Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:15 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

a probowalas mleczkiem NAN AR? jakie masz zalecenia pediatry odnosnie refluksu?

tym nutritonem mozna zageszczac takze mleka sztuczne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jamaika biedaczko :( jakiś sposób na niego musi być!!! a probowałaś odkurzacza albo suszarki?? a jak jest na spacerach?

jak tak zupełnie absolutnie nic nie pomaga to może jednak jemu coś jest??? a ma dni że jest spokojniejszy? moj mały tak ma.

może lekarka może coś na uspokojenie mu przepisać bo dość że ty się wykończysz to dla niego przeciez tez nie jest zdrowe takie ciągłe darcie się! Mojemu raz od krzyku żyłka w oku pękła :shock: słyszałam też (ale nie wiem czy to prawda) że dziecko które dużo wrzesczy może od tego dostać przepukliny...

a jak jest refluks to dziecko ryczy przy każdym karmieniu?? bo np w nocy zwykle je dobrze, w dzień też mu się zdarza spokojniej zjeść

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie bylysmy jeszcze u lekarza bo pediatra jest na urlopie, a tylko do niej mam zaufanie. Bedzie dopiero 22 sierpnia. Wiec wtedy bede wiedziala cos wiecej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no wlasnie tylko odkurzacz i suszarka jako tako dziala.ale przeciez nie bede caly dzien na tym jechac... miewal i lepsze dni,ale ostatnio jakos coraz gorzej jest.w dzien to tylko(!!) na rekach moze spac a w nocy wozony jest w wozku.na spacerze jak jest spiacy to zasnie,ale niedajboze sie obudzi...krzyk i bieg do domu :roll: .lekarz wlasnie jedynie mi ten viburcol przeisał,ale na mojego diabła nic nie działa.mam naprawde nieciekawa sytucje...
własnie sie zastanawialam ostatnio nad tym refluksem,bo zauwazylam ze czasami godzine po jedzonku u malego w buzi serek sie pojawia.ale czy refluks moze byc powodem takigo wielogodzinnego płaczu i niepokoju??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

mukaa: u nas to bylo tak ze podczas karmienia bylo ok, spokojnie, natomiast jak lezal na plasko na pleckach /tak jak to dzidziusie maja w zwyczaju :wink: / to plakal, krzyczal itd, szczegolnie PO jedzonku; zageszczanie zredukowalo znacznie ten problem; jeszcze tak bylo ze wolal cycusia co pol godziny, ale tylko pare razy ciagnal i dosc - prawdopodobnie chcial sobie "przeplukac" przewod pokarmowy, wiesz zeby "spukac" kwas zoladkowy
badanie moczu na posiew dosc czesto robilismy bo moze byc tak ze sa infekcje takie "dziwne", bez wiekszej goraczki a dzidziusia boli przy siusianiu

u nas jeszcze OKAP kuchenny chodzil non-stop prawie :?

Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 1:42 pm przez Oczekująca na dziecko, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mojego małego tez az takie krwinki wokół oczu i na czole powychodziły :( .ide jutro do lekarza i chyba zmusze go zeby sie troche przejał i powaznie nas potraktowal

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojj jamajka bidulko moze lekarz Ci cos doradzi, to naprawde dziwne zeby dzidzius tak dlugo plakal. Zapewne czuje jakis dyskomfort i niekoniecznie musi to wynikac z jakiegos schorzenia. Mam nadzieje ze wszystko sie ureguluje i malenstwo bedzie sie czesciej usmiechalo niz plakalo

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mojej Patryni chyba zabli wychodza i poprostu bez przerwy jest placz. Dalam jej czopek na uspokojenie, ale nie dziala zbyt dobrze :? Moze macie na to jakas rade? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Hej mamuski :) Dolaczam sie do was :) Moja Nicolka na ogol jest bardzo spokojna i grzeczna, ale od paru dni daje popalic. Wszystko jest Ok, tylko jak przychodzi pora drzemi i spanko na noc to jest koncert. Nie wiem co jest grane zawsze usypiala bez najmniejszego problemu, smoczek do bucki i lulanko. Ciekawe czy zmieni sie jej to ;/ dzis udalo sie jej 2 razy zdrzemnac bez awantury. I teraz na noc juz chyba zasnela bez problemu :D A apropo waszych rozdarciuchow. Ja w to wierze, ale moze ktos zucil urok na dziudziusia ;/ Wczoraj tatus z naszej Nicolki zdjol urok, moze dlatego lepiej juz spi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Samotna a jak sie zdejmyje urok :?: ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej maya :) na mojego może też ktoś urok rzucił - albo jest coś w tym że podczas chrztu diabła się wypędza :> bo jeszcze nie był chrzczony :>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mukaa a zebys wiedziala ze cos w tym jest! Ja w to wierze, moze powiecie ze jestem glupia, ale naprawde. Moja bedzie chrzczona w pazdzierniku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój tez jakoś tak. Albo we wrześniu.

Mi moja matka mówiła że też się darłam okrutnie zanim mnie nie ochrzcili ;) choć ja w sumie to do kościoła nie chodzę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

ja jako maluszek bardzo sie darlam, mimo ze chrzest mialam; po latach mam to pokojarzyla z tym, ze zaczela mi dawac "cudowne mleko prosto od krowy" i wtedy sie ze mnie rozdarciuch zrobil...
moj syn nie ma chrztu a juz nie wrzeszczy bez powodu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo a dlaczego Ty nie urzędujesz z nami na Kwietniówkach :?: zapraszam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boginka A nawet ostatnio tam zajrzalam, ale nie moglam sie wtopic w temat :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na naszym wątku mamy polecały jeszcze leżenie z gołą pupą u mojego to tak średnio działa choć ostatnio to nawet przytulił się do pieluchy i tak zasnął

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u Nas lezenie z gola pupa skutkuje :) Jak tylko widzi ze rozpinam jej spiszki to nastaje cisza :) Moze tak lezec bez konca ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ufff,w końcu przysnął,mam nadzieje że nie na 15 minut... :? mój był chcrzczony trzy dni temu i o dziwo przez cała ceremonię był jak aniołek najsłodszy,a po chrzcie słodko zasnął :shock: ...i tyle było.obudził się i dalej swoje.ide dziś na szczepienie,dopiero będzie miał powód do płaczu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Współczuję z całego serca, też przeszłam przez mega płacze prawie od urodzenia do 5-6m-ca, popołudnia od godz.ok.14 do 23 były tragiczne. Pomagała tylko suszarka i ręce - lekarka stwierdziła tzw. niedorozwój układu pokarmowego i kolki, które wykańczały mnie i Michała. Do tej pory jak wprowadzam coś nowego do jedzenia to muszę bardzo uważać bo potrafią mu się zatrzymać gazy i budzi się z płaczem. Teraz wystarczy unieść nużki i śpi dalej. Praktycznie jak skończył miesiąc przez te kolki i początki skazy białkowej przeszedł na Nutramigen i było trochę lepiej. Teraz już je Bebilon Pepti i prawie wszystkie zupki, za to z owocami muszę bardzo uważać a o kaszkach z cukrem mogę narazie zapomnieć.
Życzę cierpliwości bo tylko to pozostaje i spróbować może coś też zmienić w diecie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]