Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 10:55 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 159  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Wydatek nie jest duży, to fakt, ostatnio chodziłyśmy z siostrą za leżaczkami, ale w każdym jest coś nie tak. Bardzo fajny lezak miał fisher-price, ale za to malutki, dziecko polezy w nim do 3/4 miesiąca.
Najlepsze są chyba nasze polskie, proste lezaczki - co są duże i wygodne, a i cenowo bardziej korzystne. :)

Wraz z dzieckiem rodzi się mama.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Proste leżaczki bez zbędnych bajerów są bardzo dobre. Mój bratanek taki miał i bardzo dobrze mu w nim było.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Dziewczyny, wszystkie piszecie, o pajacykach rozpinanych w kroczku, a ja chciałabym zwrócić uwagę też na body, bo to bardzo wygodne, ale pod warunkiem ze rozpinane z przodu a nie zakładane przez głowkę. Ja opieram sie narazie na doświadczeniach siostry ale sama nieraz przewijałam jej dzidzię i wpychanie czegoś przez głowkę zazwyczaj kończy się płaczem. Ja będę miała dzidzię w styczniu, wiec podstawowe ubranko to będzie body i pajac.
Druga sprawa to wózek, jestem troche wygodnicka :wink: i chciałam zapytać czy któras z Was może polecić wózek który ma WSZYSTKO?
Czyli gondole, nosidełko, fotelik do samochodu i spacerówkę?
Są w ogóle takie?

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Graco quatro Deluxe :D
KLIK
Tak on wygląda, ja mam ten wózek, tyle, że bez fotelika i jestem zadowolona. Zobaczymy jak się sprawdzi w uzytkowaniu. Wybrałam go głownie ze względu na rozmiary i lekkość prowadzenia.
Zresztą wejdź w temat WÓZKI - tam znajdziesz opinie i zdjecia innych dziewczyn. Wiadomo, ze każda chwali swój ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

fajny, a drogi? bo widze ze ma wszystko czego potrzeba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

ja polecam MUTSY
mozna dokupić wszytskie części i mieć komplet

cena komplet 3000zł 9gondloa+spacerówka+nosidło)

<ciach>

we wrzesniu jade go zakupić :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

3000zl? Szczerze mowiąc nie przewidywalismy tyle na wozek. Boze ale ceny, normalnie spadla z krzesła. Nawet gdyby miał mieć wbudowany spadochron to uważam ze to strasznie drogo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

wiesz mozna i kupic i za 700zł
ale jak mnie stac i pasuje mi ten wózek to czemu nie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Pewnie ze tak, poprostu narazie nie chodzilismy po sklepach, troche przegladalam wozki na Allegro i wydawalo mi sie ze ceny (oczywiscie nie mowie o tych super tanich bo do takich nie mam zaufania) ksztaltuja sie od 1500 do 2000 i zaskoczyla mnie cena 3000. Ale chyba trzeba sie przyzwyczaic ze gornej granicy nie ma :roll:
Poza tym jak nie musisz wszystkiego kupowac oddzielnie to po przeliczeniu pewnie na jedno wyjdzie.
Mojemu męzowi ciagle sie wydaje ze jeszcze mamy kupe czasu na zakupy, niedlugo moze sie zdziwic :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Eva80 - w Szczecinie w sklepie widziałam go za 900 (nie wiem czy nie w promocji), ale ja kupowałam nowy wózek przez Allegro. Zapłaciłam 800 zł, zamawiałam w piątek po południu, dostarczyli mi w poniedziałek - zadziwiająco szybko, biorąc pod uwagę, ze po drodfze był weekend. Jestem z niego bardzo zadowolona. Także polecam.
A 3000 to ja nie wydałam na całą wyprawkę prawde mówiąc :|

EDIT

Aa, ja zapłaciłam 800, ale bez fotelika, z tego co widziałam z fotelikami kosztują do 1500 zł na Allegro, nie wiem jak w sklepach, pewnie ciut drożej.[/i]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maniunie pisze:
ja polecam MUTSY
we wrzesniu jade go zakupić :)

Ja mam Mutsy. Napaliłam się na niego okropnie... niestety nie spełnia do końca moich oczekiwań. Skupię się na minusach, bo jak go chcesz, to zachwalać nie muszę...
1. nie za duża gondola, moja córka ma 4 miesiące i mamy już problem, bo zaczyna być za mała, na spacerówkę jeszcze za wcześnie;
2. gondola jest umocowana pod niewielkim kątem, to wystarcza, żeby dziecko zjeżdżało w dół i opierało się na nóżkach (zwłaszcza jak jest już duże);
3. wyściółkę do gondoli niby można prać, ale jak ją wyprałam, to się w praniu SKURCZYŁA :shock: i nie dało rady jej naciągnąć (oczywiście reklamację uwzględnili, ale to dwa tygodnie czekania);
4. ruchoma tylna oś niewygodna (lepiej chyba trójkołowy lub z ruchomymi przednimi kołami), wózek ma duży promień skrętu i kiepsko się nim manewruje - można oczywiście zablokować;
5. dużo siły kosztuje wjechanie na każdy chodnik, stelaż jest tak skonstruowany, że opiera się na na przednich kołach, a podczas wjeżdżania chcesz nacisnąc na tylne - tu się nie da...
6. jest ciężki - naprawdę ciężki... i wielki - nie do każdego bagażnika wchodzi w całości (można jednak zdjąć koła)
7. mały koszyk na zakupy;
8. spacerówka rozkłada się niby na płasko, ale wybrzusza się wtedy na zgięciu, w porządku jest dopiero jak jest oparcie trochę podniesione (dlatego malucha teraz jeszcze nie możemy w spacerówce);
9. materiał, z którego zrobiona jest spacerówka jest mało przytulny (ten sam zazwyczaj, z którego jest gondola), zwłaszcza jak dziecko chce zasnąć;
10. spacerówka też ciężka;
11. każdy dodatek do wóżka kosztuje proporcjonalnie do ceny wózka - czyli drogo.

Wiem, że pozbawiam radości i nadziei, ale radzę przemyśleć, sprawdzić w sklepie itd... Za tą cenę można chyba spodziewać się wózka niekłopotliwego, wygodnego i nie przynoszącego rozczarowań... (wydaje mi się, że bardziej tradycyjna Emmaljunga jest lepsza lub równie awangardowy w wyglądzie Quinny)
Jedno jest pewne - wózek dobrze się sprzeda :D

Ech, jakby mi ktoś parę miesięcy temu to napisał o Mutsy to bym nie uwierzyła :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

EMILA
dziekuje za ta wyczerpującą odpowiedz dzis wypatrzyłam inny wozek i chyba odeszła mi cheć na MUTSY
jeszcze kolej przekonać mojego M do tego nowego wózka :) w zasadzie to on wynalazł MUTSY i mnie namawiał na niego ale ja jak to baba w ciązy dalej szukam :)

ten nowy wozek jest mniej wiecej w tej samej cenie ale chyba jest ciut wiekszy http://familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=561

jesli miałabyś wybrac miedzy MUTSY a BEBECAR to co byś wybrała nie znając minusów MUTSY :?: ja jestem bardziej skłonna kupic BEBECAR mimo tego iż wizualnie mniej mi sie podoga ale chyba jest bardziej funkcjonalny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ten Bebecar bardzo mi się podoba... Ale Mutsy tez mi się bardzo podobał, więc zdjęcie niewiele mówi, jak się okazuje... Ma przednią oś skrętną, jak będziesz miała okazję, to sprawdź jak ona funkcjonuje... Jakoś nie mogę od tych minusów Mutsy się odciąć :wink: Obejrzyj też spacerówkę, ważne chyba, żeby była przytulna i rozkładana, jak będziesz chciała w niej położyć 5-miesięczne niemowlę :) Jak jest ciężki, to w zamian powinien być bardzo zwrotny i niemal sam jeździć :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

też mi sie wydawało jak jeżdziłam po sklepie tym mutsy ze ciezko sie go UNOSI JAK DO KRAWEŻNIKA i ze jak jest odblokowana oś to ciezko ciągnąc wózek tyłem bo koła uciekają, w sumie lepiej sie prowadził mutsy z przednia osia skretną
teraz popatrze na ten wozeczek BEBECARA moze sie zdecyduje na niego jak bedzie lepszy i od razu kupie bo zaraz coś znowu wypatrze i bede głowkować :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

mi się wczoraj bardzo spodobal ten wozek, znalazłam go na Allegro, ale postanowiliśmy z mężem nie kupować dopoki nie obejrzymy w sklepie i nie wypróbujemy jak sie prowadzi. Co o nim myslicie?

<ciach>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!!!
Może któraś z Was ma już wyrobiony pomysł na temat X-landera, X-A!!!
Chcemy go kupić, ale cały czas się zastanawiamy!!!Nie wiem czy gondola nie jest za mała. Córka przyjdzie na świat w styczniu i właśnie dlatego się zastanawiam czy będzie jej wygodnie w tych zimowych m-cach w tej gondoli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosik pisze:
Witajcie!!!
Może któraś z Was ma już wyrobiony pomysł na temat X-landera, X-A!!!
Chcemy go kupić, ale cały czas się zastanawiamy!!!Nie wiem czy gondola nie jest za mała. Córka przyjdzie na świat w styczniu i właśnie dlatego się zastanawiam czy będzie jej wygodnie w tych zimowych m-cach w tej gondoli.

sama sie nad nim zastanawiam, tle ze nad wersja trzykolowa, bardzo mi sie podoba
tylko ma jedna wade, nie da sie przelozyc razcki w wersji spacerowej, nie wiedzisz dziecka jak jedziesz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Forumka, babo gdzie Ty byłaś??? :D
Wiesz, ja ostatnio pytałam w sklepie w mi babka powiedziała, ze można odwórcić spacerówkę tyłem do kiedunku jazdy, więc wtedy widzisz malucha, jak jest mały, a jak większy to niech sobie ogląda świat :D

A co sądzisz o gondoli???Czy na zimę nie jest za mała???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosik cala firma miala 2 tygodnie urlopu, a w domu nie moglam skonfigurowac pracowego laptopa z internetem.

Nie wiem czy gondola jest za mala, ale wydaje mi sie ze na wiosne trzebai tak zalozyc spacerowke, wiec gondola sluzy tylko kilka miesiecy.
Zreszta widze ze wszystkie te gondole sa male.
I czytalam w numerze "Mam dziecko" ze maluch na samym poczatku woli male, ciasne, przytulne miejsca ze wzgledu na poczucie bezpieczenstwa, wiec powinno byc oki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

eva ponieważ ja chcę mieć wózek z Quinny to chodziłam i wypytywałam siesprzedawców i napotkane panie na mieście [beszczelnie zaczepiałam i pytałam o wady :oops: ]. W efekcie dowiedziałam się, że buzz ma 2 duże minusy - przy ostrej zimie czy dużym błocie zapychają się przednie kółka i nie da sie prowadzić i w spacerówce jak chcesz dziecko położyć to nie da się położyć samych plecków, tylko obaca się całe siedzenie - w efekcie dziecko śpi z nogami w górze [spróbuj wyobrazic sobie o co mi chodzi, bo nie umiem tego lepiej wytłumaczyć :oops: ]... za to dużo bardziej zachwalano mi Quinny speedy sx - za cały komplet [gondolka + sapcerówka + nosidełko] kosztuje ok. 2400 zł, więc jest w podobnej cenie, a nie ma tych wad co buzz. Co do jego wad to tylko jedna pani mówiła, że ma małą gondolkę. Ale żadna inna się z tym nie zgadzała [później specjalnie o to pytałam].

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 159  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]