Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 3:29 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 208, 209, 210, 211, 212
Autor Wiadomość

Witam.Jestem tu nowa czy moge dołączyć do waszego grona ? jestem z okolic Andrychowa to moja pierwsza ciąża poród mam na 6.06 :))w związku z tym mam pytanie o szpital w Wadowicach bo szłyszałam różne opinie i co zabrac do porodu ? czy któraś z was chodzi do dr Czerwika ?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja mam termin miesiąc później i będę rodzić w Wadowicach, opinie słyszałam bardzo dobre.
Tu masz link co trzeba zabrać: http://www.zzozwadowice.pl/ogp_co_zabrac.html

Offline Wyświetl profil  

Zawsze możesz przejechać się do szpitala obejrzeć w razie wątpliwości. Lepiej wcześniej przedzwonić i się umówić z bardzo miłymi paniami położnymi. Jeżeli akurat nie będzie porodu pokażą ci sale porodowe itd. Ja byłam bo miałam wątpliwości. Po rozmowie i oględzinach zdecydowałam się na to miejsce. A czy to dobry wybór mam nadzieje, dowiem się już wkrótce. (termin 05.05)

Offline Wyświetl profil  

Do evel 86 Ja uważam że wszystko może się wszędzie zdarzyć nawet w najlepszych klinikach.rodzilam dwoje dzieci.pierwszy poród z dużymi komplikacjami dla dziecka, drugi super,mogłabym już dzisiaj rodzić znowu :P .ja również chodziłam do dr.czerwika

Offline Wyświetl profil  

Rodziłam w Wadowicach miesiąc temu i jestem bardzo zadowolona nie wiem czy to zasługa personelu (bardzo miłe położne na sali porodowej) czy mojego łatwego porodu ale przy następnej ciąży na pewno też wybiorę ten szpital :-) co do dr Czerwika co prawda nie chodzę do niego ale badał mnie jak leżałam na patologi bardzo miły i delikatny lekarz. W razie pytań chętnie służę pomocą :-) Powodzenia dla wszystkich przyszłych mam.

Offline Wyświetl profil  

Cześć :-)
Ja też już po. Nasza Ania ma już 3 tygodnie :-) Co do szpitala w Wadowicach- bardzo dużo plusów ale jeden duży minus :-( nie miałam porodu rodzinnego mimo że zapewniano mnie że na sali łączonej jest bez problemu taka możliwość. Biorąc pod uwagę że rodziłam w części bliżej łazienki więc mąż i tak nie przechodziłby obok rodzącej w sali obok. No ale cóż... Sam poród mimo standardowych objawów (bóli itp.) wspominam miło. Bardzo profesjonalny personel. Nie pamiętam niestety jak nazywała się położna prowadząca ale bardzo konkretna, nie rozczulająca się pani. Jak dla mnie bardzo motywujące podejście. Dziecko urodzone 100% siłami natury bez żadnego wyciskania (co zdarza się dość często- wywiad z dziewczynami leżącymi na sali). Niestety jak przyszłam do szpitala było pełne obłożenie więc po porodzie od 00.05 do 4 rano leżałam na sali porodowej (zero snu bo obok rodziła dziewczyna) a od 4 do 13 w pokoiku jednoosobowym bez okna czekając na miejsce na sali. Nie narzekam bo to i tak lepsze rozwiązanie niż trafić na ginekologię a dziecko zostaje na położnictwie. Co do samego pobytu też jestem zadowolona. Sprzątane po kilka razy dziennie, personel miły i pomocny. Doradzi, porozmawia, wyjaśni. Mała miała żółtaczke którą zaczął podejrzewać lekarz po 2 dobie i asekuracyjnie zatrzymano nas w szpitalu. Bardzo dobra decyzja bo potem Ania musiała być naświetlana. Łącznie 6 dób w szpitalu. Ale dzięki temu byłyśmy na jednym oddziele pod stałą opieką :-) Panie na każde karmienie przynosiły dziecko, nie dokarmiały butelką :-) ogólnie polecam. Jak macie jakieś pytania to piszcie ;-)

Offline Wyświetl profil  

Witam,mam pytanie do ewka0305.
Co to znaczy sala łączona? zapewniano mnie,ze poród rodzinny jest mozliwy na każdej sali. Nie mowiono o sali łaczonej. Jak wyglada sprawa z nacinnaiem krocza. to standard czy tylko w sytuacji koniecznej?

Offline Wyświetl profil  

Ja byłam nacinana przy pierwszym porodzie.przy drugim samo popekalo.dziewczyna z sali nie była nacieta,ale był to jej drugi poród.myślę że rutynowo przy pierwszym każda jest cieta .da się przeżyć,jeśli ma to pomóc dziecku to ja nie miałam żadnego psychicznego z tym problemu:-)

Offline Wyświetl profil  

Ja też byłam nacinana (pierwszy poród), do porodu rodzinnego jest jedna sala na drugiej są dwa łóżka oddzielone ścianą i podobno tam też można być z osobą towarzyszącą ja rodziłam sama ale potem mój mąż wszedł na sale porodową i był tam ze mną przez całe dwie godziny ale akurat nikt inny nie rodził

Offline Wyświetl profil  

Cześć dziewczyny:)
Dołączyłam też do forum, ponieważ jestem w 6 miesiącu ciąży i jak pewnie każda z Was przeglądała w tym czasie różne artykuły, informacje oraz fora odnośnie porodów itd:) Też mam zamiar rodzić w Wadowicach, będzie to mój pierwszy poród, więc nie mogę podzielić się niestety doświadczeniami...
Jedyne co to jeśli ktoś pytał o dobrego ginekologa to mogę polecić dr Gawlik, jestem bardzo zadowolona z opieki tej Pani doktor. Co do szpitala oraz porodu w Wadowicach mojekoleżanki, które tam rodziły są zadowolone i mówią, że jeśli będzie kolejny poród to też tam:)

Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej lata mnie tu nie było jakoś czasu brak:(
Mam pytanie orientuje się ktoś gdzie najbliżej jest dietetyk dziecięcy?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Witam, jestem teraz w 5 tyg ciąży. Poszłam do doktora Bębęnka który troszkę zbagatelizował sprawę ciąży robiąc badanie jedynie "na czuja". Tzn ponaciskał brzuch i stwierdził że tak to raczej ciąża.. Więc tutaj pojawia się moje pytanie.. Czy znacie może jakiegoś lekarza który jest lepszy a przyjmuje na nfz? Bardzo proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję. :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 208, 209, 210, 211, 212

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]