Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:16 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

U nas lezenie z gołą pupą jest OK ... I jeszcze zakrycie oczek pieluszką ... I drugi koniec do policzka przytulić pieluchy ... Też pomaga ...

Obrazek

66-57,6-55 kg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Zeby zdjac urok to trzeba zlizac z powieki jednej i splunac, potem z drugiej i tez splunac i powtorzyc to 3 razy :0 Zycze powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Samotna_Maya tego jeszcze nie slyszalam ale chyba sama sprobuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maya hahhahaha żartujesz??? :lol: :lol: :lol:

no nie wiem czy się zdecyduję na lizanie powiek ;) katia może wypróbuj najpierw i jak serio zadziała to też tak zrobię ;)

a czy wasze dzieci też tak aż oddech wstrzymują jak płaczą?? ja jak malego odkladam to purpurowy się robi i płacze tak "kaszląco" aż mu powietrza braknie chwilowo i dopiero potem zaczyna normalnie się drzeć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

byłam dziś u innego lekarza,mały ma skazę białkową(co wiedziałam wcześniej)i prawdopodobnie cierpiał tak bo organizm mojego mleczka nie tolerował...tyle czasu :cry: :cry: .do poniedziłku pijemy nutramigen i sie zobaczy...i refluksa też ma :roll:
kurcze a ja nie umiem butelką karmić,przestrzegać godzin i wogóle jak tu coś przygotować jak mały cały czas na rękach :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dobre z tym zdejmowaniem uroku :hil: .i jak,działa???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maya chyba musze sprobowac ;) Ale splunac ?? Nie wiem czy dam rade Obrazek

mukaa moja mala tez sie tak zanosi od placzu. Wystarczy ze ja zaczynam klasc na lozku.Oj wtedy to sie zaczyna zlosc Obrazek

Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 8:25 pm przez *Aprilka*, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jamaika no to się wyjaśniło dlaczego taki rozdarty... jestem pewna że jak teraz zmienił dietę to będzie lepiej! anna25 miała podobną sytuację!

mój synek odkąd załozyłam ten wątek jakiś grzeczniejszy się zrobił :P tzn. procentowo mniej czasu spędza na darciu się i łatwiej go uspokoić i częściej marudzi niż wrzeszczy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mukaa dokladnie tak jak opisujesz a potem to tak placze kaszlaco.powiedzialam mojemu zeby odczarowywal a on ze zgupialam a ja i tak to zrobie jak go nie bedzie tylko nie wiem gdzie spluwac???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hihi jakie jaja :) ja może też go odczaruję ;) tylko jak nikt nie będzie widział ;)
a spluwa się chyba za siebie?
czy można do szklaneczki?? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

hahahha normalnie sie usmialam jak was czytam ;) Przciez to nie chodzi o to,zeby splunac na podloge tylko zeby tak delikatnie zrobi tfuu .. Kumacie heheheh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no,wyjaśniło się....mam nadzieje(!!),na razie poprawy za wielkej nie widze.dobrze ze mój żarłoczek nie wybredza przy zmianie mleka i przejściu na butelke :lol: .tylko lekarz mi kazał najwyżej po 60ml 10xdziennie,a on zjada 90 i jest dalej głodny :?
tylko nie spodziewalam sie ze bedzie mi smutno ze karmić piersia nie moge...taka bliskośc fajna.szczególnie jak mały przez bluzke cyca czuje i tak chce... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie biedactwo ma to samo co mój Michał, po Nutramigenie powinno pomału być lepiej, ale jak sobie pomyślę jak te dzieci musiały się męczyć z tymi bolącymi brzuszkami to szok :shock: Potem trzeba uważać na wprowadzanie nowych rzeczy do jedzenia i robić to bardzo ostroznie bo znów będzie krzyk i ból brzucha :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Kurcze to moja moze miala to samo co wasze dzieciaczki. Nie tolerowala mojego pokarmu jadla a ten pokarm ciagle sie jej cofal nie strawiony ;/ przez co wymiotowala, ciagle jej sie ulewalo za chwile zygala, darla sie w niebo glosy tak ze zapowietrzala. Ledwo co zjdla i za pare sekund ryk ... Pozniej zachorowalam i nie moglam jej karmic piersia. Kupilam Nana, ale tez sie jej ulewalo z tym, ze nie miala juz kolek, nie plakala. Zastanawialam sie co jest grane, dlaczego po moim placze a po tym nie. Jak wyzdrowialam to spowrotem zaczelam karmic i to samo :( Ledwo co zjadla ryk niesamowity :( Kupilam mleko Humana plus ono samo w sobie jest zageszczone bo sobie tak pomysallam ze skoro jest zageszcone to nie bedzie jej sie tak cofac :0 I trafilam ! Poskutkowalo nie ulewalo jej sie, tylko czas, bardzo sporadycznie i tak moja nusia zostala na Humanie Plus, teraz juz ma 5 mies. nie pije jje je wszytsko, nie ma na nic uczulenia, spi cala noc, zadko placze :) zadko ja cokolwiek boli :)

Wiece co jest najgorsze ... ?? Nikt mi nie pomog, zaden lekarz :( Jak powiedzialam lekarce, ze ona nie toleruje mojego melka to powiedziala, ze bzdury sobie wymyslilam ze mleko sie dostosowywuje do potrzeb dziecka, no po byku sie dostosowalo ;/ Moje mleko bylo za tluste, po odstaniu bylo centymetr tluszczu na nim ;/ Sama musialam pokonac ten problem, sama musialam wpasc na to, zeby mleko zmienic. Bylo to trudne,ale dalo sie :) Tylko szkoda ze moja nusia tyle sie nacierpiala, szkoda ze tyle nocy nie przespala, alo padala juz i przez sen plakala bo byla taka spica a ja razem z nia ryczalam :( Tatus nam duzo pomog, gdyby nie on i gdyby mnie nie wspieral to chyba bym wyskoczyla przez okno ;) zartuje oczywiscie :) Moje dziecko caly czas sie smieje, szkoda ze jak mialo te 2 mies. nie bylo takie :) wiec glowa do gory. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hogatka13 pisze:
No właśnie biedactwo ma to samo co mój Michał, po Nutramigenie powinno pomału być lepiej, ale jak sobie pomyślę jak te dzieci musiały się męczyć z tymi bolącymi brzuszkami to szok :shock: Potem trzeba uważać na wprowadzanie nowych rzeczy do jedzenia i robić to bardzo ostroznie bo znów będzie krzyk i ból brzucha :?

a ile czasu minęło zanim mu się polepszyło?bo mój już drugi dzień jest i jakoś dalej tak samo płacze :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No tak piszę już drugi raz bo wykasował mi wszystko :D Po jakimś tygodniu było lepiej, wspomagałam go też kropelkami np.esputicon ale niewielki był efekt, natomiast herbatki dawały chyba odwrotny skutek. Najlepiej działała suszarka i gimnastyka nużkami no i oczywiście ręce - choć czasem też płakał wyprężony. Trzeba cierpliwości i pomału będzie coraz lepiej.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek Dziewczyny jestem w szoku :shock: :!: :!: :!: Moja Mala plakala nie milosiernie. Zawsze zasypiala w lozeczku a od jakis 2 tygodniu zaczela sie buntowac i postanowilam skozystac z rady Samotnej M.... Poprostu juz nie wytrzymalam i przy ostatnim splunieciu cisza, jak by dziecka nie bylo Obrazek, a teraz .... grzecznie spi w swoim lozeczku Obrazek

Dzieki Maya Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

O matko, ja juz pare razy sie o tym przekonalam :) Nikamo przywiaz gdzies w lozeczku czerwona kokardke, zawiaz na szczebelku, na karuzel , gdzie chcesz to chroni wlasnie od urokow :) we wozku zrob to samo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no nie gadajcie :shock: ...ja zawsze anty bylam nastawiona do takich przesadów,hmm...chyba trzeba bedzie próbowac wszystkiego.
a u mnie jest jskby jeszcze gorzej i kupki robi jakies takie zielonkawe,koloru khaki i strasznie cuchnace,az mnie zrywa jak go przebieram(a wrazliwa nie jestem).to chyba nie jest normalne co???
...jezuuuu,ja juz nie dam rady patrzec jak on sie meczy.druga suszarka mi wysiadla juz :x HELP

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a w kupce krew sie pojawiła...nie wiem co robić.znowu przejsc na piers nie moe za bardzo bo wczoraj sobie pojadlam sliweczek,brzoskwin,nektarynek,ciasteczek... :oops: .ile sie to utrzymuje w mleczku?
kompletnie nie wiem co robić...biedak sie zameczy przeciez.a moze jakies inne mleko kupić?doradzcie cos prrrrosze

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]