Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 11:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

qrczak pisze:
ja wiem, że 2 miesiące to krótko ale... jak przychodzi @ to jest żal i smutek. Z moją pierwszą Kruszynką zaszłam w ciąże po 2 miesiącach starań, bez problemów..i myslałam że teraz jak już doszłam do siebie i cykl jest ok i owulka jest, to też problemów nie będzie...a jakoś nic z tego nie wychodzi..i tak sobie myslę "po co czekałam? mogłam od razu po stracie się starać? może bym juz miała w sobie malutkie Szczęście.." :(

ja jestem już prawie 7 miesięcy po cc i jak na razie nadal się staram...wiesz dobrze że to nie jest tak, że o pierwszym razem 2 miesiące to i drugim razem też tyle...

to raz a dwa to to, że trzeba odczekać te 2-3 miesiące, żeby organizm się zregenerował...nie możesz myśleć tak, że trzeba było od razu się starać...jakbyś się czuła gdybyś zaszła miesiąc po stracie i okazałoby się że z maleństwem jest coś nie tak???
Myśl pozytywnie nie możesz się poddawać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja to wiem Edyto...Tylko juz mnie to czekanie przerasta... a jak czuje że bedzie @ to mam bardzo zły i płaczliwy dzień. I pewnie wszystkie to mamy, nie tylko ja... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

witam i ja sie do was dopisuje zaczelismy staranka ale specjalnie sie nie nastawiam :) co ma byc to bedzie :roll:

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

qrczak pisze:
Ja to wiem Edyto...Tylko juz mnie to czekanie przerasta... a jak czuje że bedzie @ to mam bardzo zły i płaczliwy dzień. I pewnie wszystkie to mamy, nie tylko ja... :(

Nie martw się ja też miałam takie dni ... nie raz...nawet tygodnie niestety... popadałam w "czarną rozpacz" jak tylko @ się pojawiała :oops:
Ale od 3 miesięcy jest inaczej...to kwestia czasu i podejścia...
tak jak Lagunka co ma być to będzie... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no kochane moje byłam dziś u lekarza i powiedział ze antybiotyki brane przez partnera nie zaszkodza i mozemy sie starac:)))))))))) a poza tym grzesio moj bierze dzis ostatni antybiotyk. Tak wiec odczekamy ze trzy dni i bierzemy sie do roboty moze juz w lipcu sie uda. To bedzie pierwszy miesac staran. Staram sie nie nastwaiac na to ze sie uda ale same wiecei jak to jest.................Trzymajcie kciuki za mnie ja trzymam za was oby nam sie udalo jak najredzej i obysmy zostały szczesliwymi mamami.

http://mojeprosiaczki.blog.onet.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edytko byłam na twoim blogu czytałam historię Marysi:(zajrzyj do mnie ja tez stracilam synka. Dokladnie w 24tc miał rozszczep kregoslupa i brak mozdzku niedorozwoj ciała modzelowategoi brak kosci nosowych oraz brak bruzdowan na mozgu:( Obie nasz historie sa bardzo smutne. Mam nadzieje ze jak teraz nam sie uda to my i inne dziewczyny bedziemy miały zdrowe dzieci.
Te wady u mego synka to podobno przypadek poprostu pech. Moze byc z roznych przyczyn albo brak kwasu foliowego bo zaczelam brac dopiero od 9tc albo niestety remont w domu:((( remont calego doslownie mieszkania i pewnie to to.Mam tylko nadzieje ze to nie jest nic genetycznego czekamy jeszcze na wyniki sekcji i troche sie boje chcoc lekarze mowia ze to wady wrodzone a nie genetyczne.trzymam za nas wszystkie kciuki oby nam sie juz w lipcu udało

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odwiedzam i Twojego blooga:)

My robiliśmy badania genetyczne, żeby być na 100 % pewnym...
ja też zaczełam późno brać folik hmm w 5-6 tyg...niestety ...

Wierze, że teraz będzie dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja biore kwas az 5mg i witaminy prenatal classic. A badan genetycznych nie robimy bo czy wykaza ze cosnie tak czy nie to i tak bedziemy sie starac bo zawsze jest szansa:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki kochane! dlaczego tyle smutnych chwil musi być i tyle przeżyć :?: :!: Wiem, że musimy zyć nadzieją że teraz będzie dobrze i ja w to wierzę i Wam Edytko i Prosiaczku i wszystkim innym staraczkom tego życzę..
Ja dziś troszkę lepiej się czuje( choć typowej@ nie ma..tylko plamienie), juz pogodziłam się z myslą że nie wyszło teraz (pokazałabym swój wykresik ale nie wiem jak..)
Ja biorę Feminatal N już 2 opakowanie (a przedtem non stop folik) a męża faszeruje salfazinem i folikiem. Czy myslicie żeby coś jeszcze brać?
Przepraszam za mój smutny ton..tak ogólnie. Czasami tak mam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi lekarz powiedziała ze oprocz kwasu foliowego to nic nie trzeba brac ale kupilam jednak dodatkowo witaminy i biore co drugi dzien a nie codziennie bo przeciez w diecie swojej tez mam witaminy a podobn z nimi tez nie wolno przesadzac. A jak spytał w szpitalu czy moj mąż ma bra kwas foliowy to powiedział:,,chyba tylko na psychikę" tak wiec nie bierze.Ja tez wierze ze teraz bedzie dobrze i sie uda,czekam z nieceirpliwoscia ale na dzidzie a nie na okres:)

....już pierwszy dzień starań za nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Prosiaczku to życzę żeby oprócz przyjemności samych starań :oops: był również efekt!!! :) :)
My też zaraz zaczniemy od nowa..Ale jeśli ten folik ma pomóc to mojemu będę nawet dożylnie go podawać :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczynki,

do tej pory zaglądałam na te forum z doskoku ale widzę, że powstał wątek, który i mnie dotyczy:)

Może trochę o sobie: pierwszą ciążę straciłam w 13 tyg. (ciąża martwa), potem robienie szeregu badań i uporczywe szukanie przyczyny. Okazało się, że miałam ukrytą waginozę (bakteryjne zakażenie pochwy), które musiałam leczyć aż pół roku. Ale tydzień temu odebrałam wynik i okazało się że wszystko jest ok :)))))
Dostałam zielone światło i tym samym mogę do Was dołączyć, co mnie bardzo cieszy.

Mam nadzieję, że będzie to wątek pozbawiony smutku i żalu, a przepełniony nadzieją, radością i oczekiwaniem.

Trzymam kciuki za wszystkich i pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Docia witamy serdecznie!!! obyś szybciutko nam się tu chwaliła swoim Skarbusiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to życzę ci powodzenia kochaniutka .Teraz juz musi byc tylko dobrze bo przeciez jak nikt zaslugujemy na dzieciatka:))))Ja jestem w trkacie staran od lipca i mam nadzieje ze w sierpniu ta niedobra miesiaczka juz do mnie nie przyjdzie i tego rowniez zycze wam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no i nadszedł pierwszy miesiącv starań.Spodziewany okres za tydzień dwa ( po ostatnim 14-to dniowym z krwotokiem ciort wie kiedy)
czy to możliwe aby tydzień po zapłodnieniu mieć już zaparcia....ehh raczej nie. w poprzedniej ciąży w ok 7 tyg mnie to spotkało

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziwczyny mi wlasnie skonczyla sie @ :kjk: i zaczynamy dzialac dziewczyny a kwas 5 mg macie na recepte ile kosztuje tez chce go kupic :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kwas 5 mg jest na receptę a kusztuje niewiele ok 3,50 zł za opakowanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co tu tak puściutko?

Czyżby wszystkie się tak mocno starały, że nie macie czasu nawet zajrzeć :)

[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Łącze się w smutku z rodzinami i bliskimi ofiar tragedii we Francji [*][*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jaki to ten kwas 5mg? co to jest?

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]