Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

na'keithia, dzieki :lol: Ja juz wczoraj przygladalam sie Sandruni...i tez myslalam sobie, ze fajna z niej dziewczynka, no i taka sliczna!!!!!!!Akurat dla mojego synka :lol: :lol: W sumie jakby nam bardzo zalezalo to Wroclaw i Bydgoszcz wcale nie sa tak daleko od siebie... :lol:
Wszystkie nasze dzidzie sa przesliczne...ciekawe czy jeszcze ktores z mam tez szukaja juz "druga polowke" dla swojego dziecka :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anula!
dzięki za info! też bym chciała mu taki komplecik sprawić,ale problem w tym,że Andrzejek już sobie wyrobił własny styl :lol: :lol: ... tzn.lubi jak się go ubiera na niebiesko... inne kolory traktuje nieprzyjaźnie :)
pewnie na chrzcie wystąpi na niebiesko wbrew pragnieniom własnej mamy i ku swojej uciesze :D

na'keithia!
też się przyglądałam Twojej Sandrze :D tak pod kątem... "czy by się Andrzejkowi spodobała".. i jeszcze jest Olga :D ... agi2811.....
A tak wogóle to jakie mamy proporcje? Ilu małych przystojniaków i ile ślicznych panienek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Erii, mój synek byłdo chrztu ubrany w białe body, kaftanki i śpioszki z bawelny.No i oczywiście w kościele był włożony w taki specjalny, biały becik z falbankami.Chrzciny były we wrześniu, więc było jeszcze cieplutko.A co do tego kompleciku do chrztu, to nie byłam zadowolona.Kupiła go szwagierka(żona chrzestnego).Nie dosć, ze byl za duży( mówiłam ,że ma kupic na rozmiar 62, to ona wzieła 68), to jeszcze zapomnieli o tej specjalnej koszulce do chrztu.Nie wyobrażacie sobie jaka byłam wściekla.I wtedy postanowiłam, że już nigdy nie pozwolę, zeby ktoś kupowal coś Patrykowi, dopóki ja tego nie zobaczę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

diana!
dzieki za odpowiedź... już pisałam,że z tym ubrankiem to słabo to widze... chyba,że gdzieś dostane błękitne....ale do chrztu wydaje mi się,że dzieciątko powinno być na biało.... szkoda tylko,że Andrzejek ma inne zdanie :wink:
diano,jakbyś mogła mi jeszcze napisać jaką herbatke hippa dajesz Patryczkowi?

a jeśli chodzi o kupowanie ciuszków dla Andrzejka to miałam troche problemów z teściową.. bo fajna z niej kobitka,ale chciała Andrzejka ubierać na czerowono :wink: :wink: a wtedy Mały dostawał szału... jak go przebrałam w niebieskie to był spokój....troszke nie chciała mi wierzyc,że to chodzi o kolor,ale przekonała się jak została z nim sama... teraz już nie ma problemu....choć wszyscy zawsze kupują Małemu za duże ubranka... wy też tak macie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hehe dziewczyny no to moja ma w sumie juz 3 narzeczonych a w naszym sasiedzctwie az 7 :D :D :D Bo w ciagu tego roku tyle sie chlopakow urodzilo a tylko u mnie dziewczynka :) A moja byla ubrana w bialy kaftanik, bialy pajacyk, na to miala taka specjalna biala bluzeczke/sukieneczke, dostala od chrzestnej (mojej siostry) - cudo!!!!! A w kosciele miala bialy kombinezon dwuczesciowy (spodnie+kurtka) z rozowymi dodatkami - tez cudo. No i jak byl chrzest to polozylismy jej ta specjalna koszulke o ktorej pisala Diana.
Erii - to niesamowite ze Andrzejek taki maly a juz ma takie preferencje co do kolorow :) Ale w koncu chlopak wiec niebieski to podstawa. :D
U mnie wlasnie wszyscy tez daja wieksze ubranka ale dla mnie to lepiej bo moja dzidzia tak szybko rosnie ze ja jej tez kupuje ciuszki juz na przod. Teraz ma 62-68 ale kupuje na 68-74 bo niedlugo i one beda za male. Na poczatku kupilam pelno ubranek w rozmiarze 56 i w wielu nie byla ani razu bo bylo ich az tyle ze nie zdazylam ubrac a pozniej to juz wyrosla, ale najwiekszy wzrost nastapil gdzies tak w ciagu 2 tygodni.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My tez dostajemy sporo ciuszkow za duzych, ale na poczatku to kazdy martwil sie czy aby nie kupili za malych ubranek, bo Dawidzio taki duzy sie urodzil...Jak bylam jeszcze w szpitalu to mama musiala pochowac ciuszki z jednej szuflady, bo bylyby od razu za male :roll:
Jak Wam Wasze maluszki przesypiaja nocki??U nas bywa roznie-dzis jestem wykonczona nocka, praktycznie co godzine domagal sie cyca!!!Ale czasem daje mi troche pospac-maksymalnie 4h... :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Erii, ja daję malemu herbatkę koperkową, a ostatnio kupiłam z hippa,,ułatwiająca trawienie".Mam też uspokajajacą, jak nie chce wieczorem spać i jest zbyt ożywiony, to wtedy mu podaje.
U nas było to samo z ubrankami, każdy przynosił na 74,albo większe.A sporo ubranek już schowałam ,bo mały już z nich wyrósł.
Ateraz wlaśnie Patryczek siedzi mi na kolanach i pomaga pisać tego posta.Przed chwilką wróciliśmy ze spacerku,bo pogoda u nas nawet niezla, więc korzystamy z ostatnich ciepolejszych dni.
A jutro jadę z malym na usg bioderek.Wy już byłyście moze na tym badaniu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!
dziewczyny dzięki za wasze podpowiedzi... wydaj mi się,że to forum daje mi więcej informacji niż te wszystkie gazety....
ja mam to szczęście,że usg przyjechało mi do domu... musze powiedzieć,że nie było tak źle... badanie robiła pani doktor (a musze powiedzieć,że mój Mały uwielbia damskie towarzystwo :lol: ) która najpierw Andrzejka troche pozabawiała... może dlatego był taki spokojny?
samo badanie jest króciutkie i bezbolesne... maluszek lezy na boku raz na jednym raz na drugim... tylko żel do badania jest zimny to chyba tylko minus.
u nas z bioderkami ok!
czy wasze dzieciaczki tez nie lubią czapek? albo ja kupuje Andrzejkowi jakieś złe?
dziewczyny ale fajnie,że moge z wami popisać... cały dzień siedze w domku sama... przeprowadziłam się dwa tygodnie temu do Kielc (moje rodzinne miasto to Kraków) nie znam tu nikogo, cała rodzinka została w Krakowie, troche czase smutno człowiekowi............

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My tez juz mamy usg bioderek za soba, bylo wszystko ok, no ale jeszcze w grudniu idziemy na kontrole i do pol roku mamy szeroko pieluchowac...
A co do czapek to sa naprawde beznadziejne!!Chyba wiekszosc dzieci ich nie lubi...no i zwykle uszka sie im odkrywaja, albo spadaja na oczka!!!
Tak sobie sprawdzalam ile u nas dziewczynek a ilu chlopcow...o ile dobrze podliczylam to mamy 5:4 (5 dziewczynek i 4 chlopcow) :lol:
Mam jeszcze pytanko co do urlopu wychowawczego...z tego co wiem pracodawca musi przyjac moj wniosek o ten urlop i zgodzic sie na niego...a czy moze w trakcie urlopu zerwac umowe??(mam na czas nieokreslony)...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

z tego co wiem to nie może zerwać umowy.. ale sprawdze Ci to dokładnie... akurat w tym roku zdaje prawo pracy :)

co do czapek to nie wiem kto je wymyśla... chyba nikt kto ma dziecko :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No proszę, już sobie zięciów wybieramy i synowe. Ladnie :D
Olga też nie lubi czapek, zsuwa sobie na oczy i płacze, że ma za ciemno :D
Też dzisiaj łapałysmy ostatnie promienie słońca na spaacerku.
Dziewczyny a USG bioderek kiedy powinno sie robić? Kto daje skierowanie? Pediatra?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mnie nie dali skierowania bo w szpitalu po porodzie mały był badany i bioderka były ok. kazali tylko iść zrobić usg... ok. 10 tyg........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za odpowiedź, musze dopytać w takim razie jak jest u nas.
U Wasteż tak wieje dzisiaj?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Byłam dziś z Patryczkiem na USG bioderek, na szczescie wszystko jest ok.U nas też strasznie dziś wiało i od czasu do czasu padało.Po badaniach zabrałam małego do supermarketu na zakupy, ale chyba mu się nie spodobalo, bo zaraz zasnął.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej!n w Kielcach jest fatalna pogoda... byłam dziś z Andrzejkiem na bilansie w przychodni... słabo przybywa na wadze... ale musimy czekać.. bo może organizm się jeszcze nie przyzwyczaił...

pogoda jest fatalna... ale i tak wychodzimy z Andrzejkiem na spacerki....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, mam pytanko...czy Wasze maluszki unosza juz same glowke gdy podciagacie je za raczki z pozycji lezacej??I czy "staja" na nozkach gdy zlapiecie je pod paszkami??Bo Dawidkowi troche slabo to wychodzi, a bylismy wczoraj u neurologa i ta wredna baba powiedziala, ze moze on miec problem z rozwojem psychoruchowym!!!Bo ma"zaokraglone rogi czolowe"(tak jest napisane w usg glowki).A niby wplyw na to moglo miec wiele czynnikow...obrzeki w ciazy, bialkomocz, porod kleszczowy, zielone wody plodowe itd...!!!Wczoraj pol dnia ryczalam!!!!Prosze powiedzcie jak to jest u Was....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anula!... mój też nie robi tych rzeczy... dziś lekarka powiedziałą,że to jeszcze nie jego czas i naprawde mało dzieci wykonuje te czynności , na etapie rozwoju na jakim są nasze dzieciaczki....
powiedziała,też że chłopcy robią to pózniej mimo,że niby są silniejsi...
a co ja mam powiedzieć... Mój przez tydzień przybył ledwo 100g i też ryczałam.... ale wierze że wszystko będzie ok i u Dawidka też...
pozdrawiam was serdecznie...
trzymajcie się Ciepło... Erii

odezwe się po weekendzie... jak go przezyje!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula nie martw się. Dzieci rozwijają się skokowo, jednego dnia nie wykonuja pewnych czynności a następnego juz tak. Olga zaczęła unosić główkę gdy ją chwytam za rączki trzy dni temu, na nóżkach słabo sie opiera. Nie wszystko musi być książkowe, a na tym etapie rozwoju wcale jeszcze nie muszą "chcieć siadać' :D

Erii001 Olga tez słabo przybiera na wadze, też w ciagu tygodnia przybierała 100 gram, potem nawet 300 więc to nie reguła, że cały czas tak będzie. Musi się przyzwyczaić.

A czy Wasze dzieci już oglądają sobie rączki? Bo Olga dopiero poznaje swoje włosy, kręci sobie loki i odkryła ostatnio, że ma uszy :D

Pozdrawiam Was i Wasze Słoneczka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej!
Andrzejek odkrył,że ma rączki... już jakiś czas temu, ogląda je i wogóle się nimi bawi... powoli odkryw tez nogi...
pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny, juz jestem spokojniejsza...ale ta lekarka byla tragiczna!!!Mogla przeciez powiedziec to jakos inaczej, a nie ze zaraz jest cos zle...

erii001, nie martw sie ta waga...to na pewno tez minie, moze teraz przybiera mniej , ale u Agi jest tak samo, ja nawet nie wiem ile maly przybral, bo dopiero we wtorek idziemy na wizyte...Bedzie dobrze!Kazde dziecko przybiera na wadze w swoim tempie, no i tak tez pewnie jest z tym rozwojem...Dawcio zacznie pewnie juz niedlugo unosic gloweke, ale faktycznie slyszalam ze chlopcy wolniej sie tego ucza...

Dawidek zaczyna dostrzegac swoje raczki, a swoje wloski tez lubi glaskac :lol:

Buziaczki!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]