Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:25 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

A moja Młoda nie ogląda sobie jeszcze rączek :( Mam nadzieję, że niedługo zauwazy, że ma jeszcze inne części ciała niż uszy i włosy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój Patryczek od jakiegoś tygodnia najbardziej jest zainteresowany swoimi rączkami, a szczególnie wkladaniem ich do buźki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj tak...Dawidkowi najbardziej smakuja piąstki.... :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Do buzi też wkłada już od jakiegoś czasu, ale właśnie przed chwilą zaczęłasobie oglądać paznokcie :D

Bardzo gadatliwe są Wasze pociechy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeszcze jedno pytanie, bardzo się ślinią Wasze maluchy? czy tylko moja tak ma?Już się zastanawiałam czy ząbek nie będzie jej wychodził, ale za wcześnie jeszcze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
Moj Filipek strasznie lubi lizac sobie piastki.Badzo ladnie juz trzyma glowke i sam sie podnosi na rekach jak lezy na brzuszku.Bardzp ladnie i chetnie sie usmiecha i lubi jak sie mu "pierdzi" w brzuszek lub inne czesci ciala :D i jakby mogl to gada non stop

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Do mojego wystarczy się odezwac, a wtedy to buzia już mu sie nie zamyka.A wczoraj w szpitalu, gdy byliśmy na usg bioderek, to tak głośno gaworzyl do mojej mamy, że az kobiety z oddziału zagladały, co to za dziecko tak halasuje.Dzisiaj byłam z malym u lekarza, bo mial problemy z robieniem kupki od paru dni.Doktor dal mu syrop na poruszenie pracy jelit.Mam nadzieję,że pomoże.Wyobraxcie sobie,że gdy zasnał o 9 rano, tak spał prawie do 13!Nie przeszkadzało mu ubieranie kombinezonu, rozbieranie w przychodni i wyciąganie z wózka.Spał jak aniolek!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja Sandra sie na maxa slini gdzies od 3 tygodni i ciagle trzyma raczki w buzce. To chyba poczatek zabkowania :) My tez mu poprykujemy w brzuszek, w nozki, ale ona szczegolnie lubi w szyjke, smieje sie wtedy na glos. No i wogle glosno gaworzy, gada ciagle z nami.
Dziewczyny ja caly dzien bawie sie z mala. Ona wogle nie chce spac za dnia, za to noce pieknie przesypia. Od 3 dni nie pilam kawy bo nie mialam czasu sobie jej zrobic, a zeby to myje dopiero o 14 jak wychodzimy na spacerek, wiec na forum nie mam czasu wogle posiedziec. Buziaki.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dawidek tez lubi pogadac-strasznie mi sie to podoba...bo tak opowiada jak stary...pytamy sie co mu sie snilo, mowimy ze pojedziemy latem nad morze i takie tam...a on wtedy "gugu,gugu,ła, ła itd..." Smiesznie tez wyglada gdy sie zali...ma taka smutna minke albo i "podkowke" i skarzy sie "Łe Łe Łe" :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj Filipek od jakiegos czasu zasypia o 23 i wstaje ok 6 rano.Czasami zdarza sie ze caly dzien nie spi.Ostatnio 2 dni pod rzad nie spal ale na szczescie przespal mi cala nockie od 00-30 do 7 rano.Jak sie na niego nie zwraca uwagi to glosno wola.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Olga też zasypia ok.23 i budzi sie ok. 6 - 7 rano i to juz dosyć dawno tak się unormowało. Na brzuszku tez ładnie podnosi główkę i podtrzymuje się na przedramionach, dużo gada i przepięknie się śmieje.

Co do kupek, to oststnio coś się chyba dzieje bo co drugi dzień mamy mega kupę, w międzyczasie nic. popadamy ze skrajności w skrajność, przed rozpoznaniem skazy kupki były wręcz biegunkowe, teraz co drugi dzień. Może tak ma być.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga, z tymimkupkami to juz tak bedzie-położna mówiła i nawet kekarz, ze mogą byc robione nawet co 3 dni i wszystko jest ok, jesli tylko dzieciątko brzuszek nie boli.Mój Patryk zawsze, gdy zrobil kupę, to był niespokojny i pokrzykiwal, a dzis rano spokój.Ale dla pewności sprawdzam pieluszke, a tam ogromna kupa!A teraz już od 3 godzin śpi jak aniolek i pewnie obudzi się glodny jak wilk.No a po obiadku tatus zabiera go na spacerek.Ja wtedy wezme się za sprzątanie i pieczenie ciasta na niedziele.Tylko nie mam pomyslu co upiec.A moze ktoraś z was ma jakiś smaczny przepis?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj maz i brat uwielbiaja "Rafaello"(b.szybkie ciasto).Potrzebny jest okragly biszkopt, przekrojony na 3 czesci, 3 śmietany kremowki(po 200ml), 3 śnieżki, 2 paczki wiórek kokosowych, 2 biale czekolady i pół ciemnej czekolady.Sposób przyrzadzenia: pół kremówki i 2 białe czekolady rozpuscic i ostudzic.Pozostałe smietany ubijac(nie za dlugo) i nie przerywajac ubijania wsypywac sniezki, dodac roztopione i ostudzone czekolady ze smietana, na koniec dodac wiórki, przemieszac.Mase wykladac warstwami na biszkopt, na góre zetrzec ciemna czekolade i calosc wstawic do lodowki.Palce lizac!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula, dzięki za przepis, na pewno wypróbuję, tym bardziej, że lubie kokosy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie u mnie same kokosowe smakosze :lol: ja z reszta tez...
Mam nadzieje ze bedzie Wam smakowalo...Smacznego!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co słychac dziewczyny? Jak Wasze maleństwa? Olga już drugą noc nie chce spać :( A tak ładnie przesypiała nocki. Płacze, wręcz krzyczy, za chwilę się śmieje i chce gadać. Nie wygląda to na kolki, ale może faktycznie zaczęła ząbkować? Nie za wcześnie? Ma jakby trochę obrzęknięte dziąsła na dole. Goraczki nie ma, w dzień jest wszystko ok, więc nie jest chora. A może przestawił jej sie rytm? Mam nadzieję, że nie, tak ładnie spała w nocy a teraz do trzeciej nie chce usnąć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga, moj synek na szczęście nawet dobrze sypia w nocy.Idzie spać ok 22, budzi się ok.2,karmie go, zasypia przy cycu i wstaje ok. 6:30.A w dzień to różnie bywa ze spaniem, ale nie narzekam, bo babcia chętnie bawi wnuczka, a wtedy mam chwilkę oddechu.
Dzisiaj byliśmy z Patryczkiem u prababci na urodzinach, nie mogła się nadziwic jak on szybko rosnie.
A po południu wpadla na kawkę kolezanka, wiec się nie nudzilam.
No i o 22 jadę po męża do pracy.Cały dzień dzisiaj jestem w ruchu.
Mały jeszcze sobie śpi, ale jak wstanie, to szybka kąpiel, a potem blyskawicznie musze robić butle, bo jak sie popluska w wodzie, to robi się strasznie głodny.
A póki co, siedzę sobie przed komputerem i piję herbatkę.Pozdrawiam was wszystkie cieplutko, chociaż za oknem wieje i leje.Milego wieczorku sierpniowe mamusie. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam sierpniowe mamusie i ich kruszynki! Też jesteśmy z sierpnia, tzn moj synek Wiktorek, bo ja to z listopada. Jak byłam w ciaży to jakoś nie pomyślałam o forum. A szkoda bo to fajna rzecz. Fajnie jest sobie "pogadac" i zobaczyc ze ktos tez ma takie same rozterki. Mój synek urodził się 16.08 o godz 13,50 waga 3750 wzrost 56.
Fotke mojego szkraba wkleje jak tylko dojde jak to zrobic, śliczene dziewuszki i super chłopcy!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witamy cię BARBRA w naszym gronie.Cieszymy się, że grono sierpniowych dzieciaczkow i ich mam się powiekszyło.Mam nadzieję,że spodoba ci sie nasze wirtualne towarzystwo.Fajnie, ze z nami jesteś.Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

diana dziękuje bardzo za przywitanie i ciepłe słowo!!!!! Już czytając was można zauwazyc ze jesteście fajne babki!!!!!! Do pracy wracam 15,01 chyba ze obejmie nas nas macierzyński o 2 tyg dłuższy. Dzwoniłam do kadr ale jeszcze nie mają ustawy. Mogliby się pospieszyc bo mi urlop m. kończy się 04,12, pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]