Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:38 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 187  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi sie też podobał ten X-lander xa, ale ma jednak sporo wad wg mnie. 1. mała i wąska gondolka-74cm wew. to mało 2. nie można ustawiać gondolki ani spacerówki w kier. np do mamy i od mamy ( mam nadzieje ze mnie zrozumiałyście) 3. widziałaś te regulacje oparcia w spacerówce???? toz to jakies tasiemki, sory, ale mnie jak inżyniera kompletnie to nie przekonuje i mam wrazenie ze to nie jest dobre i trwałe rozwiązanie ( pamietajmy ze dziecko staje sie coraz cięzsze, a w spacerówce sie wierci wiec pewnie to oparcie pewnie bedzie opadać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A co myślicie o wózkach deltimu np fockus bądz premier, ma któraś jakieś doświadczenia???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też zastanawiam się nad wózkiem Deltim fokus lub Tutek max. Rodzę w lutym 2007r. Oba kosztują ok. 1000zł . Najbardziej przemawia za mną przy deltim - waga tj. 14kg (większość wózków ma wagę 16-20 kg), natomiast przy wózku Tutek max- wygląd. Niestety w necie jest mało opini na temat wózków Tutek i zdecyduję się chyba na Deltim fokus. Ponadto wózków Tutek nie ma w Szczecinie a chciałabym oglądnąć na żywo przed kupnem czy wszytsko jest ok niż kupywać przez internet kota w worku. Ja nie lubię "wydziwianych" wózków typu wózki Implasta - Volant 3 lub 4 (wygląd porównują do sterów lotniczych hahahaa). Wiem, że wózek deltim fokus jest mały, zwłaszcza gondola, ale jak rozmawiam z wieloma matkami to w sumie takie wózki wielofunkcyjne najlepiej używa się do 1-1,5 roku dziecka. Potem ze względu na wagę i dziecka i wózka wielofunkcyjnego - mamy decydują się na zakup lekkiej spacerówki. I ja dlatego właśnie nie mam zamiaru kupywać wózków po 2-3 tysiące złotych po to żeby po roku zmienić taki wózek na lekką dobrą spacerówkę! Wcześniej zdecydowana byłam na graco - niestety też mają kosmiczny wygląd jak włoży się do nich gondolkę - wstyd wyjechać takim wózkiem przez pierwsze 3-5 miesięcy, kiedy jeszcze dzidzia nie może jeździć w tym wózku jak w spacerówce.

To jest oczywiście moje zdanie, które może jeszcze ulec zmianie, bo zakup wózka planuję po świętach i nowym roku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeszcze jedno - oba te wózki i deltim fokus i tutek max nie mają skrętnych przednich kół - co uważam za plus bo rozmawiając z koleżankami - prawie wszystkie wymieniając wady u swoich wózków wskazywały na te niby cudowne koła skrętne , które się psują i jeżdżą bardzo często na zablokowanych bo jednak przy naszych chodnikach więcej traci się siły pchając wózek przy takich skrętnych niż przy normalnych kołach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolka22 mi również podobają się wózeczki Tako. Niemogę jednak przekonać mojego P., do zakupu wózka w necie, podobny do tako oglądaliśmy niedawno w sklepie i tamten bardzo mu się spodobał są to wózki babyactive. Może zerkniecie i powiecie coś na ich temat, co???
<ciach> eva

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia81 pisze:
A co myślicie o wózkach deltimu np fockus bądz premier, ma któraś jakieś doświadczenia???

ja zastanawiam się na deltimem Premier ale musze go jeszcze zobaczyć dokłądnie na żywo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Andrzejek jeździ w QUINNY SPEEDi SX.... kupiliśmy komplet... gondola, spacerówka, fotel do samochodu... wszystko wpina się w jeden stelarz... polecam goraco... można małego wozić w fotelu samochodowym jak w wózku... mój to uwielbia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale to wersja tylko na 3 kołach?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

emila! to było pytanie do mnie?
owszem wersja na trzech kołach, ale właśnie dlatego kupiłam ten wózek... przednie koło można odblokowac i obraca się o 360'... a to super ułatwia manewry....
co do tego,że spacerówka nie ma pałąka to moja chrześnica też jeżdzi tym wózkiem i nie było problemu... jak dziecko nie wie,że istnieje pałąk bo ma taki wózek od początku to nie widze problemu....
ale przekonam się sama........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No tak, do Ciebie :D Wózek bardzo ładny, tego braku pałąka nie zauważyłam nawet... Tylko jakoś mi 3 koła nie pasują, sama nie wiem, może kwestia przestawienia się :wink: Chyba jednak będę szukała na 4 kołach...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wracam jeszcze do wózka Deltim focus - tu podaję link opisujący dokładnie ten wózek

<ciach> eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja miałam deltima, fajnie się spisywał, tylko kólka po jakimś czasie zaczęły strasznie piszczeć. Żadne smarowanie nie pomagało... Spacerówki już nie używałam, zraziłam się...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cytat ze strony <ciach> eva- Fokus z nowymi plastikowymi felgami z pompowaną oponką o niskim profilu (dostępny w sprzedaży od października 2006r.) - chyba jakieś nowe kółka wprowadzili -ciekawe czy te są lepsze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Może, ja w sumie nie wiem, być może mój był wadliwy egzemplarz. A kupiłam, bo właśnie mi się podobał i nie był drogi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

opiekowłam się kiedyś małymi dzieciaczkami i jeżdziłam już wózkiem tradycyjnym... 4 kołowym.... 3 kółka sązdecydowanie lepsze...
ale każdemu pasuje coś innego....
zycze powodzenia w poszukiwaniach i trafnego wyboru....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy ktos tutaj zna wozek SKRZAT??? Bo sa w sklepach, ale nic nie moge znalezc na necie...

Ostatnio zmieniony pt lis 17, 2006 1:29 pm przez Luizka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny,
każda z nas szuka jak najlepszego wózka oczywiście w miare mozliwości finansowych, sprawdzamy czy jest stabilny, praktyczny, ładny.
A niedawno na serwisie konsumentów pojawiły się wyniki badań - testowano wózki i sprawdzano z czego są wykonane. Okazuje się że większosć wózków zawiera rakotwórcze składniki m.inn. w poręczach, które nasze dzieciaczki oblizują, ślinią itd. W materiale którym wózki sa wyściełane, itd.

I jak tu ufac producentom?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie! Ja właśnie też zastanawiam sie nad zakupem wózka Deltim fokus lub premier, na razie tylko oglądałam wózki na necie i w 2 sklepach, w sklepie spodobał mi się jeden,ale kosztował 1650 zł z firmy bebecar. Czy któraś z Was widziała wózek deltim w sklepie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agniesia pisze:
A niedawno na serwisie konsumentów pojawiły się wyniki badań - testowano wózki i sprawdzano z czego są wykonane.

Agniesia, a jest to gdzieś w necie dostępne? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Też słyszałam o tym, że wózki są wykonywane z rakotwórczego plastiku i nie kupować tych wózków, których plastik wydaje nieprzyjemny zapach, na Onecie był atykuł na ten temat, w świecie konsumenta!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 187  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]