Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:13 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam

Mam corcie,ktora z racji tego,iz jej tata jest alergikiem ma wieksza sklonnosc ku temu.Od urodzenia miala bardzo duzo sluzu w stolcach - bylo podejrzenie nietolerancji na bialko mleka krowiego.Zamiast piersi podalam jej mleko sojowe,ale pojawila sie wysypka (alergia??),wiec wrocilam do piersi bedac na diecie bezmlecznej,ale sluz utrzymywal sie.W 4mz podalam pierwsza marchewke i sluz zniknal.Teraz juz nie karmie piersia.Lekarka kazala podawac dziecku isomil,bo uwaza ze zadne dziecko nie powinno pic miesznki z mleka krowiego (nadmienie,ze lekarka ta uwaza,ze nie ma czegos takiego jak alergia).Moje pytanie tyczy sie tego czy mam dawac isomil mimo iz dziecko nie jest uczulone na bialko mleka krowiego?? Dawalam jej nan ha2 - kupy po nim byly zielone,cuchnace i papkowate,czy takie moga byc po sztucznym mleku??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez podawalam nan Ha i moj synek mial identyczne kupki...podobno ma to zwiazek z tym iz mleko to ma duza zawartosc zelaza...przeszlam na bebilon zwykly przez przypadek bo zabraklo mi mleka a nie moglam nigdzie w okolicy kupic bebilonu HA...i kupilam zwykly...to bylo bingo...maly zajada ze smakiem ..ma normalne kupki..karmie go bebilonem juz 3 mies i nie ma zadnej alergii a wyprobowalam wiekszosc dostepnych mlek typu HA i bebiko omneo ze wzgledu na kolki.. u nas akurat chyba to HA powodowalo ze maly robil takie brzydkie kupki...kolki przeszly rowniez wraz ze zmiana mieszanki :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]