Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:01 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość

witam dziewczyny, mam na imię Ewka i całkiem przypadkiem trafiłam na stronkę....mam córeczkę, wspaniałego skarbka, niecałe 4 latka :D , w listopadzie razem z ukochanym postanowilismy sprawic córeczce rodzeństwo....wtedy nawet nie przypuszczałam że dwie kreseczki na tescie to nie wszystko, cieszylismy sie jak idioci gdy w drugim cyklu okazało sie ze to ciąża....niestety w lutym usg...wiele wylanych łez i zabieg w szpitalu....strasznie się załamałam, nawet nasza malutka płakała choc jest taka mała.. :cry: .teraz wiem ze to był nasz błąd ze tak szybko powiedzielismy jej że bedzie miała braciszka lub siostrzyczkę....
w ok 20go lipca zaczęlismy się starac o małą istotkę....jestem pełna obaw....oBoze tyle się słyszy o dziewczynach , które roniły wiele razy :cry: .....11 sierpnia mam dostać@.....i modlę sie z całego serducha żeby jej nie było.... :) ...od paru dni bolą mnie piersi i są większe...mój mąż zauwazył bo normalnie to takie limonki małe...hehe
przy poprzednich dwóch ciążach tez tak miałam....no i jeszcze ten wyjątkowy apetyt!!!podczas poprzednich ciąż mogłam ciągle jesc placki ziemiaczaane....smieszne no nie?...najciekawsze jest to ze przed chwila musiałam tez zjesc kilka......
ja juz chyba do konca zwariowałam, powiedzcie same...moze to sugestia, moze ....wyobraznia...a moze :D :D :D
napiszcie prosze jak to było u was....pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez juz nie wiem czy zwariowałam czy w ciazy jestem. Ale okresu nie ma juz 5 dni i jutro bede testowac:) a pozatym to mam duzo białawej wydzieliny i pobolewa mnie podbrzusze i kłują jajniki a piersi sa tylko troche wrazliwe.Wiec jezeli jutro okaze sie ze jestem w ciazy to mozna to uznac jako moje objawy:)pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj Prosiaczku, nawet nie wiesz jak kciuczki za Ciebie trzymam, dlaczego jeszcze tesciku nie zrobiłas?? nie wiem jak tam z Twoimi cyklami ale 5 dni to już sporo :) przynajmniej w moim wypadku to byłoby dużo...
odezwij się koniecznie jak bEdziesz coś wiedziała...
ja muszę poczekać jeszcze conajmniej tydzień.....ale nie łudzę się zbytnio :wink: , bo pozniej większe rozczarowanie....
w sumie to dziś strasznie zabiegana byłam i śmiac mi sie chciało jak stwierdziłam że i objawy jakby mniejsze, gdy nie miałam zbytnio czasu myśleć o tej mojej NIEWIADOMOCZYCIĄŻY... :D .przesyłam buziaki :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no dzis rano zrobilam test i negatywny :( ehhh ale okresu nie mam spoznia sie juz 6 dzien i nie wiem co myslec....poczekam do 13 sirpnia jezeli dalej nie dostane to wtedy zrobie test. A 13 sierpnia to szczegolna data-tego dnia miał urodzic sie Kacperek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

prosiaczku mam nadzieję że 13 sierpień to będzie Twój szczęśliwy dzień :)

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez sie do Was przyłaczam...siedze cichutko i trzymam kciuki @ sie spoznia 7 dzien :D i mam cichutka nadzjeje ze to dzidzia..
-boli podbrzusze
-nadmierny apetyt
-senność
-żyłki na piersiach
-temp.37.2
-wzdęcia,zaparcia.gazy :oops: :oops:
-od 4 dni ciągle apetyt na lody śmietakowe a ja nie lubie slodyczy :P
testy wczoraj negatywny..w marcu poronilam 8 tc i test wykrył po 11 dniach wiec jeszcze mam nadzjeje :wink:
za Was tez trzymam kciuki :P

Offline Wyświetl profil  

witajcie dziewczyny...Prosiaczku, ja też mam nadzieję że ta data będzie dla Ciebie początkiem czegoś cudownego ,a jeśli nawet nie to napewno uda Ci się troszeczkę pózniej :wink: pisz koniecznie jak tylko coś sie wydarzy albo...po prostu jeśli zechcesz pogadać . :)
kasia-wawa26 u Ciebie moja droga to już naprawdę sporo czasu minęło od @ :lol: myśl pozytywnie ,u mnie objawy podobne ,tyle ,że jeszcze nawet testować nie mogę :( ...niechciana@ ma nadejść w wekend....ehhhh zobaczymy
przykro mi z powodu Twojej straty, ja również poroniłam w lutym ,ale w marcu miałam robiony zabieg...straszne chwile...ja tez trzymam kciuki za nas wzystkie.buzka
wiara czyni cuda...... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

przykro mi z powodu Twojej straty, ja również poroniłam w lutym ,ale w marcu miałam robiony zabieg...straszne chwile...

ja uwazam ze mozna bylo moją ciaże ratowac :cry: jak przesledzisz moje posty tam przeczytasz jak mnie pani dr zalatwila :cry:
w jamie macicy jeden żywy zarodek CRL 12 mm-6tyg 5 dni wydzielina śluzowa prawidlowa we wziernikach tarcza czysta przydatki niepowiększone trzon macicy wielkosci 7 tyg zrelaksowany ruchomy niebolesny kanal zamknięty...taki mam wypis po przyjeciu....potem dostalam zastrzyk (pyralgina papaweryna) na rozkurcz!!! i po 20 min. dzidzia wyplynela w toalecie :cry: :cry: :cry: tez mialam potem zabieg oczyszczania...dlaczego nie zachowala sie standardowo tzn powinnam dostac duphaston na podtrzymanie a nie zastrzyk na rozkurcz!! i lezec na obserwacji przynajmnjej do rana!! awet nie spytala jak do domu sie dostane a napewno wiedziala ze dostane takiego krwotoku po tym zastrzyku!! do dzis nie pogodzila,m sie z tym :cry: z tego co napisalam z moje karty wydaje mi sie ze wszystko bylo ok??? dlaczego dala mi takie leki gdy biło serduszko zarodek zywy :cry: zamiast mu pomoc....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj kasiu tak trudno znalezc dobrego lekarza:( najlepiej po wystawieniu diagnozy przez jednaego isc jeszcze do innego. No mi sie juz okres spoznia 8 dzien. Mam nadzieje ze to ciaza i tobie tez tego zycze i wszystkim starajacym;).No narazie do mnie cholera nie przyszła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

POWIEM SZCZERZE, trzeba szukać porządnego lekarza, moja lekarka też jakaś nienauczona była, choć pewnie nie udałoby się uratować dziecka, to uważam że taki lekarz nie ma prawa leczyć

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Macie racje dziewczyny z tymi lekarzami...u mnie też był taki idiota co to wszystko miał głeboko w d.... :x teraz poszłam za radą przyjaciółek i umówiłam się na wizytę do poleconej mi ginekolożki ,naprawdę jestem zadowolona, no ale najważniejsze jest to zeby w razie problemów naprawde porozmawiać z WIELOMA lekarzami..
a tyczasem czekam na weekend i na to czy przyjdzie znienawidzona@ :wink:
dla mnie pocieszające jest to ,że od około ośmiu lat mam cykle regularne 28, 29 dni...nigdy zaden czynnik nie spowodował przesunięcia się @(oprucz ciąży oczywiście)hehe :D
pozdrawiam.
a własnie dziewczyny, moja przyjaciółka niedawno dowiedziala sie ze jest wciąży :D , tylko strasznie się boi bo przeziebila sie zanim sie dowiedziała i wzięła kilka apapów , i polopirynę.wszedzie na ulotkach i w necie piszą ze w zadnym wypadku nie brac....to ja wiem oczywiscie, ale czy ktoras tez brała jakies leki? mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.,na co mogą dzialac takie leki?/buzka :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja miałam lekarkę z polecenia, niestety nie trafiła się dobra
teraz mam poleconego gina a że mam troszkę doświadczenia z ginami chyba nie dam się nabrać po za tym myślę że terazmój gin jest swietny, ufam mu i jest troskliwy

a cod otych apapów myślę że nic się nie stanie, wiele osób zanim dowie się o ciąży naje sie różnych rzeczy :) będzie dobrze

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i nic z tego w tym miesiacu:((( dostałam okres....wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prosiaczku szkoda ... w nastepnym miesiacu bedzie dobrze. Musicie sie bardziej/czesciej strac ;) Zycze powodzenia

Aniołek Mateo + 18.07.2007 21t3d
"Królu Mój Ty spij Ty spij a ja"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

prosiaczku w następnym będą dwie ładne kreseczki,a teraz pomyśl, może to organizm zdecydował że za wczęsnie

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczynu :) mi zostały jeszcze 3 dni do okresu, zobaczymy...ale teraz biorę wszystkjo na mięko, nie myślę juz tyle, piersi mnie nie bolą ale są o wiele większe i widać żyłki......ale dziś z czym innym....
proszę niech któras mi odpowie jak to jest z kobietami wciąży w pracy...juz mówie o co chodzi...
dzis dostałam propozycję swietnej pracy, no i nie wiem jak sie zachowac jak jestem w ciąży....mam isc do pracy w poniedziałek, na poczatku pewnie nic nie powiem ale jak w koncu sie wyda, to nie wiem jak pracodawca bedzie na mnie patrzył... :? pewnie mnie od razu zwolni, sama nie wiem, a do pracy chce isc i to bardzo.pozdrawiam i prosze o odpowiedz.papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Do mnie tez @ przyszla 11 dni po terminie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziedwczynki,

włśnie wróciłam z urlopu i od razu do Was zaglądam. U mnie niestety też nie było pożądanegop efektu ;) ale mam nadzieję, że tenh miesiąc będzie bardziej owocny.

Prosiaczek, kasia_wawa26 trzymam za Was mocno kciuki i za wszystkie inne ciężko pracujące kobitki i mam ndzieję, że sierpień nam obrodzi :o

Pozdrawiam,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc Dziewczyny!
Wiele z was mnie zna teraz mam nick "Radosna" ale wczesniej mialam PAULINA861 :)

Weszlam bo chcialam wam powiedziec ze JESTEM W CIAZY! To juz 7 tydzien. :) Udalo sie za drugim cyklem :) Dzisiaj ide do gina. bylam juz raz ale bylo widac tylko pecherzyk plodowy a dzidzia sie schowala! Wiec dzisiaj juz bedzie napewno ja widac :)

Pozdrawiam i sle buzki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I ja bym chciała do Was dołączyć. teraz czekam na wyniki badań po stracie Maleństw :-( i mam nadzieję, że w następnym cyklu się będziemy mogli rozpocząc starania
:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]