Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:24 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

to jeszcze ja dzien dobry powiem z moim facecikiem :)

Obrazek

Alicja a ty juz jestes podwojna czy nie? jakos ciagle mi to po glowie chodzi co tu zagladam :)

a jak nie Alicja to kto? czas na nowa ciezarowke na watku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny z tymi kradziezami to normalnie szok ... ja juz pisalam ze mi w tamtym roku tos podkosil karte , ale to bylo przed jakimis mistrzostwami pamietam( jeszcze w ciazy bylam )...a tak poza tym to nic sie takiego tutaj nie dzialo .. ja zawsze wkladam karte , klucze i luzna kase do daszka w wozku :oops: .. dzissiaj nawet w calym ekwipunkiem zostawilam go na placu zabaw i szlalam z malym na chustawkach i innych ''bajerach''.. jakos sie nie boje ze ktos mi cos podkosi :roll:
no ale z drugie strony to polakow i nie tylko jestu dosc sporo ( no a niestety slyniemy jako narod ze zlodziejstwa :roll: :roll: :roll: )

baby Twoj maly juz nie taki maly :shock: zmienil sie i urosl :shock: :shock:

Mirabelka- Tristan przypina sobie do wlosow spinacze do bielizny , ale skad on to wytrzasnol to nie wiem ..przeciez ja nie nosze spinek ani gumek wiec od kogo podlapal pomysl :?: aha i jak wezmie mokra chusteczke i powiem mu wymyj buzie , wymyj raczki , wymyj oko, nos, buzie , ucho , to bardzo dokladnie szoruje wszystkie te czesci ciala :)
no i zamiata dywan zmiotka :shock: ( idzie do szafki wyciaga przybory i rusza do ciezkiej niewolniczej pracy :D :D )
Urodzinki juz w srode ...ale to leci :)

fifolek Tristek jeszcze nie chodzi sam ...do dzisiaj nawet nie wstawal sam ... musial sie najpierw doczolgac do punktu zaczepienia i podnosil sie po czym puszczal i stal samodzielnie .. dzisiaj na spacerku zaskoczyl mnie mile bo jak sie wywrocil to podniosl sie sam do pozycji stojacej :) mam nadzieje ze zacznie to doskonalic :)

wkleje wam kilka fotek ... hmmm zgory sorki ze duzo , ale do urodzin juz nic nie wkleje :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tu wlasnie sam sie podnosi
Obrazek
na placu zabaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to juz wszystko obiecuje ... ale mi wstyd ze tyle tego nawklejalam ... ja lubie jak jest duuuzo fotek na forum i tristek tez sie zawsze cieszy jak zobaczy ktores z waszych bobasow i zawsze wtedy wola dzidzi dzidzi :)
........... moze jeszze wpadne wieczorkiem was poczytac narazie papapa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna bardzo mi przykro. To straszne co przezylas! Ja tez sie teraz nie boje zostawic nieczego, nawet samochod idpalony z kluczykami w srodku ale pare lat temu w Polsce ukradli mi rower ktory sobie kupilam sama za swoje pierwsze samodzielnie zarobione pieniadze. Wyciagneli go z piwnicy... Boze jak ja to przezywalam. Skonczylo sie happy endem bo poltora roku pozniej... wstawili go do piwnicy :D Pojezdzili i oddali. Moze Twoi zlodzieje tez okaza sie kulturalni? No ale najwazniejsze ze ani Tobie, ani dziecom ani siostrze nic sie nie stalo!

babydziekuje za zainteresowanie :) Wiesz ze ja tez tak czesto mysle o Tobie i tak mi sie milo robi ze ktos tak mocno czeka na moja Fasolke :) Dzis czuje sie zle. Od dwoch dni mam ochote wymiotowac. Wczoraj poszlam spac o 21.30, spalysmy z Zoska do 9.30 i ciagle mi sie chce spac... W tym tyg. na bank sie okaze. Poczekaj cierpliwie :D

ba5hka slodziak z Twojego Tristka! Model :) Super pozuje do zdjec!

Mirabelka z tym tanczeniem to sie usmialam! Moja przyjaciolka ma corke ktora tanczy nawet jak zapiszcze cos (piszczaca zabawka). No ale ona ma brazylijska krew... Zoska tanczy ale tak niesmialo narazie. Jak jej sie zachce.
Potrafi zajac sie sama soba. Nie zawsze ale jak dostanie ciekawa zabawke (paczke chusteczek higienicznych, dwie lyzki do zupy) to spokoj na pol godziny mam...

Diana Zoska uwielbia wode. Jak ja w jeziorze kapie to sie cieszy niesamowicie.

No i najwazniejsze: MAMY PIERWSZEGO ZEBA
Pozno bo pozno ale lepiej niz wcale... :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć mamusie!!!

Alicja-gratulujemy zębalka!!!!!!

ba5hka-fotki śliczne, a Tristanek to super przystojniak...

baby-synuś pierwsza klasa!

anula-gratuluje wygranej!

A u nas dziś caly dzień goście.Najpierw na obiedzie była rodzinka z Gorzowa Wielkopolskiego, a teraz przyjechali z Kalisza i Patrys jest rozchwytywany, biega z rak do rąk i bardzo mu to pasuje...A ja się urwalam na chwilke od stolu, bo ile mozna jeść i dyskutowac ze starszymi :wink: ŻARTOWAŁAM!
Ja tam lubie gości i zawsze staram się ich dobrze przyjąć.Co z tego, ze od rana siedze w kuchni...Przecież gości nie ma się codzoiennie w talkiej ilości, no nie? :wink:

A teraz muze sie wam pożalić :( :( :(

Wczoraj wieczorem pokłuciłam się z mężem!I to prawde mowiąc o nic!Po prostu chodziło o to, że zmarł jakiś sasiad Tomka z ulicy, gdzie kiedyś mieszkal i jego szanowna mamusia od razu zadzwoniła, ze mój mąż musi przyjechać albo na pogrzeb, albo do kap[licy na modlitwy, bo przecież nie wypada, zeby nie przyszedl...SZLak mnie trafia doslownie.Jakby to byl ktos z rodziny, to jak najbardziej, ale to obcy facet do jasnego diabla.No i on do mnie, ze jutro musimy jechać do tesciow, bo trzeba iśc do kościoła.A ja mu od razu, ze nigdzie nie jadę, bo nie znam gościa i nie czuje takiej potrzeby, a jak on chce, to prosze bardzo...powiedzil mi tylko, że najlepiej będzie, jak się zamkne w piwnicy i odetne sie od ludzi!!!Zabolalo mnie to, ale trudno...Dziś rano wstal i pojechal do mamusi i wroci pewnie koło połnocy, bo ma 2 zmiane w pracy!!!Jestem wściekła na niego, dobrze, ze miałam w kuchni zajecie, bo bym nerwowo nie wytrzymala przez niego...I ma to w d***e,że ja zostalam znów cały dzień z dzieckiem...Mamusia znow stoi ponad wszystkim, ale jak ja spotkam, to jej dam taką wiazanke, ze będzie nieciekawie!!
A jak Tomek wroci z pracy, to czeka nas powazna rozmowa, bo co jakiś czas ma on jakies napady szalonej milosci do swojej rodzinki i trzeba go lekko uświadomić, co powinno być na pierwszym miejscu!!

A teraz powiem dlaczego nie mam zamiaru jechac do tesciowej:
siostra meża rtobila wieczor panieński, rozmawiały przy mnie o tej imprezie, ale mnie nie zaprosilo, chociaz wiedziała,, ze nie przyjade na 90%.Mąż mial urodziny tydzien temu, to musial 3 razy dzwonić i pytac, czy racza wpaść, bo przecież musze sie przygotować.I duzo by tego jeszcze wymieniać............mamusia Tomka pieknie haftuje, robi na szydełku i wierzcie mi, ze na zimę to ani czapeczki ani szaliczka nie zrobiła malemu, ale drugiej wnusi non stop cos dzierga...Mają ferme kur niosek i ani razu nie przywiezie złamanego jajka!!!
Oni po prostu mnie nie znoszą, choć im nic złego nie zrobiłam...
A na to wesele szwagierki, to odechcialo mi sie isć, bo po co, zebym była piątym kolem u wozu???

Koniec, bo nie chcę sie wiecej denerwować.
Przepraszam, ze wam nudze, ale już mi lepiej jak się wam wygadalam!!

Uciekam do gości kochane, wpadne potem.

pa!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

diana wiem co czujesz ja tez nie lubie takich sytuacji. Sprobuj NA SPOKOJNIE wytlumaczyc mezowi jak Ty sie czujesz kiedy zostawia Cie sama z dzieckiem. A tesciowa po prostu OLEJ.
Ja mam w rodzinie taka sama sytuacje tylko ze z moja wlasna babka. A niech sie ugryzie w d... Sorki za slowa ale na sama mysl sie denerwuje. Ma 4 dzieci (moj tata jest najstarszy) a zawsze wyrozniala kuzynki od strony mojej ciotki.
Jedna z nich jest ode mnie rok starsza. Raz w liceum siedziala z jakiegos przedmiotu. Potem rozaem zdawalysmy mature. Ja zdalam dobrze, dostalam sie na studia a ona poszla na prywatne. A babka co zrobila? Dala jej pieniadze i powiedziala: masz kochana, bedziesz miec na autobusy. A mi nie powiedziala nawet "gratuluje".

Teraz na moj wlasny slub jak ja zapraszalam powiedziala "no ja stara jestem juz pewnie nie przyjde bo nie bede w stanie". A do ciotki na ploty to lata codziennie! Kuzynka za rok za maz wychodzi to do niej pewnie poleci jak na skrzydlach. Ale ja jej wtedy powiem co o niej mysle. Stara jedza...

Syn mojej drugiej kuzynki mial 5-te urodziny. Pobiegla. A do coreczki mojej siostry nawet nie zadzwonila a do drugiej na chrzest nie przyszla. Nie cierpie tego babsztyla i zaluje ze jest moja babcia! Wiem ze nie powinnam tak mowic, ze starszym nalezy sie szacunek ale chyba cos za cos...

Takze nie przyjmuj sie nia, olej po calosci. Ona nie jest Ci do szczescia potrzebna, prawda? :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alicja-dzięki za wsparcie, ale to nie takie proste, jak ktoś ci co jakiś czas zakłuca życie...Na codzień o niej zapominam, ale jak się dzieją takie sytuacje jkak dziś, to wszystko co zle z jej strony staje mi przed oczami i mam ciśnienie podniesione na maxa.Zaraz ide sobie zmierzyc, bo mi glowe rozsadza.nawet kawy nie piłam dziś, bo teściowa działa na mnie mocniej niż filiżanka tego napoju....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ty sie kochana nie denerwuj! Wypij sobie herbatke albo popros mame zeby wziela Patryczka na chwile a sama wez kapiel, zrob sobie maseczke :) Mi zawsze pomaga

No i pomysl ze nie musisz znoscic widoku tesciowej na codzien. Nie wszystkie maja takie "szczescie" :) Gdybyscie nie mieli wyboru i musielibyscie z nia mieszkac...?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Boże, nie wyobrazam sobie z nią mieszkać...chyba bym oszalala!!!
a co do kapieli i maseczki, to masz racje, goście juz się rozjechali, posprzątane, zaraz wykąpie Patryczka dam mu butle i zamykam sie w łazience przynajmniej na pół godzinki :P
Dzięki Ala za wsparcie :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma sprawy :) Milego wieczoru Ci zycze!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
Mam strasznie malo czasu i nie mam kiedy poczytac postow brrr mały bardzo mało spi w dzien,zaczyna chodzic wiec jest kupe chodzenia za nim,ostatnio miał kolejny wypadek walnał broda w podloge i rozwalił dziaslo ale juz jest ok.Nie idzie go zostawic na 5 minut.Teraz zasnał bo był na nogach od 12-30.

Wszytskie fotki sliczne

Barbara to sa zwyczajne lniane spodnie i bardzo wygodne.
Anula gratulacje

Nie odpisuje wszytskim bo net szfankuje i nie moge doczytac wszytskich postów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego z okazji 11 miesięcy dla Filipka Zuzi Adama

kacha moja mała też mało śpi w dzień i jest bardzo absorbująca...

diana
współczuje ja na szczęście mam ok teściów ale za to babcia od strony taty zawsze miała nas gdzieś...

Ala no to chyba będzie fasolka takie obiawy :roll:
Gratulujemy pierwszego ząbka !!!

ba5hka super foty, moja na razie tylko wstaje tam gdzie może i czasami się zapomni to się puści :shock:

maribelka moja też w tym baseniku posiedzi 15-30 minut :shock: ciekawe jak będzie z wodą bo kulki dają rade...wyrzuca je i mówi bam :lol: :lol:

Joanna i co byłaś?

A ja nadal mam dużo roboty :evil: w środe przyjeżdżają teście i jakoś w tygodniu znajomi jedni i drudzy :D a tu trzeba zdać stare mieszkanko włascicielowi...Ale mam nadzieję że na roczek wszystko będzie gotowe...

Zmykam mała marudna...wczoraj 5 razy się budziła...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Za radą Alicji wzięłam kapiel, nałożylam maseczke, zrobiłam sobie dobrą herbatkę, zjadlam kawalek szarlotki i czuje się lepiej!!!
Mały ładnie zasnał, zjadł cale 260 ml mleka z kaszką, więc będzie mial spokojny sen.

fifolek-gratuluje udanych teściów.A jeśli chodzi o spanie w dzien, to Patryk przestawił sie tylko na jeden spoczynek, ktory trwa od 2 do 4 godzin, więc w tym czasie mam czas, żeby coś zrobić...a absorbujacy to on też jest i to bardzo, a jak już nie mam siły się z nim bawić, to wkladam go do łóżeczka, wsypuje 2 garści chrupek kukurydzianych i mam na jakieś 15 minut spokój :lol:

WSZYSTKIEGO NAJJJ DLA JUBILATÓW!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

didna i u nas bywało różnie ale teraz nie mogę złego słowa powiedzieć...
A ty porozmawiaj szczerze z mężem i powiedz co Cie boli...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tristek ma taką samą koszulę w kratkę jak mój Hubert w podpisie? :) hubert dostał od cioci z Anglii :)

Alicja a no czekam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny, W końcu wróciłam do domku. jeszcze nie zdażyłam nic przeczytać, ale jutro postaram się nadrobić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fifolek-tak zamierzam zrobić...

uciekam już, wystarczy na dziś obcowania z kompem...

DOBRANOCCC!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

diana, jak ja bym sie rozpisala o tesciach...oj lepiej NIE!!!!Jak mojej mamy nie bylo przez pol roku to bywalo z nimi roznie, ale ogolnie ok, a teraz tak mi dzialaja na nerwy, ze tez mi zaraz cisnienie skacze, ciagle chcieliby aby ich kochany synus i kochany wnusio do nich przyjezdzali, a mnie maja w d****, ale ja tam wcale nie tesknie za nimi!!!Wkurza mnie ich podejscie do wnukow!!!Bo Dawcia traktuja jak jakiego BOGA!!!A pozostale 3 wnuczki sa mniej wazne...jak tak mozna???No i moj M tez jest ukochanym synusiem mamusi!!!Wrrrrr :twisted:
No i dopiero teraz widze jak bardzo mamusia go rozpiescila, na wszystko mu pozwalala, i on mysli ze zycie to same przyjemnosci!!!A dziecko, dom, zona???Chyba nie maja dla niego wiekszego znaczenia...Jak ma sie zajac malym przez dluzszy czas to po prostu meczarnia!!!Ale jak kumpel zadzwoni i zapyta czy idzie grac w pilke to jest pierwszy i juz od razu zmeczeni mu mija!!!!!! :twisted: Dobra juz dosc...bo nigdy nie skoncze!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA JUBILATÓW

Przez ostatnie burze nie mieliśmy 3 dni prądu :? Dobrze, że w lodówce i zamrażarce nie było dużo rzeczy (miałam ją rozmrażać), to mało co się zepsuło.
U nas wszystko w porządku. Olcia zdrowa i dokucza jeszcze bardziej. Bardzo męczy się w te upały, dobrze że parę dni będzie chłopdniej.
maribelka Olcia też nie potrafi zająć się czymś na dłużej. Dzisiaj pobiła swój rekord bo 10 minut biegała za rowerkiem tj. trzymała się rączki i biegła, potem przechdziła na drugą stronę i znów biegła w drugą stronę pokoju :lol: Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że Oleńka nie będzie spokojnie chodzić tylko biegać :lol: Ponadto też cały czas chodzi za mną i "wisi: mi na nogach. No chyba, że jest jej ukochana babcia to ja ją wcale nie interesuję :lol:
A tak poza tym czy Wasze dzieciaczki też tak strasznie demolują dom? Bo moja Olcia to już przechodzi sama siebie. Dzisiaj chciałam przełożyć do szafy parę rzeczy i zajęło mi to zamisat 10 minut pół godziny. W tym czasie Olcia wyrzucała na podłogę wszystko co jej wpadło do ręki. Odsunęłam szuflade pod łóżeczkiem a już koce wylądowały na podłodze. Otworzyłam szafe i już w niej siedziała i wyrzucała rzeczy. Zabroniłam jej zrzucać rzeczy w łóżka to pobiegła i zrzuciła gazety z szafki, zawinęłam firankę za kaloryfer to wisiała w powietrzu na kaloryferze aby do nich dostać.Najśmieszniejsze było to, jak chciała wyrzucić coś z półki. Tylko, że przezornie wstawiłam ją do jej łóżeczka aby nie dostała a ona wsadziła rękę między szcebelkami i tak dorwła jedna pieluchę. Istny diabeł z tej mojej córki :lol:
Hmm ale się rozpisałam. A ja dostałam uczulenia od słońca, pierwszy raz. Chyba to przez tabletki, które ostatnio brałam. Mam czerwony kark i szyję, bardzo mnie to denerwuje. Piję wapno może pomoże. A tak w ogóle to powinnam udać się do okulisty i gina,i ewentualnie dermatologa ale jakoś tak się nie moge zebrać............chyba sie starzeję bo mnie dopadają różne przypadłości :lol: :lol:

To jeszcze parę zdjęć
Olcia zaspokaja swoją ciekawość :lol:
Obrazek
Pogromca węży
Obrazek

Chłodzimy się na balkonie
Obrazek

Idziemy do narzeczonego Olci, Dawidka :lol:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny.foteczki super!!Jak zwykle zresztą..

fifolek no to twoja Agatka podobna do cioci :oops: naprawdę..

mirabelka
moja Pati tez lubi bawić się sama,ale oczywiście nie zabawkami tylko łyżeczki plastikowe butelki..chusteczki..itp.

anula ja mam to samo..moja dzidzia dla teściów(zwłaszcza dla babci)to ukochana wnusia..i po tygodniu za nią straszliwie tęskni..a drugą wnusię to może miesiąc nie oglądać!!Wkurza mnie to strasznie bo nie chcę żeby mała w przyszlości myślała o swojej babci jak tak jak AlicjaR dlatego nie mam zamiaru co drugi dzień latać z małą do babci żeby ją faworyzowała.
Jak moja T ze mną nie rozmawiała (przez jakiś miesiąc)to umiała sie pofatygować do swojej drugiej wnusi..a teraz jakoś znowu niema czasu!!Och!ale się rozpisałam..Dobra koniec tematu.
Gratulacje pierwszego zębolka!!

Kacha114 Pati też ma jedna 2-4godz. drzemke w ciągu dnia

diana doskonale cię rozumiem..moja teściowa wczoraj wieczorem dzwonila do mojego m że im wiatr namiot ogrodowy połamał :shock: a widzi go codziennie (bo mój buduje z tatą)tylko nie w niedzielę!!No szok!!Szkoda gadać!

joanna strasznie mi przykro!

A co do baseniku to moja Patula bardzo lubi sie pluskać i jak bym jej nie wyciągneła z wody to by chyba cały dzień siedziała..no chyba że pochlapie sobie buzię..
czy wasze dzieciaki tez nie dają się złapać za rączki??Moja to tylko jak chce chodzić to pozwoli..a o żadnym kosi kosi,czy ważyła sroczka niema mowy bo zaraz wyrywa!!
Ale sie rozpisałam..i kto to będzie czytał..? :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Netka bo ciocia i tatuś to jak bliźniaki i Ata podobna jest do taty bardziej więc nie dziwi mnie pomyłka. :lol:

Monika rozwaliło mnie to zdjęcie w szafie :shock:
Moja też włazi tam gdzie jej nie wolno i jeszcze sobie nu nu robi :roll:
No i ja też kupuję dada jak pampersów nie ma w promocji. Jestem z nich zadowolona bo jakość się poprawiła...

diana i co rozmowa pomogła?

Iwona i fotki koniecznie wklej :wink: witaj ponownie.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]