Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:15 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

tak myslisz kasiu??? :) no praz mialam 35 dni raz 34 a raz 33 dni myslisz ze sa duze szanse??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki kasiu za odp.
ta temp zdecydowanie za pozno mierzylam.zaczne od jutra notowac.
zdecyduje sie jednak chyba na to badanie beta hcg.tylko nie wiem czy na czczo sie je robi i czy to nie za wczesnie jak mam jeszcze 2 dni do @.
troche juz mniej sie denerwuje, dzieki temu forum :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiula1 masz takie same cykle jak ja hehe… dlatego jak sprawdzałam na tym kalkulatorku to pierw wpisywałam najkrótszy cykl i sprawdziłam datę owulacji a potem wpisałam najdłuższy cykl i następną datę i tak mniej więcej powstał mi okres starań o dzidziusia :lol:

natia27 nie trzeba na czczo. Możesz poczekać 2 dni, jeśli @ nie przyjdzie to wtedy pomyśl o becie :) Ja temperaturę zaczęłam mierzyć o 1 dc i powiem szczerze, że męczą mnie te poranne 10 minutowe przerwy w śnie hehe… no, ale cóż dla dzidzi zrobię wszystko :lol:

Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 9:51 pm przez kasia0387, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sedna Ty szczęściaro teraz nie musisz się starać Ja co prawda staram się tylko od miesiąca, ale wiem jak boli rozczarowanie Naprawdę można popaść w paranoję no, ale jakoś staram się o tym tak nie myśleć

Kasiu najsmieszniejsze jest to ze akurat w tym momencie nie spodziewalismy sie ciazy on tam ciezko pracuje jest zmeczony wiec wogole to nie wchodzilo w rachube mamy w planach wyjazd w gory i wtedy myslelismy ze moze cos. ALE SIE UDALO!!!!!! I czuje sie z tym bosko chociaz juz pomalutku mi dokucza krzyz a to u mnie jest niestety nie do przeskoczenia ale to nic przetrwam wsio tylko po to by uscisnac mojego bejbiczka malego :D :lol:
A teraz do wyrka bo jak niunius bedzie kopal to mi da popalic za tak pozne chodzenie spac :wink: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiu a udało sie wam? czy staranka dalej trwaja?? no to fajnei sie złożyło :D qrcze chcialabym juz cos wiedziec a tu trzeba czekac:( chyba sie wscieknę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sedna722 pisze:
Kasiu najsmieszniejsze jest to ze akurat w tym momencie nie spodziewalismy sie ciazy on tam ciezko pracuje jest zmeczony wiec wogole to nie wchodzilo w rachube mamy w planach wyjazd w gory i wtedy myslelismy ze moze cos. ALE SIE UDALO!!!!!! I czuje sie z tym bosko chociaz juz pomalutku mi dokucza krzyz a to u mnie jest niestety nie do przeskoczenia ale to nic przetrwam wsio tylko po to by uscisnac mojego bejbiczka malego :D :lol:
A teraz do wyrka bo jak niunius bedzie kopal to mi da popalic za tak pozne chodzenie spac :wink: :lol:

No leć spać :) Musisz teraz dbać o siebie i o maluszka :lol: Wypoczywaj mamuśka :D U mnie też będzie ciężko bo mój to pracuje 10 h dziennie wraca zmęczony posiedzi i idzie spać. :hil:

kasiula1 niestety nie udało się :) ale jak widać staranka zaczynamy za 10 dni :lol:

Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 10:06 pm przez kasia0387, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

za pozno zaczeliscie? kurcze to nam pewno tez sie nei uda :(:( :oops: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiula1 wiesz ja odstawiłam 13 czerwca tabletki i nawet nie wiedziałam czy miałam owulacje czy nie. Temperatury nie mierzyłam ani śluzu nie sprawdzałam po prostu na chybił trafił. No, ale teraz solidne obserwacje i przygotowania hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hmm...... moze czas wymyslec jak tu sobie samej poradzic ty spij kochanie a ja sobie zrobie dzidziusia :lol: :lol: :lol: Zartuje ale znam to bardzo dobrze no ale coz nic na to nie poradzimy :?
Uciekam spatku:)
Dobranoc wszystkim mamusiom i tym obecnm i przyszlym i trzymam mocno kciuki za wszystkie te ktore sie mocno mocno staraja bocki jesio nie odlecialy :lol: Trzymajcie sie babeczki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sedna772 slodkich snow mamusis i trzymaj kciuki za staraczki :D

kasia0322
aha to ty bralas tabletki.Jan ie bralam tabletek i czesto sie kochalismy i ioczywiscie bez zabezpieczenia a owulke napewno mialam bo chyba w piatek to bylo mialam pelno sluzuz ciagnacego sie i w paitek wspolzylismy nawet

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak niestety musiałam brać tabletki, ale na szczęście tylko 3 miesiące bo miałam problemy(lewy jajnik powiększony). W sumie teraz już lepiej, ale i tak jest powiększony(na szczęście już nic złego sie z nim nie dzieje), ale w sumie dla mnie to dobrze bo jak mam owulacje to on daje mocno znać po sobie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to moze nie bedzie tak zle i nam sie uda :oops: bo juz powoli trace nadzieje po tym jak napisalas ze sie wam nei udalo :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojj na pewno wam się uda :) Bądź dobrej myśli. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

napewno to chyba nie. Na 100% sie nie da wyliczyc prawda? :D ale cche byc dobrej mysli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No na 100% to nie no, ale trzeba wierzyć, że sie uda :) Mnie właśnie jakoś jajniki lekko pobolewają ehhh załamie się jak dostane wcześniej owulke, ponieważ teraz jestem z dala od mojego Skarba buuuu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a powiedz mi od czego to zalezy czy dojdzie do zaplodnienai czy nie ze tak glupei pytanei zadam :oops: troche do tyłu w tych temacikach jestem musze sie poduczyc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz jest kilka podstawowych przyczyn. Najważniejsza to czy była owulacja czy nie było. Bywa i tak, że pomimo tego, że jest podwyższona temperatura i masz śluz jajeczka może nie być... Na wzrost temperatury wpływa progesteron a on wzrasta nawet wtedy, gdy nie ma jajeczka :( Drugą podstawową przyczyną to słabiutkie plemniki :oops: A jeżeli facet pali, pije alkohol to jeszcze gorzej. Podobno kawa przyśpiesza plemniki, więc mała filiżanka kawy przed seksem nie zaszkodzi partnerowi :lol: Oczywiście problemy kobecie takie jak torbiele, guzy, mięśniaki, nowotwory, choroby szyjki macicy mogą utrudnić zajście w ciąże no i zespół policystycznych jajników(wielotorbieli) jest chyba najgorszym :( Czyli poronienie nawykowe. Dużo by pisać o tym co ma wpływ na zapłodnienie a co nie, ale to co napisałam są to podstawowe przyczyny.

No i najważniejszym to jest chyba moment by plemniki natrafiły na tą owulacje :lol: Bo to różnie bywa :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki kasia:) bede starac sie byc dobrej mysli zeby sie nam udało.Co dwa dni sex uprawiamy to kurcze musi sie wkoncu udac :? inaczej zaczne tracic nadzieje :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale ponoc bywa tak spotkalam sie kilkakrotnei ze dziewczyny pisały ze zajsc w ciaze mozna w najwiekszych dniach czyli 2 dni przed owulka w czasie owulki i 2 dni po owulce a ze inne dni to mozna ale sznse sa mniejsze czy to prawda?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobrze, że kochacie się co 2 dni :) Plemniki chociaż sobie odpoczną :lol::D No i ile przyjemności hihi :lol: Jestem dobrej myśli i sadzę, że uda się :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]