Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:06 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

i to bedzie najlepsze co moge na razie zrobić, chociaż z drugiej strony czy jest jakis naprawde dobry test który wykryje tak wczesna ciąże jesli oczywiście w ogóle ona będzie?
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

lepiej poczekaj te kilka dni zeby sie nie rozczarowac
a wiarygodny to tylko beta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

belstar pisze:
lepiej poczekaj te kilka dni zeby sie nie rozczarowac
a wiarygodny to tylko beta

dziewczyny mysle ze poczekam do konca listopad ai zrobie wtedy i zobaczymy co bedzie:( a jak znowu wyjdzi enegatywny to sie rozczaruje :D oby @ nie przyszła tylko narazie bialy sluz kleisty leci

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinia112 pisze:
KokOtu pisze:
Kinia przy 46. dniu ztrzymania @, test powinien ci wyjść, aczkolwiek, ja mam kiepskie zdanie na temat tych testów, bo mi przy stężeniu 54,4mlU/ml testy wychodziły negatywne, a podbno mają czułość od chyba 25 mlU/ml.... więc polecam badanie krwi.

Z tego co pisałaś to jest twój pierwszy cykl o odstawieniu tabletek, więc @ może ci się spóżniać, twój organizm sam musi sobie poradzić z regulacją gospodarki hormonalnej, a jest od tego odzwyczajony. Z tego co słyszałam, to największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jet w drugim cyklu od odstawienia tabletek.

o co chodzi z tym stezeniem? bo jestem zielona? czyli moge byc w ciazy? mimo ego ze wynik jest negatywny bo neirozumiem

Kiniu, to chodzi o stężenie hormonu, gonadotropiny kosmówkowej, który u kobiet w ciąży bardzo szybko wzrasta. Testy ciążowe są teoretycznie pozytywne gdy masz stężenie większe od 25 mlU/ml. W praktyce jednak zdarza się być inaczej. Ja zrobiłam w sumie 10 testów zanim poszłam na badanie krwi 5 przed terminem spodziewanej @ i 5 po, wszystkie negatywne, mimo, że byłam w ciąży. Ostatni test robiłam 15min przed pobraniem krwi, tak więc jest to ewidentny dowód na to, że testy nie są takie dobre i dokładne jak jest napisane w instrukcji. Oczywiście nie polecam ci robienia codziennie testów, ja po prosto wychodziłam ze skóry :D . Ponadto mam książkę o ciąży, gdzie jest napisane, żeby pamiętać, że wynik testu ciążowego może być wiarygodny tylko jeżeli jest pozytywny.

U ciebie jednak minęło już znacznie więcej dni od terminu spodziewanej @, więc wydaje mi się, że testy powinny ci już wychodzić, gdybyś była w ciąży. Mi 9 dni po terminie @ wychodziły już ładne 2 krechy, więc mi się wydaje, że to po tych tabletkach może ci się spóźnieć.... powinnaś pójść na badanie krwi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

KokOtu pisze:
kinia112 pisze:
KokOtu pisze:
Kinia przy 46. dniu ztrzymania @, test powinien ci wyjść, aczkolwiek, ja mam kiepskie zdanie na temat tych testów, bo mi przy stężeniu 54,4mlU/ml testy wychodziły negatywne, a podbno mają czułość od chyba 25 mlU/ml.... więc polecam badanie krwi.

Z tego co pisałaś to jest twój pierwszy cykl o odstawieniu tabletek, więc @ może ci się spóżniać, twój organizm sam musi sobie poradzić z regulacją gospodarki hormonalnej, a jest od tego odzwyczajony. Z tego co słyszałam, to największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jet w drugim cyklu od odstawienia tabletek.

o co chodzi z tym stezeniem? bo jestem zielona? czyli moge byc w ciazy? mimo ego ze wynik jest negatywny bo neirozumiem

Kiniu, to chodzi o stężenie hormonu, gonadotropiny kosmówkowej, który u kobiet w ciąży bardzo szybko wzrasta. Testy ciążowe są teoretycznie pozytywne gdy masz stężenie większe od 25 mlU/ml. W praktyce jednak zdarza się być inaczej. Ja zrobiłam w sumie 10 testów zanim poszłam na badanie krwi 5 przed terminem spodziewanej @ i 5 po, wszystkie negatywne, mimo, że byłam w ciąży. Ostatni test robiłam 15min przed pobraniem krwi, tak więc jest to ewidentny dowód na to, że testy nie są takie dobre i dokładne jak jest napisane w instrukcji. Oczywiście nie polecam ci robienia codziennie testów, ja po prosto wychodziłam ze skóry :D . Ponadto mam książkę o ciąży, gdzie jest napisane, żeby pamiętać, że wynik testu ciążowego może być wiarygodny tylko jeżeli jest pozytywny.

U ciebie jednak minęło już znacznie więcej dni od terminu spodziewanej @, więc wydaje mi się, że testy powinny ci już wychodzić, gdybyś była w ciąży. Mi 9 dni po terminie @ wychodziły już ładne 2 krechy, więc mi się wydaje, że to po tych tabletkach może ci się spóźnieć.... powinnaś pójść na badanie krwi.

9 listopada tak na oko powinnam byla dostac okres ale cykle mam nieregularne takze moglo sie cos poprzestawiac pobolewalmnie brzuch 2 tygodnei temu jakby miala przyjsc @ ale nei przyszła moze opoznia sie przez talbetki niewiem czy jest sens robienie nastepnego testu moze przynajmniej nie teraz jeszcze i wstrzymam sie jak nei przyjdzie @ do konca miesiaca to zrobie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinia, wg mnie to nie ciąża. Wiele na to wskazywało, ale dwa testy wyszły negatywnie. Po dwóch tygodniach spóźnienia POWINNY już wyjść jesli ciaza by była. I mysle ze nie ma u juz nic do rzeczy stezenie hcg w moczu...Po prostu instrukcja na tabletkach po coś jest, i trzeba jej przestrzegac by sobie cyklu nie rozwalić.

Kinia, zauwazyłam, że chyba nas okłamałaś :lol: Pisałas że chcesz dzidzię, a teraz piszesz w ten sposób jakby omineła Cie najgorsza porazka życiowa.
Idź do ginekologa, nie cuduj juz z tym i testami, niech sprawdzi co z tobą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karolcia i Danio pisze:
Kinia, wg mnie to nie ciąża. Wiele na to wskazywało, ale dwa testy wyszły negatywnie. Po dwóch tygodniach spóźnienia POWINNY już wyjść jesli ciaza by była. I mysle ze nie ma u juz nic do rzeczy stezenie hcg w moczu...Po prostu instrukcja na tabletkach po coś jest, i trzeba jej przestrzegac by sobie cyklu nie rozwalić.

Kinia, zauwazyłam, że chyba nas okłamałaś :lol: Pisałas że chcesz dzidzię, a teraz piszesz w ten sposób jakby omineła Cie najgorsza porazka życiowa.
Idź do ginekologa, nie cuduj juz z tym i testami, niech sprawdzi co z tobą.

najrazie jeden test yszedl negatywnie a nie 2 !!!!!! a tak pozatym to napisalam ze jak bedzie fasoklka to sie bede cieszyc a jak jej nie bedzie to tez sie bede cieszyc ! 11 dni mi sie okres spoznai z tym ze mam cykle nieregularne !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to jeśli tak, to kolejny test, wykonaj 3 dni po poprzednim. Pewnie znowu wyjdzie jedna krecha, bo 11 dni po terminie @ juz dawno hormon hCG powinien być wysoki.

Poza tym wykonałaś tak jak trzeba test?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tzn jak mialam wykonac? o 12 w poludnei robilam plytkowy bobo test kilka kropel moczu iczekalam 3 mintuy i wyszla jedna kreska a jak inaczej trzeba robic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Test trzeba robić według instrukcji ulotki dołączonej do testu. Idź dziewczyna do lekarza i nie kombinuj za wiele.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

według mnie test powinno sie robić z samego rana, bo wtedy w moczu jest najwięcej hormonu hcg.
sama sie testowanka doczekac nie moge, ale to za jakis tydzien dopiero bedzie, bo wtedy bedzie wiarygodniejszy wynik:))
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no niby powinno się robić z samego rana ale jeśli to już tyle dni mineło to moim skromnym zdaniem pora nie robi różnicy,mi spóźniała się 6 dni i robiłam wieczorem i proszę jak ładnie wyszło.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gratuluję dzunia dwóch ślicznych kreseczek:)obym ja niedługo mogła sie pochwalic swoimi
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trzyma kciuki żeby tak było :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiesz, póki co ne mam żadnych sygnałów zapowiadających @, a zawsze na 3 dni gdzies zaczynał pobolewac mnie brzuch a teraz zupełna cisza.nie wiem co to może oznaczac.przy pierwszej ciązy nie miałam absolutnie żadnych objawów potwierdzających ciążę poza brakiem@.chociaz pamietam, że kilka dni po spodziewanej@ dostałam lekkiego plamienia które trwało gdzies może najwyżej 2 dni(ja byłam przekonana że to własnie @) i jak się później okazało to nie była @, bo w brzuszku zamieszkał Michaś.nie wiem czy teraz tez tak może być.nic mnie boli, żadnych nudności, bólów brzucha, piersi, nawet sluzu.wiec juz sama nie wiem.
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to tera zniewiem co mam robic ;/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki!
moze to głupie, ale musze powiedzieć Wam o tym.. ;)
od jakiegos tygodnia zaczynam sie tak na poważnie zastanawiać czy mogę być w ciąży! szczerze mówiac przyzwyczaiłam sie juz do mysli, ze bede mieć dzidziusia ;) gorzej bedzie jesli nadejdzie @ ;( dużo objawów wskazuje na to ze jestem w ciązy, mdłości, bóle piersi, powychodziły mi żyły i boli mnie podbrzusze..z moich obliczen byłabym w połowie czwartego tygodnia ;) gdyby nie doszło do zapłodnienia jutro powinnam dostać @! Mam nadzieje ze nie dostanę! Hehe głupia jestem, ale musiałam się tym z Wami podzielić! Trzymajcie kciuki kochane ;*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mania_ai

mam podobnie - mnie zwykle 1-2 dni przed @ pobolewał brzuch - teraz nic, 2 razy delikatne plamki prawie niewidoczne (2 dni temu i dziś) a @ powinna przyjśc jakoś albo wczoraj albo dziś (choć daję jej jeszcze jutrzejszy dzień marginesu) i poza tym żadnych objawów. Nic. Jak do piątku nie dostanę @, to w sobotę chyba zrobię test...

Pozdrawiam i powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinia112 pisze:
to tera zniewiem co mam robic ;/

Kinia112 a ten test robiłaś zaraz po obudzeniu z pierwszego moczu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

EwaT
mam nadzieję, że udało ci sie zafasolkować:)ja jak do tej pory zero absolutnie zero objawówna @.wprawdzie ma przyjśc jutro ale nic na to nie wskazuje.ja z testowaniem sie wstrzymam do przyszłego tygodnia, bo jeszcze test wyjdzie negatywny i w ogóle sie załamię .oczywiście pod warunkiem że @ w dalszym ciągu nie będzie.
trzymam kciuki za twoje zafasolkowanie.
pozdrawiam cieplutko :P
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]