Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:18 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

moniaa..jak pojdziesz do kosmetyczki to ona po wywiadzie z toba...ogladnieciu twojej skory i ocenie jej stanu sama zaproponuje ci odpowiednie zabiegi....to sprawa indywidualna i do kazdej klientki podchodzi sie indywidualnie...tak tez dobiera sie zabiegi :D

motylek.niewiem jak jest tylko jeden to po cieplej kapieli wez 2 chusteczki higieniczne ..owin w okol palcow wskazujacych i sprobuj sobie wycisnac ten zaskornik...potem i przedtem zdezynfekuj go spirytusem salicylowym :)
natomiast jezeli jest ich wiecej niz jeden to wybierz sie do kosmetyczki na pierwszy w zyciu zabieg oczyszczania cery...ona sie z tym rozprawi... :wink: i uzywaj kosmetykow dla nastolatek...myj buzie 2 razy dziennie zelem antybakteryjnym i przemywaj tonikiem dla nastolatek... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Lila
W ciąży strasznie nasilił mi się trądzik. Boki twarzy mam strasznie zaczerwienione i powstają wręcz bolące krostki. Używam kosmetyków na trądzik i maści cynkowej ( w aptece kobietka mi poradziła). Ale zastanawiam sie czy mogę dodatkowo chodzić do kosmetyczki? Czy są dozwolone jakieś zabiegi czy maści na trądzik dla kobiet w ciąży?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki Lila ;* wycisnelam ,wyszla czarna kropka ale mam teraz taka czerwona i szczypi i krew leciala i taki strupek. tak mialo byc?:(

juz takich z kropkami nei mam ale na nosie mam jednego pryszcza i nie da sie wycisnac i kolo nosa tez... a co z tymi? smaruje je żelem i tonnikiem i nic:(

mama JASIA 15t2d (*) 26.03.2009
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magda24 niestety czesto tradzik w ciazy przybiera na sile...i niestety nie wolno oczyszczac bolacych zaczerwienionych wykwitow...sa to problemy zwiazane ze zmianami hormonalnymi...i pozostaje ci dbac o buzie tak jak to robisz do tej pory...pocieszajace byc moze to ze w 2 trymestrze twoja cera powinna sie zdecydowanie poprawic...ale tez niekoniecznie :)

motylek.niewiem...jest ok...strupek odpadnie i po klopocie...jezeli masz wiecej zaskornikow to szoruj do kosmetyczki na oczyszczanie...oczysci ci cala buzie i bedzie ok... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila... tylko ze póki co kasy brak.a ile taki zabieg kosztuje , boli i czy dlugo trwa.

mama JASIA 15t2d (*) 26.03.2009
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
lila czy moglabys mi polecic jakis dobry podklad :?: we wrzesniu mam slub i poszukuje calonocnago podkladu :wink: a- mam cere mieszana :P pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HEJ LILA MAM PROBLEM Z PAZNOKCIAMI -ROZDWAJAJA SIE CZY ZNASZ MOZE JAKIES DOBRE ODZYWKI LUB INNE SPOSOBY NA ICH RATOWANIE? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc Lila!Mam pytanko i prosbe o pomoc.Teraz w ciazy wyskoczylo mi strasznie duzo pryszczy i krostek na twarzy,dekoldzie i plecach.Zawsze mialam bardzo gladka cere nigdy problemow(jedynie na miesiaczke 2 lub3 pryszcze a tak nic)Powiedz mi jak mozna sie pozbyc tych krostek czy jest jakis krem albo cos co moge uzywac??Z gory dziekuje za odpowiedz.Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:lol:

Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 10:10 pm przez Afrodisiac, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Afrodisiac pisze:
pamiętaj, aby paznokcie były ladne i zdrowe zawsze je maluj....czy odzywką czy lakierem, w ten sposób zabezpieczasz je przed szkodliwymi czynnikami z zewnątrz :wink:

Powiedz mi, czy malowanie paznokci w ciąży (szczególnie w pierwszych miesiącach) nie jest szkodliwe dla dziecka?
Czytałam, że nieszkodliwe są lakiery do paznokci, które nie zawierają m.in. toluenu (np. lakier Inglot), czy to prawda?
I jeszcze jedno... jeśli już znajdę lakier do paznokci, który nie szkodzi dziecku to jak jest ze zmywaczami do paznokci? Są bezpieczne? Jeśli tak to które?

Ostatnio zmieniony wt paź 09, 2007 7:35 am przez Pati1, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 10:10 pm przez Afrodisiac, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Afrodisiac pieknie i wyczerpujaco odpowiedziala na wszystkie pytanka.... :lol: DZIEKUJE BARDZO!!! :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 10:14 pm przez Afrodisiac, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem czy padlo takie pytanie ( niestety nie przeczytalam wszystkich postow) ale jesli tak to przepraszam :)

Lila co mozesz mi poradzic na zaczerwienienia najbardziej wokol nosa i czola, podejrzewam ze juz moge miec taka cere trodzikowa, uzywalam na to roznych tonikow i zeli... niestety zaczerwienienia nie znikaja :( Moze jakis krem ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 10:11 pm przez Afrodisiac, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szczerze mowiac to nie wiem jak to nazwac, bo nigdy nie bylam z tym u lekarza, wczesniej nie bylo to az tak widoczne i dopieropo porodzie zaczelam na to bardziej zwracac uwage. Zaczerwienienia sa wlasnie wokol skrzydelek nosa i na czole :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 10:11 pm przez Afrodisiac, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Afrodisiac pisze:
Nikamo a czy te zaczerwienienia
:arrow: pojawiają się i znikają lub raz są bardziej widoczne a raz mniej (np. podczas upałów, kiedy zjesz lub wipijesz coś gorącego, kiedy się spocisz itp)

tak :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to nie jest tradzik tylko sklonnosc do rozszerzania i pekania naczyn wlosowatych... teleangiektazji..musisz zaopatrzyc sie w serie kosmetykow do cery naczyniowej..z wyciagiem z kasztanowca badz arniki gorskiej...dobrze jest tez wzmocnic naczynka od wewnatrz zazywajac rutinoscorbin...wit c ....jezeli popekane naczynka sa widoczne to warto udac sie do dobrego salonu kosmetycznego i porozmawiac o zamknieciu tych naczyn...wybrac metode itd....zeby zapobiegac natomiast to niestety...zero slonca...goracych napojow...goracych kapieli i bron boze kosmetykow z zawartoscia alkoholu...cera naczynkowa jest zaliczana do bardzo wrazliwych wiec nalezy o nia wyjatkowo dbac...sama taka mam niestety i w polaczeniu z tradzikiem cera lojotokowa powoduje sklonnosc do tradziku rozowatego a to to dopiero jest utrapienie... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila pisze:
to nie jest tradzik tylko sklonnosc do rozszerzania i pekania naczyn wlosowatych... teleangiektazji..musisz zaopatrzyc sie w serie kosmetykow do cery naczyniowej..z wyciagiem z kasztanowca badz arniki gorskiej...dobrze jest tez wzmocnic naczynka od wewnatrz zazywajac rutinoscorbin...wit c ....jezeli popekane naczynka sa widoczne to warto udac sie do dobrego salonu kosmetycznego i porozmawiac o zamknieciu tych naczyn...wybrac metode itd....zeby zapobiegac natomiast to niestety...zero slonca...goracych napojow...goracych kapieli i bron boze kosmetykow z zawartoscia alkoholu...cera naczynkowa jest zaliczana do bardzo wrazliwych wiec nalezy o nia wyjatkowo dbac...sama taka mam niestety i w polaczeniu z tradzikiem cera lojotokowa powoduje sklonnosc do tradziku rozowatego a to to dopiero jest utrapienie... :wink:

No wlasnie bo zawsze jak mylam twarz tonikiem z dodatkiem alkoholu to strasznie mnie piekla :/ Oj to widze ze bez wizyty u kosmetyczki sie nie obejdzie... bardzo dziekuje za odpowiedz ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]