Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 12:44 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 160  Następna
Autor Wiadomość

Witam!
Wiem, że istnieje wątek o wózkach, ale mi chodzi konkretnie o spacerówkę. W ciąży kupilismy wózek wielofunkcyjny, który zupełnie nie sprawdza sie w wersji spacerowej - zero zwrotnosci i inne niedoskonałości.
Mamusie, czy mogłybyście polecić sprawdzoną spacerówkę. Zamierzam kupic Piotrusiowi, bo w gondoli za mało widzi :), a nie mam ochoty po raz kolejny wyrzucać pieniędzy w błoto. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kenko znając życie to zaraz Tobie zablokują ten temat.
Ja też kiedyś chciałam poznać opinie na temat konkretnej spacerówki to szybko mi zablokowali
Ja kupiłam chicco co o,4 i byłam doipiero kilka razy na spacerze póki co to jest ok

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinka_t pisze:
No właśnie: czy jeśli spacerówka, o przerobiona z ciężkiej gondolki, czy może zwykła, kupiona osobno, czy leciutka parasolka?
My mamy obecnie Baby dreams smart+. Jestem bardzo zadowolona. Duże (choć nie pompowane) koła super sobie radzą z nierównościami. Obszerne siedzisko. Rozkładane do pozycji leżącej. Duży kosz.... Waga ok. 12 kg.
Obecnie szukamy czegoś lżejszego na wakacje. Co, jakby nie patrzeć, najlepiej jakby złożyło sie w parasolkę, żeby zając mało miejsca w bagażniku.
Koleżanki wpisujcie swoje typy wózków spacerowych, parasolek...

My mamy Chicco ct 04 jest bardzo fajna waży około 9 kg, składa sie jak parasolka i ma duże koła, polecam tą spacerówkę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam wózek chicco ct05 (waga 6,300)

Obrazek

Jestem z niego zadowolona. Jest dość lekki, zwrotny i składa się do niewielkich rozmiarów. Mankamentem jest brak pałąka i brak zabezpieczeń na główkę dziecka. Smyk musi dość dobrze siedzieć.

beti77 ma chicco ct04

Obrazek

Też nie ma pałąka ale ma osłonki z boku. Poza tym jest bardzo podobny do naszego 05.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My mamy taki
Obrazek

Ja akurat kupiłam z pałąkiem ale można dokupić sam pałąk za 50 zł

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak dla mnie waga spacerówki 9 kg to duzo moj obecny wozek wazy 10 kg wiec spacerówka ma byc leciutka. mi podoba sie esprit candy to opis wozka: cena ok 300 zl
ESPRIT CANDY

Waga tylko 6,5 kg!!!!Aluminiowa konstrukcja Nowoczesny stelaż małe rozmiary po złożeniu
Koła z tworzywa sztucznego - średnica koła 18 cm
Skrętne przednie koła z możliwością zablokowania
Hamulec na tylnie koła.
Czterostopniowa regulacja oparcia do pozycji leżącej
Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa z poduszeczkami
Zdejmowany daszek
Dwustopniowa regulacja podnóżka
Duży kosz na zakupy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja podobnie jak kenko kupiłam najpierw wozek wielofunkcyjny, ale niestety nawet po przerobieniu na spacerowy ciężko go wcisnać do naszego auta, na jakiś wyjazd.Dlatego kupiłam lekki wozek spacerowy typu ,,parasolka" Baby design model ,,bunny".Uzywam go tylko na wyjazdy, bo wokół domu korzystamy ze sacerowki z wózka wielofunkcyjnego...
Wklejam fotki:
laska Baby design:
Obrazek
Obrazek
spacerówka z wózka wielofunkcyjnego:
Obrazek

Laska jest leciutka, waży ok 5 kg, ma 2 stopniowa regulacje oparcia, koszyczek na zakupy, zdejmowany paląk, zdejmowaną budkę, amortyzację...myśle, ze za cenę 169 zl, to calkiem niezły jest ten wozeczek.

Ostatnio zmieniony wt lip 31, 2007 12:10 pm przez diana, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aaliyah Czyli taki sam jak na zdjęciu wyżej :wink: tylko kolor trochę inny. Mój ct05 też nie jest zielony tylko wściekle pomarańczowy

Obrazek
Małż załapał się do zdjęcia podczas montowania parasolki :lol:

Aaliyah a powiedz mi czy ten pałąk o którym mówisz to jest specjalny do tego modelu czy uniwersalny? Chciałabym dokupić ale nie wiem czy będzie pasował :?

Co do spacerowki z wielofunkcyjnego...my mamy wózio baby design smart. Waga około 10 kg i jak dla mnie to było dużo za dużo. Poza tym byłam zadowolona z tego wózka (wygodny dla Oskara i dla mnie w prowadzeniu)

Wózki baby design mogę też polecić ze względu na fajny wygląd i przystępną cenę.
diana pisze:
myśle, ze za cenę 169 zl, to calkiem niezły jest ten wozeczek.

No ja też myślę :shock: ja za mój dałam 459 zeta (pomijając fakt, że na allegro są były po 270 :shock: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupiłam baby design sprint i też jestem zadowolona!!Waży ok.8500 ale ma duże zwrotne koła,super sie prowadzi,duży kosz na zakupy,duże siedzisko z 3 stopniową regulacją!!!Jest super!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

EWUSIA myślę że ten pałąk jest uniwersalny, zmierzę go i ci napisze ;) ale na allegro widziałam pałąki do różnych wózków :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaliyah pisze:
My mamy taki
Obrazek

Ja akurat kupiłam z pałąkiem ale można dokupić sam pałąk za 50 zł

ja tez mam taki
Ja tez mam dwa wozki. Wielofunkcyjny narazie jest w odstawce bo ciezki, moze sie przemoge i powroce do niego za jakis czas. Narazie jestem pod wrazeniem mojej nowej spacerowki.
Obrazek

Aaliyah Czy Twoj szkrab jezdzi w spacerowce z palakiem?? bo ja sie zastanawiam kiedy palak bedzie potrzebny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny od którego miesiąca można wozić dzieci w spacerówkach. Ja mam wózek wielofunkcyjny , jest bardzo ciężki niestety, nie wchodzi do samochody a spacerówka z niego zrobiona jest do bani. Tez planuje zakup spacerówki ale mam ograniczone fundusze , tak do 350zł

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kacha na moim wózku napisane było "od 6 miesiąca" myślę, że w tych granicach można dziecko przenosić do spacerówy.
Jeśli chodzi o ceny to polecam allegro. Można takie same wózeczki kupić dużo taniej. My kupiliśmy w firmowym sklepie chicco i różnica w cenie była kolosalna (prawie 200 złotych :shock: ) Warto jednak najpierw taki wózek obejrzeć w realu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

qrcza-k tak od początku mamy pałąk ;) Kinga nie da sie zapiąć pasami

Kacha polecam ten watek :arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 55&start=0

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie... Mam od jakiegos czasu problem jaka spacerowke wybrac! Mam teraz wielofunkcyjny Emmaljunga i chce jakas LEKKA! Ogladalam juz mase w sklepie ale sie nie moge zdecydowac :twisted: Podobaja mi sie Hauck - np. Esprit. Fajny tez jest Zooper Hula, ale to nowosc na polskim rynku i jakos nie mam odwagi bo jeszcze nie ma wielu opinii na jego temat ;) Maja sliczny zielono-zolty kolorek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jeszcze w sklepach nie oglądałam, ale muszę kupić do początku września, wtedy jedziemy w pierszą daleką podróż z synkiem i nie zabierzemy się z naszym wielofunkcyjnym wózkiem. Mi zależy żeby spacerówka właśnie rozkładała się zupełnie na płasko bo z tego co przed chwilą czytałam do pozycji półsiedzącej można wkładać dzieci które już pewnie siedzą.(6-7 miesiąc)
Kacperek jest duży, urodził się z wagą 4,5 kg, juz teraz pcha się do siedzenie ale na spacerze często jeszcze śpi.
Ten Babydeign sprint wygląda ciekawie , przynajmniej na alegro i kosztuje koło 400zł.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Smutna ja oglądałam zoopery. Mi osobiście nie przypadły do gustu. Najbardziej podobał mi się hula, ale to nie na moją kieszeń.
Poza tym mam mojego baby dreamsa i jestem z niego zadowolona, a na chwilę obecną potrzebuję parasolkę. I jeśli któraś z Was słyszała cos o coneco polo albo graco mirage plus to bardzo proszę o opinie :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaliyah pisze:
qrcza-k tak od początku mamy pałąk ;) Kinga nie da sie zapiąć pasami

a to inna sprawa moja sie da zapiac i nawet jej sie chyba bardzoej podoba bez palaka. i jestem w kropce... Jeszcze poczekam z tym palakiem az sama konkretnie zacznie siedziec i wtedy zacznie jej sie ten palak podobac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mojego Oskara nie ma problemu z zapięciem. Zapinam Go bo inaczej wypadłby na bank :lol: Za nic w świecie nie chce się opierać odkąd zaczął siedzieć :roll: A pałąk? Właściwie po co jest pałąk? W starym wózku Oskar lubił kłaść na niego nóżki. A poza tym?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

EWUSIA jak chcesz dokupic pałak do wozka to zobacz na Kazańskiej w tym sklepie Bajka ten facio tam wszystko ma ( to ten sklep kolo ciebie)
Mozesz zmierzyc w sklepie i bedziesz wiedziala czy dobry czy tez nie, wiem ze on mial palaki bo kiedys mi mowil jak ogladalam spacerowke bez palaka to powiedzial ze ma rozne w sklepie i mozna dokupic :D

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 160  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]