Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:52 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuje :lol: Ja już sie nie mogę doczekać :cry: Ahhh jak zobaczę 2 kreseczki na teście to chyba umrę ze szczęścia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odebrałam wynik i... Poszłam do lekarza prywatnie od razu.... Jestem w 10 tygodniu ciąży :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sara23 pisze:
Odebrałam wynik i... Poszłam do lekarza prywatnie od razu.... Jestem w 10 tygodniu ciąży :)

jak milo czyta sie takie posty :lol: :lol: :lol: :lol:
gratulujemy :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia0387 pisze:
Dziękuje :lol: Ja już sie nie mogę doczekać :cry: Ahhh jak zobaczę 2 kreseczki na teście to chyba umrę ze szczęścia :D

Kasiu napewno tak bedzie i to szybciej niz ci sie wydaje zobaczysz :D ja w kazdym badz razie w to wierze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sara23

Gratuluję :!: :!: :!:

sedna722
też mam taką nadzieję :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

Witam jestem pierwszy raz na tym forum.Mam pytanie niewiem co sie ze mna dzieje po pierwsze moj ginekolog wyjechał nie ma go do połowy sierpnia.Podrugie cykle moje trwaja 33,czasem 34 dni miesiaczki przewaznie 6,7 dni.Wspolzylismy bez zabezpieczenia z moim chłopakiem gdzie wytrysk byl we mnie to było w 24 dniu cyklu czyli 30 czerwca, w lipcu dostałam okres trwał on 7 dni pierwszy dzien był brazowe plamienie a pozniej 6 nastepnych dni normalnie okres.Od 7 dnia cyklu uprawilismy sex co dwa dni,ostatni sex odbył sie dzisiaj oczywiscie bez zabezpieczenia i skonczywczy we mnie wszystkie stosunki.Od jakis 3 dni czuje sie dziwniemam twarde piersi czesto mam wzdecia i mam jakis wiekszy brzuch tutaj ponizej pępka.robilam wczoraj test ale wyszedł negatywny.Poradzcie co robic??jestem zdezorientowana myslicie ze ten test byl za wczesnie??bo okres mam dostac 12 lub 13 sierpnia.Pomozcie prosze??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katalina11 pisze:
Witam jestem pierwszy raz na tym forum.Mam pytanie niewiem co sie ze mna dzieje po pierwsze moj ginekolog wyjechał nie ma go do połowy sierpnia.Podrugie cykle moje trwaja 33,czasem 34 dni miesiaczki przewaznie 6,7 dni.Wspolzylismy bez zabezpieczenia z moim chłopakiem gdzie wytrysk byl we mnie to było w 24 dniu cyklu czyli 30 czerwca, w lipcu dostałam okres trwał on 7 dni pierwszy dzien był brazowe plamienie a pozniej 6 nastepnych dni normalnie okres.Od 7 dnia cyklu uprawilismy sex co dwa dni,ostatni sex odbył sie dzisiaj oczywiscie bez zabezpieczenia i skonczywczy we mnie wszystkie stosunki.Od jakis 3 dni czuje sie dziwniemam twarde piersi czesto mam wzdecia i mam jakis wiekszy brzuch tutaj ponizej pępka.robilam wczoraj test ale wyszedł negatywny.Poradzcie co robic??jestem zdezorientowana myslicie ze ten test byl za wczesnie??bo okres mam dostac 12 lub 13 sierpnia.Pomozcie prosze??

Ojj dziewczyno skoro masz mieć @ 12 lub 13 sierpnia to test zrobiłaś stanowczo za wcześnie. Najwcześniej powinnaś zrobić w dniu spodziewanej @. Nic dziwnego, że test wyszedł negatywny, jeżeli jesteś w ciąży to i tak jest zbyt wcześnie na wykrycie, ponieważ w moczu jest za mało hormonu ciążowego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja przed powrotem do Polski od mojego narzeczonego robilam trzy testy i nic zero ostatni robilam 19 lipca i rowniez negatywny a 23 zrobilam test HCG i prosze dzidziulek jest jednak w moim brzuszku maly oszustek :D :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

dlaczego mam troche wiekszy brzuch?? :( niemialam jeszcze takiego a pozaty mgazy sie pojawiły i zaparcia i na dodatek bole krzyza i takie uczucie ciagnienia brzucha w dół i motylki w brzuchu??? jesli sie kochalam w czwercu w 24 dniu cykul a przed wczoraj robilam test to chyba powinien wysjc prawidłowo a wyszedl negeatywnie juz nic nie rozumiem:( a wtym miesiacu kochamy sie juz co dwa dni.to juz nieiwem czy moglam zajsc w czerwcu czy teraz ?? jestem zdezorientowana a tak pragniemy miec fasolke...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

sedna 22 a ty jakie mialas objawy pocztkowe?? i w ktorych dniah doszlo u ciebie do zaplodnienia??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mowiac szczerze nie mialam zadnych objawow oprocz tych ktore zwiastuja okres ale ja poprostu wiedzialam ze to juz i dlatego bardzo mnie zaskoczyly wyniki testu a co do tego kiedy zaszlam w ciaze to po wielu debatach i bardzo wielkiej pomocy(za co bardzo dziekuje jeszcze raz) wyszlo na 13 dzien cyklu i pod warunkiem ze dobrze zrozumialam (zartuje) :wink: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katalina11 pisze:
dlaczego mam troche wiekszy brzuch?? :( niemialam jeszcze takiego a pozaty mgazy sie pojawiły i zaparcia i na dodatek bole krzyza i takie uczucie ciagnienia brzucha w dół i motylki w brzuchu??? jesli sie kochalam w czwercu w 24 dniu cykul a przed wczoraj robilam test to chyba powinien wysjc prawidłowo a wyszedl negeatywnie juz nic nie rozumiem:( a wtym miesiacu kochamy sie juz co dwa dni.to juz nieiwem czy moglam zajsc w czerwcu czy teraz ?? jestem zdezorientowana a tak pragniemy miec fasolke...

Hehe... odpowiedź na to pytanie już sama napisałaś. Masz większy brzuch, ponieważ masz wzdęcia ;) To oczywiste :) Nawet, jeśli jesteś w ciąży to w tak wczesnej macica sie nie powiększa, więc to nie jest jej objaw. Bóle w krzyżu, ciągnięcia to tak. Test zrobiłaś za wcześnie. To, że jest napisane na nich, że wykrywają nawet 6 dniową ciąże to chwyt reklamowy i ściema :) A to kiedy zaszłaś w ciąże to zależy od tego kiedy miałaś owulacje. Jeżeli masz cykle 32, 33 dniowe to owulacje miałaś właśnie teraz albo będziesz dopiero miała, więc naprawdę na test stanowczo za wcześnie. Niestety musisz poczekać do 12,13 sierpnia. Nie licz na testy bo one nie zawsze się sprawdzają nawet, gdy jesteś w ciąży i gruuubo po terminie spodziewanej miesiączki mogą dawać negatywny wynik. A Ty zrobiłaś o wiele wiele za wcześnie.

Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 9:26 pm przez kasia0387, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a poza tym brzuch mi sie powiekszyl w tym tygodniu dopiero a to 5 tydzien zreszta powiekszyl sie tylko nie znacznie tylko ja widze ze jest ciut wiekszy i zaczynam czuc ze cos mi tam spuchlo troszku :D :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

a moglam zajsc w czerwcu 30 czerwca?? bo tez sie kochalismy tylko w 24 dniu cyklu a pozniej dostalam okres 10 lipca.A brzuch od niedawna zrozbil sie takei wiekszy jakis.ale test po tym robilam 3 dni temu i wyszedl negatywny?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja juz niestety moje drogie panie pozegnam moj starszy aniolek mnie wzywa do przytulania a moj drugi aniolekw brzuszku domaga sie natychmiastowego odwiedzenia toalety napicia sie i duzej ilosci snu :D :lol: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katalina11 pisze:
a moglam zajsc w czerwcu 30 czerwca?? bo tez sie kochalismy tylko w 24 dniu cyklu a pozniej dostalam okres 10 lipca.A brzuch od niedawna zrozbil sie takei wiekszy jakis.ale test po tym robilam 3 dni temu i wyszedl negatywny?

katalina z tego co piszesz to nie mogłaś bo nie miałam plamień tylko normalny okres. Mówię Ci brzuch większy jest od gazów. Macica nie powiększa sie w tak krótkim czasie. I jeszcze raz powtórzę....... TEST JEST ZROBIONY ZBYT wcześnie. To dopiero 2 tyg. przed okresem... dziewczyno... nawet najlepszy test nie wykryje kilkudniowej ciąży. Wyluzuj trochę i poczekaj te 2 tyg. Nie wierz w te chwyty reklamowe na opakowaniach...

Zobacz nawet sedna722 zrobiła parę testów i wyszły negatywnie. Pomimo tego, że w ciąży jest od 5 tyg. Dopiero beta dała jasność :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia0387 policzylam na kalkulatorze ktory podalas i wyszlo ze owulak miala byc 29 lipca lub 30 lipca. a tak wyszlo ze kochalismy sie 26 lipca, 27 lipca , 29 lipca no i oczywiscie we wczesniejszych dniach tez tak mniej wiecej co 2 dni .jak myslisz???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

thx kasia w taki mrazie poczekam do @ wstretnej @ i wtedy zrobie tescik chcialabym zeby si enam wkoncu udało :oops: pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wlasnie bylo tak jak mowisz Kasiu :D Mysle ze naprawde nie powinnas sie stresowac wiem cos o tym staramy sie od trzech miesiecy (wiem to bardzo krociutko) ale kazde zle samopoczucie kazde male nawet spoznienie @ ja juz lecialam do apteki i robilam po piec testow w tygodniu to byla paranoja. naprawde mozna sie przez to wpedzic w stres i nie potrzebne lzy i smutki. Co ma byc to bedzie tak i tak zdarzy sie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiula1 pisze:
kasia0387 policzylam na kalkulatorze ktory podalas i wyszlo ze owulak miala byc 29 lipca lub 30 lipca. a tak wyszlo ze kochalismy sie 26 lipca, 27 lipca , 29 lipca no i oczywiscie we wczesniejszych dniach tez tak mniej wiecej co 2 dni .jak myslisz???

Myślę, że jeżeli ten cykl masz regularny to są duże szanse na dzidzie :D Mam nadzieję, że sie uda :) Bede trzymała mocno kciuki :!: :smo:

katalina11
życzę powodzenia i mam nadzieję, że się uda.

sedna Ty szczęściaro teraz nie musisz się starać :P Ja co prawda staram się tylko od miesiąca, ale wiem jak boli rozczarowanie :cry: Naprawdę można popaść w paranoję no, ale jakoś staram się o tym tak nie myśleć :)

Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 9:45 pm przez kasia0387, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]