Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Kwas foliowy 5 mg jest to kwas o większej dawce niż ogólnie dostępny w aptece i dlatego jest na receptę. Jest po prostu silniejszy.

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :D
Moje serduszko przepełnia już nadzieja i radość na samą myśl, że może niedługo znów zobaczę dwie kreseczki, znów bo niedawno cieszyłam się z tego widoku, wielka radość przerwana poronieniem w drugim miesiącu, ciężko było dojść do siebie, ale teraz psychicznie i fizycznie jestem na to gotowa, mój mąż też bardzo tego pragnie... więc do roboty;) Mam nadzieję że wszystko tym razem wszystko będzie ok, łykam kwas foliowy, podwójną dawkę ze względu na moją celiakię, ściśle przestrzegam diety bezglutenowej i mam ogromną nadzieję:) A za wszystkie starające się trzymam kciuki:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no mi chyba w tym miesiacu niestetynie udalo sie:(ale to pierwszy miesiac staran wiec sie nie przejumuje. Zrobilam dwa testy i nic nie ma. Ale w sumie moze to zawczesnie bo powinnam zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki a to przeciez 4 sierpnia a ja juz robie,nie moge wytrzymac :x Ale chyba jedank ten miesiac pojdzie na straty....pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie też chyba nic z tego w tym cyklu. Powiem Wam, że chyba jestem gł.... niby bardzo chce dziecka i nie potrafię myśleć o niczym innym a z drugiej ten strach przed kolejnym poronieniem tak mnie paraliżuje, że już sama nie wiem co chcę. Tak bardzo się boję ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

docia ja cie doskonale rozumiem dzis zrobilam test wyszedl pozytywny w pierwszym caklu sie udalo ......tez sie panicznie boje poronilam dwa razy a moja pierwsza ciaza byla wzorcowa....modle sie do bozi by stal sie cud i zeby tym razem bylo dobrze..........

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Prosiaczek, jeszcze nic straconego, zaczekaj chociaż do 4 sierpnia!

lagunka, jeszcze raz i tu GRATULUJĘ dwóch kreseczek!! :kla: :brv: :okk: :yea:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lagunko trzymam kciuki zeby tym razem było dobrze I oczywiscie gratuluje i zazdr4oszcze. Mnie dzis jakos strasznie pobolewa podbrzusze chyba dostane okres:( a moze pobolewa z innego powodu.....sama nie wiem.Pczekamy zobaczymy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie mamusie te kochające juz i te pragnące pokochac dzidzie dokladnie 19 marca straciłam 8tc minelo zalecone 3-mące zaczelismy sie starac @ mialam 29czerwca koniec 5 lipca i od tego dnia ciezko pracowalismy codzienie od 19 lipca boli mnie dol brzuszka jem jak szalona w ciągu 2 dni przytylam 1.5kg nie lubialm nabialu teraz tylko jogurt mleko owoce i serek z pomidorkiem i tak od tygodnia lodówka łazienka(duzo sikam) i kanapa mam taką sytuacje ze nie musze pracowac tempereatura najnizsza 37.2 najwyzsza 37.8 mierze rano test na razie negatywny byalm u lekarza z tymi bolami powiedzial moze wczesna ciaza,moze pozamaciczna bo usg nie wykazalo..myslicie ze cos nie tak czy mialo prawo nie wykazac p.gin stwierdzila ze moze 3tc chyba jeszcze nie widac wtedy na usg??teraz to chyba najdluzszy moj weekend w życiu!! jak jutro ta @ przyjdzie chyba mnie cos trafi aha piersi mnie nie bolą jak przy pierwszesj ciąży ale wieczorkiem widac wyraznie tez żylki boli mnie podbrzusze takie lekkie skurcze czasami i kłuje mnie raz lewy raz prawy jajnik mam nadzjeje ze dzidzia tam sie melduje jak myslicie?dzis zrobilam test negatywny ale moze za wczesnie?dzis powinnam dostac@ i na razie nie ma :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pytałam na poronieniach i pytam tu, czy skoro 2 tygodnie po łyżeczkowniu na kontroli ginka powiedziała żeby po 1 @ starać sie powinnam się do tego stosować??? bo jęsli tak to jak tylko dostanę @, a owulację chyba czułam teraz, mogę działać z moim k. po za tym mam jeszcze miesiąc zwolnienia więc spokojnie mogę podejść do sprawy a psychocznie czuję że mam siłe, czkeam na ukojenie bólu, oby się udało? tylko moje pytanie brzmi co sądzicie o diagnozie gina?

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moim zdaniem, jeśli psychicznie czuje, że dasz rade to powinnaś zaczynać :) Fizycznie to organizm potrzebuje jednego pełnego cyklu a reszta zależy od psychiki.

Także do dzieła i trzymam mocno kciuki żeby wszystko się udało i było dobrze.

Pozdrawiam,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

docia dzięki kochana za odpowiedź mam przeczucie że jeśli zajde w ciąże ona da mi siłe do życia bo po stracie dziecka mam jejmało a tak wiara w nowe życie da mi siłe do walki

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sylwia2008 dokładnie jest tak jak mówisz wiara w nowe życie dodaje siły do walki. Mam nadzieję, że już niedługo będzie obie się cieszyć małymi bąbelkami w naszych brzuszkach.

Trzymam mocno kciuki za nas obie i za wszystkie starające się kobitki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niestety troszke schodków pojawiło się na mojej drodze, ale dobrze że dowiedziałam się zanim po zabiegu przyszła @, otóż dziś jade na bHCG (podejrzenie ciąży zaśniadowej) jeśli wyjdzie wysoka oznaczać to będzie czerowne światło, mimo że w sobote dostałam zielone :(

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sywlio trzymam kciuki za ciebie....

a u mnie okresu jeszcze nie ma i test nicnie wykazał ale moze sie myli bo dziwnie sie czuje od trzech dni mam bóle brzucha i czuje straszne rozpulchnienie i mam duzo wydzieliny a takchyba przed okresem nie powinno byc przynajmniej u mnie nie było a jak u was było w ciazy?? była na poczatku wydzielina i bole podbrzusza.???

dodam ze w mojej ciazy z kacperkiem tez test nie wykazał ze jestem w ciazy dopiero poznei jpozniej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja robiłam w dniu spodziewanej @ i nic nie ruszyło

zrobiłam za kilka dni i pojawiła się lekka kreska nr 2
prosiaczku będzie oki, trzymam kciukaski

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sylwia2008 a co to jest ta ciąża zaśniadowa? Czy to się jakoś objawia, pierwsze słyszę o czymś takim :(

prosiaczek ja też mam jakieś dziwne objawy, tak jakbym była w ciąży. @ mam dostać ok 6.08. nie robiłam jeszcze testu, żeby się nie zawieść i boję się, że sobie wmawiam i się rozczaruję :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

docia for u:
o ciązy zasniadowej:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 80&start=0

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no kochane ja dalej nie mam okresu:) juz czwarty dzien sie spoznia. Narazie testy nic nie wykazały ostatnio robiłam 30lipca i negatywny ale moze jeszcze jest za wczesnie? jak nie dostane to bede testowac 4 sierpnia:)

TAK BARDZO BYM CHCIAŁA!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edytko gratuluje dpiero teraz zauwazylam:)))))))))))))))moze i mi sie udało to bedizemy miec podobny termin:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]