Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 1:02 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

a my już pomału szykujemy się do piątku czyli imprezka z okazji roczku naszego chłopczyka, dziewczyny ale ten czas zleciał a tak niedawno byłam w szpitalu też były takie upały męczyłam się ponieważ byłam 2 tyg przeterminowana, faszerowali mnie zastrzykami kroplówkami, naszczęście poród był szybki. A tu już rok, za szybko ten czas ucieka :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ano leci...i to jak szalony!
Niedawno nasze dzieciaczki na świat przyszły a tu już są takie samodzielne!!
My to jeszcze troszkę czasu do roczku mamy, ale zaczynam sie denerwować bardziej niż przed swoim ślubem..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam mamusie,

Tez o mleku kozim dla dzieci slyszalam niepozytywne opinie :cry:

Moj Adasizk pije Bebilon 2 i wprowadzilam mu tez jeden posilek mleko krowie.

Maribelka coreczka sliczna. I jak donbrzre chodzi

:D Moj maly nadal wiekszosc czasu na 4. konczynach :wink:

Dziewcezyny moj synek budzi tu prawdziwy podziw. Obcy ludzie ppodchodza i caluja go, mowia ze jest sliczny :)

Gorace pozdrowienia ze slonecznego Maroko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A no wiesz MamaAdama od dawna wiadomo że Polacy są najprzystojniejsi :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wszystkiego najlepszego dla EMILKI i OLEŃKI!!!!!

Ale dzisiaj skwar wytrzymac nie idzie, ale mam nadzieje ze sie utrzymie taka pogoda bo 28 na wczasy.

Amcia tez już prawie cycusia odrzuciła, w nocy tylko troszkę pociągnie!!!!

Wszystkie zdjęcia dzieciaczków przepiękne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie! U nas upal ze sie chyba zeraz ze skory rozbiore...

Netka jaka babcia...?

O mleku kozim nie slyszalam nic ale za tydzien bedzie u nas pielegniarka to sie dowiem.

Zbieram od Was przepisy na grilla bo w srode mamy rocznice slubu cywilnego. Mielismy isc do restauracji ale tam chodzimy bardzo czesto bez okazji wiec zadna to radocha.. A taki grill nad jeziorkiem! I te pieczarki z grilla :) Dawajcie wiecej przepisow!

Mama Adama no takiego blondynka na codzien na pewno nie widuja to i dlatego sie zachwycaja! Ja mam to samo w Polsce bo mnie na ulicy ludzie zatrzymywali i sie pytali dokladnie tak "skad Pani wziela takie czarne dziecko" :)

Wiecie co, wczoraj ogladalam teleexpress i az mi sie plakac chcialo. Na tyle informacji co podali polowa to o kims, kto zginal... Tu wypadek, tam wypadek... Co sie dzieje...?

Dwa zdjecia Zoski
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:oops: ..to nie ciebie miałam zapytać o babcię.. :oops: tylko ba5hka to chyba przez ten upał już mi sie kręci :oops: :oops: :oops:
A pieczarki naprawdę polecam..mnie bardzo smakują i jeszcze z odrobinka soli..mniam mniam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no Netka tez uwielbiam peczarki z grila , szczegolnie ten sok ktory sie zbiera z kapeluszu ...mniami ..dobrze ze mi przypomnialas ... inne przepisy tez superowe.. napewno cos wybiore ale dawajcie wiecej jak widac nie tylko ja potrzebuje :)
co do babci nadal sie nie zjawia , al tylko wyzekuje niespodziewanego nalotu ... moze bedzie tak ze przyjedzie we wtorek lub srode , wtedy kiedy Jaco ma wolne :)

Alicja - Zosia kochaniutka !!!

tak nazekacie na uply ...dajcie troche :) ... u nas dzisiaj bezdeszczowo ae nie rewelacyjnie :(

a teraz pokaze wam jaki kupilismy stolik do ogrodu... taki sobie ale moze byc ...
Obrazek
Obrazek
tani byl , wiec wzielam bo nie bylo gdzie usiasc ...okazja ..tutaj ciezko kupic takie zestawy w racjonalnych cenach :?
mam nadzieje zewprzyszlym tyg pogoda sie poprawi , na ten prognozy nie daja wiecej niz 19 stopni :( no i przelotne opady

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ba5hka super ten komplecik!! Teraz by mi się przydał..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bashka fajny komplet, pierwszy raz widze cos takiego w kolorze czarnym :)

mamaAdama Filipek tez cieszyl sie wielkim powodzeniem na wakacjach, w kazdym kraju, na kazdym lotnisku, w kazdym samolocie znajdowal sobie wielbicieli. A rodzina po prostu zwariowala na jego punkcie i w ogole nie schodzil z rak :)

Alicja superanckie fotki :lol:

kamilka i Netka, z jednej strony to ja bym chcial zeby Filipek chcial odrzuic cycunke, bo ma swira na tym punkcie i naprawde nie mam zielonego pojecia jak mi sie uda go kiedykolwiek odtsawic

Iris roczek wow, nam jeszcze brakuje ponad 2 miesiace do tego dnia :)

Dziewczyny jesli kiedykolwiek myslalyscie ze wasze dzieci to lobuziaki, to znaczy ze nie poznalyscie siostrzenca mojej znajomej. Chlopczyk ma ADHD mowie wam, MASAKRA.

Maribelka, ale twoja Malutka juz slicznie chodzi :!:

A ja w koncu w domku, chociaz chora, na antybiotyku, to bardzo szczesliwa :lol: od razu lepiej sie czuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie:)Moja mała zouza juz spi :lol: :wink: ,a ja biorę się za porzadki w szafach :D

MamaAdama-Zazdroszcze.Też bym tak chciała powczasować.W Hiszpani jest duzo Marokanczyków wszyscy tacy ciemni.Nic dziwnego ,ze twój maluszek furrore robi :lol: Zresztą tak jak napisała koleżanka nasi mężczyzni sa najładniejsi :lol: 8)

Marta R-K
-Bidulko,chorować w lato to coś strasznego.Kuruj się.Dobrze,ze juz jest poprawa :)

ba5hka
-Komplecik fajowy z chęcią poleżałabym na tym leżaczku.Jestem biała jak maka.Nie mam jak wyjsc się poopalać,bo nie mam co z małą zrobić :evil:

AlicjaR-Polecam rybkę z grilla.jest pyszna :D Córeczka śliczna.Ale te dzieci szybko rosną :lol: :D
Iris -Ja tez się pomału szykuje.U ciebie w piatek a u nas w środe 25.07.Nie wiem co mam naszykować do jedzonka.Może podpowiedzcie mi.Nie mam głowy jakie sałatki itp....Musze zamówić torcika :D po roczku prosimy o foteczki maluszka :D

Dziewczynki przepraszam,ze was wszystkich nie wymieniam,ale juz się pogubiłam bo dużo was jest :oops:

Wszystkiego Dobrego Dla Wszystkich maluszeków

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie, nie odzywałam sie od kilku tygodni. pewnie myślałyście, że zapomniałam o Was. Pamiętam, ale nie miałam jak sie z Wami skontaktować. Serdeczne zyczenia dla WQszystkich dzieciaczków i ich mam.
Olga rośnie, szaleje. Pięknie raczkuje, biega przy meblach. próbuje sie oderwać i sama chodzić ale jeszcze jej nie wychodzi. Byłysmy na kontroli u ortopedy i mówi, że mała ładnie blokuje bioderka i przygotowuje się do chodzenia.
Mała cały czas gada, śpiewa, śmieje się.
Okazało się, że pradopodobnie nie ma skazy białkowej, powoli zaczynamy wprowadzać nabiał. Za to mamy inny problem, kiedys pisałam, że skóra na jej nóżce jest marmurkowa, teraz zrobiły się czerwone plamy. Prawdopodobnie to naczyniak płaski, chociaż do końca nie wiadomo. najgorsze, że bardzo duża powierzchnia skóry na nóżce jest zmieniona. Szukam specjalisty.
Artur znalazł nową pracę w Norwegii na lepszych warunkach niż poprzednia. Być może wyjedziemy wszyscy na dłużej, ale na razie to nic pewnego.
Mała ma od tygodnia straszne problemy z zasypianiem, nie może znaleźć wygodnej pozycji, męczy się strasznie, a ja razem z nią.
Wrzucam kilka fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my zaraz po roczku wyjeżdżamy na wczasy z małym niech popluska sie troszke w morzu tak ze fotki bedą troszke później, ale już niemozemy sie doczekać mały uwielbia się pluskać :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie mam siły pisać..ten upał mnie wykańcza...
Wrzuce wam kilka fotek bo potem to nie mam pojęcia kiedy znowu do was zawitam..pewnie ok. października....
Teraz jade na miesiąc do teściów...potem już będzie koniec sierpnia..a ja mam termin na 17 września,więc w Karkowie będe sobie czekała na dzidziusia...co by nie urodzić w drodze z Kielc do Krakowa....lub co gorsza w Kielcach... :?
No a jak Młoda do nas zawita to przynajmniej pierwszy miesiąc spędze u rodziców...bo tam pełno rąk mam do pomocy....

A to fotki obiecane....
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A to kilka ciuszków które kupiłam Malutkiej...no coś nowego dziewczynka musi mieć....a nie wszystko po Andrzeju...choć i tak 90% ubranek będzie po bracie....ale takiemu maluchowi to chyba nie robi różnicy..... :wink:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Erii Andrzejek super, ma dużo włosków, Ty juz wielgaśny brzucholek :wink: Kochana zyczę Ci dobrego samopoczucia, dużo odpoczynku, lekkiego, bezproblemowego porodu no i zdrowej córeczki :!: Ciekawe kiedy zdecyduje wyjść na świat, moja emilka jest z 15 wrzesnia :D :wink: Trzymam za Ciebie mocno i całuję Andrzejka i Brzusio :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joanna! brzuch faktycznie mam ogromny :lol: ...w porównaniu z pierwszą ciążą...
A Malutka to nie wiem kiedy wyskoczy....choć jest taka możliwość,że 15.09 :) ...bo wtedy bym miała CC gdyby moje problemy z kręgosłupem wróciły..ale mam nadzieję,że urodze naturalnie.... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale upał...o dziewiątej rano 28 st.!!
Ale ja to wolę upał niz zimno choć chętnie oddam "kilka stopni" tym z Was które nie mają za ładnej pogody... :lol: :lol:

Marta R-K być może Filipek potrzebuje więcej czasu na rozstanie z cycusiem..ja jeszcze parę tygodni temu nie wyobrażałam sobie że Pati zaśnie bez wieczornego karmienia..a teraz zje kaszkę napije się mleczka z kubeczka i idzie nyny..
Nie zazdroszczę ci chorować w taki upał..wracaj szybko do zdrówka.

Mirabelka28 a jak się przyrządza rybkę z grilla,i jak to ma być rybka?bo kiedyś gdzieś jadłam i była pyyyszna,ale nie wiem jak się ją robi :oops:

Aga2811 a cóż to jest ten naczyniak płaski??Mam nadzieję że to nic groźnego..

erii001 śliczne ciuszki kupiłaś dla swojej córci,oby tylko szybko i bezboleśnie przyszła na świat. :wink: A Andrzejek ma taka fryzkę jak moja Pati i nawet kolorek ten sam.. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Wsystkiego najlepszego dla Emilki i Oli

wszystkie fotki slicznę.

Ja w trakcie przeprowadzki i dziś podłączyli mi neta...
Mam dużo pracy więc odezwę się jak już się uwolnie od tego bałaganu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć
Dziękujemy za życzenia. U nas baaaaaaaaardzo gorąco. Olcia bardzo sie meczy a my z nią. mieszkamy w bloku II pietrowym na ostanim piętrze i w mieszkanuy strasznie duszno. Olcia przez ten upał nic nie chce jeść, tylko pije. Zaraz pójdziemy chyba na spacerek bo płacze nie wiadomo o co, może na powietrzu będzie spokojniejsza.
Wczoraj byliśmy na kontroli, Olcia waży 8760, w ciągu 2 miesięcy przytyła 1kg. Myślałam, że mniej bo cały dzień jest w ruchu i biega po mieszkaniu :lol:
Kończe bo Olcia wisi mi na nogach i płacze, ale tak bez łez, czyli terroryzuje mnie :wink:

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny! Jutro rocznica slubu i grill. Przyjaciolka brazylijka zadba o "oprawe muzyczna" ze tak powiem (brazylijska rzecz jasna) :D

Chcialam Wam podziekowac za przepisy w szczegolnosci za ten na ruloniki z miesa mielonego (to chyba od barbry ??) Tylko ze sobie troche dodalam do Twojego przepisu i w srodek tych rulonikow zawine ser zolty.

Mirabelka o rybce tez pomyslalam - mam pstraga bedzie zawijany w folie aluminiowa.

No i ja od siebie podpowiem Wam. KREWETKI! Mniam! Kiedys ich nie lubilam, ale wlasnie tu pierwszy raz sprobowalam z grilla i od tej pory jadam je pod kazda postacia.
Ale musza byc duze. A wygladaja mniej wiecej tak:
Obrazek

Robimy tez skrzydelka z kurczaka.

No to smacznego!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]