Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=1102

Mnie artykuł zaciekawil ..

Dodam ze ja do dzis nie moge stringów na dupsko załozyc bo Hemoroidy nie daja mi spokoju ... A kiedys tak je lubiłam :(
Z cycków jestem zadowolona .. z rozmiaru C zrobil mi sie E :) I podoba mi sie taki jaki jest :)
Jednak sóra w twz podbrzuszu mnie wqrza ..ale na plastyke mnie nie stac a cwiczenia nie pomagaja i zapewnie nie pomoga :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmm....mnie tez........ja po porodzie mam hemoroidy też....niestety......co do stringów to zakładam je poł na pół ze zwykłymi bo musze nosic wkładki........

co do cycków.....wróciły mi do normalnego rozmiaru czyli F.....a w ciazy i w czasie karmienia były wieksze.....

skóra na brzuchu bez zmian.....i wklesnieta byłam odrazu po porodzie......

jedyne co mnie denerwuje to to ze mam troche rozstepów na udach i celulit...ale po drugiej ciazy biore sie za siebie OSTRO!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mi po ciąży tylko troszke zmienił sie biust-mam kilka małych rozstępów no i nie jest już taki jędrny jak przed ciążą :P

W ciąży przytyłam 18-20kg, większość zrzuciłam w przeciągu miesiąca po porodzie :P
Rozstępów na szczęscie nie mam ani na brzuszku,pupie,jedynie jak pisałam na piersiach kilka nielicznych.

Hemoroidy miałam zaraz po porodzie ale po Posterisanie poznikały :P

Generalnie jedyną pamiętką po ciąży na moim ciele jest blizna po CC :D

Mam nadzieję że po drugim porodzie również będzie wyglądało tak jak teraz :P

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

u mnie jedyna pamiatka po ciazy to nadmiar skory na brzuchu pokryty rozstepami :evil:
wlasnie koncze karmienie piersia,biust wraca do rozmiaru C/D ale z tym brzuchem to juz nic nie zrobie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Polecam również wątek:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41726
:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: pociążowo :)

Ja na szczęście nie mam rozstępów - i albo to zasługa genów, albo kosmetyków, którymi sie smarowałam w czasie ciąży :) Mała ma juz 10 miesięcy, a ja do zrzucenia 3 kg do wagi sprzed ciąży. Został mi trochę wystający brzuszek, no ale to już ćwiczenia.. Na razie nie mam czasu. Kupiłam dwie pary majtek ściągających, sa swietne! Od razu sie robi inna talia. Acha, przez cala ciąże robilam czesto pilingi. Mysle, ze to tez pomoglo. poza tym co pare godzin natluszczalam skore na brzuchu kremem lub oliwka w zelu. Jak skoncze karmic, ide sobie ostrzyknac piersi, bo jednak kieruja sie ku dolowi ;) Juz sie dowiadywalam u kosmetyczki - kwas hialuronowy, okolo 250 zl. Do przezycia :)

Offline Wyświetl profil  

Hej! Ja po ciazy mialam problemy z waga, ale zaczelam biegac z synkiem w wozku, codziennie kilka kilometrow po parku. Brat przyslal mi z USA wozek do joggingu po swoim dziecku. Plus był taki, ze urodzilam w maju i w sumie po 1,5 miesiaca zaczelam już ćwiczyć na świeżym powietrzu. Synek miał spacer, a ja fitness :D. Schudlam bardzo szybko no i wszystko stalo sie bardziej jedrne (tylko niestety pare rozstepow zostalo). Jednak ruch to jest super na nadwage, bo przy karmieniu piersia to nawet nie można stosowac diety. Dzieki temu bieganiu mam super cialo, nic nie wisi 8) polecam Dziewczyny, troche ruchu i już pare kilo w dol.

Jak kupowalam teraz fotelik do auta, to zgadalam się ze sprzedawca, ze te wozki maja na dniach wejsc do Polski. jak ktos nie lubi biegac, to mozna tez trzymajac wozek jezdzic na rolkan :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam do rozwiązania jeszcze dwa miesiące a w brzuszku bliźniaki:) ale jak na razie nie "pękłam". całą ciążę stosuję taki balsam z minerałów z morza martwego i albo to on tak dobrze działa, albo mam wyjątkowe szczęście. Jednak nie moge sie już doczekać aż zrzucę pociażowy balaścik. teraz ćwiczę jogę dla kobitek w ciąży, a potem chyba znowu wrócę na fitness. mam tylko nadzieję, że dzieciaki będa grzecznie z babcią zostawać :twisted:
biegac jakoś specjalnie nie lubię, ale taki wózek to chyba niezła rzecz, tylko czy mają podwójny???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niuśka79 zapraszam na podforum podwojne szczescie :P jest nas tam wiecej :) a skoro 2 miesiace Ci pozostaly to jakos podobnie do mnie :) ja czekam na 2 dziewczynki :D

Offline Wyświetl profil  

Hallo Niuśka79, mają wózek dla bliźniaków! Jest słodki. Więc i mamy bliźniaków mogą być aktywne sportowo - podwojnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Baby Jogger

Dziewczyny,
napiszcie coś więcej o tych wózkach baby jogger. Mój mąż biega, to by było dla niego idealne, bo by mógł córcię zabierac, a ja bym miała w końcu chwile dla siebie :-) Ja z kolei jezdze na rolkach, to moze tez bym wykorzystala czas na sport z dzieckiem w ramach spaceru?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mamita o wózek proponuję zapytać tutaj http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=5725

:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie ciąża w zasadzie nic nie zmieniła, no może tyle ze mam z pól rozmiaru większe piersi ( z A na małe B ) i ważę 7 kg mniej niż przed ciąża ;) Aaa, ze "złych " rzeczy to na linii bikini ( moze ponizej ) mam zmarszczkę , luźną skórę i dwa mało widoczne rozstępy na brzuszku. Ogólnie brzuch ładniejszy niż przed ciążą :)
W ciąży przytyłam tylko 8 kg ( od najniższej wagi , bo najpierw schudłam ), dbałam o zdrowe odżywianie, a teraz ćwiczę w domu, trochę biegam z wózkiem po parku, ale jedzenia sobie nie odmawiam.
W sumie myślałam, ze będzie dużo gorzej, ale wróciłam do swojej wagi z czasów licealnych- 55 kg :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja po pierwszej ciąży dość szybko wróciłam do siebie, ale niestety druga ciąża mocno mi się dała we znaki. Ciało jakoś nie może wrócić do dawnej formy, mam sporo rozstępów no i też nie czuję się najlepiej, bo zmęczona jestem i łatwo łapię różne wirusy. Zaczęłam teraz brać <spam>, żeby trochę się wzmocnić i czekam na efekty.

Offline Wyświetl profil  

Ja miałam dziwny problem, bo po ciąży zaczęła mi się wysuszać skóra aż do pęknięć. Wcześniej była alergiczna, ale to był jakiś koszmar. Żadne kosmetyki nie pomagały aż do czasu Mama Care Efektimy. Wstąpiłam do ich sekty i obiecałam nieść nowinę. Normalnie cudo.

Offline Wyświetl profil  

moje piersi niestety zmalały po porodzie, mam nadzieje że po kolejnej ciąży będzie lepiej

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]