Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:57 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Poronienie

Witam Was serdecznie! Jestem pierwszy raz na tym forum i myślałam, że będę pisać raczej na inny temat, ale w piątek poroniłam w 11 tygodniu. Pojechałam do szpitala, lekarz mnie zbadał, zrobił USG i powiedział że ciąża jest martwa i mam przyjechać w poniedziałek na zabieg. Nie mam pojęcia co to za zabieg, może ktoś mi coś napisze (ile to trwa, czy mam się przygotować na leżenie w szpitalu czy będę mogła wrócić do domu?) Pozdrawiam serdecznie i łączę się z Wami w bólu, bo kto tego nie przeżył to nie wie co strata dziecka może znaczyć. Ola

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Cię i strasznie mi przykro z powodu Twojej straty, przykre też, że lekarz nie wytłumaczył Ci na czym zabieg będzie polegał. Chodzi o łyżeczkowanie. Będzie to zabieg pod taką jakby narkozą, tzn będziesz spać, nic nie będziesz czuła, obudzą Cię pewnie na sali już po. Możesz na początku odczuwać delikatne pobolewania brzucha,ale nie musisz. Poza tym tego samego dnia wyjdziesz jeszcze, u mnie było inaczej - leżałam jeszcze parę dni w szpitalu, bo miałam zakażenie. Nic się nie bój, wiem, że utrata ciąży to tragedia - sama ją przeżyłam, ale kochana zabieg w tej sytuacji jest konieczny, byś mogła niedługo już się starać o fasoleczkę:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Dziękuję!

Dziękuję za wyjaśnienie i wsparcie. Najgorsze jest to, że staraliśmy się o dziecko od 5 lat a po ślubie jesteśmy 7. Miało być wszystko wspaniale i bez powikłań, ale nie jest i nie potrafię sobie z tym poradzić mój mąż też. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oldomek witam i przykro mi że tu trafiłaś ale tu wśród nas lepiej ci bedzie dojść do siebie każda z nas wie co czujesz ja poroniłam w 8 tygodniu chodz jedno dziecko już mam.. ten zabieg to łyżeczkowanie muszą wszysko wyczyścic nic nie boli potem zrobią z tewgo badanie his pat. żeby ustalić przyczyne.. pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oldomek Przykro mi bardzo, że tu trafiłaś :cry:Jezeli to byla twoja perwsza ciąża, to może to wyglądać trochę inaczej. Ja bylam w 10 tyg. kiedy się dowiedziałam,że dziecko jest martwe i najpierw dostalam lek dopochwowo, by szyjka macicy się otworzyła, lekarz mi to wytłumaczył tak, że jeżeli się w takim przypadku zacznie otwierać szyjkę mechanicznie, to mogą być problemy w donoszeniu następnej ciąży. A więc dostałam ten lek i kroplówi, leżałam tak cały dzień, bo szyjka nie chciała się otworzyć, w nocy dostałam silnego krwawienia, rano lekarz mnie zbadał i stwierdził, że szyjka się otworzyła, ale niewystarczająco, więc dostałam kolejną dawkę leku :? około południa był zabieg. Dostałam zastrzyk i spałam (nawet mi się coś śniło), zabieg trawał około 10-15 min. odrazu po zabiegu mnie obudzili, jeszcze z godzinkę czułam się trochę przymulona, a o 18 wyszłam do domu... Ale w twoim przypadku, może to trwać krócej. Aha, no i nie możesz nic jeść przed zabiegiem. Mnie osobiście nic nie bolało, ani przed zabiegiem, ani po, nawet kiedy miałam krwawienie (co bardzo zdiwiło lekarzy i pielęgniarki), ale po zabiegu jest krwawienie ok. 2 tyg. Jeżeli chodzi o badania his. pat, to przy pierwszym poronieniu się nie bada przyczyn, tylko ci wpiszą hasło "Poronienie zatrzymane". To tyle. Przepraszam, jeżeli cie wystraszyłam, ale ja naprzykład nie byłam przygotowana do 2 dni w szpitalu i nie czułam się z tym dobrze. Trzymaj się, dziewczyno!!!!

Jeśli coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oldomek jest mi bardzo przykro. Mam nadzieję że na naszym forum odnajdziesz pomoc i wsparcie i będzie Ci lżej. Rozumiem Cię doskonale. Ja utraciłam już 2 razy maleństwo. Musisz wierzyć że jeszcze będzie dobrze, że będziesz szczęśliwą mamą. Odczekaj trochę, porobisz badania i na pewno zostaniesz mamą. ja w to wierzę.
Trzymaj się ciepło i daj znać co u Ciebie jak już wyjdziesz ze szpitala.

(*) 12.04.2007 (6 tc)
(*) 14.09.2007 (11 tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oldomek przykro znów kogoś tu witać, nowe osoby, które przeżywają , to co my nieco wcześniej, wiele łez smutku, ale wierze że po złych dniach zaświeci nam słoneczko, tobie Olu też

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wspolczuje :( Ja poronilam pierwsza ciaze w 22 tygodniu i trzymali mnie 5 dni w szpitalu, szukali przyczyny w moim organizmie.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczko współczuję ale widzę nowego mieszkańca twojego brzusia?

to nie jest mój czas...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja dziś idę do szpitala,mam skierowanie i mam mieć łyżeczkowanie,nie wiem na czym to polega i ile dni będą mnie trzymać,boję się

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Łucja napisz kochana jak się czujesz(pewnie bedziesz już po wszystkim). Trzymaj się.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ivoneczka pisze:
Łucja napisz kochana jak się czujesz(pewnie bedziesz już po wszystkim). Trzymaj się.

witam,jednak nie byłam łyżeczkowana moja macica sama się oczyściła,ale ból zostaje po stracie fasolki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Łucja trzymaj się! Teraz może być tylko lepiej. Dobrze że wszystko samo się oczyściło macica nie jest wtedy osłabiona i grubość ścianek się nie zmniejsza. Wiem że to marna pociecha. Mamy teraz Aniołki w niebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

ZAPRASZAM :D

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... c1f7d88af7

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]