Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 8:01 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 368, 369, 370, 371, 372
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

dokładnie tak jak mówisz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem, ale raczej tak po cichutku czytam, bo nie bardzo mam czas na forum. Maz strasznie sie zlosci jak siedze na forum, wiec nie moge tego przy nim robic :( Zreszta teraz to sama nie wiem co ze soba zrobic. Chcialam sie dowiedziec dlaczego stracilam ciaze- to sie dowiedzialam i to niestety wiecej niz chcialam. Narazie jestem jeszcze w trakcie badan, ale juz wstepne potwierdzily u mnie PCO. Nie mam pojecia co to dokladnie oznacza, ale wiem, ze czeka mnie przynajmniej polroczne leczenie zebym wogole mogla zajsc w ciaze, a potem scisla kontrola zeby ja utrzymac.

Kurcze myslalam, ze skoro poprzednio zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu to nie bedzie problemow a tu taka wiadomosc :shock: Dobilo mnie to kompletnie. Ide szukac moze jest jakies forum o tym.

ObrazekObrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Catie jak sie czegoś dowiesz to prosze daj znać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

catie dobrze,ze sie odezwalas
nie martw sie moj facet tez sie zlosci,ze tu na forum siedze i musze sie ukrywac ;)
szkoda,ze tak wyszlo,ale zobaczysz poleczysz sie i bedziesz w ciazy i bedziesz szczesliwa,kontrola to musi byc i mam nadzieje,ze wszytsko bedzie w porzadku i sie uda zjasc ci w ciaze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

catie dawno Cię nie było. Szkoda że od Ciebie takie smutne wiadomości. Spróbuj sprawe diagnozy skonsultować jeszcze z jakimś innym lekarzem, albo nawet dwoma. Ja takze myslałam ze dla PCO charakerystyczne jest rudne zajście w ciażę... ale widać nie.
W każdym razie się nie łam... ja takze sieleczę już długo i mam nadzieje ze w końcu dostanezielone światło.

A co do siedzenia na forum - mój m ma tak samo... dlatego coraz rzadziej zagladam... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ptysiu- odezwe sie napewno jak tylko sie dowiem cos wiecej. A co u Ciebie slychac? Gdzie Cie teraz mozna spotkac? Na chwile weszlam na reaktywacje, ale jestem tak do tylu, ze nawet nie wiem czy tam wrocilas. Wiem tylko, ze wygladacie super i ty i corcia, bo widzialam zdjecia na NK.

Contra- ja tez tak myslalam. Nawet jeden z lekarzy powiedzial, ze wyklucza PCO u mnie bo wtedy sie wogole nie zachodzi w ciaze :shock: ale po USG u innego lekarza okazuje sie ze na 90% stwierdzil, ze to wlasnie to. Ale jak sam powiedzial musze mu najpierw przyniesc wyniki badan hormonalnych ktore mi zlecil. Jak narazie patrzac na normy to mi sie kurcze wydaje, ze wszystko jest ok. Nawet krzywa cukrowa chyba dobra wyszla. Jeszcze tylko czekam na test Prenatal, bo jest jeszcze podejrzenie chlamydii, ale lekarz jest teraz na urlopie i dopiero 20 sie do niego wybieram ponownie. Juz sama nie wiem co myslec i dlatego zadko przychodze na forum, bo maz nie chce zebym sie nakrecala, bo twierdzi ze im dluzej siedze na forum, to mam bardziej fatalistyczne przeczucia odnosnie ciazy i macierzynstwa :shock: Chociaz niestety sie nie moge z tym niezgodzic.

Ciesze sie, ze chociaz u Ciebie sie wszystko klaruje.

Lucja- masz to samo wiec mnie rozumiesz :wink: Tyle, ze moj maz stale na moim laptopie siedzi, bo nie mamy w Polsce innego komputera i troche mi ciezko sie pojawic na forum. Wiem, ze meczysz sie w pracy. Ja tez przez 3 lata meczylam sie w pracy ktorej nie lubilam, wiec wiem co czujesz.

ObrazekObrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Catie skoro tak, to spokojnie poczekaj na wyniki badań i podejdx do jeszcze innego lekarza. Skonsultuj to z kimś kto spojrzy na Ciebie świeżym okiem. Ja bym na Twoim miejscu jeszcze nie przesadzała sprawy, ale przyznam, ze w sprawie PCO nie wiem zbyt wiele.
Co do mnie - to niewiele się klaruje. Od kwietnia jestem na antybiotykach i czasem mysłe ze mi te lekarstwa cały organizm zjedzą... ale cóz. Za 10 dni nastepny kontrolny wymaz no i się okaze.

A co do nakrecania: owszem, niestety w tej kwestii nasi panowie mają rację. Ja przez ostatnie 3 tyg ie zaglądałam na forum i nie myślałam o ciazy, nie martwiłam się itp. Teraz zajrzałam, pocztałam no i od razu moje mysłenie się zmieniło... wiec mysle ze zagladanie z doskoku to najbezpieczniejasza forma.. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

catie wiesz jak moj w pracy to luzik moge zagladać,ale jak w domu to on tez na kompie caly czas,a tu nie kaze wchodzić z różnych powodów juz nie bede pisać ;)
i dawaj znać jak sie czegos wiecej dowiesz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Catie jestem na moim wątku;)

I dziekuję bardzo za komplement w imieniu swoim i Ami :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 368, 369, 370, 371, 372

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]