Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:31 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

100 lat dla Oliwci!!!
A dzis Natalce sie pomieszało i .....jeszcze nie śpi....tylko szaleje...i się śmieje w niebogłosy!!!!
A oko tez ma bardzo spostrzegawcze...i paproszki są jej wszystkie...
Dobranoc wszystkim....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Duża buzka dla Oliwci!!!! :D

jednym słowem nasze dzieci robia w domu za odkurzacz :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój odkurzacz grasował dziś na ogródku ;) kamyczki wyciągałam z pysia od razu, bo stukały o ząbki :lol: ale listki i patyczki czasem dopiero po kilku minutach znajdowałam :lol: chwytała po kilka sztuk, mi się wydawało, że wszystko zabrałam a tu po jakimś czasie memła coś albo kaszle :roll:

Przypomniało mi się jak kiedyś Zuza usiłowała złapać w paluszki piega na mojej nodze, bo myślała, że to paproszek :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widze, ze wszystkie dzieciaczki uwielbiaja jak najmniejsze rzeczy, ktore znajda sie na ziemi. lidka preferuje wszelkiego rodzaju zlotka, papierki i okruszki od chleba :D Chociaz trawa to tez nie pogardzi :wink:

Sto lat dla Oliwki no i widze, ze jest juz duza pannica, w koncu ma juz 10 miesiecy :wink:

A ja dzisiaj Lidke "sprzedałam" do drugiej babci i teraz jestem samiutka w domciu. no ale musze sie uczyc bo 1 wrzesnia poprawka :? tylko jakos niemoge sie zabrac :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie mogę się nacieszyć jak Maciek tymi swoimi malutkimi paluszkami (dwoma a nie jak jedyś całą garstką) coś łapie :) Takie to jest dla mnie rozczulającę, że eh.... :P Jakże ten czas szybko leci. Jutro 10 miesięcy. A dopiero się urodził. W ogóle często to nawe mówię mojemu mężowi, że nie czuję się tak jakbym to ja małego urodziła, tylko jakby nam go ktoś podrzucił i że my się nim opiekujemy :lol:
Wczoraj Maciejko znowu wydoił kaszkę z butli (SUKCES!!!!). Tylko ze spaniem gorzej. Nie wiem, czy to wina zębów, czy za gorąco mu było i dlatego te pobudki.
Siedzi teraz na podłodze i ogląda gazetę :) Dosłownie :-) Bierze po 3-6 kartek i je sobie przewraca :o

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekujemy, dziekujemy :D
w kwesti lapania - Oliwcia czesto probuje wydlubac sek z drewnianej podlogi. nieraz skubie i skubie. na darmo. ale przynajmniej jest spokoj w domu :wink: teraz rozgniata lapkami borowki. oczywiscie cala jest nimi umazana.... eh...
z kaszka narazie nie probuje. dalam za wygrana. czasem dorzuce do mleka kleik ryzowy...
a czy Wasze smyczki tez tak potwornie odkrywaja sie w nocy? moja regularnie spi na kolderce i to "tyl naprzod" (co u nas oznacza nogi na poduszce, glowa w miejscu nozek). nieraz z 5 razy ja przykrywam nim pojde spac. a do rana i tak robi swoje. zastanawiam sie jak szybko ona to robi i czy przypadkiem calej nocy nie przesypia odkryta. ale zimna nie jest i nie placze. kiedys jak bylo jej zimno to plakala :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zu niestety czyta gazetę buzią ;) ale fakt, że ostatnio coraz chętniej ogląda obrazki przed zjedzeniem ;) i swoje książeczki z twardymi stronami lubi bardzo :)

Kocyk też częściej służy jej za prześcieradło ;) i też wielokrotnie zmienia pozycje łącznie ze spaniem w poprzek (jeszcze się mieści na wcisk lub trochę po skosie ;) )

Jeszcze pół godzinki i zmykam do domku :) dziś w pracy nuda.. strata czasu ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

radzu spi w pajacu bo żeczywiście kołdra mu słuzy tez jako prześcieradło ale dzieki temu ze śpi w pajacu to wiem ze jest mu ciepło zima jak bedzie zimno to pod spud bede mu wkładac body bo tak to byym cała noc musiała go przykrywac :lol:

jestem padnmneita ostatnio mały spi mało w dzień dzisiaj spał tylko 1 godzine przez cały dzien ( masakra) ale zato juz o 8 spi. A tak to po całym domu szaleje pcha swój pchacz po całym domu i juz sie boje jak zacznie sam biegac to dobiero bede miała wesoło pewnie padne na twarz .

Mój mały je tylko kleik malinowy ale zauwazyłam że jabłkowo gruszkowy tez mu smakuje ale bananowa to wreczpluje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja wkleję parę zdjęć jak się uda, bo nie chce mi się iść do kuchi smażyć kurczaka :lol:

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

a my narzekamy, że na plaży jest ciasno ;)
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale Zuzu jest słodka i przypomina mi moją Natalkę :)

Oczywiście kocyk, ani kołderka równiez mojej Niuni nie są potrzebne...więc często daję za wygraną,...a no i kładę ją w pajacu, żeby było ciepło:)

w Łodzi dopiero co była okropna burza...Natalka z dwa razy podskoczyła jak piorun strzelił..mamusia też :) bo tata na noc w pracy :(

Kolorowych snów...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj kocyk odpada. W dzien przykrywam ja tylko pielucha flanelowa i o dziwo sie nie odkrywa. Ale za to wnocy masakra. Tylko nakryc kolderka a za chwile nogi juz na wierzchu. A ulubiona pozycja do spania to albo na czworaka, albo w poprzek lozeczka, gdzie glowa sie nie miesi i prawie na sciance lozeczka.... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie przykrywam Adasia tylko ubieram śpochy.

Dziś pojawił się 3 ząbek.

Mały nauczył sie stawać i podciąga się na wszystkim, co mu wpadnie w ręce. Nawet na niestabilnym foteliku samochodowym, pod ławą - gdzie nie może się wyprostować itp.
Wszędzie go pełno.

Wczoraj podpełzł w kuchni blisko kuchenki, a ja w tym czasie potrąciłam rondelek z gorącą wodą. Dobrze, że woda wylała się obok a nie na niego. Mam nauczkę za swoje niedbalstwo. Na szczęście skończyło się na strachu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a Niuni dziś wyczułam 8 ząbek:)))...jej też wszędzie pełno...wczoraj pierwszy raz szufladą przycięła sobie paluszki...bardzo się zdziwiła, że nie może ich wyjąć...ale nic strasznego się nie stało :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ah.. chyba nie uda się wychowac dziecka bez przyciecia paluszkow szuflada, upadku na plecki, sciagniecia czegos na siebie itp. Oliwcia jeszcze sama nie staje, narazie jest na etapie puszczania sie. dzis ustala sama chyba ze 4 minuty - w raczkach trzymala klocki ktorymi uderzala jeden o drugi i pewnie zapomniala ze sie nie trzyma ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lidka to uwielbia kuchenke, a zwlaszcza przyciski od zegarka i ustawiania czasu itp. Dlatego co chwile jest na nim inna godzina :wink:

Gratulacje za kolejne zabki. U nas jak na razie cisza :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor- my też czasami mamy więcej szczęścia niż rozumu... Długo nie zapomnę jak Zu barykała z tatą na wielkim grubym dmuchanym materacu. Ja siedziałam obok na podłodze i piłowałam paznokcie. Zuza zrobiła jakąś zmyłkę w galopach i nagle widzę, że zaraz spadnie na łepetynę więc odruchowo wyciągnęłam do niej ręce. I odruchowo trzymałam kurczowo w garści ostry metalowy pilniczek... Zuzę złapałam zanim przydzwoniła o podłogę, a pilniczek jakimś cudem ułożył się bokiem, ale ja do tej pory jak sobie pomyślę, że mogła się np. oczkiem nadziać to mi się słabo robi....

A wczoraj włożyła stópkę między szczebelki ławki i nie mogła wyjąć :roll:
Dziś podobno przydzwoniła w kaloryfer :roll:

I albo ona jest coraz szybsza, albo ja mam coraz gorszy refleks ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to ja znowu się pochwalę szybkością mojego dziecka.
Wyszłam na chwilę otworzyć furtkę, a Zuzce kazałam pilnować Adasia.
No i wracam za pół minuty, a Adaś na schodach, głową w dół. Nogi jeszcze na podeście, a ręce na środkowym schodku.
Zawał!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!

Dawno mnie tu nie bylo bo bylam na wakacjach, zaraz poczytam co u was ;-) pewnie jest troche do nadrobienia .

Co u nas, Enzo chodzi za raczki ,zebow nadal brak wazy 10.5 kg i ma 78 cm, tak tak w telegraficznym skrocie.
Wkleje jeszcze jakies fotki i zabieram sie do czytania :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiec poczytalam, gratuluje wszystkim dzieciaczka postepow i zebow, wyglada na to ze tylko moj jest bezzebny :?

Co do zywienia to powiem wam ze np rybe dzieci we fr dostaja juz od 6 miesiaca, koniecznie dziecko powinno zjadac min 0.5 litra mleka dziennie a jak nie chce to produkty mleszne.
Moj synek je juz prawie wszystko ,jest jednak male ograniczenie ,brak zebow ,mimo to je spore kawalki i nie wybrzydza :lol:

Aguna nie dawaj dziecku w nocy soku bo dostanie prochnicy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx witamy po wakacjach!!! Jaki Enzo już duży chłopak :) Ja wybieram się teraz do ośrodka, żeby Macieja zważyć i zmierzyć, bo myślę, że tak dyszkę to waży. Bo na szczepienie dopiero jak skończy roczek.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]