Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam wszystkich! :D
Jestem w 19 tygodniu ciąży i w zasadzie wszystko jest ok,tak twierdzi moja pani ginekolog,ale od kilku tygodni mam straszny kaszel.Nic nie pomaga.Teraz biorę bioparox,mam wrażenie,że po nim jeszcze bardziej się duszę,no i doszły wymioty,praktycznie nic nie moge jeść,żeby nie zwymiotować.Jestem na zwolnieniu lekarskim,ale trzymałam się z tym kaszlem dość długo.Ponoć nie moge zaszkodzić maleństwu,ale czy na pewno?Przy każdym ataku strasznie boli brzuch.To te wiązadła macicy,wiem,ale czy to się może źle skończyć? :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć. Miałam tak samo. Kaszlałam jak szalona prawie miesiąc- nic mi nie pomagało. W końcu ginekolog zaleciła mi Bronchicum i przeszło po 2-3 dniach. Na ulotce tego syropu jest napisane, że nie można go pić w ciąży, ale p. doktor tłumaczyła mi, że to tylko ze względu na zawartość alkoholu i nie ma co wariować :) Są jeszcze całkowicie bezpieczne i skuteczne(!!!) tabletki do ssania Tantum Verde. Wg mnie działają o niebo lepiej niż wszelkie spray'e do gardła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję za radę.Już wydałam dyspozycje mojemu partnerowi,żeby kupił mi te specyfiki :) .Była u mnie moja mama i stwierdziła,że jestem opuchnięta na twarzy jakbym miała uczulenie(już mi się zdarzały uczulenia na rózne leki)i odstawiłam ten bioparox.Kaszel nie ustał,ale opuchlizna schodzi więc to pewnie było od tego.Spróbuję z bronchicum i tantum verde.Słyszałam,ze niektóre kobiety mają taki kaszel przez całą ciążę.Mam nadzieję,ze ze mną będzie inaczej.Pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]