Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 7:05 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

niewiadoma11 pisze:
pisaliscie ze kobieta moze miec @ w ciązy do ktoregos miesiąca...czy w tym czasie jak ma @ to test wykazuje negatyw,a jak @ sie zatrzyma to juz bedzie wykazywał pozytyw??czy od początku powinien wykazywac 2 kreski a nie jak skonczy sie @??prosse o rady;) ODPOWIEDZCie na to pytanie.....

Jeżeli jesteś w ciąży to powinien wykazać 2 kreski (w polu C i T) czyli być pozytywny (obojętnie czy krwawisz w jej trakcie czy nie).... A jak nie jesteś w ciąży to 1 kreskę w polu C przy normalnym okresie.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niewiadoma11 pisze:
pisaliscie ze kobieta moze miec @ w ciązy do ktoregos miesiąca...czy w tym czasie jak ma @ to test wykazuje negatyw,a jak @ sie zatrzyma to juz bedzie wykazywał pozytyw??czy od początku powinien wykazywac 2 kreski a nie jak skonczy sie @??prosse o rady;) ODPOWIEDZCie na to pytanie.....

nie denerwuj sie nie jestes w ciazy na pewno !!!!!
te zywe dowody sie zdazaja ale nie tak czesto a pozatym ty robilas test i wyszla jedna kreska wiec bez obaw ...
Ps a co szkodzi tak dla proformy i spokoju przejsc sie do gina bedziesz spokojna juz na bank :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czytam dziewczyny wasze posty i zaczelam sie zastanawiac... w tym miesiacu mialam normalna @ ale nie przestalo mi byc niedobrze... mam zgage, bol brzucha i ciagle boli mnie glowa... i nie wiem...bo myslalam ze jak jest sie w ciazy to mozna miec najwyzej tylko krwawienie a ja mialam normalny okres ale juz sama nie wiem... chyba ide kupic test do apteki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i co Megi? Jak test wyszedł?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak....robiłam test i wyszła jedna kreska...ale boję sie,ze test sie mógł pomylić...tyle sie teraz o tym słyszy....ale w środę zrobie drugi raz i zobaczymy:( oby wyszedł negatyw... jak wyjdzie 1 kreska....to bede czekac na kolejną@...trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny...bo w ciąży NIE MOGE BYC!!!!Buziaki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trzymam kciuki, ale pamiętaj, że będzie dobrze tak czy inaczej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

CZy test ciążowy "Bobo-test" jest dobry??Któraś z was sprawdzała może??Jutro zrobie ten test i sie okaze:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sara23 pisze:
No i co Megi? Jak test wyszedł?

czesc! chwilke mnie nie bylo bo jestem na urlopie :)
test zrobilam ale wyszedl negatywny... :( potem mialam inne rozne przygody (wymioty, straszny bol brzucha i nawet zemdlalam...) Po tym zdarzeniu pojechalam do mojego lekarza ale okazalo sie ze to jakies zaburzenia w jelitach (bo wicznie mam z nimi problemy)... szkoda...
A teraz jestem nad morzem... probujemy :) jak wroce to napisze czy wyszlo :)papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HEJ WSZYSTKIM.TO MOZE JA NAPISZE WAM CO ZDARZYLO MI SIE W OSTNIM CZASIE.
OTOZ 9 LIPCA WYJECHALAM NA URLOP Z CHLOPAKIEM DO POLSKI,1 LIPCA DOSTALAM @ A 10 LIPCA MIALAM PONOWNE KRWAWIENIE,BARDZO MNIE TO ZANIEPOKOILO.DZIS JEST 02 SIERPIEN A JA CALY CZAS PLAMIE OD TEGO MONMENTU.U LEKARZA BYLAM,CIAZY NIE STWIERDZIL,POWIEDZIAL ZE TO ZABURZENIA,PRZEPISAL MI TABLETKI NA WYREGULOWANIE @.TERAZ PRWIDLOWA @ POWINNAM DOSTAC 3 LIPCA.DZIWNE CO.NAPISZCIE CO O TYM SADZICIE??????????????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ilona.84 pisze:
OTOZ 9 LIPCA WYJECHALAM NA URLOP Z CHLOPAKIEM DO POLSKI,1 LIPCA DOSTALAM @ A 10 LIPCA MIALAM PONOWNE KRWAWIENIE,BARDZO MNIE TO ZANIEPOKOILO.DZIS JEST 02 SIERPIEN A JA CALY CZAS PLAMIE OD TEGO MONMENTU.U LEKARZA BYLAM,CIAZY NIE STWIERDZIL,POWIEDZIAL ZE TO ZABURZENIA,PRZEPISAL MI TABLETKI NA WYREGULOWANIE @.TERAZ PRWIDLOWA @ POWINNAM DOSTAC 3 LIPCA.DZIWNE CO.NAPISZCIE CO O TYM SADZICIE??????????????

Z powodu wyjazdu najprawdopodobniej rozregulował ci się cykl... jakie tabletki ci zapisał :?: Mam nadzieję że wszystko się u ciebie unormuje, bo tak częstekrwawienie nie jeste niczym normalnym.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

FunkyGirl pisze:
ilona.84 pisze:

Z powodu wyjazdu najprawdopodobniej rozregulował ci się cykl... jakie tabletki ci zapisał :?: Mam nadzieję że wszystko się u ciebie unormuje, bo tak częstekrwawienie nie jeste niczym normalnym.....

WITAM CIE SERDECZNIE FunkyGirl,LEKARZ PRZEPISAL MI GestoMikron 5-JEST TO LEK KTORY JEST SYNTETYCZNA POCHODNA ZENSKIEGO HORMONU PLCIOWEGO PROGESTERONU.MAM GO BRAC PRZEZ NAJBLIZSZE 3 MIESIACE,TERAZ W CIAGU 7 DNI POWINNAM DOSTAC @,ALE DLA MNIE TO WCIAZ NIC NOWEGO BO JA KRWAWIE-PLAMIE OD PONAD 3 TYG :( ,MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKO SIE JAKOS UNORMUJE,LEKARZ POWIEDZIAL MI ZE TO NIE WPLYNIE NA DALSZE PLANOWANIE RODZINY.OBY SIE NIE MYLIL. :?: DZIEKUJE ZA ODPOWOEDZ I POZDRAWIAM :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ilonko nie słyszałam o takich tabletkach (ale ja nie jestem lekarzem) mam nadzieję ze przestaniesz tyle krwawić i wszystko się unormuje ..... TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny.....dawno mnie tu nie bylo......zrobilam ten drugi test juz dawno:)wyszedl negatywny na szczescie:)juz po raz drugi.....ale powiedzcie mi czy pęcherzyki powietrze mogły mieć wpływ na błędnośc wyniku testu?bo jak wkropilam te krople moczu tu na powierzchni zrobily sie takie pęcherzyki:/ ale mocz sie wsiąknął i wyszedła 1 kreska..co wy na to??pozatym nie mam zadnych objawów...ani mdłosci.bółow głowy.omdlen...czuje sie dobrze...a gdyby byla to ciąza to juzok 6 tydz.wiec??prosze o odpowiedzi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niewiadoma11 pisze:
hej dziewczyny.....dawno mnie tu nie bylo......zrobilam ten drugi test juz dawno:)wyszedl negatywny na szczescie:)juz po raz drugi.....ale powiedzcie mi czy pęcherzyki powietrze mogły mieć wpływ na błędnośc wyniku testu?bo jak wkropilam te krople moczu tu na powierzchni zrobily sie takie pęcherzyki:/ ale mocz sie wsiąknął i wyszedła 1 kreska..co wy na to??pozatym nie mam zadnych objawów...ani mdłosci.bółow głowy.omdlen...czuje sie dobrze...a gdyby byla to ciąza to juzok 6 tydz.wiec??prosze o odpowiedzi...

Niewiadoma... Ja jak byłam w 6tc to też mi testy wychodziły negatywne dopiero w okolicach 8tc wyszedł mi test pozytywny.... Idź na bete, będziesz spokojniejsza :) Po co marnować kasę na testy z apteki skoro betę i tak będziesz musiała zrobić (jeżeli jesteś w ciąży).... Daj znać jak dalej rozwija się sytuacja....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kochana Funkygirl...sytuacja rozwinęła sie tak,ze dostalam okres :D ostatni mialam od 1 do 7 lipca a ten dostalam 6 sierpnia.Wiec wszytsko w normie~!!Pozatym wogóle nie czuje się jakbym byla w ciąży!!Nie mam żadnych objawów...a to byłaby moja pierwsza ciąża...Co to testów..to po co by wymyslali testy,które wykrywaja wczesną ciążę?Co?każdy byłby omylny??NIE<NIE ja w to nie wierze;) a co do tego ze twój test wykazal dopiero wynik pozytywny w 8 tyg.../?hmm...moze nie w 8 tyg tylko do rzekomego ósmego tyg zdążylas zajść w ciąże?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niewiadoma11 pisze:
Kochana Funkygirl...sytuacja rozwinęła sie tak,ze dostalam okres :D ostatni mialam od 1 do 7 lipca a ten dostalam 6 sierpnia.Wiec wszytsko w normie~!!Pozatym wogóle nie czuje się jakbym byla w ciąży!!Nie mam żadnych objawów...a to byłaby moja pierwsza ciąża...Co to testów..to po co by wymyslali testy,które wykrywaja wczesną ciążę?Co?każdy byłby omylny??NIE<NIE ja w to nie wierze;) a co do tego ze twój test wykazal dopiero wynik pozytywny w 8 tyg.../?hmm...moze nie w 8 tyg tylko do rzekomego ósmego tyg zdążylas zajść w ciąże?

W 8tc (według ostatniej miesiączki)... miałam bardzo małe stężenia HCG w moczu i krwi
(sam lekaż mi to powiedział) :D

POWODZONKA :!:

/to tez jest moja pierwsza ciąża :) Mam 19 lat i strasznie się cieszę że tak a nie inaczej potoczyło się moje życie :*

Offline Wyświetl profil  

Witajcie,
mam problem. Kochałam się z moim facetem 3 razy. 6 grudnia, 21 grudnia i 1 stycznia.
Od czerwca jestem an tabletkach anty. G grudnia wzięłam tabletkę, jednak 21 to był dzień przed okresem, dlatego też nie brałam już tabletek.
Okres miałam dostać 22 grudnia i tak też dostałam, jednak przyszedł on wieczorem i miałam go dość obfity [zawsze dostawałam rano i był normalny].
Jak dostałam okres tzn. że nie mogłam zajść w ciążę.
Kochałam się też 1 stycznia. Wtedy też byłam na tabletkach. Partner ani razu nie dostał we mniewytrysku. Jednak się boję, że mogę być w ciąży.
Gdzieś koło godz. 11 czuję się słabo, mocz oddaję normalnie, czasami mam kłucie w podbrzuszu, takie chwilowe, jakby ktoś mnie szpilką kuł.
Pierwszą tabletkę w grudniu wzięłam 26. Od tego czasu, nawet 15 min po wzięciu tabletki, czułam się i czuję się słabo i bierze mnie na wymioty.
Jem normalnie, nawet mniej niż poprzednio.
Nie wiem czy te objawy to wynik stresu, tabletek, czy może ciąży.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi. Pomóżcie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ebis pisze:
Liczy się wynik po 3 minutach. Później nie ma co patrzeć. Bo często później pojawia się druga ale to nie jest wynik testu. Jakbyś miała mieć dwie to po 3 minutach by się pojawiła.

ja tak miałam.
Pierwszy test zrobiła (bobo) i był negatywny. zostawiłam go w łazience, a po godzinie widze druga kreskę słabiutką.
Pomyślalam ze nie ma sieco tym przejmować, ale jak powtórzyłam test dzień później to ta druga już wyszła po 3 minutkach wiec wiesz... sprawa nie jest taka oczywista :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]