Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:31 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4379 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Płomyczek – witaj po długiej przerwie. Co u Ciebie słychać? Pisz co się z Wami działo przez ten czas?
A Wojtuś kocha cię i jest od ciebie całkowicie zależny. Jesteś mu potrzebna bardziej niż ktokolwiek inny.

My jesteśmy po wizycie kontrolne i pediatra kazała jeszcze do piątku wstrzymać się z karmieniem piersią. Niestety ja nie wytrzymałam dzisiaj w nocy i przystawiłam małego. On i ja tego potrzebowaliśmy. Ja jestem wykończona tym ściąganiem a on jest wykończony mm. Po każdej butelce boli go brzuszek i płacze przez godzinę potem nie może zasnąć itd. Dziś w nocy dostał pierś – pił długo potem troszkę płakał ale się dało go utulić i zasną. Teraz już mu dałam butelkę i jest OK. ale wieczorem pewnie znowu będzie kolka. Zamówiłam już SabSimplex bo ten Bobotic chyba nie pomaga. No i kupiliśmy butelkę antykolkową DR Brown’s.

Łobuz- ja niestety też nie widzę tego prywatnego wątku.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

kfiatusek - co do szczepienia to ja będę dawała szczepionkę skojarzona pentaxim. Dziecko lepiej na nią reaguje. A chrzciny mamy zaklepane na 26.12. Chciałam w listopadzie ale wypada to 16.11 a wtedy jest msza za mojego dziadka.

gosiekm - a próbowałaś jakiegoś specjalnego mleka na kolki? U nas po nim jest poprawa.

"Jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Aniołek, 23.05.2013, 25.08.2013

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Grrrr....... napisalam sie jak bury osiol i kliknelam cos niechcacy i caly post poszedl sie jeb....
Co za!!!! Eh!!!! Cofanie strony nic dalo :evil:

Wczoraj byla u nas pani cos ala pielegniarka srodowiskowa. Zrobila ze mna obszerny wywiad srodowiskowy i zwazyla niunka. Uwaga!!! Smok wazy juz 4320g i od poprzedniego tyg przybral ok 700g :shock: . Na siatce skoczyl do gory na 50 centyl. Nio ale jak on cycuje co 2h to nie ma sie co dziwic.
Zauwazylam ostatnio, ze moja lewa piers produkuje wiecej mleka. Czy ktora z Was wie jak mozna to uregulowac??? Poza tym ostatnio na sutku zrobilo mi sie male zgrubienie a na nim byla mala kropka z ropa. Oczywiscie oszolom musial to wycisnac. I przy kilku karmienia ta piersia zauwazylam, ze leci z tego mleko. Kobiecina kazala udac mi sie do lekarza ale tak sobie mysle co on bedzie wiedzial na ten temat :/. Nio ale wybrac sie trzeba....

Sylwiob witaj :)
My nie planujemy i nie myslimy o chrzcinach narazie. Nie mamy kandydatow na chrzestnych...

kalinqa dzieki za ta info. na temat ciemiaczka :)
O prezentach na Swieta za bardzo nie mysle bo po drodze mam urodziny meza i cory wiec bedzie troche wydatkow. A na Swieta bedzie z nami mama i ojczym i tylko dla mamy mam pomysl na prezent. Dla cory ciezko cos wymyslec bo jej lista jest zbyt dluga :evil: .

lobuz super, ze z Jasiem jest wszystko w porzadku :)

zuzka masz Ci los! To masz teraz 2 dzieci w domu ;). Oby do rozwiazanie maz wyskoczyl z gipsu ;)

Plomyczek lekarz zaliczony??

My szczepimy malego za 4yg dokladnie na 8 tyg. wczesniej bedzie zwazony i zmierzony. Szczepionek jest 5. Potem powtorka na 12tyg, 16tyg i rok.
Nie wiem co jeszcze bo nie pamietam co juz napisalam w poprzednim poscie....

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dziewczyny, zamiast wchodzić tutaj na "Mamy z dziećmi", sprawdźcie wszystkie na samym dole strony głównej forum, czy nie widzicie "Wrześnióweczek 1014". Wątek jest aż pod "Koszem". Ja i kalinqa już tam skrobnęłyśmy. Jeśli jest jakiś problem, że większej ilości osób wątek się nie wyświetla, to kalinqa musiałaby pisać do admina, o co chodzi.

kalinqa Ty sporządzałaś listę naszych nicków? Czy admin?
Będziesz odpowiedzialna za rozdawanie zaproszeń?

sylwiob, zuzka ja nie mam nic przeciwko, abyście z nami na prywatnym pisały - nie wiem, jak inne nasze mamusie - więc niech się wypowiedzą! :wink: :wink:

Gosiek a wiesz, że sabsimplex musisz podawać regularnie codziennie do końca 3 mż? My też na sabsimplexie jedziemy.

sylwiob my też już chrzciliśmy Jasia - 28. 09. jak miał 5 tygodni.
A nie chciałaś chrzcin Adasia w Boże Narodzenie?

kalinqa myślałam o lego duplo dla małego, prócz tego nie mam na razie pomysłów. to rozmyślanie o grudniu i świętach jest takie przyjemne! Ja właśnie zakupiłam inhalator z nebulizatorem, dziś zapytam lekarza, czy mogę inhalować Jasia, bo mu się katar już 2 tyg. ciągnie!

lily to całkiem normalne, że jedna z piersi produkuje mniej, a druga więcej mleczka, tutaj nie ma nic do regulowania! :wink: Ja na sutkach mam pełno takich maleńkich białych punkcików, być może ma to związek z kanalikami mlecznymi. Ale mnie to nie boli...
:shock: Dużo Fifi przybrał! U nas średni przyrost tygodniowy to średnio 500 g i położna też się dziwiła, że to dość dużo, ale u nas też cycuś co 2 - 2,5 godzinki musi być.

My zaliczyliśmy już godzinny spacerek do naszej piekarni, zdążyliśmy wrócić przed samym deszczem, mały śpi do teraz, czyli w sumie już 2 godzinki. Zostawiłam go w przedsionku w wózku, tam jest chłodno, uchyliłam sobie drzwi, aby słyszeć, jak się obudzi - ta metoda i u Adasia się sprawdzała.

Zdążyłam umyć podłogi, wyszorować nawilżacz i machnąć swoje 300 brzuszków. :mrgreen:

Offline Wyświetl profil  

Ej, tak naskrobałyście że już nie wiem komu mam co odpisywać! :D
Napiszę ogólnie bo większość z Was pytała o to samo.

Byłam z tym u rodzinnej. Przepisała mi antybiotyk i maść, kazała czekać. Jeżeli to nie pomoże to będzie oznaczyło, że pierdzieli się też tam ,,głębiej" i trzeba do szpitala na ponowne cięcie, czyszczenie i szycie. Tylko żeby nie było tak łatwo, oczywiście jak to u mnie musi być pod górkę. NIE MOGE pójść do szpitala, ponieważ z winy mojego byłego pracodawcy NIE MAM UBEZPIECZENIA!!! 01.09 wysłałam do Zus wszystkie te wnioski i papiery o macierzyński. Mieli na to miesiąc. Dzwonie 05.10 czyli okrągły miesiąc od daty ze zwrotnego potwierdzenia odbioru na infolinie i dowiaduje się, że moja kochana ex-księgowa nie dosłała jakiegoś Z-3. Zadzwoniłam do niej. Wysłała, doszło do Zus 09.10. Zadzwoniłam na infolinie ponownie i usłyszałam, że od tego momentu mają 30 dni. A ponieważ nic mi nie opłacono, to nie poszła jeszcze żadna składka a ustawowy okres obowiązkowego ubezpieczenia podczas połogu skończył się 4tyg temu. Super, prawda? Mam nadzieje że wyszedł mi ten opis przejrzyście ;)

Jest jeszcze pytanie o moje wrażenia. No cóż, dziewczyny... Łobuz i linka tak ładnie pisały o bliskości, więziach. Ale u nas to tak nie działa. Moje dziecko uśmiecha się już do każdego, tylko nie do mnie. Kontakt wzrokowy nawiązuje ze mną tylko na chwilę i tylko przy karmieniu - nie tak jak z ojcem czy z dziadkami. W sumie to wygląda tak, jakby zwyczajnie sprawdzał kto go karmi. Wszystko mu jedna kto go nosi, kto go karmi, kto do niego zagaduje... Nawet nie zdajecie sobie sprawy co ja czuje... Może i przesadzam, ale kiedy wreszcie wszystko wyjdzie na prostą? To nie jest najlatwiejszy okres mojego zycia...

Monia wracajcie do zdrowia :)
Nike polecam nebulizator - super sprawa!
Łobuz ja też nic nie widzę ale długo mnie nie było więc może nie jestem zgłoszona.
Ty te brzuszki to w ilu seriach?

No i nie pamiętam co jeszcze...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

sylwiob my chrzciny planujemy na wiosnę :)

właśnie, bo i płomyczek i sylwiob niedawno dołączyły...

zuzka tutaj na forum będziesz mogła, w sensie w tym temacie, mamy drugi prywatny

tutaj wątek prywatny
viewforum.php?f=117

te które dostały zaproszenie powinny mieć do niego dostep, ale pamiętajcie, że musicie być zalogowane żeby go widzieć!

lily zawsze jedna z piersi produkuje nieco więcej mleka ;) u mnie też lewa
ja też mam takie kropki z białą "górą", z tego co czytałam to one są odpowiedzialne za nawilżanie brodawek czy coś w tym stylu, raczej nic groźnego ;)

łobuz ja wylałam listę ników do admina, jeżeli sylwiob i płomyczek mają z nami pisać to ich niki dopiszę ;)

płomyczek oj to niefajnie cię załatwili :? czyli do kiedy musisz czekać na ubezpieczenie?

mam dzisiaj jakiś kryzys, z chęcią oddałabym komuś starszaka bo już nie mam za grosz cierpliwości do niego! :evil:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A my sobie spacerujemy ;)
i zaglądam na forum przy okazji :)

kalinqa dzięki za tego linka do prywatnego! :D
bo na głównej stronie dalej go nie widzę!

Offline Wyświetl profil  

Kalinqa no właśnie pierwszą składkę opłacą mi z pierwszą wypłatą, czyli ok 10.10
Fajnie że podałaś link do prywatnego, już wiem że nie widze go bo nie mam uprawnień.

My po spacerze, wracaliśmy szybko bo Wojtka dopadła głodomorrrra ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mój dzisiaj ma gorszy dzien i nawet na spacerze nie spał :?

sylwiob i plomyczek piszcie z nami, napisałam już w sprawie waszego dołączenia :)

Offline Wyświetl profil  

A ja nie mam uprawnień. ..

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

aniak już w tej sprawie napisałam :) po prostu przepisałam listę z tabelki kfiatuska a ciebie tam nie było :? przepraszam mój błąd!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Płomyczek - chyba wiem co czujesz. Miałam podobnie z córką. Ona chciała do wszystkich na ręce do wszystkich się uśmiechała a ja nie robiłam na niej specjalnego wrażenia. Teraz po latach to mi się wydaje że trochę zazdrosna o to byłam. Teraz mogę stwierdzić, że to był objaw jej otwartości na ludzi. Dzięki temu uniknęliśmy większych kłopotów z oddaniem jej do przedszkola – ona tam chodziła bardzo chętnie a gdy była chora to ubolewała że nie może iść. Teraz w szkole też sobie świetnie radzi, doskonale nawiązuje relacje z dorosłymi i z dziećmi. Moja córka ma już osiem lat i pewna jestem, że kocha mnie najbardziej na świecie.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No to trochę pustawo tu.

Co do chrzcin to chciałam robić w listopadzie ale termin nam nie spasował a w inny weekend nam nie chciał zrobić. Wiec stanęło ze w święta będziemy chrzcili. No i mamy juz chrzestnych.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dzisiaj sobota, to pustki na forum :D

Offline Wyświetl profil  

Hej. Co do chrzcin, to ja myślałam o Swietacch, ale u nas nie da rady bo rodzina w rozjazdach i pewnie zrobimy w styczniu. :)

Witam sie z młodym u cyca oczywiście. :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

aniak to tak jak ja :) sprawdź czy możesz wejść na wątek prywatny

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ja też witam się z młodym przy cycu :D

kalinqa ale przecież aniak jest w tabelce! :)
pewnie przeoczyłaś ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ano wiecie jak to się robi przy dziecko na piersi a drugim ciągle coś chcącym :oops:
najważniejsze, że napisałam już do moderatora i aniak powinna mieć już dostęp do prywatnego wątku

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A myślałam że tylko tylko ja karmiąc siedzę na forum ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4379 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]