Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:31 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 406  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czesc wam mauski maluchow z roku 2004
jestem juz na tym forum od jakiegos czasu ale nigdy niewiem jak to tez mozliwe niewidzialam tego watku hihihi

ja chcialam sie bardzo chetnie do was tutaj przylaczyc jestem mamuska justin-ka urodzil sie

2.03.04

czy przyjmniecie mnie do waszego tutaj wateczku mialabym pare pytanek na ktore potrzebuje odpowiedzi :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj jola....

jak tam Twoj synek ???? chodzi juz do przedszkola???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

witaj jola jak najbardziej mozesz dołaczyc do nas, pytaj o co hccesz w maire mozliwosci odpowiemy, podpowiemy, podzielimy sie naszymi doswiadczeniami.

No my akurat w piatek rano jdziemy na wakacje na dwa tygodnie do miedzyzdroi ale jak wroocimy to doczytam co pisalyscie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej babeczki...
monika..to wiele do czytania nie bedziesz miala, bo to forum slabiutko idzie do przodu :)) Kobitki zajete fachowa opieka nad dziecmi :))

a tu moje pociechy :)
Obrazek
Obrazek

zyjecie cos???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zyjemy zyjemy...
wonda fajniutkie te twoje pociechy.....
Mnie leb dzis boli, pogoda mnie dobija, nawet pisac juz mi sie nie chce bleh
Witaj Jola! Pytaj o co chcesz!!

Ja tez mam pytanko: co jest dobre na zaparcie? u malej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuje wam dziewczyny za mile przyjecie tutaj

WONDA a wiec moj synek juz poszedl do przedszkola jak mial 18 miesiecy :shock: :) niestety musialam oddac go tak szybko niemialam innego wyjscia -PRACA-

Teraz jednak bardzo tego zaluje poniewaz niechce mi mowic po polsku (mama tata polak)rozmawiamy z nim po polsku on wszystko rozumie ale odpowiada po niemiecku czy jest tutaj jakas mamusia ktora mieszka w niemczech i mala taki sam przypadek bardzo chcialabym aby moj maly zaczal mowic po polsku cos niecos powie ale to nie to co powienien juz mowic co mam zrobic by zaczal mi mowic po polsku pomozcie

druga sprawa to juz od ponad pol roku nienosi pieluszki niezmuszalam go do tego sam przestal jakis czas jeszcze mail na noc juz ale nie i tu zaczyna sie problem sa noce ze sie moczy jeszcze ale niechce pieluchy nakladac co mam zrobic by przestal sie moczyc w nocy czy wogle jest to mozliwe bym mogla cos zrobic ,
dziekuje za odpowiedzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jolcia.....nie zalamuj sie!!

Z moczeniem sie w nocy-cierpliwosci!!!Muisz przd snem go wyproznic i najwyzej w nocy wstawaj i stawiaj na nocnik.Tylko moze byc zmierzly:..ale wyjscia chyba nie masz,chyba ,ze wkladaj pampersa na noc :)9
Co do mowienia po polsku...to ci jajca jak balony.A Wy od poczatku w domciu po polsku gadaliscie???
Moze jak z nim rozmawiasz to powiedz,ze nic nie rozumiesz co on do Ciebie mowi..i dopiero reagauj jak powie po polsku.
Bo jak inaczwej????
Moj ma niecale 1,5 roku i my od poczatku gadamy z nim po polsku.Czasem po niemiecku..jak jestesmy w towarzystwie Niemca.
Kurcze to powiem mnie przestraszylas.....a ja chce zeby poszedl na jesien do przedszkola :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jolcia..ja sie pomylilam....moj ma niecale 2,5 roku.....A Twoj to faktycznie wczesnie poszedl...Gdzies mi sie w tej historii rok zapodzial :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Larwowa pisze:
Zyjemy zyjemy...
wonda fajniutkie te twoje pociechy.....
Mnie leb dzis boli, pogoda mnie dobija, nawet pisac juz mi sie nie chce bleh
Witaj Jola! Pytaj o co chcesz!!

Ja tez mam pytanko: co jest dobre na zaparcie? u malej?

Na zaparcia to jagódki działają w obie strony ;) a także masa płynow, zero słodyczy. Lepiej owocami pofutrować, winogrona, kiwi i cytrusy potrafią zdziałać cuda :)))

Witam nową mame!
Nie zaglądam do Was za często bo jakoś nie bardzo się czuje, u nas od tygodnia leje i jestem jakaś bez humoru i zdołowana.. jak wszystkie belgijki :(.
Miłego wieczoru!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wonda pisze:
jolcia.....nie zalamuj sie!!

Z moczeniem sie w nocy-cierpliwosci!!!Muisz przd snem go wyproznic i najwyzej w nocy wstawaj i stawiaj na nocnik.Tylko moze byc zmierzly:..ale wyjscia chyba nie masz,chyba ,ze wkladaj pampersa na noc :)9
Co do mowienia po polsku...to ci jajca jak balony.A Wy od poczatku w domciu po polsku gadaliscie???
Moze jak z nim rozmawiasz to powiedz,ze nic nie rozumiesz co on do Ciebie mowi..i dopiero reagauj jak powie po polsku.
Bo jak inaczwej????
Moj ma niecale 1,5 roku i my od poczatku gadamy z nim po polsku.Czasem po niemiecku..jak jestesmy w towarzystwie Niemca.
Kurcze to powiem mnie przestraszylas.....a ja chce zeby poszedl na jesien do przedszkola :))

juz go budze w nocy zeby wstawal ale to i tak nic niedaje niewiem czemu :? :?

co do rozmawiania to w domu od samego poczatku jest polski tylko ze wiesz od 18 miesiaca w przedszkolu wiec podlapal niewiem czemu niechce mowic popolsku ale to z tym ze ma mi powiedziec po polsku to dobra sprawa ciekawe czy sie powiedzie hihihi

a jak tam twoj maluszek juz tez bez pieluszki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki moniaa za odpowiedz!!
zawalczylismy tak jak pisalas winogronem i Activia ..... ja mysle ze to tez moze troche przez to ze juz jej nie zakladam pieluchy i ona sie jakos nie potrafi na nocniku skoncentrowac zeby zrobic kupe... ale juz spoko, kupka jest!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jolcia....moj z pieluchami to ma jazde...
On ma 2, 5 roku...i na siusiu wola...jak trza :)..ale z kupka to sie czai i ciagle matki mi brudzi..Juz nie wiem jak go od uczyc.Ale mysle,ze z czasem mu przejdzie :)
On jak zrobi kupe w majtki to wie ,ze zle zrobil i sie wstydzi podejsc do mnie..Po prostu mu wstyd :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Witam :)
Normalnie odkryłam, że są tu dwa wątki dotyczące dzieciaczków akurat w takim wieku jak moje :D
Moja Asia urodziła się w styczniu 2004, a Tomek w marcu 2001 (dlatego napisałam też wątku 2001) i najmłodszy Krzyś urodził się w tym roku w maju.
Czytałam jak pisałyście wcześniej ale jakoś nigdy nie zdążyłam napisać, bo mi te moje pociechy nie dają zbyt wiele czasu na rozrywkę ....zresztą widzę, że podobnie jest u Was
Ciesze się, mi sie w końcu udało, będę teraz częściej zaglądać. Oczywiście chętnie pomogę, jeśli będę mogła :)

A może któraś z Was ma cudowny sposób na walkę z nałogiem "obgryzania" paznokci?? Oh nie mam już siły, jak nie chodzili do przedszkola to nie robili tego, a odkąd chodzą to obydwoje i Tomek i Asia namiętnie "gryzaczkują". Nie pomaga smarowanei tym "obrzydliwym" smarowidłem do paznokci, nie wspominając o 1000-cznych prośbach upominaniach itp. Już nie mam pomysłu...
pozdrawiam
eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
LarwowaCiesze się że mogłam pomóc :) ale ja myślę że ten brak kupki to pewno przez nocnikowanie u nas tez tak było z biegiem czasu minie :).
eve Witaj :) Wiesz moja mała jak ssała paluszka to pomogło właśnie smarowanie tym paskudztwem ;) ale skoro u Was nie pomogło to może spróbuj czymś kolorowym pomalować? np czerwoną eozyną? może to je zniechęci?
Bo jeśli chodzi o ten lakier to ja smarowałam nawet 4 razy na raz bo po jednym razie to nie skutkowało.
No nie wiem co tu doradzić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj..EVa...ja nie moge pomoc.Raczej sie przerazilam tym
co mnie czeka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Dzięki za rady, ale kolorek na paznokciach Asi to by się jej tylko spodobał, bo jak miałam pomalowane paznokcie to baaardzo jej to przypadło do gustu i oczywiście męczyła mnie aby jej też pomaloać.
Tomciowi to na pewno by sie nie podobało, ale jak tu chłopaka wysłać do przedszkola z takimi paznokciami np. na czerwono :D
Och wymyślcie coś dziewczyny! bo moje kocepcje wszystkie padły.
No raz mi sie udało przez jakiś czas jak powiedziała Tomkowi, ze dopóki mu nie odrosną paznokcie nie bedzi mógł zagrać na komputerze. Tyle że dla nas to chwila oddechu (choć pod wydziałem) jak sobie zagra czesem, a bardzo to lubi.
Na Asię nie mam takiego sposobu, zakaz oglądania bajki na nią nie działa :-(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje "maleństwo" (rozmiar buta 27, wzrost 102 a waga 18,3 kg) przyszło na świat 01.02.2004, ma na imię Maja a jak nauczę się wstawiać zdjęcia to pokażę tego "potwora" :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie mamy i ich pociechy. :papa: Ja nazywam sie Kinga i jestem mama prawie 3 letniej Paulinki.Dzisiaj znalazlam to forum i postanowilam sie zaraz do Was przylaczyc,jesli oczywiscie pozwolicie.Mieszkamy bardzo daleko od rodziny i czasem byly by mi pomocne jakies rady i wogule zwykle pogaduchy z mamami.POZDRAWIAM. ps.juz pracuje nad wklejeniem zdjecia Pali.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Juz jest-to PALI.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WITAJCIE babeczki te nowe i stale......ale tutaj cisza!!!
nie do pomyslenia!!! :shock:

neli 28 a skad klikasz????chodzi juz Twoja corcia do przedszkola????dawaj wieksze fotki tutaj :)

skya..dawaj to foto..co sie ociagasz :)

ZYJECIE???

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 406  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]