ok więc jestem po zakupach, oprócz spożywki i chemii zakupiłam sobie biustonosz do karmienia, dwa takie uniwersalne sportowe, gencjanę do pępuszka, podkłady na łóżko i wielkie podpaski z belli. Wcześniej kupiłam takie majteczki jednorazowe z babyono siateczkowe. Ale chyba się będę jeszcze musiała zaopatrzyć w te podkłady co pokazałyście na aukcjach
Zaraz zaczynam wędrówki ludów między autem a mieszkaniem i znoszę pomalutku zakupy, bo dość ciepło na dworze w aucie jeszcze cieplej a tam mięsko mam, które musi trafić do zamrażalki.
Na stronie szpitala, w którym mam zamiar rodzić jest takie coś:
"Co zabrać ze sobą do porodu?
Pakując rzeczy do szpitala warto wiedzieć, co się Wam przyda.
Nie jest tego wiele, spakujcie tylko to, co potrzebne na początek. Szpital jest otwarty dla odwiedzających i w razie potrzeby zawsze można donieść to co chcecie.
1. Proponujemy zabrać ze sobą
*
kartę ciąży
*
oryginalny wynik grupy krwi
*
ważne badania lekarskie
*
kapcie(klapki pod prysznic)
*
szlafrok
*
wygodną koszulę bawełnianą (do karmienia dziecka)
*
kosmetyki
(czystość i uroda są zawsze ważne)
*
pieluchy poporodowe Bella
*
podkłady jednorazowe na łóżko(90/60 cm)
Dla dzidziusia przydadzą się:
* kilka pampersów
* chusteczki do pielęgnacji
Na porodówkę warto zabrać:
* wodę mineralną niegazowaną
* landrynki, czekoladę(coś dodającego energii)
* ciepłe skarpety
Dla osoby towarzyszącej
* czyste ubranie
* wygodne, czyste obuwie
* Jeśli lubicie i macie ochotę:coś do słuchania ulubionej muzyki, olejki do aromoterapii (np.lawenda), oliwkę do masażu, aparat fotograficzny lub kamerę.
Możecie dzidziusia ubierać we własne ubranka na oddziale.
Panie chętnie korzystają z jednorazowych majtek, łagodnego płynu do higieny intymnej(np.Lactacyd femina), większość woli mieć własny kubek, sztućce.
Dla mężów czasem przyda się kawa, można ją kupić w automacie lub zaparzyć na miejscu, kanapki.
Jeśli czegoś nie będziesz mogła mieć lub zapomnisz to bez obawy, otrzymasz od nas to, co potrzebne."
więc dzisiaj skończę pakować swoją torbę

bo póki co to mam w niej aż te majtki siateczkowe