Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 3:29 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

witam was bardzo goraco dziewczyny....jestem bardzo w wielkim znaku zapytania niemam pojecia co sie ze mna dzieje miesiac temu odlozylam tabletki koncepcyjne mialam okres no i teraz jestem 6 dni po owulacji mam dziwny bol brzucha na dole jajniki mnie na zmiane bola_nie caly czas ale od czasu do czasu,piersi sa jakies dziwne bo bola przy dotyku...czy to jest tak po odstawieniu tabletek moze moj organizm tak reaguje na to ze juz niedostaje tego co dostawal>?wiem ze to niemoze byc ciaza poniewaz mojego synka urodzilam po hormonach ktore pomogly zajsc mi w ciaze wiec niewierze ze to teraz moze byc ciazahm... moze ktoras z was tak juz miala?i moze mi powiedziec co to jest????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kalii pisze:
Kalii, nie zgadzam sie z Toba :) Z tego względu że tempka w II fazie cyklu, zawsze jest wysoka. I jesli minie termin @ a ona nadal jest wysoka to wtedy mozna podejrzewac ciążę. Regułą oczywiście nie jest to, że że ZAWSZe ta tempka powinna wynosić w czasie ciązy np 37,2* i koniec. Po prostu w ciązy zawsze jest wysoka, na pewno nie na poziomie 36,7*, a na pewno na pozimie przynajmniej 37*, bo ta wcześniejsza jest tempką z I fazy cyklu, czyli niska.

A kto Ci takich bajek naopowiadał że wysoka to od razu musi wynosić 37 czy coś koło tego :?: Jeżeli ktoś w I fazie ma tempki niskie tzn np 36,2 a po owulacji nastąpi wzrost do 36,6 to już jest faza temperatur wyższych.Wszystko zależy od tego jakie są temperatury w I fazie cyklu.
Będąc w ciąży moja temperatura wynosiła 36,8-37.
Widzę że kompletnie nie znasz się na NPR,więc nie mieszaj dziewczynom w głowach.

A ja Wam powiem ze skonsultowałam wlasnie temke z trenerem NPR i wiecie co mi powiedzial: ze jesli ktos ma temke w I fazie np. 36.2 a po owul na przyklad 36.6 przez okres dłuższy niz okolo 18 dni i nie ma @ lub w czasie plamienia temka nie spada to moze to sugerowac ciaze.

Co do inteligencji to przypominam ze istnieja rozne jej rodzaje IQ g*** znaczy w dzisiejszych czasach gdy na przyklad ma sie niski wskaznik emocjonalnej lub tzw interpersonalnej. A wykształcenie no coz..Pragne zauwazyc ze studia teraz to prawie jak nic..Za to bycie operatorem koparki, murarzem, stolarzem, hydraulikiem, inzynierem od systemow kanalizacyjnych to jest cos :P

Ja nie spalam wczoraj w nocy tylko pisalam pisalam pisalam...jutro usg piersi az mnie mdli z nerwow...A GDZIEZ JEST SUN FAIRY?????

Marika i NIKOLLA przykro mi...next time :pr:

pozdro.

' I felt U in my legs before I ever met U....'

Orientacja seksualna? BZDURA:D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka, ja dopiero wróciłam:) Jak tak dalej te wieczorki będą pięknie mijać, to ja chyba na siłe zaciągnę Danielka pod most żeby tylko razem byc, mieszkać...

Aneta, studia prawie nic? A gdzie satysfakcja, poświęcenie, zaanagżowanie, pragnienie wiedzy, udoskonalanie się, wysiłek, radość z mgr? Sama chyba doskonale to rozumiesz ;) Wiem że teraz z mgr i czasami nic nie ma, ale studia to nie tylko tytuł, tylko jak pisałam wykształcenie wyższe - juz coś :) Nie matura i nie zawodówka. Zresztą ja nie zamierzam pracować w swoim zawodzie, tylko otworzyć własną firmę. Studia są własnie dla mojej satysfakcji :D A u Ciebie jak jest?
Aha, Aneta. Bardzo profesjonalnie podeszłas do tematu tempki, bez ubliżeń;) Od razu kompetentniej :D

Kasica, jutro z samego rana czekam na wieści! :) Trzymam kciuki :!: Danio dziś mi powiedział że ostatnio coraz częściej chce już tak bardzo Kinię...I jak zawsze zaczęliśmy snuć plany jakimi bedziemy rodzicami ;)

Sun, ostatnio tak znikała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widze ze tutaj niedostanie sie odpowiedzi-dziekuje dziewczyny za przyjecie do grona.-(-coz bede szukala gdzie indziej odpowiedzi na moje pytanie:-(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej laski :)
Zrobiłam ale nie wiem o co halo... Nie wiem co sie to ze mna porobiło.... Od ostatnich 2 cykli mam takie jazdy....

Zmierzyłam tempke taka jak wczoraj...

Zrobiłam test i "wyszła" taka blada ale strasznie blada kreseckza tylko przy mocnym świetle ja widac.... Zobaczymy co mój K powie jak wstanie.... Czy ja też zobaczy czy ja mam jakieś omamy... głupia juz jestem hehe...

Ale sie ze mna porobiło.... i do tego to "rwanie" w okolicach pipki... eh.......Napisze jescze później co i jak.....
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia satysfakcja zgadzam sie moze jakas jest, ale wyksztalcenie i inteligencja IQ dla mnie nie jest wyznacznikiem w kontaktach z drugim czlowiekiem, bo znam ludzi po studiach wyzszych co niby sa tak bardzo wyksztalceni, a zyciowo to nie radza sobie w ogole. Z drugiej zas strony mam sporo przyjaciol co niby po zawodowce a madrosci zyciowej tylko sie uczyc.

A mi osobiscie satysfakcje daje zdobyta wiedza na studiach i jej praktyczne uzycie, a nie tytul. Tytul uwazam za zlo konieczne i czysta formalnosc.

Co do temki to moja kolezanka wlasnie zostala trenerem NPR o czym wczesniej nie wiedzialam i przyniosla mi w podarku caly kurs, wraz ze smiesznym termometrem wiec od okresu pobawie sie czytanie,pisanie,dotykanie. No i zawsze bedzie ksiazka do konsultacj jakby co, zawsze jakies zrodlo info.

KASIA poczekaj jeszcze z 3y dni i zrob kontrolny test, ale skoro kreska lekka jest i temka jest to nadzieja tez jest zwlaszcza ze okres nie-jest. :wink:

DZIS USG brrrr :x boje sie strasznie co wyjdzie...

' I felt U in my legs before I ever met U....'

Orientacja seksualna? BZDURA:D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam z rana, zrobiłam wczoraj test i niestety wyszła jedna gruba krecha
:( :( :(
Chociaż ja sie nie nastawiałam na ciążę, dopiero w tym miesiącu zaczeliśmy sie starać o dzidzie ale też jakoś nie przyłożyłam sie do tego zeby tempkę mierzyc, obserwować śluz itp.
Teraz czekam na @ i potem zaczynam od nowa maraton :) miłości :!: :!: :!:

Bede do Was ciągle zaglądać bo można sie dużo od Was dowiedzieć i nauczyć.
Miłego dnia i powodzenia :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasica, nawet jeśli druga jest mało widoczna ale jest, to oznacza ciąze. Może wklej fotke, to wszystkie zoabzcymy czy masz omamy czy nie;) Sądzę że to ciąża, bo jeśli dzidzi by nie było, to Ty teraz powinnaś być w I fazie cyklu, a w tej fazie nie ma sie tempki 36,9* :D Tempa utrzymuje się na podwyższonych obrotach. Ja bym sugerowała za 2-3 dni kolejny test zeby sie upewnić lub bete dziś :)

Aneta, jesli chodzi o wiedzę życiową, tzw. mądrość życiową, to sie zgadzam, ona nie zawsze idzie w parze z wykształceniem. Ale ja mówiłam tylko o wykształceniu wyższym;) Ale juz nie wałkujmy tego.
Nie bój sie, bedzie dobrze! Jak wrócisz to powiedz co Ci tam tak dokuczało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie:)
Kasiu tak nawet blada to juz ciaza, bedzie dobrze:)))

dzis leci ze mnie jak z kranu,tzn ze na dobre zorpoczelo sie poronienie... dla mnie to oznacza ze kategorycznie nie chce juz wiecej dzieci ,wiecej strachu i smutku, dobrze to wczoraj przemyslalam i decyzja podjeta, jeszcze raz nie bede przez to przechodzic,nie wytrzymam...

jola2626 witaj:) ja mysle ze to mimo wszystko moze byc ciaza:)

dzis psychika mi wysiadla ... dopiero dotarlo do mnie co sie stalo jak wstalam w nocy i bylam cala we krwi ...
no i nikt nie odpisuje...ide sobie stad

Aniolek (*)23.11.07 5tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiesz co nie podejmuj tak drastycznych decyzji ze juz nigdy wiecej dzieci moze potraktuj to ze za jakis czas jak przyjdzie to bedzie widocznie fasolka była za słaba chyba lepiej niz miało by sie urodzić chore bo tak własnie jest ze jak za wczesie dowiadujemy sie o ciazy i ona sama sie nie utrzyma to jest to da nas wielkie nieszczescie bo my baby takie jestesmy ze nie umiemy odczekac odpowiedniego czau ale daj sobie szanse na jeszcze jedno szczescie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie wiem czy bede potrafila,boje sie ze za bardzo bedzie mi towarzyszyl strach ze znow pojdzie cos nie tak ... a ja juz nie chce poprostu 2 raz czegos takiego przezywac...

Aniolek (*)23.11.07 5tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marika MY KOBIETY jesteśmy silniejsze niż nam się wydaje... Trzymaj się złociutka :D odczekaj i wtedy to przemyśl... teraz zbyt pochopnie podejmujesz decyzje... wierze ze boli to co przezywasz ale napewno bedzie lepiej... trzymam kciki za lepsze samopoczucie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

domyślam sie ze jest to cos strasznego nigdy swiadomie tego nie przezyłam ale mysle ze czas ukoi rane a majac juz dziecko wiesz jakie to wspaniale czucie wiem ze nie da sie przejsc nad tym do porzadku dziennego ale na pewno jestes silna kobieta poprostu temu malenstu nie bylo to pisane

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczyny, od kilku tygodni czytam to forum i postanowiłam się przyłączyć... jeśli można :) wydaje mi się, że jestem w ciąży, czytałam objawach i naprawdę większość się pokrywa, bolą mnie jajniki- raz prawy, raz lewy i lędzwia od 1,5 tyg., na piersiach pojawiają się żyłki, jestem płaczliwa i tak emocjonalna jak nigdy, temp. miałam podwyższoną 37.1*C i ogólnie przeświadczenie, że się udało etc. Ale jak obudziłam się dzisiaj i zmierzyłam temp. to ogarnął mnie blady strach - 36,7*C, a cykle mam 26-27 dniowe, więc jutro miałabym dostać @. Jestem załamana, bo wydaje mi się, że taki spadek temp. oznacza, że jednak w ciąży nie jestem?! chyba zwariuję, byłam niemal, że pewna...

Offline Wyświetl profil  

Cześć dziewczyny!!!Mam małe wątpliwości i dotarłam tutaj na forum.Otóż kochałam sie ze swoim partnerem bez zabezpieczenia(chcemy mieć dzidzie).Od jakiegoś czasu dziwnie sie czuje:jestem rozdrażniona,zmienia mi sie humor po prostu z minuty na minutę, mam powiększone(z miseczki B na C) ale nie obolałe piersi(bardziej na dotyk wrażliwe są sutki), jestem senna i pobolewają mnie jajniki, takie bóle trochę jak na miesiączkę.Normalną miesiączkę miałam 17 października, później kochaliśmy sie 20 października i 3,4 listopada i wiem ze wtedy miałam dni płodne tak sobie wyliczyłam. 14 listopada w dzień miesiączki dostałam plamienia które trwało 3 dni ale było bardzo skąpe.Przed miesiączki i po niej jak to była miesiączka(14 listopada)nadal mam obrzmiałe piersi i objawy nie zmieniły sie !a jeszcze teraz zaobserwowałam biały mleczny śluz.Proszę o odpowiedź!!!pozdrawiam Was!!!aha nie chce na razie zrobić testu aby sie nierozczarować:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj, oczywiście że dołączaj ;) Niestety z ciaży w tym miesiącu nici... Ale pamiętaj że są następne miesiące i staranka od nowa a na pewno niedługo sie uda;)
Mi tak samo tempka spadła, tylko dopiero w dzień @. I już wiedziałam że ciąży nie ma.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Buziulka laseczki :D No Kasica ja tez tak miałam na poczatku ze wychodziła mi baaardzo blada druga kreska ale ja nie wiedziałam ze to ma znaczenie teraz juz wiem ze miało bo dopiero tydzien temu wyszła mi gruba druga krecha :lol:
Karolcia a jak tam menager wrócił????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mariczko kochana wiem co czujesz........ biedactwo
Ja poroniłam w marcu tego roku, w 8 tc, dzieciatko nosiłam około 12-13 zanim dowiedziałam sie że ono nie żyje..... :( Nie krwawiłam, zaczęłma delikatnie brudzic, poszłšm na izbę zrobili mi USG i oznajmili tš okropnš wiadomosć - potem zabieg...
Czułam sie okropnie, też twierdziałm że więcej nie chcę dzieci i bólu...ale to z czasem mija. Teraz wiem że chcę kolejne maleństwo w przyszłoœci - nie tak odległej ( może rok?)
Takze bšdŸ silna, naprawdę bardzo dużo kobiet przeżywa taki dramat i musimy sobie z tym jakos radzic.... czs koi rany.....zocaczysz !
Buziaczki :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny proszę o to abyście się szanowały na wzajem i żebyście trzymaly się tematu.... Poprzednie wypowiedzi na temat IQ niektórych ludzi nie mają nic wspólnego z możliwością bycia w ciąży :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karolciu, wiesz co o okropne uczucie. Mój organizm pierwszy raz tak zareagował, zupełnie inaczej niż zawsze. już sama nie wiem, może poprostu się sobie tak dokładnie wcześniej nie przyglądałam. masakra. bo już przyzwyczaiłam się do myśli, że jestem w ciąży...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]