Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Aaasi@, no przecież! Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Obiadek gotowy ide teraz sprzątac puki mloda spi

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

srebrny :D

dziewczyny Lenka przedwczoraj zjadła 3 łyżeczki marchewki,kupki były ok a wczoraj zjadła już pół słoiczka nawet ponad pół i dziś rano zrobiła plastelinową kupkę-nie było tego wiele właściwie 2 maciupkie placki ale co teraz mam narazie odstawić czy jak? poczekać czy następna kupka bedzie oki?chciałam dzis znowu dać pół słoiczka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Babki nie wyrabiam już :(:( poddaje się :(:( dzisiaj mam jakieś apogeum i dosłownie nie wytrzymałam. Drę się na dzieciaki i ryczę z niemocy :(
ja chcę odpocząć!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justynka, teraz kupki będą jak plastelinka właśnie! Ja marchewki samej nie podaję bo marchewka zatwardza. Podawaj dalej tylko nie zapomnij o deserkach. Ja przy marchewce podawałabym gruszki lub śliwki, ale nie za dużo. JAk KApsel ma kłopoty to do deserku dodaję mu dwie lub trzy łyżeczki śliwki bądź gruszki i kupsko jak stodoła.

Piękny zakup, a który rocznik?? Normalnie ciekawski ze mnie stwór, ale mam to auto i je uwielbiam!

Kati, hator! hator! siedem życzeń kochana dla ciebie!

Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 9:43 am przez Zazula01, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justyna marchewka zatwardza może dawaj jej więcej pić ? Ja nie podaję samej marchewki bo i tak mamy z tym problemy stale. Podobno po ok miesiącu od wprowadzenia pokarmów kupy się normalizują.

Zazula serio uwielbiasz? Mnie mówiłaś ,że za duże ,że stacyjka na kartę ;)

Kati chyba większość z nas dopadają takie dni. :-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JA je uwielbiam bałwochwalczo ale tylko z tylnego siedzenia :lol: Sama go nigdy nie poprowadzę Obrazek

Wpadliśmy do galerii na chwilkę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazula 2002 r.

no ale my zaczynamy właściwie obiadki dopiero,daje jej butlę herbatki do tego

Kati :-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

NO to dobrze, Justin. Mój nie chce pić z butli za diabła!
Fajne autko! To jeszcze pokaż pokoik!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pokoik dopiero sie robi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo - noc masakra :? Już wzięłam małego do łółżka, zeby obalić mit, że chodzi mu tylko o przytulanie. No i obaliłam :? Mały budził się co godzinę, półtorej, czasami nawet co 45 min :( Wciąż i wciąż, a przeciez spał wtulony we mnie! Budził się, postękiwał,kręcił głową szukając cyca i tylko on go uspakajał.
Kompletnie nie wiem co mam robić :?

Kati - rozumiem kochana. ja też wściakam się na domowników. Najczęściej - niestety - obrywa Michał :oops: :oops: :oops:

Justynka - gratuluję autka. Ja osobiście uwielbiam "francuzy" :okk:

No my pożegnaliśmy nieszczęsną panią, która i tak na koniec musiała przywalić coś po swojemu. I żegnając rzekła, ze ona to wielu powodów do uśmiechu w tej klasie nie miała :shock: (a klasa - cud - miód, świetne dzieciaki, super średnia ocen tylko nieco łobuzowate :wink: ). O rzesz ty!!! :evil: Po kiego czorta tacy ludzie siedzą w szkołach???!!! Wkurza cię - to wypitalaj i daj żyć innym! :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dalia, całe szczęście, że już Michał ją pożegnał na dobre! :D

A o spaniu to mi nie mów, bo Kapsel się budzi regularnie. Wczoraj np. zasnął na dobre 4 godziny ale dopiero o 24:30. I spał do 4:30. Wow!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dalia a Antek ma smoczek? może ma tak silną potrzebę ssania?

współczuję Wam tych nocek Lenka tfu tfu przesypia całe od dawna

teraz musze sprzedać punciaka ale w sumie tak mi go szkoda :( dobrze nam służył ale niestety młodszy to on sie nie chiał robić :D no i bez klimy w upały Lena nam płyneła i zaraz cały karczek odparzony :( nie wspomnę że poza wózkiem do bagażnika juz nic nie weszło

mój mnie namawia żeby zrobiła prawko i zostawiła sobie punciaka ale ja dziękuje jestem stanowczo za nerwowa na kierowcę :wink: zresztą kurs już kiedyś robiłam(8 lat temu) i za 3 niezdanym egzaminem zrezygnowałam bo tak postanowiłam a uparta ze mnie bestia :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

siema siema wariaty zwariowane 8)

u nas oka, choc mala dzis nad wyraz marudna - pogoda? :?
przyjechali siostra ze szwagrem wiec siedze u rodzicow bo oni tu pomieszkuja jak przyjezdzaja do Zamoscia
a w ogole nie wiem czy sie Wam chwalilam ze siostra z mezem sprowadzaja sie znow do Zam - na stale
mieszkaja w Lublinie
8)
jak sie ciesze :lol: i do tego beda mieszkac kolo mnie w blokach :lol: :lol: :lol: nie moge sie doczekac :lol: a bedzie to mialo miejsce we wrzesniu :D

super

:koko: :koko: :koko:

Justyna
gratki - super autko :) lubie :lol:

kati tule mocno - mialam milion takich dni :( :-{:

Zazu
buziak dla Kapsla :lol: :pr:

Dalia masakra jaka z tym Waszym spaniem :? wspolczuje Ci bardzo bo mialam to samo przez ponad miesiac i to juz porazka byla a co mowic tyle czasu............ :roll: :-{: :cmo:
teraz szalu nie ma ale mamy tylko dwie pobudki w nocy

Aaasi a jak u Was? jak bunt dwulatki? :wink:

astra daj kopytko :wink: nie badz zyla :wink: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynka - twój mąż dobrze ci radzi! (zanim doczytałąm twojego posta do końca już chciałam pisac abyś nie sprzedawała punciaka tylko zrób prawko! :wink: ). A co do prawka - to kooooochana - gadasz z ekspertem! Ja - jako piękna i młoda 17-latka robiłam prawko. Nie zdałam...5 razy! :oops: :evil: I pieprznęłam tym w kąt przysięgając sobie, że już NIGDY WIĘCEJ! No i jak to w zyciu bywa, wchodze na ścieżkę pracy naukowej, lecz moje miasto akademickim nie jest. Wiadomo było, że będę musiała przemieszczac się do pracy i to nie mało! Po 10 latach przerwy przeprosiłąm się więc z autkiem i zapisałam ponownie na kurs. Tym razem zdałąm za 2-gim podejściem! :wink: Teraz oczywiście nie wyobrażam sobie życia bez swojego autka. Namawiam, namawiam gorąco! :D :wink:

Alimak - super z tą siostrą. I rozumiem cię doskonale bo (pisałam o tym kiedyś) moja 4 lata temu wyjechała do Niemiec (800 km ode mnie :( ) I w tym roku, w marcu powróciła do Polski na stałe. Ściągnęła męża i instalują się na nowo w Polsce. Podobnie jak twoja siostra, ta moja zamieszkała niedaleko ode mnie. Fajnie tak na stare lata odzyskać siostrę! :D

Justyna - Antek ma smoczek, ale używa go bardzo niechętnie. W zasadzie słuzy domownikom do usypiania go gdy mnie nie ma w domu. Moze faktycznie popróbuję. Choć przy kolejny wstawaniu nie mam mjuż sił z nim walczyć i odgadywac o co chodzi. Wywalam cyca i wiem, ze to pomoże. Niestety na krótko...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

może i bym była skłonna ale za 2 miesiace będę bez wypłaty i ani za bardzo kasy na prawko i ciężko będzie z 2 autami na utrzymaniu,a w nowego trzeba władować bo wiadomo rozrząd,ubezpieczenie,zarejestrowanie,podatek,jedna opona jest do wymiany i coś ze sprzęgłem(na tym upuścił facet) i częściowo kasa za punciaka ma na to isć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

alimak no masz nie bede zyla czestuj sie na parapecie leza :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dalia my mieliśmy to samo!!! spróbuj dać mu na noc czopka paracetamol, ja tak zrobiłam i nocka była przespana do 9 rano :shock: :shock: :shock: nie sądziłam ze to zęby bo dziąsła nie wyglądały na spuchnięte, a jednak... kilka dni później zawitał ząbek:) spróbuj, czopek mu nie zaszkodzi...
np wczoraj w nocy Lili zaczęła sie budzić popłakiwać,stękać, wiercić się itp wiedziałam ze glodnanie może być bo zjadła b.duzo kaszki przed snem, ale podałam mleko, to ją jeszcze bardziej wkurzyło! nalałam więc wody przegotowanej do butli i .... wytrąbiła całe 60 ml! po prostu pić się dziecku chciało :?

boszszsze jaki ten kraj jest porąbany, do czego ja chcę wracać??? podatek,rejestracja-zdzierstwo! to powinno być bezpłatnie! to tylko w polsce może tak być!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

no to czarna mnie wywołała do tablicy, to staję! choć już wakacje w sumie :P:

czytam Was, sumiennie, ale tyle piszecie, że jak mam coś odpisać to już nie mam czasu :roll:

justyna gratuluję autka !

kati łączę się w bólu :sss: u mnie to samo!

Dalia moja małpa też się budzi w nocy 2-3 razy na karmienie! normalnie już mam dość :( miarkę kaszki narazie dodaje na wieczorne mleko, i co? śpi do 1-2ej a potem jeszcze budzi się o 4 o 6 albo o 3 i 5 :roll: :shock: a jest na MM przecież... no ja rozumiem cycowe dzieci, ale butelkowe!

Zazula 100lat dla Kapsla :bal:

dokończe w nast.poście bo mała woła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natina. porąbany, porąbany! Przepisy jeden gorszy od drugiego. Założenie działalności w 1 dzień przy 1 okienku to fikcja. I w dodatku człowiek chce się utrzymać z własnego interesu a tu państwo zabiera prawie połowę dochodów (VAT 22% i pod. dochodowy 19%). I trzeba kombinować, żeby większe koszty wykazać. Przepisy skłaniają każdego do ich 'omijania' i po co to?? Masakra jakaś.
A ZUS??????? To to dopiero jest MAFIA!!!!! 800zł na świadczenia i co?? I i tak musimy leczyć się prywatnie, bo w państwowej przychodni specjalista ma wolny termin za parę miesięcy :shock:
:evil: :evil: :evil:

alimak a dziękuję, chyba muszę podpis zmienić bo już nijak ma się do mojego dwuletniego Aniołeczka :wink: Amelka od jakiegoś czasu jest jak do rany przyłóż. Nauczyłam ją na dzień ojca wierszyka: "tato tato coś ci dam, złote serce które mam, a w tym sercu róży kwiat, tato tato żyj sto lat!" i chodzi i mówi ciągle, także w wersji "mamo mamo ...." . Miód dla uszu moich i męża. Przytula się, całuje, opiekuje Mają ... rozpływam się po prostu :D Mówi ciągle plosę mamuś, dziekuje mamuś, mamuś kocham cię itp. Także diametralna zmiana po niedawnym okresie buntu.

Ale żeby nie było za kolorowo to Majka nadrabia teraz za obie :evil:

Dalia i ja się z Tobą łączę w bólu ... sytuacja tej nocy była u nas identyko. Mąż wylądował w salonie, a ja z Mają w łóżku z cycem do jej dyspozycji. Nie wiem już co jest grane, bo dotąd Majucha przesypiała mi pięknie nocki. I u nas to nie o głód chodzi.... ale o co? Nie wiem :ysz:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]