Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:14 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

hi hi już nas widzę na tych sankach z naszymi bębenkami hi hi a jak Adam usłyszał herbatka z rumem to nam popukał po głowie u=owszem rum ale dla nich dla nas reszta - woda ze szczurkiem:( oczywiście golden jedzie z nami jak chcecie bierzcie kociaka jak całą rodziną to cała! szczególy uzgodnimy pewnie już w żadnym schronisku nic nie da się załatwić ale mozemy spać u nas a na narty- deskę jeździć do późnych godzin wieczornych i dojeżdżać. wtedy wiesz dla nas najlepiej zawsze tpo pod telefonem i wjako takich warunkach. Ty już będziesz w...22 tygodniu ciąży ja CIE!!!5,5 msc! ja jakoś w 3miesiącu... ale SUPEROWO!!!! jak tylko będziemy na chodzie jedziemy!!! fajny ten Twój bratanek! dzieciaki sa przesłodkie... a tak na marginesie to Ty już masz brzusio...ja licze że nie będzie jeszcze widać moja mama nic nie wiem mam zamiar pojechać na gwiazdkę do mojej rodziny i nic nie mówić a potem juz tylko z bobaskiem ale mieliby miny!!! nic się nie przyznam dopóki nie urodze- oczywiście jak wszystko się pięknie poukłada. nie chce mówić moja mama by mnie zadręczyła telefonami : a jadłaś, a nie przemęczas się, a odpoczywasz, a.... oj nie ze mną te numery! lece na torta pa pa

hej hej dziewczyny, kobietki mam pytanko podejrzewam ciążę 2 tyg zrobiłam BHGC wynik 11,2 mój lekarz powiedział że to za niski poziom przecież normy mówią inaczej... zaznaczam że to pan doktor ordynator i wogóle HILFE bo oświruję z niecierpliwości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My z Filipem zastanawiamy sie nad wyjazdem takim zorganizowanym na kilka dni polaczonym z sylwestrem. Fajną ofertę ma Poltur. Niewysokie ceny a juz z nimi bylismy i naprawde warto. Braliśmy pod uwagę Wisłę. Pokoje z pełnym węzłem sanitarnym i tv :P 5 dni jakies 600zł od osoby. W cenie bal sylwestrowy, kulig, pieczenie kiełbasek i wieczorek góralski, dla dzieci gorąca czekolada, dla dorosłych grzaniec. Jak bedzie snieg to i pojezdzic mozna. Nie martwisz sie o wyzywienie bo zapewnione.

(do moderatora- mam nadzieje ze wolno pisac takie rzeczy, ze nie jest to kryptoreklama, jak coś nabroiłam, to zaraz skasuje)

Co Ty o tym myślisz?

Chcesz rodzicow o zawał serca przyprawic z tym bobaskiem?:D
Ja bym nie wytrzymała, żeby nie powiedziec! Mysle, że tez sie złamiesz za jakiś miesiac dwa, jak Ci brzuchol urosnie!

O matko.. 22 tydzien ciązy?! Ale będe wielka i grubaśna :D

Dziś mi maluch dokucza. Wszedzie mnie boli, i z przodu i z tyłu..

Niby mam brzuszek.. ale tylko jak stoje i siedze.. jak sie położe - znika O_o

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej bardziej myslałam o dojazdach od nas , bo ja niestety niejestem w stanie się stąd wyrwać. jeśli wszystko bedzie ok mam ranne treningi potem juz cały dzień wolny, ale na 2 godz. muszę się stawić w pracy i jedyne wolne to Boże Narodzenie, 1i 2 dzień świąt i nowy Rok nawet w Sylwestra trenujemy- jesteśmy tuż przed Mistrzostwami Polski ;( ale gdyby to Wam nie wypaliło to u nas aktualne. spadam bo późno a o 8 mam trening( nawet w soboę!) moze miziaj groszka to przestanie dokuczać- na mnie to dział:) a brzusio kochany... ale Ci fajnie... ja się troszke boję szczerze to nadal się jeszcze tak nie cieszę, zeby nie zapeszyć wiem , ze głupie, ze powinnam się cieszyć każdym dniem, ale tak się boję, ze któregoś dnia sen pryśnie... ale mam dzisiaj nastrój już nie smęcę do jutra pa pa

hej hej dziewczyny, kobietki mam pytanko podejrzewam ciążę 2 tyg zrobiłam BHGC wynik 11,2 mój lekarz powiedział że to za niski poziom przecież normy mówią inaczej... zaznaczam że to pan doktor ordynator i wogóle HILFE bo oświruję z niecierpliwości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To nieźle zapracowana jestes. Podziwiam siłę walki i wytrwałosc:) Moze utrzymasz forme w czasie ciąży :) Ja zaczynam za bardzo jesc i obijac sie. Ale jak tylko za długo postoje nad prasowaniem to mnie zaraz bardzo plecki bolą.. Wczoraj to myslałam wieczorem ze umre, az mi w pachwiny poszedł ból. Masakra.

Wiesz, my ten wyjazd mamy juz upatrzony od dawna. Mój maz wzial tylko 5 dni wolnego w tym roku.. po ślubie. Tak nie był na urlopie od kilku lat. Zalezy nam wiec na kilku dniach absolutnego nierobstwa w stylu opisanym w poprzednim poscie :) Ale to strasznie miło z Waszej strony, że nas zaprosiliście. Moze po Nowym Roku jakos sie uda, to bardzo chetnie:)

Mikus, nie zapeszasz- no cos Ty! Maluszkiem trzeba sie cieszyc bez wzgledu na wszystko! Chociaz ja nie wiedzialam co ze soba zrobic przez pierwsze tygodnie.. raz mialam dola a raz pełnie szczescia.. tyle mieszanych uczuc, ze nieraz miałam do siebie az pretensje. Teraz z kazdym dniem bardziej związuje się z tym, co mam w brzuszku.

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć odpoczywam po gościach. padam... dziś w sszkole od 8-19 dramat brzuch mnie boli i wszystko... odezwe się jutro mam wizytę u gina..buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej Tusiaczek co u Ciebie nic się ostatnio nie odzywasz mam nadzieję, że wszystko gra. Ja jestem w domu lwekarz wysłał mnie na L4 zagrożenie... mam straszne tyłopochylenie macicy i już zar9odek jest lekko ugniatany więc nic tylko leżenie i większości na brzuchu. Nie wiesz czemu? czy w tej pozycji zmienia się ułożenie macicy ku górze?. Musiałąm zrezygnować póki co z moich treningówboję się ,ze mogę nie mieć do czego wtracać mówię Ci szkoda słów... a jak u ciebie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojej.. Mika! Musisz o siebie dbac! Dobrze, ze w pore jednak poszlas do gina, zebys nie stracila tego malenstwa! Trzymam mocno za Ciebie kciuki!!!

Nie wiem czemu na brzuszku musisz lezec. Ale skoro lekarz tak mowi, to widocznie to ma pomoc. Przy tyłozgięciu roznie bywa, jedne kobiety maja problemy z ciaza, inne nie. U Ciebie dodatkowym problemem jest nisko zagniezdzona fasolka. Czesciej przy tyłozgieciu są problemy z zajsciem, ale skoro zaszłas, to masz to z głowy:)

Mnie pare dni temu złapały takie bole, ze mama chciała mnie wiezc do szpitala. Ostatecznie po zrobieniu wszystkich badan, ktore byly w najlepszym porzadku, okazało się, ze to pas miednicowobiodrowy sie tak rozciaga i dlatego tak mnie w podbrzuszu boli, ze to tak moze byc przeze mnie odczuwane. Byłam w kazdym razie na usg. Maluszek skakał jak szalony i kopał nożkami w ściane macicy. Na razie nic nie czuje, ale lada chwila:)

Ginka robiła mi tez usg 4d, to trojwymiarowe. Ale brzydalek chudy z tego mojego malenstwa. Chudzielec obciagniety rozową skórką hihihi
I cos tam miedzy nozkami niby ma.. ale nie ma pewnosci ze to chłopiec. Troszke za wczesnie.

Mika, wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojego brzuszka! Strasznie mnie zmartwilas, ze takie masz problemy:( Będzie wszystko dobrze, musisz w to wierzyc!!! <przytul>

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale Ci fajnie!!!!!!! juz masz tam dzidzie pomarszczona bo pomarszczona ale jest a ja jeszcze nie wiem czy tam wszystko gra,żyje...i czy donoszę mówię Ci wszyscy dookoła zamiast dodawać mi otucgy to tylko kraczą, ze do 3 msc to nie ma się co cieszyć bo wszystko się moze zdarzyć, zeby się nie nastawiać ech mówię Ci wsparcie , że hej.
Tusiaczek orjentujesz się moze jak to jest od 1 listopada podpisali ze mną umowwę na czas określony a od 6 mam zwolnienie... kto teraz ponosi za mniekoszty pracodawca czy ZUs bo nie chciałaby ich robić niech sobie kogoś zdrowego zatrudnią. słyszałm 2 opinie pierwsza, ze po 33 dniach przejmuje ZuS, a do 33 dni pracodawca, a druga teoria ,że dopiero po pół roku opłacania chorobowego przejmie ZUS nie wiesz jak to jest przy ciąży?
a jak Ty się miewasz dalej takie bóle? maleństwo fika? czujesz już jak kopie?
jak na kursie prawa jazdy pozdrawiam Was buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Mika! Juz mi stracha napedzilas, ze cos nie tak, bo cisza zapadła! Całe szczescie, ze Twoja fasolka gdzie trzeba. Gadaniem lekarzy w ogole sie nie przejmuj, bo oni praktycznie zawsze lekcewaza ciąze do konca pierwszego trymestru. Najwazniejsze teraz dla Ciebie jest bys dbała o zdrowie i spokój psychiczny. Od tego zalezą dalsze losy maluszka. Spokojna mama, spokojne malenstwo.

Powinnas miec robione usg co 4 tygodnie, jesli nie zostało ci to zlecone, zmien lekarza. Bierz koniecznie kwas foliowy i duzo śpij. Poki nie masz mocnych boli i krwawienia czy plamienia, nic sie nie dzieje.

Co do zwolnienia- lekarskiego rozumiem? To po miesiacu przejmuje wypłatę zus. Czyli wlasnie po jakos 33 dniach.

Maluszek cos jeszcze nie fika, ale ma czas. Boli mnie praktycznie codziennie tak po 18,19. zaczynam się przyzwyczajac :)

Ściskacze mikusiu!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to jeszcze ja... leże całymi dniami...biorę duphaston 2x1 i kwas. duzo leżenia na brzuchu USG mam co 2 tygodnie to juz będzie 4 aż się boję czy nie za często..ale mam nadzieję że mój gin. wie co robi i chyba jest niezły skoro w 3 tygodniu na USG widził już ciąże a pod koniec struktury w zarodku( tylko trochę słabo bo p[rzez to tyłozgięcie słabiej widać) teraz mam wizytę 20 nic ie robię tylko leżę i odpoczywam mam nadzieję, ze to pomoże się utrzymać maleństwu. jeszcze raz pozdrawiam Was gorąco na kiedy masz termin? wiem ,że wcześnie, ale myśleliście juz o imieniu? my tak bardzo po cichutkou, zeby nawet nasz groszek nie słyszał, zeby nie zapeszyć... całusy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bardzo dobry lekarz :) Duphaston jest bezpiecznym lekiem a czeste usg pozwalaja na ewentualna reakcję, gdyby cos szło nie tak i nie są szkodliwe dla groszka.

Bardzo mi Ciebie żal. na pewno bardzo się denerwujesz. Ale jestem pewna, ze wzystko będzie dobrze. Lezysz duzo, jestes pod opieką. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo :) Jestes bardzo dzielna.

Wiem, ze boisz sie zapeszyc. Ja się przyznam, że boję się kupic jakikolwiek ciuszek czy nawet myslec o łózeczku i wózku.. Tak na wszelki wypadek wolę z tym jeszcze poczekac.

Podobno dziecko czuje, gdy rodzice o nim mysla i mówia od najwczesniejszych chwil :) Mówcie do brzuszka, to buduje wiezi i pomaga zachowac spokoj.

Ja mojemu malenstwu zgotowałam wczoraj straszne przezycia :( Pokłóciłam się z męzem i sama złapałam ciezkie walizki i zniosłam je po schodach. Czuje sie jak debilka. jestem na siebie taka wsciekla. Tak mnie po tym brzuch bolał. Cała się trzęsłam. Na szczescie wszytsko jest juz dobrze.. nie moge sie tak wsciekac :/ Tylko szkodze dziecku. Ech.. bez komentarza normalnie.

Co do terminu. Mam na 26 kwietnia, wiec załapie się jeszcze na wielkanocne świeta, choc pewnie duzo nie zjem majac wielki brzuch :P Imię.. hmmm.. wstepnie dla chłopca Jakub, a dla dziewczynki Zofia.
Ale nie zapeszajmy :P

--20.05.2009 6tc [*]

Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 5:37 pm przez Tusiaczek27, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

i ta będzie mi tu mówić o spokoju, leżeniu itd. normalnie na miejscu Twojego męża to przez tyłek bym Cię sprała:) ale mam nadzieję, ze ból przeszedł...mój gin mówi, że jak zaczyna mnie boleć brzuch to mam się na niego kłaść( nie wiem czy przez to tylkozgięcie, czy ogólnie pomaga) oczywiście o ile ktoś moze jeszcze leżeć na brzuszku. może spytaj jak to u Ciebie moze tez mozna w takich sytuacjach, ale pewnie najlepsze lekarstwo to się wyciszyć i pogodzić z mężem jak sama mółwisz ono wszystko słyszy i ktoś mi ostatnio napisał...spokojna mama spokojny maluszek. Łatwo udzielać trudnirej samemu co?:)uważaj na Was!!!i więcej bez takich wygłupów!causki dla Was

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MIKA W KTÓRYM DNIU CYKLU ZROBIŁAŚ TĄ BETĘ CO WYSZŁA CI 11,2 CZY TO BYŁO PRZED TERMINEM @ CZY PO A JAK TAK TO ILE PO?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej cania wisz co zrobiłam jeszcze przed terminem spodziewanej@ ale ,że tak powiem 5 dni "zapylaniu"...dostałm plamienie i się wystraszyłam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pewnie, ze trudno.. ale przynajmniej innych probuje uspokajac, gdy sama siebie nie mogę :P

A sprac to powinnas mojego meza za to, ze nie chcial tych walizek nosic i doprowadzil do tego, ze ja musiałam to zrobic :(

Nie mam pojecia czemu musisz lezec na brzuszku, ale generalnie w ciazy na poczatku i pod koniec nie nalezy lezec na plecach.. totez analogicznie mozna i trzeba na brzuchu.. chociaz potem to brzuch przeszkadza:P Jednak moze to byc zwiazane z tyłozgieciem.

Przy czym tyłozgiecie jakos specjalnie od normy nie odbiega. Niektore kobiety maja przegrode w macicy i tez donosza swoje ciaze bez wiekszych problemow. W kazdym przypadku postepowanie jest odpowiednie dla danej pacjentki :)

Moj brzuszek z kolei to jak w zegarku lubi bolec po godzinie 17. Zaraz potem zaczyna sie bol plecow. Wyczytałam, ze nalezy wtedy pochodzic, bo spoczynek wzmaga bol w plecach.. i faktycznie. Pomaga gdy sie przejde, poruszam biodrami.

Czekam z niecierpliwoscia na pierwsze ruchy... i sama nie wiem czy juz to czulam czy nie. Miałam dwa takie zdarzenia. Pierwsze trzy dni temu, gdy cos mi tak cztery razy zastukało od srodka, takie uczucie jak wtedy, gdy zyła pulsuje przy skurczu miesnia.. nie wiem czy to czulas.. jak ma sie czasem serce w brzuchu, w rece, itp.. wkazdym razie poczułam to od srodka ponizej pepka lekko z lewej strony. I było tak zaskakujace, ze az sie zastanowilam, czy to sie wydarzyło czy nie. Potem cisza.

I wczoraj jeden raz pod wieczor tez cos takiego w wannie. I znow nic. Wiec nie jestem pewna czy to to.

Opedzlowuje kolejny słoik pepperoni.. Moj maluch bedzie sie chyba niezdrowo odzywiał :P

Ściskacze!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej jak następnym razem zapuka to może zapytaj kto tam i wtedy będziesz wiedział czy to twój maluszek, czy żyłka pulsuje:)
wiesz ja na tym brzuszku musze leżeć bo mam tak silne tyłozgięcie, ze macica dotyka już krzyży ,a tym samym ucisk maluszka , a leżenie na brzuszku powoduje, że macica idzie ku górze, a nie kręgosłup. kurcze musze kończyć jutro skrobne wiecej bo mi tu tyłek zawracają pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mika!!! O matko!!! Poczułam pierwsze silne ruchy!!!! takie fest!!! Dwie serie!!! Pierwsza 4 kopniaczki, druga 3!!! Szok!!! Jakie to gilgoczace śmieszne uczucie!!! Jak dotyk śliskiego ogonka rybki, tak uderzał tylko- dup dup dup!!! Aż sie wzruszyłam!!! Mój mąz zaraz przyleciał i pyta czy on tez moze poczuc :P Ale na razie maluszek siedzi cicho, na pewno sie zmeczyl.

Czyli to co czułam wczesniej to było to!!! Teraz jestem pewna, ze to maluszek sie ruszał.. wow.. to było takie dziwne!!!

Chce jeszcze! :P

Mika i Ty za kilka tygodni to poczujesz:) I bedziemy sie razem cieszyc. A na razie, no coz.. jedne wymiotuja wszystko co zjedza, a inne muszą lezec na brzuszku:)

Pogłaszcz swoj brzusio od ciotki martusi:)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jacie!!!!!!!!!!!!!!! ale bosko!!!! ale się cieszę. mówisz,że masz rybkę w środku!!! cudnie cieszę się razem z wami to musi być cudne uczucie! mam nadzieję, ze będzie brykał jak najczęściej ten Twój maluch bo aż płoniesz radością i to SRAAAsznie mnie cieszy! oj macierzyństwo musi być cudne! jak niektórzy mogą nie chcieć mnieć dzieci? rozumiesz to? mam znajomą 29 lat nie nawidzi dzieci nie chce nigdy mieć jej mąż też się wzdryga na samo hasło- jakiś obłęd dla mnie! nawet jak mam dość tych potwoirów w mojej szkole to wiem ,że to moje potwory! cieszę się ogromnie z Tobą ja nie mogę się doczekać wizyty , bo moze zobaczęrduszko bijące i znak zycia we mnie.... całuski dla Was

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mikusiu, a kiedy masz dokładnie tą wizytę? Będziemy trzymac wszystkie osiem kciuków - na nozkach i rączkach:) Na pewno zobaczysz serduszko, takie malusie podskakujace na ekranie!! Mówie Ci, ale bedziesz sie cieszyc! pewnie sie rozpłaczecie ze wzruszenia!

Mój maluszek fikał dzis znowu, co prawda znacznie delikatniej niz wczoraj, ale dwa razy czułam jak sie obraca :P Tak leciutko sie przesmyrgnął w moim brzuszku około 11 rano i 14. Teraz wrocilismy z tenisa z mezem i pewnie malutki sie troche poobijał i bedzie spał, ale zobaczymy.

Uściski wielkie!

ps tez nie rozumiem ludzi ktorzy nie chca miec dzieci, ale to ich wybor, chyba znacznie gorzej jak decyduje sie na dziecko zona, bo mąz chce, badz na odwrót. tak jak nie rozumiem tez mlodziutkich nastolatek (bez urazy dla czytających) ktore decyduja sie na wspolzycie bez zabezpieczenia wierzac, ze temat ciazy ich nie dotyczy a potem jest tragedia. ech..

Żadnych smutasów mi tu!

Wszystko bedzie dobrze kochana!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]