Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:18 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja tylko na momet
jutro dzien mojej @ i jak sadze pewnie bedzie na bankkkkkkkkk podbrzusze boli buuuuuuuuuuuu no coz bedziemy walczyc dalej kolejny cykl znow nowe nadzieje ech juz nieraz z sil opadam ale coz .....
a do tego wszystkiego mam dzis malo ciekawy dzien wiec na pisanie i wszelkie rady sie nie nadaje :? :? :? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nic już nie wiem, na większości forów pisze że od 5 w górę ciąża... jak to jest? a czy to w ogóle możliwe żeby mieć normalnie okres i być w ciąży. Nie wiem czy wytrzymam do jutra z tymi wynikami- bardzo się stresuję a nie chcę jeszcze dziecka :-(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!!!
Pisalam kilka dni temu, bylam wtedy w 15dc i pytalam czy kilka dni po zaplodnieniu moga wystepowac juz objawy ciazy?!
Dzis jestem w 25dc, a objawy moje nasilily sie. Sa podobne jak na zblizajaca sie @, ale szczerze mowiac czuje sie inaczej niz zwykle przed...

- zmeczenie i oslabienie jak na grype
- podwyzszona temperatura
- zawroty glowy i mdlosci
- straszna zgaga
- ciagly apetyt
- bol podbrzusia i od kilku dni nieustanny bol plecow, nasilajacy sie przy nachylaniu, czasem klocie w brzuszku
- suchosc wewnatrz,a bylo go sporo
- ochota na "przytulanko", to u mnie rzadkosc :oops:

Juz sama nie wiem, co o tym myslec, dlatego chcialam z Wami porozmawiac na ten temat...
Co do testu, chce poczekac do 29dc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zapomnialam jeszcze o szczypaniu sutkow i ogolnym bolu piersi, zwlaszcza od strony zewnetrznej :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.odpowiedzcie mi jak najszybciej.......Czy dziewczyna mogła zajść w ciąże gdzie podczas stosunku miedzy nami, nie doszło do wytrysku i ja miałem gumkę.....Dziewczyna napisała ze okres jej sie spóżnia juz 3 dni a nigdy wcześniej jej sie nie spóżniał.....Pomóżcie napiszcie mi czy mogła zajść w ciąże....!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: do Pawła
Awatar użytkownika

Jest prosty sposób żeby się dowiedziała niech zrobi test, ale ciąża jest raczej niemożliwa w tym przypadku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dodam jeszcze ze stosunek był 18 lipca.A teraz test wykaże juz czy jest w ciąży czy nie na 100%??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

test wykrywa ciąże już od 6 dnia po zapłodnieniu, ale największa pewność jest w dniu spodziewanej miesiączki, a 100% wynik daje tylko badanie krwi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale swoją drogą mówię Ci że raczej nie ma prawdopodobieństwa jeśli było tak jak pisałeś, pewnie dziewczyna się denerwuje, a to też opóźnia okres

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

laurencja nie pisz posta pod postem............ uzyj opcjii zmień która pozwoli dopisać ci coś do twojego ostatniego posta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

laurencja pisze:
test wykrywa ciąże już od 6 dnia po zapłodnieniu, ale największa pewność jest w dniu spodziewanej miesiączki, a 100% wynik daje tylko badanie krwi

Kto ci takich bzdur naoopowiadał :?: Nie wierz we wszystko co jest napisane na opakowaniu :wink: Testy najlepiej wykonaywać po terminie miesiączki, u każdej kobiety w różnym tempie wrasta poziom HCG w moczu i krwi....

paweł jeżeli już jej się spóźnia okres to idćcie razem na badanie krwi BetaHCG
(można je wykonać bez skierowania) koszt od 20zł w górę (zależy od miejscowośiz której jesteś) dają 100% pewności :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

paweł......... pisze:
Witam.odpowiedzcie mi jak najszybciej.......Czy dziewczyna mogła zajść w ciąże gdzie podczas stosunku miedzy nami, nie doszło do wytrysku i ja miałem gumkę.....Dziewczyna napisała ze okres jej sie spóżnia juz 3 dni a nigdy wcześniej jej sie nie spóżniał.....Pomóżcie napiszcie mi czy mogła zajść w ciąże....!

Cześć Paweł, można powiedzieć ze podwójnie nikną szanse - które jednak ZAWSZE są - brak wytrysku i gumka naprawde niwelują ryzyko do prawie zera. Okres może jej sie spóźniać poprostu przez nerwy, zmiane sposobu życia, pogodę, dietę itd - naprawde masz bardzo małe powody do paniki. Wiem z własnego doświadczenia (poczytaj moje posty) że niestety oboje partnerzy musza byc pewni swego i odpowiedzialni - bo jedno, drugiego nie nauczy tego w oczekiwaniu na @. Ja rozważam nawet zawieszenie kontaktów płciowych z moją partnerką, bo ostatnie przeżycia pokazały ze na nieplanowaną ciąże nie jest nawet troszke przygotowana i wiem ze by spanikowała... nerwy niszczą!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kobietki czy moze mi ktoras powiedziec bo poznalam rozne zdania czy mozna masci clotrimazolum uzywac w ciazy bo niestety pojawily sie male problemiki (zmiana mydelka) :oops:

Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 9:14 pm przez sedna722, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zrobilam dzisiaj test i wyszedl pozytywnie!!! jestem w ciazy!!! w przyszlym tygodniu ide do gina. juz dzisiaj pigulki nie wzielam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

GRATULUJE!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powiedzcie co myślicie.
Pisałam wcześniej, że podejrzewam, że mogę być w ciąży ale, że test wyszedł negatywny. Pisałam, że mam wrażliwe piersi i, że są one powiększone. I tu właśnie jest problem. Powiększona jest tylko jedna (znacznie) i ta powiększona boli bardziej niż ta druga. Nie wiem dlaczego. Martwi mnie to.
Co może być tego powodem? Ciąża? Czy coś innego?
Pomóżcie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jezeli uwazasz ze mozesz byc w ciazy zrob test Beta HCG to cie upewni na 100% ale jezeli cos cie niepokoi oprocz ciazy to poprostu pojdz do lekarza i z nim to skonsultuj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sedna722 pisze:
Jezeli uwazasz ze mozesz byc w ciazy zrob test Beta HCG to cie upewni na 100% ale jezeli cos cie niepokoi oprocz ciazy to poprostu pojdz do lekarza i z nim to skonsultuj

Nie mam pojęcia dlaczego powiększyła mi się jedna pierś. Test Beta HCG chcę zrobić w przyszłym tygodniu jeżeli nie pojawi się @. Dzisiaj jest 30 dc. Cykle mam 28-30 dniowe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to znowu ja dziewczynki, dostałam @ planowo, ale nadal martwię się że mogę być w ciąży, byłam dzisiaj u ginekologa, ale nie mógł mnie zbadać, bo mam ostatni dzień @. Powiedział mi że jak mam @ to raczej niemożliwe żebym była w ciąży, ale dla uspokojenia poradził że mogę zrobić badanie BHCG, no więc poszłam i zrobiłam( jutro wyniki) i spytałam pani czy daje pewność na 100% i usłyszałam odp. że tak ale 2 tyg po @, więc już nie wiem czy jutro mając wyniki w ręce będę pewna że nie jestem,bądz jestem w ciąży? Dlaczego mój gin wysłał mnie na badania jeśli one nie zlikwidują moich obaw? CZy macie doświadczenia z badaniami krwi BHCG? Proszę o pomoc, muszę byc pewna

no i jeszcze napiszcie jak czytać te wyniki badań beta HCG, bo dzisiaj mi powiedziała że jak jest poniżej 1 to negatywny- czyli że się nie jest w ciąży tak? a jak powyżej to pozytywny tak?
Na forach internetowych piszą że dopiero 5 w góre to ciąża

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

23.05.07r. - razem z moja dziewczyna uprawialismy sex.
za pierwszym razem doszedlem bez wejscia [tak, wiem, wiem super.]
oczywiscie gumka [durex extra safe] plus do tego globulki plemnikobojcze [pentanex czy cos w tym stylu] zazyte okolo 20-25min przed.
zdjalem zuzyta gumke dokladnie wytarlem sie chusteczka, zalozylem nowa prezerwatywe i zaczelismy sie kochac.
skonczylismy dosyc szybko, bez drugiej erekcji z mojej strony.
moja kobieta twierdzi, ze od tego zajscia, stwardnial jej brzuch.
do tego mozna dodac, ze ma tez bole brzucha, dokladniej calego zoladka, nie podbrzusza.
czy to mozliwe ze juz po 9 dniach od zajscia sa takie efekty?
czy mozliwe jest ze moja dziewczyna jest w ciazy?
okres planowo ma na 5-6sierpnia.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]