Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 8:02 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Uzywacie dziewczyny pieluch tetrowych? Ja uzywam caly czas pampersow, ale kilka razy dziennie tez zostawiam maluszka z tetra, zeby sobie z gola pupcia pofiglowal. Boje sie odparzen, choc na razie nic sie nie pojawia. Jestem jednak tak zmeczona, ze najchetniej zakladalabym mu tylko pampersy i darowala sobie pranie tych nieszczesnych wielorazowek :? Co Wy na to?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja przy Oliwii uzywałąm pieluch tetrowych kilka dni i miałąm dosć. teraz Igor ani razu nie miał tetry tylko i wyłącznie "pampersy" zadnych odparzeń nie ma.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja w życiu nie używałam tetrowych pieluszek nawet w upał 36 st. i mój malec nigd nie miał odparzonej pupci. To chyba zbędne to co robisz z tetrą, jeśli czujesz się z tym źle to odłóż je na półkę :) od czasu do czasu po prostu zostaw dzieciątko na przewijaczku na kilka minutek i niech sobie pofika z golą pupcią.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też używam tylko pampersów. Jak wietrzę małemu pupcię od czasu do czasu, to po prostu mam w pogotowiu tetrę czy inną szmatkę, żeby łapać niespodziankę ;) Michaś leży sobie np. dłużej na przewijaku podczas zabiegów higienicznych.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pimpucha ja od samego początku używałam jednorazowych. Ale trzeba doprac odpowiednie np. mój maluszek od oryginalnych pampersów miał odparzenia a z innej firmy pasują. Po co sobie dodatkowych obowiązków robić. Po to zrobili pampersy abyśmy miały choc troszke lżej.

Obzerwowałam twój temacik i czkałam kiedy urodzisz. Więc GRATULACJE.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Tylko pampersy.
Daj sobie spokój z tetrowymi i zamiast prać, prasować poczytaj np książkę albo pośpij :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

PIMBUCHA!Arianka ma racje!Ja przy Majce bawilam sie ponad 2 m-ce w tetry..Czas zeby to wygotowac(nie mial pralki z opacja gotowanie),wyprac,wyprasowac to niewiele taniej niz w przypadku pampersow...I to w dodatku nie tylko pranie pieluch ale i ubranek ktore byly zalewane badz brudzone...Ponadto czas jaki na to przeznaczasz tez nie jest krotki.Lepiej spedzic ten czas zdzieckiem,albo mezusiem.
Majka z pieluchami typu pampers,jak i Iga, nie mialy nigdy zadnych odparzen i problemow...Dlatego nie polecam zabawy w tetre....3maj sie cieplutko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no jasne przeciez to jest bez sensu...
lepiej ten czas wykozystac na cos przyjemniejszego :)
moja mała uzywa pampersów i niegdy nie miał aodpazen..uzywałysmy tez hugisów ale wole pampersy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to widze, ze faktycznie chyba trace czas... pomecze sie jeszcze miesiac poki moja mama nie pojedzie o domu, bo ona nie moze na pampersy patrzec i najchetniej caly czas zakladalaby mu tetre, wiec zawalu by dostala jakbym jej oswiadczyla, ze zakladam tylko pampersy :roll:
Ale pomaga mi w praniu i prasowaniu, wiec nie jest tak zle.Jak pojedzie sobie to zrobie po swojemu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pimbucha ale to twoje dziecko i to Ty decydujesz jakie pieluch ma nosic :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja bym była cwana "U nas się tego nie używa, bo to przedwojenny sposób" :) Właśnie miałam pisać, że to Ty decydujesz jakie pieluchy, a nie mama Twoja :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez tylko pampersy stosowalam, nie tracilam czasu na pranie suszenie prasowanie, od czasu do czasu okrywalam zwykla pielucha pupcie jak sciagalam pampersa na kilkanascie minut i nic pazatym, mi nikt nie mowil zebym uzywala tetrowych z wyjatkiem matki chrzestnej mojej corki, ona powiedziala ze tetra jest dla dziecka skory zdrowsza to jej dalam wyklad ze jak zdrowsza jak dziecko lezy we wlasnym moczu i nadodatek jest mu zimno w pupe ale niewiem czy zmienila zdanie a jest mlodsza sporo odemnie :D

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja wiem, ze powinnam postawic na swoim, bo to to moje dziecko i moje decyzje, ale jakos nie potrafie. Juz i tak bylo kilka spiec i to calkiem ostrych, bo mama wtraca sie do wszystkiego :x a najgorsze ze neguje moje decyzje- ja malego odkrywam bo jest 30st a ona go przykrywa, milion razy slucham jak mam go chwycic, jak dawac mu cyca, co mi wolno jesc a czego nie i tak w kolko.... Juz mam po dziurki w nosie!
Ale z drugiej strony troche jest mi zal tak ja odsuwac od malego, bo za miesiac wyjezdza i nie zobaczy Tobiaszka przez kilka miesiecy a wiem, ze chce dobrze dla niego i dla mnie.Taka juz jest niestety... :( A ja jestem taka miekka dupa i nie umiem jej zrobic przykrosci.Musze to jakos zniesc i szkoda, ze tak mowie, ale juz nie moge sie doczekac kiedy zostaniemy sami... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja moge doradzic tylko to ze twoja mama napewno nie chce zle ona poprostu ma troche inne podjscie do tego wszystkiego niz my mlode matki, wytrzymaj jeszcze bo szkoda zebys zrobila przykrosc swojej mamie zwlaszcza ze ma niedlugo wyjechac na dluzej to ze delikatnie przykryje malego to nic sie nie stanie , ty jak niewidzi odkryj a jak sie spyta czemu odkryty to powiedz ze jest mu widocznie zagoraco ba sam sie odkryl, :D co do jedznia posluchaj rad a itak zjedz co bedziesz chciala takie jest moje podejscie mi tesciowa tez natalke przykrywala w upaly i dawala rady z przed 20 laty ale jakos wytrwalam poprostu za plecami robilam swoje i sie nie przejmowalam

Pozdrawiamy

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj bo mamuski takie są, lubia sobie pogadac.
Moja mama tez nie raz mi mowiła to "tak a to siak", ale ja i tak robie po swojemu :lol: i tak jest luzik bo nie wtraca sie za bardzo :)
Obawiam sie tylko jednego, za dwa miechy bedziemy mieszkac z tesciami :(
i tu sie zacznie koszmar :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tu można poczytać na podobny temat :wink: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... =tetrowych

ja tylko jednorazówki kupuje :D po co sie przemęczać haha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wygodne z Was mamusie

Używam pieluch tetrowych dlatego że:
1. Dziecko ma czucie że ma mokro
2. Ok półtora roku będzie chodziło bez pieluch
3. Dłużej śpi
4. Reaguje płaczem na mokro i nie leży w moczu

Pampersy zakładam tylko na noc i na spacer, mam wyrzuty sumienia że moje dziecko się męczy w tym plastiku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Kasia-24 pisze:
Wygodne z Was mamusie

Używam pieluch tetrowych dlatego że:
1. Dziecko ma czucie że ma mokro
2. Ok półtora roku będzie chodziło bez pieluch
3. Dłużej śpi
4. Reaguje płaczem na mokro i nie leży w moczu

Pampersy zakładam tylko na noc i na spacer, mam wyrzuty sumienia że moje dziecko się męczy w tym plastiku.

ad.1 tyle lat ludzie sie glowili nad tym , zeby wymyslec cos co bedzie separowalo dziecko od moczu i wspomnianej mokrosci , a ty to za plus uwazasz ? :shock:
ad.2 Gotowosc do nocnika ma niewiele wspolnego z pampersami . To co , ze dziecko w tetrze czuje dyskomfort , bo jest mu mokro ? Dzieko pampersowe wilgoci nie czuje , ale kupke czuje tak samo , a jakos przez to nie chce korzystac wczesniej z nocnika - kazde dziecko ma swoj czas
ad.3 bezsens totalny !!!!! :roll:
ad 4 odp ta sama co w ad. 1

Generalnie :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: No ale kazdy ma swoje zdanie .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

osiusiana tetrowka to przeciez mokry kompres na pupcie maluszka....ryzyko odparzenia i podraznienia jest duzo wieksze niz przy pampersikach...poza tym zaklada sie na nia folie ktora nie przepuszcza powietrza...to jest meczarnia dla dziecka :D

Pimbucha gratuluje dzidziusia! i z tym przykrywaniem w 30 st to wytlumacz mamie ze robi dziecku krzywde ...niech sama sie polozy pod koldra czy kocem w takiej temperaturze... wspolczuje maluszkowi :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojojojojoj.... gdyby ktos mi narzucal co mam ze swoim dzieckiem robic, to :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ale z drugiej strony naprawde podziwiam Twoja wyrozumialosc, bo ja bym po prostu wybuchla... ale ja to ogolnie temperamentna jestem, wiec moja wypowiedz sie nie lizy ;P :lol:

Btw. : popieram w 100% jednorazówki :) Nobla za ich wynalezienie :!: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]