kasiunia123 pisze:
Cześć. Jestem tu pierwszy raz. Mam zaledwie 17 lat i pisze do Was, bo nie mam z kim porozmawiać. Z moim chłopakiem, z którym jestem od dawna, powoli zaczęliśmy wkraczać w życie seksualne. Ja nie chce środków antykoncepcyjnych, ponieważ uważam, że nie jestem jeszcze gotowa na współżycie. On z resztą też nie i szanuje moje decyzje. Żeby lepiej poznać nasze potrzeby zaczęliśmy się dotykać. Raz doszło do pettingu, ale bez wytrysku. Uczono mnie jednak, że wydzielina wydostająca się wcześniej też może zawierać plemniki, a wytrysk w okolicach rodnych może doprowadzić do zapłodnienia. Dodam jeszcze, że 4 dni później dostałam okres. Jedyne co nie daje mi spokoju to sprzeczne informacje na stronach na ten temat. Każda myśl o tym, że kiedyś będe miala dziecko napawa mnie ogromnym szczęściem, ale wolałabym to odwlec w czasie, żeby przeżyć to w należyty sposób. Bardzo dziękuje za odpowiedź, jeśli taką dostane.
kochanie milo czytac Twojego posta

jestes bardzo madra dziewczyna .....
z Twojego opisu domyslam sie ze jestes jeszcze dziewica chyba dobrze mysle
wiec nie martw sie nie ma mozliwosci zajscia w ciaze w takim przypadku
masz racje na tabletki jestes mloda szkoda organizmu ale gdy juz zdecydujecie sie na wspolzycie moze poczytajcie sobie razem co robic by uniknac niespodzianki i nie zniweczyc planow za wczesnie ciaza to PIEKNY STAN ale wazne jest tez czy jestesmy do niej gotowi ...
wiec radze wam poczytac na temat dni plodnych i nie plodnych ....coprawda to zadne zabespieczenie ale wiedzac znajac swoj organizm lepiej ....bedziesz miala wieksze doswiadczenie i mniej nerwow na przyszlosc pozatym rownie dobrze mozesz powiedziec ginekologowi ze nie chcesz np tabletek co mozesz stosowac w zamian .....jest duzo srodkow anty ....
masz pytania pisz zawsze chetnie odpiszemy
lepiej pytac dwa razy jak o raz za moalo