Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:40 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

MonikaS a co stosujesz na rozstępy?
Ja się nie mogę pogodzić z dodatkowymi kilogramami, waga stoi w miejscu :( Mam do siebie pretensje, że tyle przytyłam w ciąży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aga2811, mozesz mi powiedziec jak to byla u Twojej corci z ta wysypka...najpierw pojawila sie na buzce, tak??A po jakim czasie zeszla na klatke piersiowa??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

właśnie sie dowiedziałam,że Andrzejak może mieć nietolerancję laktozy.... już nie wiem co gorsze? któraś z was coś o tym słyszała?
ale poprawa jest widoczna... buziaczek gładziutki.. tylko pojedyńcze krostki zostały i jak narazie kupki się poprwiają... powoli...

Dziewczyny ile wazą wasze Maluchy? Wiem,ze te pytania o wage moga zakrawać na lekka obsesje,ale mam tak od samego początku bo Mały bardzo dużo spadł w szpitalu (więcej jak 10%)... a potem słabo przybywał... dopiero dokamianie butlą dało efekt...
więc jak z tą wagą?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja Dawidek urodzil sie duzy (4560g!), troche waga spadla w szpitalu, ale nieznacznie, a teraz to 6kg na pewno juz wazy...nie wiem czy sie cieszyc...bo rece juz nam odpadaja :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny.Mój Patryczek rośnie jak na drożdżach.Waży już ok. 6,5 kilograma( gdy się urodził miał 3160 g).Nie mamy z nim większych problemów, nie ma kolek.Karmię go nadal piersią i daję jeszcze mleko sztuczne.Mały uwielbia pić te herbatki z hipp-a.A jeśli chodzi o mnie to nie stosuję żadnej diety dla karmiących, jem dosłownie wszystko, a skoro małemu nie szkodzi, to jest OK.W czasie ciąży przytyłam 9 kilo i ważyłam przed porodem 60 kg.po porodzie, gdy wróciłam do domu ważyłam spowrotem 51 kilo, a teraz podczas karmienia piersią schudłam jeszcze bardziej i mam 48 kilogramów.Nic nie mogę z tym zrobić, jem słodycze, pizze, dosłownie wszystko, a waga stoi w miejscu.
Pozdrawiam was ciepło.pa pa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aga2811 na moje rozstępy stosuje preparat redukujący istniejące rozstępy z serii macierzyństwo Ireny Eris. Można stosować go bezpiecznie w czasie ciąży więc również w czasie karmienia piersią.
Moja Mała jest karmiona wyłącznie moim mleczkiem. Przybiera na wadze bardzo dobrze więc nie dokarmiam jej sztucznym mlekiem. Myślę, że zacznę ją dokarmiać dopiero wtedy kiedy przyrost wagi będzie za mały. Na razie staram sie unikać niektórych potraw aby nie zaszkodzić Maleńkiej, jak do tej pory nie ma żadnych kolek ani wysypki.
Jeśli chodzi o wagę dziecka to lekarze mówią, ze prawidłowona miesiąc dziecko powino przybrać na wadze średnio 600-700g. Ale od tego są wyjatki bo czasami dziecko w jednym miesiącu przybywa więcej a w innym mniej.Martwić można się chyba wtedy kiedy waga dziecka stoi w miejscu przez dłuższy czas albo jeszcze spada. Więc erii001 nie masz sie czym martwić.
Moja Ola była "średniaczkiem" o wadze 3450, przy wyjściu ze szpitala ważyła 3230. Zapewne w domku na poczatku jeszcze schudła. tydzień temu ważyła ponad 4200. W ciągu tygodnia przybyło jej ponad 200g i pani doktor powiedziała, że jest to bardzo ładny wynik.
Mam pytanie do Was, wiecie może czy można pić przy karmieniu piersią czerwona herbatę (cytrynową)?
a tak w ogole to miałam unikac słodyczy a dzisiaj zajadam sie sernikiem na zimno :oops: :oops: :oops:

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiem wiem... mam się nie przejmować... ale Mój Maluch w pierwszym miesiącu..tj. od momętu gdy rozpoczęłam dokarmianie przybył 1400g... jak się urodził ważył 3650g... przy wypisie 3280g (straszyli ,że spadek zbyt duży)
Dziś wazył 6080g....
Mąż mi schował wage :oops: bo stwierdził,ze mam obsesje....
A ja się martwie o wszystko bo to mój upragniony Dzieciaczek... po wcześniejszym bardzo bolesnym niepowodzeniu... chyba mode być nad opiekuńcza???
Napiszcie ,że tak...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MonikaS.... Twoja Malutka ma tak na imię jak ja :P :P :P ,życze jej (wam) wszystkiego naj....

Na rozstępy polecam.... STUDIO EVELINE 3D.. tani i daje oczekiwane wyniki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monika, ja piję 1 filiżankę czerwonej herbatki na dzień.Lubię też zieloną, a tak naprawde lubię wszystkie herbaty.Pozwalam sobie też na 1 kawkę rozpuszczalną.No i dużo wody niegazowanej.A jeśli chodzi o słodycze, to nie potrafię przeżyć jednego dnia bez czegoś słodkiego.Dzisiaj na przykład od rana mnie nosiło, byłam chyba na ,,głodzie słodyczowym".W końcu nie wytrzymałam i upiekłam biszkopt z kremem i galaretką.No i już nic z niego nie zostało, troszkę dla rodziców poszło, kawałek zaniosłam mężowi do pracy i resztę zjadłam ja.Dobrze, że nie muszę się oszczędzać, bo nie wiem jak bym to zniosła.Zauważyłam też ,że po słodkościach mały lepiej ssa pierś.Pewnie mleczko jest wtedy słodsze?!
Mój synek super przybiera na wadze, a dokarmiam go tylko dlatego, że studiuję i gdy mnie nie ma ponad 12 godzin w domu, to musi on przecież coś jeść.A nie jestem w stanie karmić na bierząco i jeszcze odciągać na drugi dzień.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, a jak to jest z pierwsza @ po porodzie...kiedy sie ja dostaje??Jakas niedouczona jestem :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula ja @ dostalam juz 7 tygodni po porodzie a teraz powinnam dostac 2 dni temu i nic wiec widocznie potrzeba czasu zeby cykl sie uregulowal. Ja tez walcze z kilogramami. Nie wbijam sie w swoj rozmiar sprzed ciazy i jestem zalamana bo mimo ze sie na maxa intensywnie odchudzam to brzuch nadal mam fest :( :( :( :(
Nie karmie juz niestety piersia bo po prostu stracilam pokarm :( :( Nie pomogl nawet laktator elektryczny ktory kupilam zeby ratowac laktacje :( Natomiast moja Sandrunia czuje sie dobrze, jest zdrowiutka, sliczniutka, przesypia cale noce (tylko raz sie budzi na karmienie), nie miala nigdy kolki (odpukac!) i jest taka kochaniutka :) :) :) Trzeba ja tylko ciagle nosic na rekach :D :D Uwielbia patrzec sie w telewizor, smieje sie do nas, gaworzy, i tak kopie nozkami, tak fajnie bryka :D :D Tez lubi herbatki z Hippa :) 2 tygodnie temu ja ochrzcilismy.
erii - ja tez jestem Aleksandra :) :) Pozdrawiam imienniczki :) :) :) :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula, wysypka zeszła na klatkę chyba po dwóch tygodniach, była naprawdę bardzo brzydka, po przetestowaniu na mojej małej przez pediatrów różnych maści, poprawa nastapiła po Tanno Hermal Lotio, krostki sie wysuszyły i trzeba było potem natłuszczać.
Jeżeli chodzi o miesiączkę to ja dostałam 6 tygodni po porodzie, teraz czekam na następną. Niektóre kobiety nie mają okresu nawet przez pół roku, nie masz się czym martwić.
Olga też lubi herbatkę hippa koperkową, ogląda telewizję, codziennie musi zrobić obchód mieszkania i sprawdza czy nic się nie zmieniło :D Tylko zabawki jej na razie nie interesują.
Dzisiaj się denerwuje bo ja mam bardzo mało pokarmu, a nutramigen coraz mniej jej smakuje.
Tak przy okazji, jeśli podajecie nutramigen dzieciaczkom to sprawdźcie jego smak, jest okropny :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Acha, jeszcze waga. Olga słabo przybiera na wadze. Urodziła się z wagą 3590, zeszpitala została wypisana z 3380, ważyłam ją trzy tygodnie temu - 4570, czyli teraz pewnie ok 5 kg. Muszę iść w tym tygodniu sprawdzić ile przybrała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej sierpniowe mamusie.mały właśnie zasnął, więc sobie wpadłam na forum.W czwartek mija mi 10 tygodni od porodu- okresu jeszcze nie dostałam.A jesli chodzi o Patryka, to tak jak wasze dzieciaczki, nieustannie się śmieje, gaworzy, kopie nóżkami, a gdy lezny na brzuszku, to podnosi wysoko główkę, albo się przekręca na plecki.My ochrzciliśmy naszego synka jak miał 3 tygodnie, bo ładna była wtedy pogoda i cieplutko było.
No i jeszcze uwielbia oglądać tv, słuchać muzyki.A jak mam dużo pracy w kuchni, to wkładam Patryczka do nosidełka samochodowego, stawiam na stole, spuszczam lampę i nią bujam.Mam wtedy spokój na jakieś pół godzinki.Zawsze można sobie jakoś poradzić.Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My mielismy chrzest w zeszla sobote-Dawidek byl grzeczny w kosciele, slodko sobie spal :lol: A jesli chodzi o usmiechy i gaworzenie to jemu zebralo sie dzis w nocy ok.3ciej!!!Ale co zrobic...musialam wysluchac co ma mi synek do powiedzenia :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!
Właśnie opuściła nas pani dr.
Z Andrzejkiem ok... wszystko wróciło do normy.... ale to zasługa przestawienia go na Nutramigen... troszke mi żal,że już nie je mojego mleczka,ale trudno....

aga2811! wąchałam ten Nutramigen.. raz nawet spróbowałam... nie będe opisywać smaku i zapachu... ale Andrzejek zje wszystko.. i jeszcze piszczy,że mało :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

diana i anula!!!!
dziewczyny napiszcie mi jak ubrałyście chłopaków do chrztu?
ja zaplanowałam wszystko dopiero na święta, bo rodzice chrzestni muszą przyjechać....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nasz Dawcio byl ubrany w polarowy komplecik...spodnie,bluza i czapeczka, a na nozki buciki z kozuszkiem :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Troche slabo widac to ubranko...

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula wasz Dawidek jest tak przesliczny ze ja sie napatrzec nie moge!!! :) :) :) Szkoda ze mieszkacie tak daleko bo bylabym zainteresowana takim zieciem :D :D :D :D
Buziale :) :) :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]