Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:35 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

moze znacie jakies opinie na temat szpitali w trojmiescie i okolicach? ja juz w sumie zdecydowaalm sie na porod w Wejherowie, ale zawzse dobrze jest miec informacje na temat roznych szpitali tez z innych zrodel :)
piszcie gdzie planujecie rodzic i co wiecie o szpitalach na pomorzu :wink:

moze wiecie tez cos na temat szkol rodzenia?bo chyba juz czas zebym sie gdzies zapisala:) ale caly czas nie wiem gdzie :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szkoda,ze nie było zadnych odp na tym wątku :( sama jestem bardzo ciekawa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja będę rodziła w Wejherowie. Szukałam opinii na różnych forach i właśnie ten szpital wydał mi się najlepszy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja też się piszę na Wejherowo 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez dopisuje sie do listy rodzacych w Wejherowie. Z opini innych ten szpital wydaje mi sie najlepszy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny! Będąc w ciąży, słucahjąc wszystkich koleżanek "po fachu" i juz po nim , byłam ZDECYDOWANA!!!!!! rodzić w Wejherowie. Los jednak zadecydował inaczej, rodziłam w Redłowie. I dzięki Bogu. Jestem b.zadowolona. Miło, sympatycznie, rzeczowo, tylko jedna położna wydała mi się opryskliwa jednak potem pogratulowała mi szybkiego rozwiązania. Rodziłam z mężem, intymnie, fajnie. Sam pobyt po porodzie też rewelacja, kobieta od laktacji niesamowicie mi pomogła, piguły też niczego sobie, jedzenie wiadomo -jak w szpitalu.

Wydaje mi się jednak, że szpital szpitalem, jak w ruletce zawsze można trafić na wredne położne czy lekarzy. Najważniejsze jest psychiczne nastawienie rodzącej, jeśli jesteś przygotowana na ból i an to co będzie się z tobą działo to pójdzie wszystko sprawnie i gładko, jeśli nie to będzie pod górkę. Obok w sali rodziła dziewczyna która potwornie krzyczała i z tego co mi potem opowiadała nie mogła skupić się na oddyczaniu. Poród- koszmar. Jej krzyki i tylko słychać było jak lekarze na nią krzyczeli, żeby się uspokoiła, strasznie mnie to stresowało, bo ja tu zaraz następna do rodzenia w kolejce, "czy ze mną też tak będzie?" zatsanawialiśmy się z partnerem. A było super, i sam poród pamiętam i wspominam świetnie. Chciałąm na wszytsko patrzeć i podczas parcia miałąm otwarte oczy, położne kazały zamykać bo bym miałą czerwone z wysiłku a ja dalej hahah :)

Służę odpowiedzią na pytania w razie jakichkolwiek niejasności.

Pozdrawiam, Marta.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja mialam zamiar jechac do wejherowa ale ostatnio mala zmiana planow - bedziemy jechac do pucka:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Conamabilita!

Już też powoli zaczynam zastanawiać się gdzie rodzić, choć czasu jeszcze sporo i wiele się może zmienić. Myślę o Wejherowie, bo dużo dobrych opinii krąży o tym szpitalu. Poza tym znajoma tam pracuje i choć przy operacjach, to jedak chcę ją o to i owo wypytać.

Biorę też pod uwagę Redłowo, bo najbliżej. Poza tym siostra rodziła tam swoje 2 brzdące (choć już dawno) i też nie było najgorzej. Z jednym leżała blisko 2 mies na podtrzymaniu, więc zdążyła mieć już szpitala dość... Ja chcę iść tam do szkoły rodzenia i kto wie jak to będzie dalej.

Wspominałaś o porodzie rodzinnym. Możesz mi przybliżyć jakie tam warunki panują, jak traktowali Ciebie i pewnie mocno zestresowanego towarzysza, jak wyglądały opłaty itp. No i czy wcześniej chodziłaś do jakiegoś lekarza, który potem też przyjmował poród? Jak pomoc po porodzie przy opiece nad maluszkiem itp. Proszę napisz wszystko co tylko przyjdzie Ci do głowy.

Z góry dziękuję.
Gorące buziaki dla całej Twojej rodzinki, Ela

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczyny, ja też jestem za rodzeniem w Wejherowie, ponieważ moim ginekologiem od wielu lat jest ordynator oddziału ginekologii i położnictwa właśnie w Wejherowie. To świetny specjalista

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Wejherowo zdecydowanie odradzam. Mieszkałam obok tego szpitala i właśnie dlatego pojechałam rodzić do Redłowa-byłam bardzo zadowolona. A w Wejherowie cuda się działy....

Tym razem zdecydowałam się na poród w Pucku - cudowny szpital, niemalże rodzinna atmosfera, wszyscy zaangażowani i pomocni, no i realna możliwość wyboru porodu w wodzie!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja na pewno odradzam Gdynię ... będę rodziła na Klinicznej :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jagula5 tak naprawde w każdym szpitalu się cuda dzieją niestety :?
JA rodziłam w Wejherowie miesiąc temu i to był najlepszy szpital w jakim rodziłam a wcześniej zaliczyłam dwa podczas wcześniejszych porodów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rodziłam w Wejherowie dokładnie tydzień temu i szczerze polecam. Nienawidzę szpitali ale pobyt w wejherowskim szpitalu pozytywnie mnie zaskoczył. Świetna opieka, miła atmosfera.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A co powiecie ciekawego o Zaspie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Puck :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja zrobie wszystko by rodzic w Pucku :)
Dziewczyny pisały że z Zaspy ost odstawiali do wojewódz.
Ostatecznie mam jeszcze Wejherowo pod ręką.
Redłowo odradzam,zbytnia rutyna,mam kiepskie doświadczenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Tak, ja też zamierzam zrobić wszystko w kierunku Pucka :D
Choć strasznie boję się, że nie dojadę na czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak naprawde od poczatku akcji porodowej jest duzo czasu tylko chodzi o ten nerwy zeby sie w drodze nie denerwowac itp...
jak macie stracha ze nie zdarzycie do pucka to lepiej odrazu zrezygnowac lub myslec pozytywnie ;-)

afrodyta szczesliwego rozwiazania, bo widze ze do terminu to zaledwie pare dni, a mozliwe ze juz urodzilas ;-) daj znac pozniej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

sunko pisze:
tak naprawde od poczatku akcji porodowej jest duzo czasu tylko chodzi o ten nerwy zeby sie w drodze nie denerwowac itp...
jak macie stracha ze nie zdarzycie do pucka to lepiej odrazu zrezygnowac lub myslec pozytywnie ;-)

Kto jak kto, ale ja z całą pewnością nie będę miała dużo czasu od początku akcji porodowej, bo pierwsze dziecko urodziłam niemalże w drodze :?
Niemniej jednak do Pucka mam tą samą drogę co Gdańska, a nawet trochę bliżej (bo w redłowie rodzić nie zamierzam).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jagula5 pisze:
Kto jak kto, ale ja z całą pewnością nie będę miała dużo czasu od początku akcji porodowej, bo pierwsze dziecko urodziłam niemalże w drodze :?
Niemniej jednak do Pucka mam tą samą drogę co Gdańska, a nawet trochę bliżej (bo w redłowie rodzić nie zamierzam).

Ja gdybym nie była w szpitalu to bym się nie kapnęła, że już się zaczęło i raczej do szpitala bym nie zdążyła (a mam 10 minut samochodem).

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]