Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:41 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale mialas fatalny porod. Nameczylas sie strasznie :shock:
Z tym ubezpieczeniem...hm cos niby maja zwrocici z ubezpieczenia meza. Zreszta trudno, nawet jak calosc trzeba bedzie zaplacicnto dzidziulka wazniejsza. Na pewno nie chcialabym jeszcze dodatkowych kosztow,ale sie caly czas waham. Babeczka do ktorej chodze powiedziala,ze bierze 600-800 za asyste przy porodzie. W zasadzie to nawet jeszcze nie zdecydowalismy ( wiem, wiem to szalenstwo) czy bede rodzic w Saint Pierre czy w Cavell. Maz wraca juz wkrotce, takze musimy szybko dzialac. Poki co nasza coreczka nie spieszy sie. Nie mam boli oprocz tego wydarzenia ostatniego.

Fajnie pewnie miec taka juz odchowana core jak Ty Moniaaa. A powiedz, moglas liczyc na meza, duzo Ci pomagal przy malej czy sama dawales sobie rade? dzisiaj naszly mnie mysli zaraz po wstaniu jaka to ja bede matka...kurcze takie zmiany, taka odpowiedzialnoisc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz Robert był ze mną cały tydzień w szpitalu, a potem pierwszy tydzień w domu. Potem poszedł do pracy a ja musiałam sobie sama radzic. Było ciężko ale szybko doszłam do wprawy i sobie jakoś dzien ułożyłam.
Początki są ciężkie ale trzeba się wziąźć w garść i działać :).
No ja rodziłam w Hospital France, koszt ogólny 4tyś euro. Nic z ubezpieczenia Roberta nie pokryło... no ale my nie byliśmy małżeństwem. Także to też ma duże znaczenie.
Zarzycka wołała 300euro za poród

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moniaato faktycznie mialas nieciekawy porod :? ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W koncu zdecydowalam sie na jak pieknie sie to nazywa radiopelvimétrie co w jednym slowie znaczy przeswietlenie miednicy ciezarnej, normalnie u nas chyba nie ma az takich precyzyjnych okreslen w jednym wyrazie? :D chyba,ze sie myle...
Wole miec swiety spokoj i szanse na zdrowe dziecko,bo faktycznie jak zaczne rodzic i sie okaze,ze glowa nie przejdzie to dopiero bedzie hardcore,a tak moze od razu zasugeruja cesarke i bedzie spokoj.
Szkoda,ze nie ma jeszcze Agnbieszszki26,bo mam do niej kilka pytan a propos kliniki Edith Cavell :roll:
Kim ty jestes z zawodu pielegniarka czy cos zle kojarze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc laski
maminek nie pielegniarka nie jestem :wink:
co do przeswietlenia to nie wiem , ja raczej nie robilabym,
ale nie ze wzgledu na bezpieczenstwo maluszka ,wiadomo ze
wszystkie przeswietlenia nie sa wskazane ale tez nie ma powodu do paniki
ze cos sie odrazu stanie z dzieckiem , ja mialam kilka w ciazy i syn zdrowy jak ryba
moim zdaniem lekarz powinien wiedziec jak ulozone jest dziecko ,ile wazy i czy miednica rozrosla sie na tyle zeby moc rodzic naturalnie ,
ale to tylko moja opinia , jesli juz mialabyc cc to samo wyjdzie w praniu :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
No tak był nieciekawy, ale wszystko dobrze się skończyło :). Mała dostała na początku mało punktów, ale Zarzycka mówi że była ładna różowiutka więc sie trochę tą opinią zdziwiła. No ale cóż to juz pediatra oceniał :)
Moja mama rodziła 5-tkę dzieci bez problemu, siostra 2-kę również tylko ja jakaś problematyczna :lol: :wink: no ale cóż widocznie tak miało być.
Pogoda powoduje że jestem strasznie melancholijna i ospała. Doslownie nic się nie chce... .
No ciekawe jak tam Aga :> może niebawem do Nas zawita!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mnie dzis boli glowa juz mam dosc ciazy :evil:
pozdrowka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
A ja się nawet dobrze czuję! o dziwo.. może temu iż pogoda się poprawiła.
KIM wytrzymasz to już końcówka. A potem już zadbasz aby niespodzianek nie było :lol: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

musze nie ma innej rady :D
juz wiem czemu mnie bolala kurcze
straszny skok temperatury dzisiaj byl
zapowiada sie na upaly :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim ale wpadka z ta pielegniarka, czemu mi sie tak uroilo :lol: :lol: :lol:
Super,ze pogoda sie poprawia,choc psychicznie lepiej sie czuje,ale fizycznie....dzis prawie nie spalam, tragedia. Zostalo mi 13 dni do porodu,ale najgorzej,ze ja nie mam zadnych skurczy, nic co by przepowiadalo. Ledwo dycham, ledwo chodze. Moze macie jakies przepisy na wywolanie porodu? najbardziej mnie niepokoi stan dziecka czy jak ja sie mecze i chodze po nocy jak zmora szukajac miejsca to czy dzieciak tez sie meczy. Malo sie ostatnio tez rusza...
Dzis chyba wypelzne z mezem z domu po jakies zakupy meblowe, wreszcie mozemy sie na spokojnie tym zajac. Jutro myslelismy skoczyc nad morze,ale chyba w zaawansowanej ciazy to ryzykowne, co? nie to zebym miala sie kapac w morzu,ale sama trasa i lazenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Maminek dzidzia mniej się rusza bo mało miejsca już ma :)Także nie denerwuj się. A co do zmęczenia to oczywiście ze to normalne.. ja też ledwo chodziła i ogólnie nic mi się nie chciało. Potrafiłam w ogóle z łóżka nie wstawać.
No co do tego wyjazdu to wiesz, zalezy jak się czujesz... bo podróż będzie męcząca, bo dużo ludzi tu jeździ nad morze i duże korki są.. ja już powiedziałam że nigdy nie pojadę samochodem! tylko pociągiem :)) szybciej i lżej :).
A tak w ogóle to nie wiem czy wiesz, ale pierwiastki czesto przechodzą ciążę takze możesz urodzić troszkę później niż w planach.
Co do wywoływania porodu, najlepszym sposobem jest duuużżo sexu, w spermie są jakies pektyny które to wywoływują no ale u nas nie pomogło i to ;). także warto spróbować hyhy
Eh dobrze ze pogoda się poprawia bo ja już nie wiedziałam co ze sobą zrobić, a moje dziecko już w ogóle. Wczoraj poszłyśmy na plac zabaw spędziłyśmy tam 5 godzin!!! tak się nie mogła nacieszyć że wreszcie poszła do dzieci.. byle do września :D
Dziecko padło podczas ubierania po kąpieli hehe a to bardzo rzadki widok ;). Wstało o 5 rano i stwierdziło iż się juz wyspało! :shock: :shock:
Oboje z Robertem odwróciliśmy się w swoje strony, młoda wczłapała się pomiędzy nas i.. zasneła uff dobrze :) bynajmniej do 9 była cisza :lol: :wink:
MIłego dzionka życzę!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobrze,ze pogoda moze troche porozpieszczac. Nad morze sie jednak nie wybieramy,ale gdzies na spacerek. Dzisiaj zrobie tez pizze z przepisu jednej z forumowiczek. Oby byla mniammmmmmm dobra.
Dzieki Moniaaa za wsparcie i milej niedzieli dziewczyny!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny!chcialabym dolaczyc,mieszkam od 8 lat w antwerpii,jestem w 28 tc.pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja szukam watku a go przeniesli :lol:
witaj Nika baw sie dobrze ,chodz nasz temacio
ostatnio slabo przedzie
maminek Ty jeszcze sie taczasz? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe, jak kaczka chodze,ale jeszcze jestem na chodzie :) Bylam dzis na zdjeciu rtg w szpitalu Saint Pierre. Jak na moje oko miednice mam nawet spora, bo miedzy glowka naszej Malutkiej jest nawet sporo miejsca. Ale mialam stracha przed tym rentgenem,ze nawet pogadalam sobie z radiologiem,zeby mnie uspokoil. Powiedzial,ze nigdy nie ma ryzyka zerowego,ale jednak zaryzykowalam. Bylam tez ogladnac porodowke, nawet moze byc. Zdziwilo mnie,ze nie ma zadnych zapisow na porod. Normalnie zjawia sie kazda ktora rodzi i maja ja obsluzyc. Troche lepiej mi sie spi odkad spakowalam defintywnie torbe do szpitala, no i od dzisiaj bedzie lepiej po wizycie na porodowce. Jutro chyba jeszcze sie przejedziemy do Cavell, zeby zobaczyc jak wyglada wysoki standard i czy w zasadzie naprawde potrzebuje takiego wychuchania na pierwszy porod. Jutro zaczynam wielkie odliczanie, bo juz 9 dni zostalo :) Ciekawe kiedy urodze i w jaki sposob mnie chwyci. Poki co latam co 5 min do toalety, taki nacisk czuje no i mala caly czas glowa sie pcha :lol:

Nika29 witaj w gronie ! moze calkiem nas sie tutaj zbierze. Jakies kolko matek polek w Belgii zalozymy :)

Jak znosicie pogode? ja to juz nie wychodze, chyba ze z mezem samochodem, bo mam stracha ze mnie gdzies zlapie na miescie. A z drugiej strony juz by moglo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Kurcze naszego wątku znaleść ni emogłam :(
No ale znalazłam hehe.
Pogoda no cóż, z racji ze mam łobuza w domu muszę go wyprowadzic na spacerek ;) także opalam się na placu zabaw bo zdechnąć można ... . No ale cóz siła wyższa :D
miłej nocki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Pytanie
Awatar użytkownika

Przepraszam, ze sie Wam wcinam w dyskusje, ale wlasnie zauwazylam, ze sa tutaj mamy z Belgii i chcialabym tylko o cos zapytac.
Wlasnie przeszlam swoje trzecie poronienie, wiec w koncu zgodnie z przepisami tutejszymi moge szukac pomocy.
Polecono mi VUB, a konkretnie to miejsce: http://www.brusselsivf.be/default_en.aspx?
Czy ktoras z Was przez przypadek slyszala o tym Centrum? Bede wdzieczna za opinie. Dziekuje.

Musi być!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny

Maminek ,gratuluje udanej wizyty :wink:
widzisz nie trzeba bylo sie na darmo stresowac
jesli masz wszystko na miejscu
miednica i kanal szeroko rozstawione
wsio pojdzie jak nalezy , nawet z takim kiloskiem jak Twoj :wink:

napisz czy bylas w cavell i jak Ci sie podobalo
ja nie bylam wiec mnie tez ciekawi

w saint pierre rodzac bylam bardzo zadowolona
samiutka w pokoiku chodz na czarno
"obsluga" w miare ,ale nie do konca :?
szczegolnie po operacji ,chciali zrobic ze mnie wariatke
ze non stop wyje z bolu , a niestety powod byl inny niz
sie wszystkim wydawalo..

co do standardu , chodz nie bylam w cavell slyszalam
ze klinika stara , nie wiem jak sprzeta :roll:
jest w trakcie remontu
ale jedno jest pocieszajace
nadrabiaja to wszystko swoja uprzejmoscia
zreszta sie niebawem okaze jak z tym jest :wink:
zycze Ci wytrwania , ja juz powoi wysiadam :?

Monia mus to mus , cza coreczke do dzieci wyprowadzic :wink:

mnie tez to czeka i powiem ze bedzie chyba klopot
nie widzialam kolo siebie takiego placu zabaw :roll:
parki sa ale co z nich :?

Hainaut witaj :wink:
szczerze mowiac nie slyszalam o tym centrum czy osrodku
z tego co zrozumialam masz problem z utrzymaniem ciazy?
znasz przyczyny?

na pocieszenie powiem Ci ze Belgia jest w czolowce swiatowej
jesli chodzi o invitro i inne metody utrzymania i zajscia w ciaze :D
takze glowa do gory , no i chyba warto sprobowac dowiedziec sie czegos wiecej o tym miejscu , powodzenia !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kim pisze:
Hainaut witaj :wink:
szczerze mowiac nie slyszalam o tym centrum czy osrodku
z tego co zrozumialam masz problem z utrzymaniem ciazy?
znasz przyczyny?

na pocieszenie powiem Ci ze Belgia jest w czolowce swiatowej
jesli chodzi o invitro i inne metody utrzymania i zajscia w ciaze :D
takze glowa do gory , no i chyba warto sprobowac dowiedziec sie czegos wiecej o tym miejscu , powodzenia !!!

Tak, mam problemy z utrzymaniem. Zachodze dosc szybko i bezproblemowo, ale niestety, jeszcze nie udalo mi sie przetrzymac pierwszego trymestru... :(
Przyczyny oczywiscie nie znam, bo niestety tutaj musze czekac do 3 poronienia, zeby mogla sie w koncu leczyc i szukac przyczyny. Piewsze i drugie wciaz sa traktowane jako przypadki.

No coz, pozyjemy, zobaczymy... Poki co doswiadczenie z moim ginekologiem z mojego szpitala mam jak najgorsze, wiec pewnie moze byc juz tylko lepiej... Oby...

Musi być!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Ja również nie słyszałam o tym centrum, więc nie pomogę ale trzymam kciuki za powodzenie :)

KIM koło mnie też nie ma fajnego placu zabaw.. lece ook 30-40minut na plac na pieszo.. byle co ale jest. Dobre i to bynajmniej młoda ma kontakt z dziećmi.

Ciepło i nic się nie chce ;))) ale to Wy chyba bardziej przeżywacie te upały!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]