Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 7:37 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazulka, Justynka - jak opisujecie wasze dzieciaczki trzęsące się za cycem to...cierpię fizycznie i wołam sama do siebie: "Co ty robisz dziecku odstawiając go od cyca!!!". I mówię - może jeszcze troszkę, jeszcze miesiąc... :?
A powiem wam, ze organizm jest nieprawdopodobny. Gdy podjęłąm decyzję o rozpoczęciu odstawiania, piersi od razu zaczęły mniej produkowac. Widac to gołym okiem. Co więcej - mały ma już pewne trudnosci z przystawieniem się do cyca (chyba dlatego, ze ciągnie, ciągnie a tam niewiele :( ) ...

Nobla dla tego kto ustalał zasady robienia dzieciom zdjęć do paszportu. dziecko ma mieć otwarte oczy, zamknięta buzię, patrzec się prosto w obiektyw i ...nie uśmiechac się!!! Absurd jakiś!!! :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak nie ma opcji ,żeby zjadła wszystko a co do słoiczków to jak odstawię całkiem to boję się ,że później będzie już w ogóle tragedia. A poza tym co później ? Odrazu np słoiczki na 7m a czy wcześniejsze ? Beznadzieja :(

Przed zakupem naszego oglądaliśmy nowość x-landera , lekki XS składany jak parasolka. Wg mnie jest bardzo fajny. Fajne ma kolory czekolada z pomarańczem i szary z zielenią. Jeździłam nim po sklepie , jest dobrze dociążony (nie fiknie do tyłu) i super się go podbija, ma gumowe rączki co jest plusem.
zobacz np tu
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?ca ... 3godxFxG5Q

No i zerknij na Chicco lite way- ciekawy i lekki wózek.
https://ssl.allegro.pl/item1090669439_c ... ml#gallery

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

justyna kurcze mam nadzieję, że ominię cię ta biopsja :(. Ja co prawda miałąm tylko gastroskopie ale to już było wystarczająco nieprzyjemne. Celiakia to poważna choroba, myślisz że nie miałabyć już żadnych objawów? Co do małej to zgadzam się, że powinnaś ją przebadać i wstrzymać się z glutenem. Ehhh wierzę że to wszystko was ominie.

czarna u nas z obiadkami podobnie, tzn mała niby chce jeść ale chyab nie potrafi jeść z łyżeczki. Jak podsuwam łyżeczkę to buźkę otwiera ale za chwilę wszystko wypycha języczkiem, tak sobie memle w tej buziuli i wszystko wylatuje. Nie wiem co robić z tym, bo Pola od razu dziubek otwierała i pięknie jadła. Ale przez to jedzenie obiadkó czy deserków to męka.

Aaaasi
jakie tabletki odchudzające bierzesz?

Niestety nie mam wieści o Kasiulce, a to takie znaczące godziny... Pomodlicie się w jej intencji?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kati u nas ładnie otwiera jak chce, chęci kończą się na kilku łyżeczkach najsmaczniejszych, słodkich deserków. Jeść potrafi i już jadła tylko teraz tak cyrkuje dziwnie :(

Jestem myślami z Maleńką !! Walcz skarbie !! :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czarna dzieki za namiary - nie pamietalam o jakich wozkach myslalas poza tym ktory zakupiliscie. jak sie sprawdza w ogole?
w cosatto bardzo podoba mi sie ten ocieplany spiworek na jesien i zime - to duzy plus bo z kocykami to ciezko w spacerowce, pewnie zawiewa niezle :roll:
co do sloiczkow...nie wiem co poradzic...faktycznie ciezka sprawa....

kati - Blanka miala to samo na poczatku gdy zaczynalysmy przygode z jedzeniem z lyzeczki. z kazdym dniem jest lepiej a najbardziej widac to wtedy gdy wsuwa jakis swoj przysmak np ostatni hit - jablko, marchew, winogrono
ale ogolnie u nas tez szalu nie mam z jedzeniem dan ze sloika

paciorek za malenstwo jak w banku

wszystkie mnie olalyscie cieplym moczem ;) jak pisalam ze moja mami znow do szpitala idzie, tym razem na ok 6 - 8 tyg i chyba nie bede mogla isc na wesele na ktorym mialam byc druhna
:( :( :(
glupio tak odmawiac 2 tyg przed slubem i to przyjaciolce ale sila wyzsza :cry:

jestesmy w galerii tzn Blana

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak przepraszam normalnie mi umyka a od niedzieli jadę na podwójnym widzeniu chwilami. Co Mamie dolega? Bo całkiem niedawno też była prawda? Sytuacja ze ślubem paskudna i dla Ciebie i dla młodych. Nie możesz iść tylko na ślub? A za wesele ich przeprosić? Mogą mieć kłopot ze znalezieniem zastępstwa.

Co do śpiworków to praktycznie wszystkie je mają ;) Te co pokazałam mają je oba. Chicco ma dodatkowo folię przeciwdeszczową. Ten nasz też ma i śpiworek i folię. A sprawdza się ok, lekko się go podbija na krawężniki a Magda rozparta w nim jak królowa ma tyle miejsca ,że może spać z rączkami do góry. Fotelik do auta też jej super pasuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mama ma powazne problemy ze zdrowiem - nie chcialaym pisac tutaj o tym - nie odbierz tego personalnie kochana.
obecnie jest w miare ok ale musi sie hospitalizowac by calkiem wyzdrowiec
na szczescie mamy zastepcza druhne. tez myslalam o opcji "tylko kosciol" ale co pozniej z weselm. na zdjeciach i filnie - dwie rozne osoby i cala familia by sie dopytywala w trakcie co sie stalo...i takie tam...sytuacja rozwiaze sie sama w poniedz bo wtey mama dowie sie kiedy musi stawic sie w szpitalu ;/ jakis cien nadziei jest ze jednak uda mi sie czynic honory druhny

a co do wozkow to jakos przegapilam w opisie ze maja spiworek w zestawie

:oops:

ciesze sie ze wozek i fotelik dobrze sie sprawdzaja :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak sorki nie chciałam być wścibska :oops:

Jeśli macie opcję zamiast to super nie masz się o co martwić. Zdrowie Mamy najważniejsze. Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie 6-8 tyg to długo :(

Co do wózków to trzeba dokładnie czytać opisy niektóre firmy sprzedają gołe wózki i nawet za pałąk trzeba płacić osobno z reguły ponad 100 zł :?

Zerknij sobie też na espiro active i metro bardzo fajne wózki w super kolorystyce.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kolezanka ma espiro i nie poleca :? a mnie tez ten wozek wydaje sie fajny :? takiego mam zgryza - chcialabym lepiej trafic teraz niz jak z naszym babyactive :? chyba tym razem nie zdecyduje sie tak szybko jak poprzednio :roll: szukam szukam szukam
dzieki za namiary!

a co do mamy nie przepraszaj - nie chodzi mi o Was lutowki moja drogie ale o to ze to forum publiczne i kazdy moze sobie nas czytac i pewnie tak jest....a choroba mamy to dla mnie bardzo osobista i przykra sprawa :roll: bo to mama jedyna na swiecie i jak cierpi to i ja razem z nia...wiadomo! a kontakt mamy nie do opisania! bardzo cieply serdeczny - to moja najlepsza przyjaciolka!

edit

alez tu pustki dzis

Czarna ja uciekam - Ty tez idz odpoczywac chorowitku :cmo:

do jutra! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak nie przepraszaj to ja wypaliłam nietaktownie poprostu mnie ten długi pobyt w szpitalu zszokował ,bo z reguły stawiają mniej więcej na nogi a później leczenie kontynuuje się w domu. Dużo zdrowia dla Mamy.

Co do wózków to tak naprawdę możemy o nich cokolwiek powiedzieć dopiero go użytkując. Mnie się espiro szalenie podobają i teraz mam też od nich wózek (espiro i baby design to 2 marki jednej firmy) i w sumie nie ma co narzekać.
No ale na nic Cię namawiać nie będę ,bo to musi być Twoja decyzja.
Plusem dla mnie espiro i baby design jest bezproblemowy serwis, bo to polska produkcja. Chciałam kupić wózek cybex sprowadzany z Niemiec ale bałam się co będzie w razie awarii.

Pożyczyliśmy nosidełko od brata T, i chyba zdecydujemy się na model z tej firmy (Womar) Szpak dumny i blady ogląda świat. Niby moglibyśmy użytkować go dopóki będziemy chcieli ale chyba wolę mieć swoje.

dobra czas uderzyć w poduchę

Zazula gdzie się podziewasz ? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alimak - ja wahałam się pomiędzy tym co kupiłam (Delti dot) a coneco saturn (też fajny! i lepsza kolorystyka :wink: ).
A co do śpiworków - to zwróć uwagę - czasami sa to spiworki (a więc ocieplane) a czasami po prostu osłonka na nózki. jest różnica! (w delti mamy śpiworek, w coneco bya tylko osłonka...)

Czarna - czytałam opinie na forach z tego Womara (bo sama brałam go pod uwagę) no i nie ma zbyt dobtych :( Osobiście zdecydowaliśmy się w końcu na Baby Bjorn. Drożej ale w opiniach użytkowników super :wink: Na allegro jest ich pełno, używane i można wyłapać za fajną cenę!

...a ja się waham czy dac małemu cycka jak się przebudzi w nocy czy znowu butlę... ech te zmiany nieodwracalne! ... :roll: :? :buu:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Dzien dobry

alimak wspoczje choroby mamy mam nadzieje ze szybciutko wyzdrowieje. Co do wozka mam espiro magic 4 pisalam jakies 2-3 strony temu ale nikt prócz Zazuli mi nie odpisał :P I jestem mega zadowlona z tego wózka jednym malym minusem jest to ze nie ma w sprzedazy razem z wozkiem foli przeciw deszczowej ale mnie to nie zrazilo bo wzielam folie z Bartka wozka ( ktory juz zreszta ledwo dycha). A ceena sklepowa to 490 zl mysmy dostali maly rabat i za 465 zostal kupiony :)

czarna jak tam zdrówko???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wściekła dziś jestem, o 5.50 ( :!: ) facet za oknem zaczął kosić trawę.
Oczywiście wszystkich domowników pobudził i oczywiście wszyscy wstali lewą nogą w związku z tym .... także dziś u nas w domu burza gradowa :evil: :evil:

Chciałam kupić Majce marchewkę, bo jako że kończy jutro 4 miesiące to niech leży, spróbowałabym dać za 1-2 tyg, ale nigdzie nie mogę znaleść. Zwiedziłam Kaufland, Tesco i Rossman i nigdzie nie ma :ysz:

kati masz jakieś nowiny o Maleństwie??
Ja nie biorę tabletek na odchudzanie, bo karmię :wink:
Kiedyś brałam Therm Line z Olimpu i potwierdzam, że działał. Moja szwagierka teraz też bierze od miesiąca i już jakieś 5kg mniej ma. Justyna też pisała, że jej mąż zrzucił na tym co nieco :wink:
To Asia79 bierze teraz jakieś, pisała wcześniej jakie.

justyna a kiedy to badanie? Będę trzymać kciuki.
Moja Majucha też rwie się do cyca, czasem szarpię się z zapinką od stanika a ona jak tylko poczuje to oczy wybałuszone, macha rękoma, nogami, krzyczy .... śmieszny i słodki widok ... nerwus mały :wink:

alimak bardzo mi przykro z powodu choroby mamy. To takie trudne jak musimy patrzeć na choroby naszych mam i bliskich. Ale wierzę, że będzie dobrze, że wyleczą Twoją mamę i jeszcze nacieszy się wnuczką.

czar_na a badania jakieś to Ty zrobiłaś po ciąży? Krew, mocz? No bo takie omdlenia to chyba nie halo. I ta gorączka jeszcze. Marsz do lekarza! Planujesz w końcu odwiedzić brata w wakacje?

natina daj mi swojego maila na gg 15527201, wyślę Ci książkę z przepisami dla dzieci od 5 miesiąca.

marchewko my nie płacimy mandatów na bieżąco :P: Ściągają je potem z podatku :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Astra bez większych zmian dzisiaj.

Dalia możesz jakieś pokazać ? Mam to nosidło pożyczone w domu. Bjorn jest tylko tyłem? Bo to u Magdy odpada ona już musi widzieć :?

Aaasi nie robiłam ale wydaje mi się ,że to skutek choroby+ okres+ słońce.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

alimak biedna mam :( tyle tygodni w szpitalu to bardzo dużo :( mam nadzieję, że mama szybko wróci do zdrowia, a takiego przyjacielskiego kontaktu to tylko pozazdrościc... Powiedz mi dlaczego nie chcesz iść na wesele z Blanką??? To wcale nie jest taka zła sprawa. My teraz dwa wesela obskakujemy we czwórkę :)

Aaasi
aha dzięki,pomyliłam cię z Asi :). A ja jakoś żle czułam się po Olmip therm line

Asiu79 w takim razie do ciebie pytanie jakie tabletki bierzesz? :)

alimak
ja z tego wózka beby smile co ma czarna tez jestem bardzo zdowolona!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kati ja mam baby design sprint ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Helo!
Czar_na, Obrazek

Wpadli do nas wczoraj znajomi, tak z głupia frant. I z wieczora zrobiła się noc wyszli po pierwszej w nocy. Miło było tylko dziś rano odczuwamy skutki. :?

Zaraz pomykam na zakupy coby się upał nie zrobił większy.
Tylko kaszkę zjemy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ja czekam az mloda wstanie w porannej drzemki i zmykamy na polko

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alimaczku ja nie czytałam posta o mamie. Mocno ściskam. Ze spacerówką nie kombinuj za bardzo, bo nawet jak kupisz to będziesz myslała a może tamta a może inna - wybierz taką, jaka Ci najbardziej pasuje, jest zgodna z Twoimi potrzebami i już. Wybór jest ogromny, można się faktycznie pogubić. :roll: spisz sobie czego oczekujesz od spacerówki i na tej podstawie wybierz. Ja tak zrobiłam :wink: Każdy ma trochę inne potrzeby i trzeba dobrać pod nie odpowiedni wózek. A ja nie mam pałąka bo i kompletnie nie jest mi potrzebny :wink: bo niestety pałąk = dodatkowa waga (mała ale jednak będzie cięższy).

Czarna, baby bjorn i przodem i tyłem się nosi dziecko. Jak zaśnie, odpinasz boki i wyciągasz malucha bez budzenia. Fajny patent :D Ja sobie chwalę, używam już drugiego bo przy pierwszym dziecku też mieliśmy baby bjorn właśnie. Łatwo się zakłada i zdejmuje i jest mega wygodne.

I kurczę, już od jakiegoś czasu mi chodzi po głowie by wrócić do tematu przeniesienia się na forum prywatne... Hm..??? Trochę kicha, że tu mogą wszyscy czytać co piszemy, a w miarę upływu czasu pojawiają się tematy bardziej "niepubliczne" :lol:

Czekam na wieści o małej.... Trzymam kciuki by wyzdrowiała.

Obrazek

Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 8:45 am przez askela, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Czarna wiesz, że ja nie znam pomaranczowych pieluch :oops: :oops:

na basenie używamy Huggies small -7-12 kg dla obu dziewczynek
zawsze wczesniej zmieniam pieluchowy rozmiar
dla Martynki dobre już sa 4 (takich uzywa Milenka)zakładam na noc Martynie

Czarna u nas tez 90ml zamiast np 180ml nawet mleko juz nie atrakcyjne
teraz stawiam na pogode, mam tylko nadzieje, że nie schudnie, za tydzien wprowadzamy króliczka na poczatek

uzywacie juz nowego fotelika?
ja kupiłam drugi jakos w zimie chyba listopad lub grudzien dla Milenki ale mamy taki od 9-18kg maxi cosi Tobi wysoki Mili lubi go wszystko widzi, Martyna mam nadzieje tez taki bedzie miala

Justynka ja miałam słoiczki baby dream dla mnie be ale ja wybredna jestem u mnie tylko gerber w szafce

trzymam kciuki za wykluczenie choroby

Alimaczku

przykro mi z powodu zdrówka mamy i weseliska tez bo tak na to czekałas :(
dziekuje za troske kochana, normalnie zjadlam wczoraj 4 male posilki, najbardziej podoba mi sie to ze nie mam ochoty na podjadanie :)

ja do jedzenia Martyne rozbieram do pampka jak cieplo, wczoraj jak uderzyła w łyżeczke to marchewka poleciala na sciane na tarasie :)

Kati :(

Kati ja podstawiam łyżeczke pod usta i Martynka jakby wciaga obiadek , na razie tylko w taki sposób je jak daje jej do buziolka odrazu tez wypycha jezyczkiem , wiec sobie sposób znalazłam, lekarz powiedział, że na razie moze byc ale powinna sie nauczyc górna warga z łyzeczki sama zjada

Kati ja jem Hoodia

Dalia fotograf nam zrobił takie fotki w 5 minut do paszportu
Dalia ja mam nadal tak z cycowaniem, ale juz nie moge wrócic i tyle , wczoraj jeszcze miałam jazdy, ze moze sie uda spowrotem a za chwile mysle kuzde ale po co? dziecko najedzone spi długo
Miałam to samo jak pomyslałam, że odtawiam to jakby mniej , mało tego pokarm sie zmienił jak odciagałam wczesniej był bardziej tłusty np w lodowce jak postał było widac ile sie oddziela a tydzien temu to jakby sama woda bez tłuszczu

Martyna zasneła po 22 i obudziła sie o 5 rano
:shock: :shock: bo wypadł jej smoczek, zjadła 90ml i zasneła wstała o 8
za to Milenka ma wysypke nadal (3 dniówka) i od 1 w nocy non stop wyje , tylko tatus tylko na rece jest słaba o 3 w nocy jadła kinder kapanke :shock: :shock: masakra jestesmy z mezem nie wyspani jak nie wiem co jak jedna ładnie spi to druga szaleje

Pytanie do podwójnych mam czy wasze dzieci miały 3 dniówke czy tez tak wtedy marudziły? bo my juz z męzem rady nie dajemy z tym wyciem :twisted: :twisted:

ide dzisiaj na 11 do gina po New tablety bo jeszcze koncze Azalie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]