychac u kochanych rozdarciuchow ;) Moja nusia sie zarazila katarkiem ode mnie ;/ i wybieramy sie do lekarza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

laguna Eeee, z tym spaniem nie jest tak źle....dzieci w większości budzą się wcześnie rano. Jedno karmienie to też raczej luz, choć moje Dzidzi się odzwyczaiło jeść po trzecim miesiącu. Mój Maciuś też śpi już o 20.00 i przesypia do 7.00-8.00, bez jedzenia. W ciągu dnia śpi dwa razy po godzinie i raz 2 lub trzy godziny. spróbuj wyeliminować jedną drzemkę, choć czasem to trudne...[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Laguna ja raczej też nie pomogę bo mój uparciuch jest młodszy i nie mam doświadczenia.

No to ja teraz napiszę, że u nas zrobiła się cisza :). Jeszcze trochę walczymy z rozpieszczeniem ale w sumie jest już ok. Wyszło na to, że Iwi miał nietolerancję laktozy i po zmianie mleka na bebilon amino wsyzstko przeszło jak ręką odjął. Czasami zadarzają się jakieś małe wzdęcia ale to chyba jest nieuniknione u dzieci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nesajem,to gratulacje!!!u mnie jak było tragicznie tak jest dalej...nie pomagają zmiany mleka.a dzis to chyba sie calkiem wykoncze,godzine jedynie na spacerze pospał,a reszta to darcie mordy i rączki.i nie ma mowy o spaniu gdziekolwiek indziej,jak go odkładam i nie daj boze nie wezme zaraz po alarmie(czyli po ok. 5 min... :roll: ),to później musze pół godziny flaki wyprówać żeby się uspokoił,istna histeria!!!!tak więc siedzę sobie z klockiem na rekach i pisze....
a bebilon pepti zawiera laktoze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

A moja niunia ma chore gardelko i dzis strasznie marudzila, dziewczyny jak ja wam wspolczuje ja dzis to nie wiedzialam co mam zrobic ja ona plakala i patrzyla tymi oczami na mnie jak by chciala powiedziec zebym jej pomogla :( Trzymajcie sie wszytskie tam. Caluski.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie...jak patrzy prosto w oczy i ryczy a ja nie wiem co chce powiedzieć i nie wytłumacze że jestem przemeczona i ledwie sie na nogach trzymam :( .ale na razie dziś jest jakoś lepiej :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Kurcze a moja Nicolka musiala sie lepiej poczuc dzieki temu leku na gardelko bo padla o 19 po ciezkich mekach z zasnieciem i spala do 8 40 :shock: z tym, ze o 24 zjadla flache na spiaco bo ledwo co zjadla na kolacje i o 2 w nocy 100 ml wypila herbatki :D Ogolnie dzis ma sie dobrze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jamaika a byłaś u neurologa?
bo może coś nie tak jest - bo to aż niemożliwe żeby dziecko wciąż krzyczało i krzyczało!
nawet moje diablęcie miewa dobre dni ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

jamaika:) Bebilon Pepti zawiera laktozę, właśnie sprawdziłam na opakowaniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny,
moj urwis daje popalic w nocy, budzi sie o jakiejs porze np raz o polnocy a drugi raz o 2, i wyspany zada zabawy :) odzwyczajam od karmienia nocnego dzis nic nie pil i wczoraj tez, nie robi mu to roznicy czy pije mleczko czy nie, ale pprzebudzac i tak sie troche przebudza badz tez wierci. jeszcze nicpon taki ze jak na brzuch sie prkreci przez sewn to sie obudzi glowke podniesie i odwaraca sie do nas no kurde! to jest najgorsze bo trzeba byc czujnym cala noc, kiedys to tylko krzyknal i wtedy sie dawalo mleko i spaciu szedl dalej, a teraz w ciszy on na brzuch sie przekreca i nawet nie slychac jak sie budzi...ale dalej wstaje o 5 badz tez wczesniej mimo iz staram sie tych drzemek przestrzegac... eh no najgorsze te noce sa.

a zaczalw zupki jesc bez marudzenia zuch kochany!

a co dziewczyny u was taka cisza tu e normalnie szok! maluchy tak daja w kosc ze nie ma czasu wejsc na forum? :>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

No cisza, cisza :) Kurcze mojej maloej chyba ida zabki bo po pierwsze strasznie sie slini, a po drugie jest strasznie marudna, nie chce smoczka bo jak jej wklaam i zacznie ciumkac to zaczyna sie ryk ;/ dramat a takie spokojne bylo to dziecko, dobrze ze noc przesypia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć postanowilam do Was dołączyć .. bo od 2 dni to Jasiek tak daje w kość, że chyba tu Prezesem zostanie :hil: :smo:
krzyczy jak nikt go nie chce nosić i może tak dłuuuugo... jak jest głodny i mu się to przypomni to zaczyna nagle i głośno się domagać jedzonka - TU I TERAZ niezależnie od tego gdzie jesteśmy :?
choć jest pogodny i często się śmieje to akcje krzykowe i trzęsienie się opanował do perfekcji a rodzicom serce mięknie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wezcie to dziecko ode mnie bo oszaleje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

muka kochanie co sie dzieje ??
Dla pocieszenia moja od paru dni daje popalic, zwaszcza przed snem ;/ drze sie jak by ja lozeczko parzylo, nic nie chce ani smoczka, ani picka :( Wczoraj to juz przegiela, nic ja nie bolalo zaczela sie tak zloscic ze az piastki zaciska i krzyczala :( Tatus to zwatpil, zostawil ja w lozeczku dopiero babcia sie zlitowala i udalo sie jej ja uspokoic. TRAGEDIA.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Arturowi dwojki ida i to jak - przy jedynkach sie tak nie slinil, teraz to tak sobie pruka jezyk wywali i prrrrr i normalnie cieknie ta slina ciurkiem cala buzia mokra. ale nie marudzi nigdy nie marudzil przez zeby

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak mi dal popalic ze szok..
cyc o 24 (zasypia o 21) potem prezez godzine usilowalam go uspic w lozeczku - wymieklam dostal znowu cyca i dopiero jak calkiem spal to go przenioslam (normalnie zaraz po jedzeniu go przenosze) 2 h. potem znowu cyc. Przy odlozeniu takie wrzaski zew caly dom obudzil. wzielam go do siebie pospal troche

dokoncze potem bo zas mi tak do ucha sie drze ze oglu chne zaraz :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

-----------

cd :)
Potem było darcie ryja za przeproszeniem przez jakieś 4-5 godzin :/ przysypiał czasem na jakies 3 minuty albo zamieniał darcie się na marudzenie ale głównie to się wściekał. W łózeczku - źle, w moim łóżku - źle, na rękach - źle, zabawki - be, gadanie - be, przytulanie jeszcze bardziej be. Po prostu szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wreszcie udało mi się go uśpić (a przez cały ten czas próbowałam!!!) ... na 20 min :/
Potem wprawdzie miał lepszy humor - ale już nie zasnął a mi łeb pęka. Po powrocie ze spaceru - runda druga! Znowu to samo. Darcie się, wściekłość i nic nie pasi. W końcu się wkurzylam zostawiłam go na łóżku i podeszłam do kompa - oczywiście w tym momencie moja matka wlazła i jakieś hasła rzucała że "dziecko przecież chce się bawić " :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Znawczyni się znalazła! Jej dzieci babcia wychowała i teraz ona za moje się zabiera wrrrrrr I gada jakbym nic z Antkiem nie robiła tylko leżał cały dzień w łóżeczku. (jak on w dzień poleży tam 10 minut to cud jest bo on w łózeczku tylko w nocy leży a tak to się nie da tam położyć). A jak niedajboze do kibla pojde albo siade do kompa (zresztą reszta mam rozdarciuchów dobrze wie ile się to przy nich "siedzi" na kompie) to już od razu się dzieckiem nie zajmuję a ono chce się bawić :shock: Bo ja się za przeproszeniem wysrać nie mogę bo przeze mnie dziecko płacze :evil: :evil: :evil: :evil:
Jestem więc potrójnie wściekła - za nieznośność antka, za podejście i bezsensowne uwagi mojej matki i najbardziej na jego %$#&#^ "tatuśka" który przez pół roku nie przesłał naszych rzeczy, nie mówiąc choć o groszu na dziecko a teraz się przeprowadza cholera wie gdzie i więc prawdopodobieństwo że to odzyskam jest bliskie zera!!
i jak w takich warunkach zachować spokój ????????? i może jeszcze optymizm????????? bosko :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Muka wrrr .... ty to masz z ta mama Twoja ;/ Wspolczuje Ci :( i zycze duzo wytrwalosci i sily :) Moja tez daje w kosc ostatnio :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mukaa bo nalepiej być samemu i wychowywać swoje dziecko, bez porad Mamy czy teściowej! .... ale wiesz mi potrzebny Ci relaks, poproś może kogos , żeby w ciągu dnia zajął się Antosiem,a Ty odpocznij ... potem z nową energią podejdzesz do sprawy :D ja jak miałam dość- pobudki o23, 2 potem 5 i koniec spania, w iagu dnia tylko noszenie i zabawa- to poprosiłam męża o zajęcie się małym a ja poszłam spać na 2 godziny- po 3 dniach takiej akcji byłam wypoczęta...
my dziś położyliśmy małego krzyczącego cwaniaczka na wersalce i mówiliśmy, że jak będzie krzyczał to nie będzie noszenia i oglądania domu , kilka razy tak zrobiliśmy.... 5 min i załapał o co chodzi :lol:
Jaśko jak chce żeby go nosić to zaciska piąski, kopie nóżkami, trzęsie się i zanosi od płaczu patrząc mądrymi oczkami na rodziców ... ale stop małemu terroryście :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no właśnie nie mam komu go "wcisnąć"
matka obiecała go na spacery brać - ale rzadko do tego dochodzi niestety - a dla mnie to jak balsam na skołatane nerwy!

i nie kryję że moim marzeniem jest bycie na swoim..I tak całkiem sama zajmuję się synkiem. Tylko niestety do tego są potrzebne cholerne pieniążki :( chyba zaczne w totka grać ;)

mały śpi a ja już trochę ochłonęłam
forum też jest niezawodnym lekiem na smuteczki ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]