Dzisiaj jest pt maja 29, 2026 11:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

MamoPrzemka Ja tez rodziłam w Zdrojach 17 grudnia;)
Potwierdzam opinie że w Zdrojach fajnie jest rodzić, choc mój poród skończył się cięciem .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja bede rodziła na Pomorzanach bo chodze do gina z tego szpitala :D
poza tym i tak czeka mnie cesarka :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tez miałam cesarke na Pomorzanach... Do jakiego lekarza chodzisz :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

do młodego Żółtowskiego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A, to nie wiem, czy znam. Pewnie z widzenia... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emila pisze:
jego ojciec też ginekolog, a on nie aż taki młody :lol: ma ok 40 :P

Jestem bardzo zadowolona, chodzę do niego prywatnie do gabinetu na Powstanców Wielkopolskich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :)

Ja mam jeszcze trochę czasu do porodu, ale też zbieram wywiad co i jak w szczecińskich szpitalach... mój m kończy studia medyczne i był kilka razy na porodach na Unii... mówił mi że kiedyś, na porodzie była jakas docentowa, i była strasznie niemiła dla pacjentki... krzyczała na nią żeby się nie darła... byłam w szoku... aż mąż tej kobiety mało się nie pokłócił z tą lekarką....
Ja w sumie chciałabym rodzić na Unii bo tam pracuje mój lekarz prowadzący, ale też skłaniam się ku szpitalowi miejskiemu... tam niedawno rodziła moja koleżanka, wprawdzie miała cesarkę, ale ponoć panuje tam miła atmosfera... :) Mam nadzieje tylko że zdąże tam dojechać... :D Już nie mogę się doczekać :)

pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annad pisze:
emila pisze:
jego ojciec też ginekolog, a on nie aż taki młody :lol: ma ok 40 :P

No tak. To znam. W poprzedniej ciąży chcodziłam do szkoły rodzenia jego żony :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ollamaz pisze:
Ja w sumie chciałabym rodzić na Unii bo tam pracuje mój lekarz prowadzący, ale też skłaniam się ku szpitalowi miejskiemu... tam niedawno rodziła moja koleżanka, wprawdzie miała cesarkę, ale ponoć panuje tam miła atmosfera... :)

Szczerze mówiąc to ja wychodzę z założenia, że wszędzie są ludzie i ludziska. Na temat miejskiego też znam dobre i złe opinie. Moja kuzynka rodziła w miejskim (cesarka) i gdyby nie jej 16 letnia córka, która jej pomagała po porodzie, to żadnej pielęgniarce nie chciało się do niej zaglądnąć :cry: Natomiast koleżanka która tam rodziła, zachwalała sobie atmosferę. Myślę więc, że to wszystko zależy od tego na kogo trafimy, nawet wśród 100 pielęgniarek może znaleźć się jedna zołza i akurat ona będzie miała wtedy zmianę :oops:

Ja na 100% idę na Pomorzany tylko ze względu na ginekologa. Wiem że z jego strony będę miała dobrą opiekę, bo jest kolegą mojego męża kolegi. Już teraz wiem, że mogę do niego dzwonić o każdej porze dnia i nocy, bo on wie, że jestem sama, ponieważ mąż pracuje za granicą i nie ma go ok 3 tyg a potem tydzień jest :oops: :oops:

emila pisze:
No tak. To znam. W poprzedniej ciąży chcodziłam do szkoły rodzenia jego żony :D

:P :P

Mam pytanie, czy przy porodzie cc może być mąż :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zalożyłam ten wątek w pierwszej ciąży, niestety nie udało mi się doczekać do porodu. Teraz jest dobrze i ciąża rozwija sie prawidłowo i jak bumerang wraca pytanie "w jakim szpitalu rodzić?". Tym razem jestem już prawie jestem zdecydowanan na Zdroje, widzę że opinię są dobre a na dodatek mój lekarz się tam przeniósł. Kurcze daleko tam z Zawadzkiego ale co tam może dzidzia będzie chciała wyjść poza godzinami szczytu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annad ja roidzilam w Miejskim i napewno jakbedzie ten szpital jeszcze wroce tam z kolejna ciaza. Fakt porod odbyl sie przez cc (tam tez 2 razy rodzila moja przyjaciolka i jej Bratowa). Masz racje zawsze znajdzie sie ktos komu cosik nie pasuje. Lezalam w miejskim dosc dlugo bo moje dziewcze nie spieszylo ise na swiat (urodzila sie 8 dni po terminie). Dwa razy lezalam na porodowce z podlaczona oksytocyna, pierwsza proba zakonczona fiaskiem i wyladowalam na patologii, ale zmiana na porodowce do rany przyloz (głownie chodzi o polozna ktoa byla na porodowce), druga proba zakonczona na sali operacyjnej. polozna na porodowce jakos nie przypadla mi do gustu jakos tak dziwnie patrzyla i miala swoje widzi misie, ale za to na pologu cud miod i orzeszki. na Plologu (wiec blisko porodowki) lezalam od czwartku popoludnia do poniedzialku rano. Widzialam kilka zmian na dyzurach i czasem osoba ktora osadzil;am za zla niedobra i wredna zmieniala sie w aniola wszystko pewnie zalezalo od tego jak sie dzien dla danej osoby ulozyl. Naprawde polecam Miejski.
Wybralam ten szpital bo polecala mi go moja przyjaciolka oraz moja lekarz prowadzaca tez tam pracuje. niestety na moim poirdzie jej nie bylo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja zastanawiam sie miedzy pomorzanami (tam na pediatrii lekarka jest znajoma mojej tesciowej), a policami (tam pracuje moj ginekolog), a ostatnio zaczelam brac pod uwage zdroje - teraz mieszkam w centrum, ale jeszcze przed porodem przeprowadzam sie na prawobrzeze i w takim wypadku zdroje bylyby najlepsze. Widze, ze tu sa dobre opiniena temat poloznictwa w zdrojach, ale czy ktoras pani rodzila na pomorzanach albo w policach? Bardzo prosze o opinie, mam jeszcze sporo czasu, ale lepiej podjac decyzje wczesniej niz w drodze na porodowke. Pozdrawiam szczecinianki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chociaz nie jestem ze Szczecina zamierzam rodzic na Pomorzanach, mój pierwszy poród tez tam się odbył (ze wzgledu na lekarza prowadzącego który akurat tam pracuje). Za pierwszym razem tak trafiłam, że nie trafiłam na żadnego studenta bo rodziłam w nocy z piątku na sobotę a wychodziłam w pon. W sumie nie narzekam, co prawda lekarka fuknęła na mnie żebym tak nie krzyczała bo zamiast parcia cała siła idzie "w las" i nie gniewam się na nią, bo miała rację i poza mną jeszcze dwa równoległe porody na pobocznych salach .... taka praca.
Ogólnie tak jak poprzedniczki wspominały, zależy na jaki dzień się trafi poszczególnych osób personelu.... czysta ruletka :)
pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Z tego co sie orientuje to cieszy sie on bardzo dobra opinia, mam wiele znajomych ktore tam wlasnie rodzily i sa bardzo zadowolone. Jedynym minusem sa studenci, ale wiem ze mozna nie wyrazic zgody na ich obecnosc. Jest fachowa i ponoc mila obsluga

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!

Ja rodziłam 2 września w Zdrojach przez cesarskie cięcie w 30 tygodniu ciąży.Byłam na wizycie u ginekologa i od razu dał mi skierowanie do szpitala ponieważ moje dziecko miało z wysokie tętno.Pojechałam do szpitala o 14 godzinie lekarz od razu mnie przyjął podłączył do maszyny która mierzy tętno dziecka,moje dziecko miało tak wysokie tętno że maszyna nie miała skali dla niego 280:(
Zawieźli mnie na sale operacyjną lekarz dzwonił i konsultował się z innymi lekarzami:(O 14;52 urodziłam synka przez cesarskie cięcie..żył 6 godzin..miał nie wydolność serca.Po operacji zawieźli mnie do sali pooperacyjnej,dostałam osobny pokój dla mnie po stracie dziecko było trudno mi,cały czas płakałam nie umiałam zrozumieć dlaczego:(
Ogólnie lekarze wszyscy wspaniali;*Pielegnarki też OKI:)
Sale i pokoje czyste,widać że szpital jest po remoncie,normalne szafeczki drewniane nie metalowe,firaneczki i roletki w oknach:)
Wada w pokojach nie ma dzwonków trzeba wołać;/
Rodzina musiała mi załatwić psychologa szpital powiedział że trzeba było sobie samemu załatwić;/Po takiej stracie powinno być obowiązkowo psycholog:(
I najważniejsza zaleta tego szpitala jest Intensywna Terapia Maluszków;(Mojemu słoneczkowi nie dało się pomóc bo nie reagował na leki a operacji u wcześniaków się nie robi:(

Jak by była skala dałabym 8 na 10 Szpitalowi w Zdrojach:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]