Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:40 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam.
Poszukuję dobrego lekarza ginekologa w Łodzi oraz porad co do szpitali, gdzie warto rodzić a gdzie nie. Mieszkam w Łodzi od niedawna i kompletnie nie wiem gdzie szukać dobrych specjalistów. Intensywnie myślimy o dziecku, dlatego chciałabym trafić w "dobre ręce"
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj!
Ja z mojej strony mogę polecić Ci przesympatyczną lekarkę dr Katarzynę Wójcik-Krowirande. Przyjmuje w Dermedzie Piotrkowska 48. Jest bardzo delikatna, każdej pacjentce poświęca sporo czasu, wszystko wyjaśnia, opowiada o przeprowadzonym badaniu tak, że wychodząc z gabinetu wiesz wszystko i nie masz żadnych wątpliwości.
Jeżeli zaś chodzi o szpital każdy ma inne zdanie. Ja osobiście zdecydowałam się na poród w Szpitalu im. M. Madurowicza. O Matce Polce słyszałam różne opinie, niestety niezbyt pozytywne. Koleżanki, które tam rodziły miały różne nieprzyjemne odczucia, czuły się traktowane przedmiotowo, dochodziło też do zaniedbań- min koleżance podczas porodu rozerwało krocze ponieważ położna zapomniała je naciąć. Natomiast niwątpliwą zaletą jest to, iż w przypadku (odpukać) poważnych komplikacji, szpital dysponuje helikopterem i maleństwo może zostać przewiezione w razie konieczności do innego szpitala.
O Madurowiczu słyszałam w zasadzie same pozytywne opinie. Np jeżeli decydujesz się na poród rodzinny, ale masz cesarskie cięcie, w Madurewiczu Twojej połówki nie wypraszają i może być przy Tobie i przy narodzinach Waszego maleństwa. W MP podobnież jest to niespotykane....
Dodatkowo atmosfera jest podobnież dość miła.
Oczywiście takie były subiektywne odczucia moich znajomych. Podejrzewam, iż w każdym szpitalu znajdziesz grupę osób zadowolonych i niezadowolonych.
Dlatego najlepiej proponuję Ci udać się osobiście do jednego i drugiego szpitala i spróbować porozmawiać z pacientkami. Pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam serdecznie! ja ze swojej strony mogę polecić Panią dr Kuzmecką-Matuszewską ktora na co dzień - państwowo- pracuje w poradni Położniczej przy zpitalu Madurowicza, tam też ma dyżury na bloku porodowym a prywatnie przyjmuje w Salve na ul. A. Struga. Jest bardzo doświadczonym położnikiem-ginekologiem i przesympatyczną osobą. Co do szpitala to ja rónież jak poprzedniczka będę rodziła w Madurowiczu, znam ten szpital od środka i wiem czego się można po nim spodziewać-fachowej obsługi i sympatycznej atmosfery.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Baaardzo dziękuję za odpowiedzi. To dla mnie duża pomoc i ułatwienie. Skoro juz jestem przy temacie lekarzy...To może polecicie mi jakiegos dobrego lekarza rodzinnego w łodzi ???? Czekam na odpowiedzi i barrrrdzoooo Wam jeszcze raz dziekuję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Niem polecam nikomu pobytu w szpitalu Madurowicza, chyba że na oddziale którym przebywasz jest lekarz do którego wcześniej uczęszczałaś prywatnie.
Miałam "przyjemnoś" by w tym szpitalu przez 5 dni, powód zapalenie pęcherza w 9 tc, mimo bardzo licznych bakterii w moczu nie wykonali posiewu moczu tylko badanie ogólne!!!!! Podali Tylko Furagine, po wyjściu z tego szpitala miałam strasznego doła, to jak traktuje się pacjentki ....
Osobiście nie polecam dr Katarzyny Wójcik-Krowirande.
Bardzo dużo pozytywów słyszałam na temat pani dr Kuzmecka-Matuszewska.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja osobiscie polecam doktora Nowaka ktrory pryjmuje na Obywatelskiej.Mialam ciaze zagrozona ktora prowadzilo kilku lekarzy i dopiero jak trafilam do niego bylam zadowolona z opieki.wiekszosc ciazy spedzilam w szpitalu w ktorym on pracuje i codziennie dopytywal sie jak sie czuje.mily lekarz.a szpital to kopernika.ja jestem zadowolona z tego szpitala a duzo tam spedzilam czasu i przed porodem i po bo moje dziecko urodzilo sie w 8 miesiacu.lekarze i polozne naprawde interesuja sie pacjentkami.ordynator lubi zartowac choc humor ma specyficzny.mi raz powiedzial ze patrze sie na niego jak jego pies jak on wychodzi z domu.bo mialam juz dosc lezenia a on mi obiecal ze w tym dniu wypisze mnie do domu.a o matce polce tez slyszlam rozne opinie i raczej malo pozytywnych.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wprawdzie jeszcze nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie, ale niedawno kuzynka rodziła w Matce Polce i nie poleca nikomu. Męczyła się kilkanascie godzin i dopiero, jak zaczęła tracić świadomość, to zabrali się za cesarke i wyciągnęli z niej jej słonika (i to i tak po tym, jak mąż zaczął szaleć). Odniosła wrażenie traktowania jak przedmiot. Ale tam podobno są trzy oddziały położnicze i nie wszystkie są jednakowe. słyszałam też pozytywne opinie, więc widocznie nie każda dziewczyna miała tam takie przejścia. Napisałam to, w przy zbieraniu informacji każda opinia się przyda; będę wdzięczna za kolejne
buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja leżałam w tym szpitalu tydzień przed porodem i 9 dni po.
Pobyt wspominam dobrze - bardzo miłe panie położne.
Ale rodzić drugi raz bym się już tam nie zdecydowała.
Nikt nie spytał czy chce by mi naciąć krocze, miałam poród z komplikacjami i lekarz był bardzo nie miły. Stosował metode której już się nie praktykuje - wyciskał mi dziecko naciskając na brzuch. Rodziłam 15 godzin i poród zakończył sie kleszczowo. Nikt też mnie nie spytał czy mam ochotę by obserwowała mnie zgraja 15 studentów!!!

Mój synek z powodu komplikacji był na neoantologii noworodkowej (3 piętra niżej). Miałam problemy z uzyskaniem informacji o jego stanie zdrowia. Dostawałam też dużo sprzecznych informcji - pielęgniarki na neoantologi stawiały swoje diagnozy często sprzeczne z tym co mówił lekarz i nie patrzyły przychylnie kiedy odwiedziałam mojego Promyczka choć ze względu na samopoczucie nie robiłam tego często.

Ogólnie nie polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Jestem tu nowa ale już mam w swoim dorobku synka - 7 lat . Szpital w Łodzi w którym rodziłam i polecam to im Rydygiera na ul. Sterlinga Trafiłam do niega najpierw w 7 m-cu ciązy i potem 2 tygodnie przed porodem. Bez żadnych koneksji i korzyści zajęli się mna wspaniale. Obecnie jestem w 24 tyg. ciązy z drugim dzieckiem i na pewno zdecyduje sie na poród w tym malitkim szpitalu gdzie zajma sie mna i dzieckiem.
Uczęszczam zaś do lekarza dr. Dawidowicza Przyjmuje na Teofilowie iakurat teraz pracuje juz w tym szpitalu Dowiedziałam sie dopiero na 4 wizycie. Wczesniej pracował w Jordanie Polecam tego lekarza ponieważ prowadził moja pierwsza ciąże "państwowo" i sprawdził sie doskonale

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam, jestem początkującą "ciężarówką" ale już mam wybrany szpital - Kopernika w Łodzi. Natomiast szukam dobrego ginekologa, który mógŁby poprowadzić moją ciążę. Najlepiej ze szpitala Kopernika wŁaśnie. Również sŁyszaŁam dobre opinie o dr Nowaku z tym, że on przyjmuje tylko prywatnie a na to mnie nie stać. Polećcie jakiegoś dobrego państwowego lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Już znalazŁam - na 12 maja jestem umówiona do Pani dr Kuzmeckiej w Madurowiczu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ICZMP
Awatar użytkownika

Polecam iczmp lodz jak sie cos dzieje tz. sa komplikacje czy niewyjasnione dolegliwosci maja super sprzet i lekarzy ale porod moj trwal 30h po czym zrobili cc syn 2000g 50cm
Bedac w 2 ciazy lezalam dlugo i czesto w Madurowiczu nie bylo zdnej konkretnej diagnozy nie chcieli robic mi badan nawet nie moglam sie doprosic o zrobienie testu na to czy ciekna mi wody plodowe nie chcieli rowniez badac tetna dziecka w 30tyg ciazy a ciaza skrajnie zagrozona hypotrofia plodu10tyg .Strasznie niewygodne lozka i jedzenie nie dla ciezarnych z dieta.
streszczam rodzic w madurowiczu lub innym a leczyc i pilnowac ciazy TYLKO W MATCE POLCE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ja polecam:
doktora Grzesiaka, przyjmuje w Salve na struga oraz pracuje w ICZMP
doktor Biesiada pracuje w ICZMP oraz przyjmuje na Tatrzańskiej-w tym zielonym pawilonie na pietrze
oraz Doktor Jacaszek rowniez z ICZMP, przyjmuje w okolicach Fabrycznego

co dos zpitali...ja rodzilam w ICZMP i hmmmm gdyby nie to ze pracuje tam znajoma nie poszlabym tam rodzic....poprzedniczka ma racje...rodzic w kazdym innym szpitalu-chyba ze jest cos nie tak to matka polka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja rodziłam w Madurowiczu i byłam zadowolona z małym minusem,ale to moja opinia ;)
Ktg mialam robione od 30tc,posiewy,cytologie właściwie za każdym przyjeciem...
A chodziłam do prof.Pajszczyk do przychodni przyszpitalnej,a wcześniej do Baś-Budeckiej prywatnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jutro ide do Dr Kuzmeckiej do przychodni przy Madurowiczu prowadzi ona moja druga ciaze i jest super doktorowa.Siedzi sie u niej conajmniej dwie godziny ale nie wypusci cie z poradni dopuki nie sprawdzi dokładnie wszystkich wyników,a jesli cos podejrzewa to zaraz robi usg,ktg komplecik badan :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chcialabym poznac opinie dziewczyn, ktore rodzily w Koperniku, na temt tego wlasnie szpitala. Jak mozecie podawajcie konkretnie nazwiska lekarzy, poloznych z tego szpitala, ktorzy sie Wami opiekowali. Jesli macie do nich kontakty, adresy poradni to rowniez podajcie. Jezeli sa to osoby godne polecenia bedziemy wiedzialay do kogo isc, jesli nie chcecie ich wiecej widziec, bedziemy wiedzialy kogo omijac z daleka.
Wszystko to moze sie przydac innym dziewczynom (w tym i mnie) w podjeciu wlasciwych decyzji. Dzieki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czaga pisze:
Chcialabym poznac opinie dziewczyn, ktore rodzily w Koperniku, na temt tego wlasnie szpitala. Jak mozecie podawajcie konkretnie nazwiska lekarzy, poloznych z tego szpitala, ktorzy sie Wami opiekowali. Jesli macie do nich kontakty, adresy poradni to rowniez podajcie. Jezeli sa to osoby godne polecenia bedziemy wiedzialay do kogo isc, jesli nie chcecie ich wiecej widziec, bedziemy wiedzialy kogo omijac z daleka.
Wszystko to moze sie przydac innym dziewczynom (w tym i mnie) w podjeciu wlasciwych decyzji. Dzieki

Decyzja podjeta. Urodzilam w Koperniku. Nie zaluje. Przez caly czas byla ze mna polozna Ola, nie odeszla nawet na moment. Nie byla oplacona, widzialam ja po raz pierwszy. Generalnie personel szpitala robi to co robi z pasja a nie z musu. Pielegniarki bez kwasnych min pomagaja opiekowac sie malenstwem, jak potrzebny mamie odpoczynek zabieraja dziecko. Ja ze swej strony polecam przyszlym mamusiom ten szpital :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja rodzilam w matce polce, spedzilam tak 1,5 tyg i nie moge powiedziec zlego slowa na temat szpitala i opieki, mialam cc i naprawde zajeli sie mna fachowo i wtrakcie operacji jak i po, a co do tego przedmiotowego traktowania pacjentek, jestem to w stanie zrozumiec, bo jak ktos nie lezal na zwyklym odziale, a nie na porodowce to nie wie ile jest pacjentek czekajacych na porod
jak ja rodzilam, bo najpier stralam sie naturalnie, ale majej spadlo tetno i zrobili cc, bylo 6 rodzacych i 2 polozne wiec chyba wszysto jasne, ze nie mogly miec tyle czasu dla pacjentek ile by sie chcialo

ogolnie polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agniesia22krk pisze:
bylo 6 rodzacych i 2 polozne wiec chyba wszysto jasne, ze nie mogly miec tyle czasu dla pacjentek ile by sie chcialo

dlatego ja w ICZMP za żadne skarby nie chciaŁabym rodzić, no chyba że przez cc albo w stanie zagrożenia życia. Jeśli naturalnie to tylko Kopernik - przynajmniej mam pewność, że poŁożne mają dla mnie czas i nie natną mnie rutynowo, byle szybciej.
WybraŁam Kopernika, chodzę do Pani dr Kowalskiej - super lekarz - zupeŁnie bez porównania do choleryczki Kuzmeckiej, do której zawsze szŁam w stresie za co mnie tym razem opier... i od której kilkakrotnie wychodziŁam ze Łzami w oczach

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ja chodze od początku ciąży do Dr Kuzmeckiej. Zuoenie nierozumiem tych negatywnych opinii, to wspaniała, miła lekarka ( nigdy nie podniosła na mnie głosu) zawsze dokładnie wszystko bada, sprawdza, wyjaśnia, zleca masę badań. Jestem bardzo zadowolona ze sposobu prowadzenia przez nią ciąży. Fakt w poczekalni trzeba się wysiedzieć, bo ma maśe pacjentek a wizyta u niej trwa dość długo

Co do szpitala. Pierwsze dziecko rodziłam w Madurowiczu i byłam bardzo zadowolona. Drugie chyba też urodze w Madurowiczu, choć zastanawaim się tez na CZMP ze względu na ZZO.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]