Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:18 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Jamaika tej krwi w kupce bym nie lekcewazyla i jak najszybciej wybrala bym sie do pediatry.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Jamaika Nikamo ma racje idz czym prendzej do lekarza !! Nie zmieniaj mleka, nic nie rob na wlasna reke.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Krew w kupce to już powazna sprawa :( A co do koloru i zapachu kupki po Nutramigenie to taki właśnie niestety jest - zielona i smierdząca (lekarz powinien uprzedzić). Zresztą mleko też smakuje jak stary zmywak i dziwie się, że te dzieci chcą to jeść.
Samotna_Maya - ja tez uważam, że na wszelki wypadek nie zaszkodzi trochę poczarować :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dopiero dzis do lekarza ide,krew się więcej nie pojawiła.wczoraj nie mogłam patrzec jak się męczy (płakał od 12 w nocy do 6 rano bez przerwy na jedzenie i sen...masakra) i zaczęłam karmic piersią i dzis jest już lepiej.ciekawe co mi lekarz powie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jamajka - a ja nie rozumiem - możesz karmić piersię, a karmisz jakimś świństwem? jeśli dziecko ma skazę, to przecież możesz być na diecie, po co mieszanka zamiast piersi? Jeżeli lekarz Ci tak powiedział, to koniecznie go zmień :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam u mnie maluda przez ok 2 miechy był spokojny kochany i wogóle, potem koniec wrzask niespał cały dzień wogóle, moja koleżanka poradziła mi zrobić posiew moczu i wyszło mały miał bakterie w moczu. po pierwszej dawce tabletek było juz ok, tylko nestety przez ten czas mały przyzwyczaił sie do noszenia i to mu troche zostało :roll: ale jest stanowczo lepiej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mogę dołączyć do Klubu??? :).

Ja niestety też mam Rozdarciucha. Już sama nie wiem co mu jest. Niby lekarze twierdzą, że to kolki a jak na mój gust to tak nie do końca. Byłam u 5 pediatrów i tak właściwie każdy tylko nie zagłębiając się w szczegóły rzucał że po 3 miesiącach mine. Pewnego pięknego dnia wkurzyłam się i postanowiłam na własną rękę odstawić moje mleko i podać małemu nutramigen. Niestety efekt był dokładnie taki sam jak u Jamaiki. Iwi darł się jeszcze bardziej. Podejrzewam, że dlatego, że to mleko mu nie smakowało. Zjadał go mniej a potem płakał bo był głodny albo jeszcze coś innego. Nie mam pojęcia. Po skończeniu jednej puszki kupiliśmy mu bebilon pepti. Jejku, przez pierwsze dwa dni moje dziecko zjadało niebotyczne ilości mleka i do tego po raz pierwszy zobaczyłam jego uśmiech na twarzy. Teraz wydaje mi się, że nic mu nie jest ale ryczy ciągle tak samo. Obawiam się, że nauczył się, że jak płacze to się nim wszyscy interesują bo jakoś jak się go weźmie na ręce to od razu się ucisza. Nie wiem co mam z tym zrobić.

Jamaika krew w kale bardzo często oznacza właśnie skazę białkową. A mleko matki może szkodzić dziecku kiedy ma nietolerancję laktozy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Nesajem moja niunia tez sie darla i nietolerowala mojego mleczka i zaden lekarz nie mogl stwierdzic co jej jest i kazdy zarzekal sie, ze sobie wymyslilam ze jej skodzi moje mleko ;/ Sama na wlasna reke odstawilam ja od piersi i wszystko minelo :) A z tym wymuszaniem placzem to musisz stopniowa przyzwyczajac maluszka do tego, zeby czasem sam soba sie zajal. Zostawiaj go samego z zabawkami na pare minutek :) pozniej przyjdz do niego pobaw sie z nim i tak ciagle :) Ja tak robilam do samego poczatku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kruczek pisze:
jamajka - a ja nie rozumiem - możesz karmić piersię, a karmisz jakimś świństwem? jeśli dziecko ma skazę, to przecież możesz być na diecie, po co mieszanka zamiast piersi? Jeżeli lekarz Ci tak powiedział, to koniecznie go zmień :!:

no właśnie niby nie mogłam...byłam na diecie i to ostrej a mimo wszystko mały miał kolki przez cały czas.po nutramigenie jeszcze tragiczniej,myslalam ze sie biedactwo wykonczy.starsznie dziwnie jego organizm zareagowal na to mleko,aż sie lekarz zdziwił.i to nie była kwestia że mu nie samkuje bo wcinał ze smakiem...dziwne.
teraz mały jest na moim mleczku i dokarmiam bebilonem pepti.niestety przez ten czas przyzwyczaił się do butli i nie chce piersi :( .próbuje jak najczęściej go przystawiać ale on nawet nie chce się przyssać tylko się drze,a mleczka coraz mniej:(.ale jak na razie jest super,mały w koncu nie płacze :D .....(tfu,nie zapeszyć).nie wiem czemu tak nagle mu sie polepszyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chyba sprobuje tego odczarowywania...
moze zadziala na marude :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mukaa no właśnie czytałam że mu nie służyło Twoje mleko.
Jak mnie strsznie denrwuję wszyscy lekarze. Nawet się nie zaintersują tylko rzucają, że to kolki i że po 3 miesiącach minie a przecież może być mnóstwo powodów dla których dzieci płaczą. Same zresztą wiecie :).

Iwi dzisiaj postanowił pokazać, że chce należeć do Klubu. Od rana do 18 dał taki koncert, że już psychicznie nie wytrzymałam i się poryczałam. Wiecie co ta paskuda zrobiła. Zaczęła się uśmiechać do mnie jak ryczałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nesajem w sumie ja nie wiem czy to przez mleko... Na razie dalej karmię piersią - bo to nie jest tak że zawsze przy/po jedzeniu ma takie sensacje - więc ja myślę że on po prostu z charakteru taki złośnik...

Kolki miał - i to straszne - ale pomógł mu debridat

Teraz częściej marudzi niż się drze - ale i tak upierdliwe to i męczące :( Za to jak już ryknie (szczególnie jak mam go koło ucha) to bębenki chcą popękać!!!!

ostatnio myślałam żeby przejść na butlę bo miał koszmarne kilka dni. Już nie wytrzymywałam psychicznie! Wrzaski od rana do nocy, w przerwach na zebranie sił marudzenie, nie pomagało noszenie na rękach nawet co chwila chciał cyca i jeszcze mi go szarpał jakby urwać chciał. Na wizycie przy szczepieniu miałam pogadać z lekarką o przejściu na butlę - ale (chyba na szczęście) był lekarz i to bardzo starej daty i jakoś nie czułam się na tyle swobodnie przy nim żeby wypytać się o cokolwiek.
Teraz doszłam do wniosku że po prostu miał skok wzrostowy (bardzo urósł przez ten czas) i po prostu miał większe zapotrzebowanie na mleko i moje cycki potrzebowały trochę czasu żeby nadążyć - a on się złościł że tak mało - i znowu się powtarzało błędne koło - jego krzyki przy jedzeniu->łykanie powietrza->ból brzucha->krzyki przy jedzeniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurczę ja już normalnie straciłam nadzieję, że on może być taki jak inne dzieci. Wczoraj był spokojny aż się zdziwiłam a dzisiaj miałam go dosyć. Ile można tak płakać. Tylko, że widać że coś go męczyło. Tak jak u Ciebie ryk przy jedzeniu (tylko, że u mnie butla) ale koniec końców zjadał mniej niż zazwyczaj a potem tak strasznie się prężyła a potem zwijał w kłębek, że go utrzymać na rękach nie mogłam. Na szczęście już od dłuższego czasu w nocy nie płacze najwyżej się strasznie wierci i pręży ale przez sen. I co mi potym jak ja nie jestem w stanie spać przy tym.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no i zapeszyłam...noc znowu straszna a dzis znowu koncert :( .to moze jednak moje mleczko mu szkodzi.ale wiem przynajmniej ze moj maluszek nie jest z natury rozdarciuch az taki straszny...
mukaa,na butli wcale nie jest lepiej,wczesniej tez myslalam o przejsciu na butle ale jak teraz chyba jestem na nią skazana to duzo bym dala za karminie piersią

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Nesajem ja mialam niestety to samo :( tylko przy cycku. Pisalam juz to kiedys tu. Lekarze tez rozkoszni powtarzali mi, ze to kolki i mina po 3 mies ;/ Ja zmienilam na Humane Plus ona jest zageszczona troche z tym, ze mojej malej sie ulewalo do tego strasznie ;/ Jak zmienilam na melko modyfikowane to przestala sie drzec, a jak na Humane Plus to skonczyly sie ulewania i wmioty ;) Boze jak bym chciala, zeby ktos pomogl waszym maluchom. Ja to zobaczylam jaka ona jest kochana jak przestalo ja cokolwiek bolec :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Samotna_Maya - święta racja, ja miałam dokładnie takie samo odczucie, jak Michała nic nie bolało to dopiero wtedy było widać jakie to cudne i pogodne dziecko a takie najpierw chwile a potem dni były coraz częstsze. Chociarz jeszcze teraz zdarza mu się mieć gorszą noc np.dziś wiercił sie i nudził od 2.30 do 5.00 rano i niby nic takiego nie jadł a jednak jeszcze się zdarza, że ten brzuszek trochę boli.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie...ja też dopiero teraz widzę jakie mam cudowne dziecko.Jak go nic nie boli to nawet sam w łóżeczku potrafi zasnąć,a wcześniej spał tylko na rękach i to po długich intensywnych staraniach.Też juz traciłam nadzieje że bedzie kiedykolwiek normalny,myślałam ze juz diabełek ma to we krwi.A on taki wspaniały,towarzyski i rozmowny...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Nicolka ma tez zle dni :) czasem marudzi i nie wie sama czego chce :) wszystko wtedy jest be ...., ale wiadomo ze czasem musi nie moze byc 24 h na dobe aniolkiem :) Tez sie czasem wierci w lozeczku i puszcza baki wiec czzasem brzuszek pobolewa, ale nie az tak jak kiedys, pozatym nawet sie nie rozbudza wiec nie boli ja bardzo. A moja niunke jak tak bardzo bolal brzuszek to zasypiala u tatusia na brzuszku :) tzn. my poprostu juz padalismy, cala trojka gdzies w nocy ok 3-4. Pozniej ja przenosilam do lozeczka. A teraz nie spi z nami w ogole :) Z tym, ze przesypia cala noc bo ja nic nie boli i kiedys chcialam zeby usnela w lozku bo ogladalam telewizje a ona zaczela plakac i musialam ja przelozyc do lozeczka i moment zasnela :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Samotna Maya u nas nie ma mowy o zaśnięciu samemu. jedyny sposób na uśpienie maluszka to na czyimś brzuchu. Na szczęscie zbyt wybredny nie jest i może być obojętnie jaki :). Nawet w nocy po karmieniu musi chwilkę tak poleżeć i dopiero potem na śpicha do koszyczka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Nesajem szkoda :( bo ja nauczylam Nicolke spac w lozeczku swoim i zeby sama usypiala tez. Wystarczy ja glaskac po glowce, wloskach, po woli zamyka oczka i mozna odejsc od lozeczka. Moze po woli odzwyczajaj babla zasypiania na brzuchu bo teraz ma dopiero 2 mies. a pozniej co bedzie ?? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]