Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:11 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Katarzyna_M pisze:
musi przeciez porozmawiac sobie z misiami, potrzymac obowiazkowo mame za palucha i tak czasami godzine. A i dodam najwazniejsze odkad przewraca sie na brzuch, takze w lozeczku znajduje ja w roznych pozycjach hedhehe

podpisuję sie pod tym textem.
DZIEWCZYNY.
NIE MA CO PANIKOWAC. JA TEŻ WYNAJDYWAŁAM ANTKOWI NP. WZMOŻONE NAPIĘCIE MIĘŚNIOWE...którego nie miał!
PŁACZE I RYKI PRZESZŁY GDY SKOŃCZYŁ 3 MIES. :P :P :P

I WRÓCIŁY GDY MIAŁ 5 MIES. I 3 TYG. :evil:
ZĄBKOWANIE.
I TRWA PO DZIŚ DZIEŃ.
ANTOŚ NP. BUDZI SIĘ Z PŁACZEM W ŚRODKU NOCY, I SKWIERCZY W DZIEŃ JAK SKWARKA.
DLATEGO ZAPISUJĘ SIĘ DO KLUBU.
:arrow: :arrow: :arrow: 8) 8) 8)

Ostatnio zmieniony sob sie 18, 2007 2:09 pm przez marerka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

napięcie mięśniowe to ma każde dziecko!!

masz pewnie na myśli niewłaściwe napięcie np. wzmożone. Albo wiotkość :) Taka mała poprawka ;)

i właśnie co do tego napięcia - to muszę iść je skontrolować - bo mały urodził się w niezbyt dobrej pozycji i za napięcie dostał 0 w pierwszej i trzeciej minucie a w 10 =1pkt A ma problem z odwodzeniem nóżek = a usg wykazało że ze stawami jest ok i on po prostu ma te mięśnie tak napięte. Muszę więc iść tak żeby go dokładnie przebadali - sprawdzili odruchy (bo za to też dostał zero) i czy nie potrzebna mu jakaś mała rehabilitacja (bo spięte me dziecko jest) Także może to też być przyczyną płaczu - bo dzieci ze wzmożónym napięciem są też często nadwrażliwe (czyli jakby przytłacza je ilość bodźców i rozładowują napięcie płaczem - a jak zaczną płakać to z kolei ciężko im jest się uspokoić)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

iwonaKG,to właśnie ja z moim małym przechodze,i jego ojciec był identyczny jak był mały,latali z nim po lekarzach,pobierali nawt szpik z kregosłupa a mu po pół roku samo przeszło...dziwne rzeczy.ja miałam nadzieje ze mój tak przez reffffluksa ryczy ale powinna byc juz poprawa a tu jakos nie ma :evil:
mukaa,właśnie cichciałam napisać że może warto żeby aliena neurolog zbadał.sama myslalam ze u mnie przyczyna placzu to moze porzez napiecie ale z tym jest ok.
a u mnie w kratke,przedwczoraj był spokój,wczoraj nadrabiał :roll: ...dzxis narazie ok....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a w tej chwilu walcze z samodzielnym zasypianiem...o ile wiem ze go nic nie boli.tak juz przywyklam do tego ryku ze nawet mi jakos nie ciezko.a on też tragedii nie robi za barzdo :D .zreszta zaczelam mu pozwalac sie wyryczec(jesli nie jest to z bólu) czasami bo wiem ze jak sie nie wyryczy to caly dzien jest maaaarudny,a ja juz nie mam sil go cały dzień uspokajać,nosic,bujac,lulać....sama siebie nie poznaje,wczesniej kazde jego najmniejsze zachlipnięcie stawiało mnie na bacznośc i robiłam wszystko żeby nie płakał.chyba juz sie wyczerpałam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MUKAA no ja na Twoim miejscu już dawno bym to skontrolowała u jakiegoś dobrego specjalisty, bo to własnie może być powód tych wybuchów płaczu...Poszukaj dobrego neurologa, i idź z maluchem, może po diagnozie jego i Twoje cierpienie( nie wiem czy to nie za mocne słowo...?) się skończy! CZEGO WAM ŻYCZĘ Z CAŁEGO SERCA!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jamaika a może on ryczy bo się przyzwyczaił do noszenia. Ja tak czasami sobie myślę, że Iwi tak robi. Trochę się rozpieścił chłopak. Też walczę z samodzielnym zasypianiem :). W dzień w łóżeczku nie ma szans. Dostaje ataku histerii ale w leżaczku przychodzi mu to o wiele łatwiej.

A dzisiaj moje dziecko jest spokojne. Kurczę zaczynam się zastanawiać czy to nie we mnie tkei przyczyna. Iwi spędził ostatnie 24 godz z ojcem i była cisza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marerkaszczerze mówiąc zaufałam swojej pediatrze...
ale widocznie w tym kraju na prawdę trzeba wszystko na własną rękę robić :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie,to nie jest przyzwyczjenie do noszenia.rozpiescilam go,to fakt ale jak ryczy to nic nie pomoze....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No fakt jest taki, że na serio, według mnie dziecko bez przyczyny płakać nie może...tak dużo, codziennie...coś musi być i koniec i kropka. I łaziłabym dotąd po lekarzach, aż bym się dowiedziała by mu ulżyć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marerka widzę że twój synek to też antek :)

z moim jest tak że on POTRAFI być grzeczny tylko chyba po prostu nie chce...
taka megamaruda i złośnik z niego!
jak coś chce - to teraz już zaraz. Nie ma takiego "ostrzeżenia" że np coś bym zjadł albo nudzi mi się tylko od razu wrzask! Czasem ma dobre dni gdy jest na prawdę pogodnym dzieckiem i wtedy tylko przywołuje jak ma jakąś "sprawę" a nie że drze się BO TAK i nawet noszenie na rękach mu się nie podoba.

A bóle brzuszka to swoją drogą.

jamaika a może on ma alergię????? u nas na majówkach jest ann25 ona już nie pisze tam ale ma swój wątek. Jej córa też tak non stop wrzeszczała i okazało się że ma alergię - teraz powoli już robi się z niej rozkoszny bobas :)Biedna po prostu się męczyła więc dlatego tak krzyczała

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no podobno ma na moje mleko,ale po sztucznym nie było wcale lepiej,gorzej nawet...zreszta dostaje teraz coś żeby tą alergie wyciszyć.a po za tym on ma refluksa i raczej to jest przyczyna.ja już naprawdę gubię się kiedy on płacze z bólu,kiedy z nudów a kiedy bo jest po prostu zmęczony...nawet nie umiem stwierdzic czy jest poprawa po lekach,no zdurniałam juz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jamaika podpisuję się pod tym co napisałaś. ja też już za diabła nie wiem o co chodzi, czy jemu się nudzi, czy go boli, czy jest głodny. Boję się, że przegapię moment kiedy go już nie będzie nic bolało a on nadal będzie płakał bo jest rozpieszczony :).
Szczerze mówiąc to zazdorszę Ci, że znasz przyczynę płaczu, ja ciągle próbuję się odmyślać i dochodzić do tego i nic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

jamaika moje Dzidzi też ma refluks, a ma już ponad pół roczku, no tyle że z tego powodu nie płacze..... Bardzo mu się ulewało, więc zaczęłam go karmić mleczkiem Bebilon AR - antyrefluksowy, pewnie znasz te mleczka, podobne robi też Nan, i pewnie inne firmy też. Jak zjadł takie gęściutkie, nie ulewał nic. Teraz je Bebilon Pepti, bo ma lekkie objawy skazy białkowej, ale i tak mu zagęszczam kaszkami. Jak dzidzi jest starsze jest łatwiej, bo może jeść więcej produktów i można pokombinować. Wczoraj dałam mu na próbę niezagęszczone, doniosłam do drugiego pokoju i bleeeeeee :roll: wszystko z powrotem na nim, na mnie, na podłodze.... :lol: , a po południu dałam mu zwykłego soczku jabłkowego i pojechał na 2 godz na spacer, biorę go po spacerze, a tu co? :D :D :D zwrot soczka!!!!!!! Musi pić przecierowe, marchwiowe, albo bananowe z miąższem, wtedy jest ok. Mam nadzieję, że coś pomogłam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no w tym wieku dzieci nie płaczą dla hecy... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nesajem pisze:
Jamaika podpisuję się pod tym co napisałaś. ja też już za diabła nie wiem o co chodzi, czy jemu się nudzi, czy go boli, czy jest głodny. Boję się, że przegapię moment kiedy go już nie będzie nic bolało a on nadal będzie płakał bo jest rozpieszczony :).
Szczerze mówiąc to zazdorszę Ci, że znasz przyczynę płaczu, ja ciągle próbuję się odmyślać i dochodzić do tego i nic.

no niby znam...ale szczerze mówiąc to pewna nie jestem.juz tyle razy powinno byc lepiej a nie było ze sama nie wiem.dzis znowu bylam u lekarza,dostałam enfamil a.r. i po dobie powinno byc lepiej.tylko jux tyle razy to slyszalam ze wątpie...i naprawde nie wiem(!!!) czy on płacze z bólu czy chce żeby go na maxa rozpieszczać.bo on nie płacze cały czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olenka!,u mnie to jest refluks 3-go stopnia,on nie ulewa ale pokarm mu sie caly czas cofa az do gardła,miesza sie z kwasami,podrażnia wszystko i go okrutnie piecze.do tego ma skaze białkową więc te mleczka co piszesz odpadają.dostaje od paru dni leki ale na poprawe chyba trzeba jeszcze poczekać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Acha, bo Maciuś to zwracał wszystko np. pół godziny po jedzeniu, a nie dawałaś tego mleka Pepti na skazę? Kaszki są od 5 miesiąca, a od 4 będziesz mogła zagęścić Sinlackiem Nestle, to jest dla niemowląt z alergią na białko mleka krowiego i białko sojowe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny! Dopisuję się do waszego klubu gdyż od 3 dni też mam w domu małego rozdarciucha! Myśle że spowodowane jest to zbliżającym się ząbkowaniem. Czasami nie idzie z nim wytrzymać. Wszystko wkłada do buzi, ślini się jak buldog, jest nerwowy i strasznie płacze. Chociaż nie trwa to cały dzień bo są momenty kiedy śpi i się bawi. To dopiero 3. dzień a ja już mam dość i przeraża mnie myśl że może to potrwać kilka tygodni a nawet miesięcy. Nawet czopek na niego nie zadziałał. Współczuję Wam i sobie również :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

coraz bardziej mi sie wydaje ze moje dziecie płacze jednak nie z bólu...dziś nic mu nie pasuje,na rękach mu źle,jak odłoże to histeria,dziś jest zły...może przez upał.do tego teraz jak cos mu nie tak to potwornie mnie szczypie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Właśnie Eryk po raz 4 w przeciągu godziny miałczy- śpi i narzeka...smok na chwilę , potem znów nrzeka, no i cały czas śpi - jeśc nie, smok nie, może mu ciepło- ale przeciez w samym bodziaku leży i okno otwarte - ech...ciekawe ile razy dziś wstawać mi przypadnie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]