Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:30 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Szczerze to nawet moja ginka nie wierzy za bardzo ze dotrwam do 40 tyg. No ale 38 to juz ciaza donoszona :)
Pewnie jak mi zdejma szew w polowie czerwca to pojdzie szybko, o ile wczesniej sie cos nie zacznie. Generalnie bedzie ok. Maly jest tak silny ze sobie poradzi jakby co. A ja juz tez sie nie martwie bo 32 tyg sa, byle by jeszcze troszeczke zeby po urodzeniu mniej niz wiecej problemow bylo. Ale wiem ze bedzie dobrze.

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja również wierzę w to ze będzie wszystko dobrze :)
Ale nie przemęczaj się jeżeli nie musisz :wink:
Oczywiście jak już mały przyjdzie na świat to chcę zobaczyć go na zdjęciach. Mam nadzieję że je tu wkleisz :)
Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Od piatku siedze na zwolnieniu a dzis to wykorzystuje i ustawiam wszystko w naszej sypialni (lozeczko, przewijak) wszystkie sprzety na swoje miejsca, ubranka juz dawno w komodzie lerza. Sprzatam pietro. No ale musialam to zrobic zeby zrobic miejsce w drugiej sypialni bo jutro moja mam przylatuje z dwiema osobami wiec miejsce do spania dla nich musi byc. No a poza tym juz chcialam miec wszystko gotowe.
Teraz troszke odpoczywam, potem dokoncze gore a jutro posprzatam na dole zeby sie nie czepili ze na raz tyle rzeczy robie ze jeszcze urodze jak tak dalej bedzie :P No ale po tym juz wiecej nic wiekszego nie mam do roboty. Tylko czytanie, jakies drobiazgi co na siedzaco moge robic.
Juz sie nie moge doczekac az lozeczko bedzie mialo swojego lokatora a moj brzuch bedzie wreszcie pusty :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajnie że już takie przygotowania robisz penwie to sama przyjemność :)
Ale rób wszystko na raty żebyś rzeczywiście się nie przemęczyła za bardzo.
Duże buziaki przesyłam,jak już coś będzie wiadomo to daj znać :sss:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Arendil mam pytanko czy Twoj lekarz powiedzial, ze po zdjeciu szwu mozesz szybciej urodzic ?
Bo ja sie zastanawiam ja mialam zalozony szew na szyjke skrocona do 1 cm i powoli rozwierajaca sie i tak naprawde to musieli mi dwa szwy nalozyc zeby to wszystko utrzymac. I mi go sciagna w 36 tc czyli za ok 5 tygodni. W czwartek mam wizyte z moim lekarzem wiec sie pewnie dowiem co nie co.
Ale tak pytam Ciebie bo nie daje mi to spokoju a do czwartku jeszcze 3 dni.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziarek55 jesli moge sie wtracic,to ja mialam zalozony szew przy pierwszym dzieciatku. Lekarz zdjal mi go dwa tygodnie przed terminem. Pozwolil mi wrocic do domu,ale zapowiedzial mojemu mezowi,zeby spal w butach. Mial racje,bo jeszcze tej samej nocy odeszly mi wody i wrocilam do szpitala,zeby urodzic synka.
Trzymam kciuki. Zycze powodzenia. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Mageena dzieki ciekawe jak to bedzie u mnie. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziarek - lekarka powiedziala ze po zdjeciu szwu mozna nawet przenosic. Poniewaz tak jak idzie szew tkanka sie usztywnia tworzac pierscen dodatkowo. I powiedziala ze jej jedna pacjentka po zdjeciu szwu jeszcze przenosila dziecko dobrze ponad tydzien, czyli lazila bez szwu pewnie z 4 tyg. Ale z drugiej strony tak mozna urodzic praktycznie odrazu. Mi za jakies 4 tyg zdejmuja. Ale ja to sie czuje baba zegarowa caly czas.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ObrazekABYŚMY DOZNAŁY SZCZĘŚCIA:gift:
:sss: KOCHANE Z RACJI TEGO ŻE MINĘŁA 24:00
ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM MAMĄ NIE ZIEMSKICH DZIECI,NASZYCH NAJUKOCHAŃSZYCH ANIOŁKÓW...ABY LOS JUŻ NIGDY NAS TAK OKRÓTNIE NIE DOŚWIADCZAŁ,ŻEBY BÓG WYNAGRODZIŁ NAM NASZE CIERPIENIA,ŻEBY NASZE ANIOŁKI UKAZYWAŁY NAM SIĘ CZĘŚCIEJ W SNACH,NIECH NAM POKAZUJĄ JAK ROSNĄ I JAKIE SĄ TAM NA GÓRZE SZCZĘŚLIWE...
ABYŚMY WSZYSTKIE W TYM DNIU,DNIU MAMY ANIOŁKÓW ŚNIŁY O NASZYCH POCIECHACH I W TYM PIĘKNYM ŚNIE DOSTAŁY OD NICH KWIATKI ZERWANE NA NIEBIAŃSKIEJ POLANCE :an: :flo:
I ŻEBY W KOŃCU SPEŁNIŁO SIĘ NASZE NAJWIĘKSZE MARZENIE...(WSZYSTKIE WIEMY JAKIE :wink: )
ŻYCZĘ WAM DZIEWCZYNKI DUUUUŻŻŻŻO RADOŚCI W ŻYCIU
:!: :!: :!:
[URL=www.fotosik.pl]Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mira - mam nadzieje ze pozwolisz ze się podpisze pod Twoimi życzeniami :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No pewnie kochana,te życzenia są dla ciebie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niesamowite, Belgia mnie jeszcze potrafi pozytywnie zadziwic :D
Bylam zwiedzac porodowke mojego szpitala. Pojechalismy do szpitala gdzie juz spora grupa ciezarnych z partnerami czekala na oprowadzanie. przyszly polozne i pierwsza powiedziala ze z nia idzie grupa angielskojezyczna (niesamowite). Poszlismy do sali gdzie polozna opowiedziala nam (wczesniej rozdala ulotki) co robic jak sie cos zacznie. Dostalismy liste z tym co mamy do szpitala wziac, pudelko z ulotkami, probkami itp. Gazetki do poczytania. Po wstepie poszlismy zwiedzac.
Najpierw idzie sie prosto do pokoju w ktorym czekamy na pelne rozwarcie. Oczywiscie jest lozko, oczywscie jednoosobowy pokoj, w srodku wanna lub prysznic, ubikacja, duza pilka do poskakania, radio. Ze mna od poczatku do konca jest polozna ktora sie mna opiekuje. W pokoju oczywiscie moze byc maz (i ktokolwiek inny jesli bym zechciala). Jak juz jest 10cm to ide do sali porodowej (oczywiscie jednoosobowa) i tam jest taki nowoczesny fotel ktory mozna ustawic tak ze praktycznie sie siedzi, albo mozna ustawic na lozko - kto co preferuje. Znieczulenie na zyczenie, anestezjolog w szpitalu jest przez 24h na dobe.
Ciecie krocza tylko wtedy gdy jest malo miejsca dla dziecka - czyli gdy trzeba. Ewentualnie mozna rodzic na kakim fajnym krzeselku z dziura (wtedy teoretycznie jest nawet latwiej).
Jak dziecko sie urodzi idzie do mamy, potem w tym samym pomieszczeniu jest wazone, myte, mierzone i co tam jeszcze trzeba. W tym czasie pytaja czy moga pobrac krew pepowinowa do banku takiej krwi, zeby inni z tej krwi mogli skorzystac (tu bylam tak pozytywnie zaskoczona ze oczywiscie od razu wiedzialam ze powiem w tym momencie ze tak).
Potem idzie sie do pokoju juz normalnego po porodzie i mozna wybrac albo dwuosobowy (kazda ma swoja lazienke, lozko, kacik dla dziecka, jest tv, a jak cos to mozna sie odseparowac parawanem. Za taki pokoj sie nic nie placi. Mozna wybrac jednoosobowy pokoj - praktycznie wielkosc jest ta sama i wyglada tak samo jak moja polowa podwujnego pokoju. Jest tez trzecia mozliwosc wziecia pokoju luksusowego - ten jest wiekszy i moze w nim spac ojciec dziecka.
Po prostu rewelacja.
Tak ze stwierdzilam ze ja chce juz rodzic w tym moim hotelu 5 gwiazdkowym ze moglabym tam zostac.

Jutro sie dowiem kiedy tam jade na zdjecie szwu (za ok 2 tyg) to moze wtedy wszystko sie rozpocznie i zostane tam :)

A jeszcze polozna ktora nas oprowadzala opowiedziala o babce ktora wczoraj urodzila... W domu poczula skorcze, zadzwonila po karetke, nastepnie w 15 minut urodzila tak ze jak karetka dojechala to ona juz miala dziecko na swiecie :) Niesamowite :)

Jak ja chce juz rodzic :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arnedil tak patrzę na twój suwaczek i zasuwa jak szalony, także to już niedługo tylko chwilka i będziesz tuliła swoje szczęście, troszkę ci zazdroszczę ale tak pozytywnie kochana.
A to co ty piszesz o tym szpitalu to jestem pełna podziwu TO NAPRAWDĘ HOTEL 5 GWIAZDKOWY. U nas jeszcze chyba długo tak nie będzie.

Ja trzymam kciuki i czekam na dobre wieści a jak już będzie mały skarb na świecie to czekam tu na jegoi zdjęcie,
BUZIAKI

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzis rano bylam na wizycie u lekarki. Z malym wszystko ok. Siedzi ladnie ulozony tak jak powinien do porodu ( po prostu idealnie) no i nisko. Skubaniec wazy 2,4kg. Przeplywy ok, ze mna wszystko ok. A za poltora tyg na porodowke na zdjecie szwu i moze wtedy wreszcie .. :D
Az sie nie moge doczekac :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arnedil kochana napisz jak u ciebie i małego, jak sie czujecie :?:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystko cisnie, ciagnie, boli, chcialabym juz w poniedzialek urodzic, po tym jak mi zdejma szew. A jesli nie uda sie w poniedzialek, to mam wrazenie ze to i tak szybko bedzie, bo maly cisnie w dol ile moze a moje cialo ciagle daje mo rozne znaki ze to juz niedlugo.
No ale zobaczymy co bedzie w poniedzialek.

Balbinna - co u Ciebie??? dawno sie nie odzywalas!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jestem w domku. Po tym zdjeciu szwu czuje sie jak przejechana przez walec...
Pojechalismy do szpitala, najpierw ktg i czekanie na lekarke. Maly przebudowywal mi brzuch.
Przyszla lekarka no i zaczynamy.
Probowala cos w srodku zobaczyc (troche boli jak sie mechanicznie takie rzeczy robi) ale cos nie bardzo wiec musialam zaliczyc toalete najpierw.
Drugie podejscie.
Wreszcie bylo wszystko widoczne.
Jest to strasznie nieprzyjemne a nawet bolesne. A bol sie czuje w podbrzuszu. Okropienstwo... I jak tu sie rozluznic zeby pomoc lekarce w latwiejszym sciaganiu ??
Nozyczki ciach i wyciagnela ten "szew". Nie spodziewalam sie tego ale "szew" to jest taka jakby gumka szerokosci okolo pol centymetra zawiazana na supelek na szyjce.
A bolalo tak bardzo bo szew byl bardzo ciasno zalozony, wiec i krew poleciala (jeszcze chyba zdziebeczko leci - ale powinno przestac jak teraz leze). Jak zobaczylam ta gumeczke i jak przytamowywala dwa razy krew (co za masakryczne uczucie) i w ogole nieprzyjemne uczucie no i mi sie slabo zrobilo az... Swoja droga bylo goraco w tym pokoju i duszno wiec sie nie dziwie. No ale byl wiatrak wiec po jakims czasie doszlam do siebie. W miedzyczasie ktg jeszcze raz. Teraz juz odczuwalam skurcze. No i bol plecow i ak na @.
Wypuscili mnie po niecalej godzince.
Teraz siedze w domu, cos tam w dole czuje, co jakis czas akis skurczyk czy inny bol.
No ale nareszcie maly ma wolna droge do wyjscia Moge rodzic

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak opisałas to wszystko to aż mnie boli :?
Ale już niedługo będziesz miałąs synka w ramionach.
Leż sobie spokojnie, mam nadzieję że ktoś z toba jest i że nie masz daleko do szpitala jak już coś się zacznie dziać. A czemu w ogóle cię wypuścili :?: troszkę mnie to dziwi :roll:
Trzymaj się i mały też, jak tylko już bedzie po wszystkim to daj znać.
Pozdrawiam serdecznie i całuję

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maz dzis ma wolne caly dzien, do tego pracuje 3 minutki na rowerze od domu wiec z tym nie ma problemu, a do szpitala mam 6 km wiuec 10-15 minutek i jestem :)
Wypuscili bo brak skorczy, szyjka zamknieta, a krwawienie to po zdjeciu szwu a nie od dziecka.
Tak ze teraz po prostu czekanie w domu na rozwoj akcji.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No dobrze :) To ja trzymam kciuki, i czekam razem z tobą na ten rozwuj, i szczerze ci powiem że się troszkę denerwuję. Już nie mówiąc o tobie jak przeżywasz to wszystko.No dobra to czekamy kochana na tego twojego małego brzdąca. :smo:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]