Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 7:35 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość

czy na tym forum ten lekarz kiedys odpowiada na pytania?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu, cierpliwości:))))
Na pewno otrzymasz odpowiedź. Jak spojrzysz to ostatnia odpowiedź jest z niedzieli 28.05. Myślę ze po prostu lekarz nie ma możliwości śledzić forum codziennie czy kilka razy dziennie, ale w miarę możliwości odpowiada regularnie:))))

Pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Droga Kasiu!!!!Ja juz prawie miesiac czekam na odpowiedz! i niestety nadal nic...po prostu moje pytanie zostalo pominiete. nie wiem czy sie doczekam odpowiedzi, a jak mozna sie domyslac bardzo mi zalezalo.... Kasiu lepiej zrob sobie test i bedziesz wiedziala..... Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
All Mighty Admin
Awatar użytkownika

Prosze zapoznać się z tym postem i zastosować się :evil:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=818

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

magda1 - nawet nie wiem o jakie pytanie chodzi, ale jeśli było zadane miesiąc temu tj. ok 30.04.2006 to z lekka bez sensu. Proszę czytać ogłoszenia urlopowe i inne w tym stylu - na górze pierwszej strony.
SW

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzien dobry. Ja wiem,ze pan doktor byl na urlopie do 18maja. Nie chcialam nikogo urazic swoja wypowiedzia. Nadal czekam na odpowiedzi na poje pytania, w temacie: upławy. Dziekuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

do ama-wszystko czytam i wiem ze pan doktor byl na urlopie i do nikogo nie mam pretensji :!: a odnioslam wrazenie ze moje pytanie zostalo pominiete,przeoczone, gdyz na pytania wyslane po moim odpowiedzi sa. byc moze jest to wrazenie nieobiektywne :cry: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
All Mighty Admin
Awatar użytkownika

Chyba chodzi o ten post :arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=9136

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak, chodzi o ten post.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Faktycznie pytanie gdzies musiało mi się zapodziać, bo w ogóle go nie kojarzę ( niezależnie od urlopu, przyczytałem wszystkie pytania - na te, które wydały mi się mało aktualne nie odpowiadałem ). To tyle wyjaśnień organizacyjnych, teraz konkrety.
Zielono-żółte uplawy faktycznie nie są objawem fizjologicznym i należy leczyć. Wymienione przez Panią preparaty ( swoja drogą chyba nigdy nie zapisałem takiej ilości leków jednorazowo ) obejmuja swoim spektrum działania pewnie wszystkie możliwe drobnoustroje. Mam niejasne przekonanie, ze taka zmasowana akcja w pierwszum rzucie wytrzebiła całą florę bakteriologiczną łącznie z fizjologicznymi i potrzebnymi pałeczkami kwasu mlekowego. Tłumaczyło by to dość dobrze ( przy pH 4,7 ) wtórną infekcję grzybiczą z objawami swiądu i pieczenia. Naruszona równowaga flory fizjologicznej pochwy wymaga teraz nader delikatnego traktowania. Trudno bez oglądania zalecić konkretne leczenie ale biorąc pod uwagę poprzednią terapię propnuję: przez 20 dni przemiennie stosować globulki do pochwy w zestawie - GYNTIMA + LACTOVAGINAL, lub globulki nagietkowe (np VAGIFEM) + LACTOVAGINAL. W ciągu najbliższych 4 tygodni współżycie wyłącznie z uzyciem nawilżaczy np FEMINUM. W przypadku braku poprawy po leczeniu należy wykonać posiew z kanału szyjki macicy - pobiera ginekolog. Z cytologią poczekalbym do zakonczenia kuracji.
Z hormonów wykonałbym chwilowo tylko Prolaktynę w zwiazku z tym wyciekiem z piersi. Proszę zrobić Prolaktyne na czczo i 1 godz. po zażyciu tabletki Metoclopramidu. Czekam na cyferki i efekty leczenia. Pozdrawiam. SW

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo dziekuje za odpowiedz na moje pytania. Zastosuje sie do wskazowek pana doktora i poinformuje o efektach leczenia. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzien dobry panie doktorze. Chcialam sie zastosowac do porad pana doktora i kupilam Lactovaginal, ale niestety w dwoch aptekach nie bylo GYNTIMY , a powiedziano mi, ze VAGIFEM jest dla kobiet w okresie menopauzy :cry: , zawiera on hormon estragon i ze jestem za mloda na ten lek. W zwiazku z tym nie wiem czy mam kupic VAGIFEM czy jakies inne globulki dopochwowe? Zaproponowano mi w zamian globulki VAGICAL ale nie kupilam, gdyz kiedys uzywalam ich, ale nie przyniosly one zadnego rezultatu. Jeszcze bede szukac w innych aptekach GYNTIMY. Dziekuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

Faktycznie chodziło mi o tabletki nagietkowe Vagical. Lubię je stosować po takich radykalnych kuracjach, dla odnowy biologicznej. Przy braku Gyntimy proponuje mix Vagicalowo-Lactovaginalowy. Jesli nie bedzie poprawy po nastepnej miesiączce posiew konieczny.
SW

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo dziekuje za informacje. Zastosuje sie do zalecen.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]